Преглед на съдомиялни машини за 4 комплекта

PMM за 4 комплектаДанните за продажбите показват, че съдомиялните машини с 4 места не са много популярни в Русия и страните от ОНД. С какво е свързано това? Вероятно все пак с много ограничената им функционалност. Малко хора се нуждаят от съдомиялна машина, в която е невъзможно да се поставят не само големи, но дори средни съдове. Въпреки това, такива машини имат малка група фенове и ние сме подготвили днешния преглед за тях.

Защо да изберете тази техника?

Наистина, защо да купувате съдомиялна машина, която може да измие най-много 12-16 чинии и няколко чаши. Защо е необходимо, ако все пак трябва да миете тигани и тенджери на ръка, да не говорим за тавите за печене? Основната причина се крие в размера на такава съдомиялна машина. Тялото й Ш x Д x В е средно 550 x 460 x 450 mm, което означава, че винаги ще има място за тази машина дори и в най-малката кухня. „По-добре е да имаш поне съдомиялна машина, отколкото да нямаш такава.“ Собствениците на миниатюрно оборудване се ръководят от това правило, въпреки че от наша гледна точка все още е неразумно. Защо?

  1. С такава съдомиялна домакинята няма да може да спаси ръцете си. Част от съдовете ще бъдат измити в машина, а другата част от домакинята, прегърбена над мивката.
  2. Машина за 4 души изглежда много неестетична, а вградените модели са рядкост сред миниатюрното оборудване.
  3. Цената на миниатюрна съдомиялна машина е сравнима с цената на компактна съдомиялна за 6 комплекта. По-добре е да вземете „домашен помощник“ с малко по-голям капацитет, ще бъде по-полезен.
  4. Миниатюрна машина е много трудно да се намери в железария. Това оборудване е в каталози, но не е на рафтовете; продавачите могат да го поръчат, но ще трябва да изчакат известно време.

Технически такива машини са далеч назад и това често се отразява в качеството на миене на съдове.

Но най-малките съдомиялни машини са много прости и непретенциозни. Те могат лесно да се транспортират от място на място.Можете да вземете такава пералня със себе си в дачата си за лятото, въпреки че дори там няма да има голяма полза.

Bosch SKT 5002

Първата съдомиялна машина в нашия преглед беше Bosch SKT 5002. Това е изключително прост уред с механично управление, който измива съдовете доста добре, но консумира 15 литра вода. Съвременните пълноразмерни машини с капацитет от 14 комплекта съдове могат да консумират 12 литра за 1 цикъл, но тук 15 литра за 4 комплекта. Машината е доста шумна; при нормална програма произвежда 53 dB, въпреки че стандартните модели работят при 45-47 dB.

Bosch SKT 5002

Програматорът знае 5 режима на пране. Типичната дневна програма за пране продължава 66 минути. Bosch SKT 5002 е напълно защитен от изтичане на вода, което е доста задоволително. Има вградено устройство за омекотяване на водата. Средната цена на една машина е $385.

Siemens SK 25200

Един от най-скъпите представители на миниатюрни съдомиялни машини. Цената му достига $614. Какво може да направи тя за тези пари? Да, наистина не може да направи нищо. Измива 4 комплекта чинии и има примитивно механично управление. Машината консумира около 12 литра вода на цикъл, което също е много. Произвежда шум от 50 dB.

Siemens SK 25200

Има 5 програми за пране и 2 температурни настройки, по принцип това е достатъчно. Siemens SK 25200 е напълно защитен от всякакви течове на вода, има индикатори, които показват наличието на сол и препарат за изплакване своевременно. Може да мие чинии на максимум 650С. Корпус Ш x Д x В – 555 x 460 x 450 мм.

Zanussi ZDC 240

По-примитивният, но много по-евтин Zanussi ZDC 240 се хареса на много фенове на мини перални машини. Побира 4 комплекта съдове, мие и суши задоволително. Има електронно управление, но е доста просто. Няма дисплей. Консумира около 10 литра вода, но шуми като беларуски трактор. Според данните, съдържащи се в инструкциите, Zanussi ZDC 240 произвежда до 59 dB.

Zanussi ZDC 240

Паметта на контролния модул има 4 програми за пране и 3 температурни режима.Без защита срещу течове, без индикатори или сензори. Нивото на солта трябва да се провери ръчно, както и наличието на препарат за изплакване. За Zanussi ZDC 240 ще трябва да платите $298. Калъфът е с размери Ш х Д х В - 570 х 500 х 470 мм.

Korting KS 6210 TT

При сравнително ниска цена тази машина уверено надминава подобни модели по отношение на техническите характеристики. Korting KS 6210 TT може да измие 4 комплекта съдове наведнъж. Има електронно управление, добър дисплей и защита от детска намеса. Хаби до 8 литра вода и произвежда шум около 55 dB. Има 6 програми, което е повече от конкурентите, въпреки че от наша гледна точка предимството е съмнително.

Машината е оборудвана с таймер за отложен старт на програмата, а корпусът й е частично защитен срещу протичане. Korting KS 6210 TT е един от малкото мъници, които разпознават таблетите 3 в 1.

Жалко е да похабите цяла таблетка 3 в 1 за 4 комплекта чинии. Ако го нарежете на 4 части и използвате една четвърт наведнъж, тогава използването на такива таблетки е оправдано.

Korting KS 6210 TT

Съдомиялната разполага с индикатори, които показват дали има сол в нея, както и препарат за изплакване. Има дори поставка за прибори. Размерите на бебето Ш x Д x В са 580 x 480 x 470 mm, не са толкова малки. Средната цена е $333.

Elenberg DW-610

Нашият преглед днес е завършен от бюджетната мини съдомиялна машина Elenberg DW-610. Няма нищо особено забележително в тази машина. Също така пере 4 комплекта. Механичен, без дисплей и всякакви звънци. Консумира 10 литра вода, не е рекорд, но все пак е много. Има три автоматични програми: нормална, интензивна, бърза. Има индикатор за наличие на сол, но потребителят ще трябва сам да помисли за препарата за изплакване. Честно казано, производител, който е спестил 1 светодиод, не вдъхва доверие.

Elenberg DW-610

Машината не пере много добре, може да й дадете солидна тройка. Корпусът не е голям и не е много малък Ш x Д x В – 570 x 480 x 466 мм. Средна цена: $236.

Така че този път няма да избегнем собствените си заключения и ще изразим очевидното - не трябва да купувате миниатюрни перални машини, просто погледнете повърхностно техническите им характеристики. Цените на тези машини са почти двойно по-високи, но полза от тях няма.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня