Пералнята не източва вода, как да го поправя?

Пералнята не източва водаРешили сте да изперете дрехите си и сте забелязали, че пералнята не се източва? За съжаление, този проблем е един от най-често срещаните. Причините за възникването му могат да бъдат различни.

Но преди да говорим за причините, нека да разгледаме как се проявява този проблем. И какви видове има:

 • Водата се оттича изключително бавно и програмата може да се срине в същото време.
 • По време на изпълнение на програмата процесът спира в момента, в който трябва да се източи водата. Водата не се оттича.
 • Някои измивания източват водата, други не.
 • При основното пране всичко е наред, но при изплакването не се оттича.
 • Режимът на центрофугиране е блокиран след източване.

Какви могат да бъдат причините за тази неизправност? Нека ги изброим:

 1. Свързващата тръба (между резервоара и помпата) е запушена с отломки.
 2. В помпата имаше чужд предмет.
 3. Филтърът на помпата е запушен с отломки.
 4. Помпата е счупена.
 5. Запушена канализация или сифон.
 6. Маркучът, през който се оттича водата, е запушен.

Как сами да поправите пералня?

Преди да ремонтирате пералнята, трябва да я изключите от захранването. Не пренебрегвайте правилата за безопасност. И така, първо изключваме машината от електричеството, като извадим щепсела от захранването.

Почистване на филтъра

Как да премахнете и смените филтъра на пералната машина

След това нека проверим нашия филтър. Намира се в долната част на кутията от предната страна. По време на работа малко вода може да се разлее върху пода. Ето защо е по-добре предварително да подготвите парцал или малък празен контейнер. Ако видите, че филтърът е запушен, просто го почистете от чужди тела. Тази процедура може да реши проблема.

За по-голяма яснота ще демонстрираме целия процес на премахване на филтъра на пералната машина на видео:

Проверка на тръбата

Проверете маркуча на пералната машина

Но какво да направите, ако филтърът е премахнат и проблемът остава? Тоест пералнята не източва вода? В този случай преминаваме към следващия етап от ремонта. А именно за почистване на тръбата, свързваща резервоара на пералната машина и помпата (помпата).

За да получите достъп до него, трябва да развиете болтовете, които фиксират дренажния възел. След това изваждаме тръбата и премахваме фиксиращата скоба. След това източваме водата от тръбата в предварително подготвен съд.

След това е необходимо да проверите дали нашата тръба е запушена с някакви отломки. За да направите това, леко го стиснете на различни места. Ако почувствате запушване, трябва да го отстраните. След това сглобяваме цялата конструкция до първоначалното й състояние.

Работно колело

Работно колело на помпата на пералнятаАко това не реши нашия проблем, тогава преминаваме към следващата възможна неизправност. Сега ще проверим дали работното колело на помпата е задръстено. Намира се точно зад филтъра. Ако дори нещо малко попадне в него, може да причини повреда. Затова първо опитайте да завъртите работното колело. Ако се върти и не се виждат чужди предмети, значи всичко е наред с него. И ако намерите нещо ненужно, например монета или копче, премахнете го. Ако това не помогне, остава само да проверите дренажната помпа (помпа).

Как да проверите и смените помпата?

Направи си сам подмяна на помпаЗа да проверим изправността на дренажната помпа, ние ще премахнем филтъра, тъй като вече сте го направили преди. След това настройте програмата да се върти. И маркирайте отвора на филтъра. Най-лесният начин да направите това е да използвате обикновено джобно фенерче. Ако работното колело на помпата не се движи, тогава помпата (дренажната помпа) е счупена. В крайна сметка вече сме го проверили за наличие на чужди предмети. И това е единственото обяснение за факта, че работното колело не се върти. И след като установихме повредата, преминаваме към следващия етап - подмяна на счупената част.

Но преди това трябва да закупим точно този детайл.Повечето перални машини използват стандартни части за сглобяването им. Следователно, ние ще можем да изберем новата помпа, от която се нуждаем, без никакви проблеми. Ако не знаете къде можете да го купите, най-лесният начин е да използвате интернет, за да намерите продавач. А именно търсачката Google или др. Въведете в лентата за търсене: „купете помпа за пералня в Москва“, „в Москва“ трябва да я промените на вашия град, ако не сте московчанин. След това намерете продавачи в резултатите от търсенето, обадете им се и купете нова помпа.

И така, вече сме купили помпа. Сега нека премахнем счупения и го заменим с работещ. За да направим това, трябва да премахнем дренажния възел на пералнята. И отделете дренажната помпа от това устройство. След това внимателно отстранява жиците от него. След това изваждаме работещата дренажна помпа и я монтираме на мястото на старата. Прикрепяме жици и други неща към него. И върнахме машината в първоначалното й състояние.

За да направим целия процес по-лесен, съставихме видеоклип, който показва целия процес на премахване и подмяна на дренажната помпа. Вижте:

Сглобяване на пералня

Когато сглобявате, внимавайте с точките на закрепване. Проверете наличието на скоби и тяхната стегнатост, затегнете всички винтове и се уверете, че всички части са на мястото си.

След това ще проверим работата на машината, като извършим пробно измиване. Бъдете внимателни по време на процеса на пране. Ако някъде се появи теч, това означава, че някаква връзка не е била правилно обезопасена. В този случай отстранете този проблем и проверете отново работата на пералната машина.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разрешите проблема. Приятен ден!

   

105 читателски коментара

 1. Граватар Артьом Артем:

  Добър ден Моля, кажете ми, ако лопатката на работното колело е счупена, трябва ли помпата да се смени?

  • Граватар Виталий Виталий:

   Разбира се, че е необходимо. Тази помпа няма да издържи дълго.

  • Граватар Борис Борис:

   Отстранете го от счупеното острие и продължете да работите, освен ако разбира се водата не се оттича. Имам осем от тези остриета. За дисбаланс не може да става дума, скоростта там е много ниска.

  • Граватар Андрей Андрей:

   Не е задължително, можете да счупите острието от противоположната страна, балансирането ще бъде възстановено, въпреки че производителността на помпата ще намалее.

 2. Граватар нурик нурик:

  При мен всичко работи, направих го според инструкциите!! след това извадих помпата и подадох 220 волта към нея и тя работи!!! какъв друг може да е проблема!!! може би 220 не стига до помпата?

  • Граватар Орегон Орегон:

   Най-накрая поне някой да ги зададе правилно, иначе всички пишат, че помпата не работи - смени я. И ако работи, но не винаги, тогава какво? И фактът, че никой не помни никъде за възрастта на SMA и колкото по-стар е, толкова повече причини за повреди има. Ще ви кажа следното: ако вашата машина започне периодично да причинява различни грешки или нещо не работи, или не винаги работи, тогава има само една причина - „контролният модул“. Или по-скоро силовата му част. С възрастта върху спойката се появяват микропукнатини, които в крайна сметка водят до неизправности на някои устройства. И дори изгаряне на дъски, или по-скоро на песни на дъската. Е, за това също има много в интернет, просто го потърсете правилно.

   • Gravatar BOB BOB:

    Точно! Помпата ми е перфектна, като нова и върти идеално от 220 волта - проверих я, но не се включва да източи - ще ходя да гледам електрониката... По някаква причина в интернет всички грешат с помпа - това дори и глупав може да разбере.Почти глупаво купих нов, свалих стария и го проверих.

 3. Граватар Коля Коля:

  Хубав ден на всички! Моля, кажете ми, пералнята ми не източва, смених помпата за източване, но пак е същата история, моделът на машината е Samsung s621. Благодаря предварително!

 4. Граватар Гриша Гриша:

  Работното колело се върти малко твърдо, но не на резки движения. Възможно ли е да се свали работното колело - ел. мотора явно не се сваля \ като е включен директно се върти, но всеки оборот не е пълен

 5. Gravatar lolya лоля:

  Кажете ми, електродвигателят на дренажната помпа не е ли разглобен? Samsung wf 75205AV Арматурата се върти, но е малко стегната и трябва да е свободна (със слаби дръпвания) възможно ли е да махна рибата, опитах се да я откъсна с отвертка, но се получи. Включих го директно, работи, но все едно няма достатъчно обороти-някой може ли да ми каже?

 6. Граватар Роман Роман:

  Добър ден Пералнята не източва! Смених дренажната помпа, машината все още не източва! Какво друго би могло да бъде?

 7. Граватар Александър Александър:

  Благодаря за съвета! От маркуча пред помпата извадиха верига с кръст, тел за сутиен и още някаква железария))) помпата не е изгоряла, машината работи

  • Граватар Иля Иля:

   Бръкнах и в тръбата и намерих чорап

 8. Граватар Ринат Ринат:

  Добър ден. Проблемът е, че работното колело на помпата работи, но самата помпа не засмуква вода?

  • Граватар Влад Влад:

   Опитайте да извикате майстор в къщата си и го оставете да погледне. Отдавна ли действа?

  • Граватар Алекбер Алекбер:

   Работното колело работи, но не се източва

   • Gravatar Макс Макс:

    Току-що завършен ремонт. Проблемът беше, че в дренажната тръба, която минава преди помпата, влезе парцал и блокира свободния поток на водата.В резултат на това помпата бръмчеше, работното колело се въртеше, но нямаше смисъл.

 9. Граватар Алексей Алексей:

  Благодаря много!
  Мислех, че това е, разбрах!
  И първият ти съвет помогна. Благодаря много!

 10. Граватар Анна Анна:

  Добър вечер! Машината не източва, отворих филтъра, имаше срез, забит в някакво острие. малко нещо. Една част се откъсна, машината бръмчи по време на цикъла на центрофугиране и замлъкна, след това по време на цикъла на центрофугиране имаше тихо бръмчене, докато центрофугирането настъпи тишина. И какво е сега?

 11. Граватарът на Джамил Джамила:

  Благодаря ви много за препоръките, машината спря да източва, почистих филтъра, както препоръчахте, и той започна да работи. Ура!

 12. Граватар Олга Олга:

  Здравейте. Машината изми, но не изстиска или изцеди, на дисплея се появява SE. Почистих филтъра и резбите се навиха. Сега на дисплея се появява SE при пране. Какво може да е това и какво трябва да се направи?

 13. Граватар Олга Олга:

  ха! Сега и барабана не се върти. Вероятно майната й.

 14. Граватар Вадим Вадим:

  Здравейте, ситуацията е следната: На някакъв етап (доколкото разбирам, преди центрофугиране), машината се опитва да източи водата колкото е възможно повече. Чува се как се маже с масло, но няма забележим ефект. Времето се влачи. Разглобих всичко напълно. Филтъра е чист, тръбите не са запушени... но докато се мазни, ако повдигнеш малко дренажния маркуч (приблизително до средата на маркуча) се чува как активно започва да изтича вода от маркуча.. .. и проблемите изчезнаха. Какво би могло да бъде

 15. Граватар Сергей Сергей:

  Същата грешка атлант

 16. Граватар Антон Антон:

  Добър вечер. машина Atlant SMA 50u102, код на грешка F4, почисти филтъра, всички тръби, помпата на помпата, всичко, което можеше да се почисти.Помпата работи чудесно, лопатките са здрави, но след 20 минути работа пак избива F4? Какво друго би могло да бъде?

  • Gravatar Zoe Зоя:

   Имаме същите глупости. С мъжа ми изкарахме до един през нощта с нея. Не става и това е. Пускате канализацията, изглежда, че веднага се включва и след това настъпва тишина. И двигателят става много горещ.

 17. Псевдоним gravatar Ника:

  Добър вечер, машина Samsung, няма и 2 месеца. Не се изстисква, тръбата, която отива към канализацията, е пълна с вода, тоест не се оттича. Машината блокира на 9 минути. Опитва се да набере инерция и млъква. Не показва никакви букви за грешка, какъв е проблемът?

  • Gravatar Hav Hav:

   Здравейте! Имам машина Samsung wf862 и не източва водата. Стига до деветата минута и си заслужава, какво да правя, моля, кажете ми! И изобщо не се изцежда.

 18. Лех Граватар Леха:

  Добър вечер. Машината не източва. Помпата работи. Дренажният маркуч не е запушен. Какво би могло да бъде?

 19. Граватар Владимир Владимир:

  Добър вечер! Машината източва водата, но не центрофугира. Какво би могло да бъде?

 20. Граватар Вадим Вадим:

  Добър вечер. Разбъркайте. маш.INDESIT PWDE 7125 S (EU). Източването не работи (режим на източване 2 минути). Когато натиснете дренажа, помпата се включва. за 2 секунди (изплюйте от дренажния маркуч) и се изключва. В края на 2 минути, грешка F13 (неизправност на сензора за температура на сушене - ДА). Филтърът и маркучът са чисти (от резервоара до мивката). Намотката е наред (220 Ohm). Изцеждам гравитачно. Каква е причината?

  • Граватар Николай Николай:

   Вашият нагревателен елемент не работи или е счупен в тялото

 21. Граватар Даниел Даниел:

  На Samsung wf125nc смених помпата... пак не работи... Стигнах до триак M2LZ47, смених го... пак не работи...Пуснах програмата за източване, проверих клемите на помпата със сонда, има ток, но все още няма източване (о да, ключалката на вратата също е заседнала, но при силно натискане работи и машината започва да пере отново (Кажи ми какво друго може да е!

  • Псевдоним на Gravatar Ник:

   Бравата на вратата има нужда от ремонт

 22. Граватар Галина Галина:

  БЛАГОДАРЯ МНОГО!!! Благодарение на вашите съвети реших проблема!

 23. Граватар Константин Константин:

  Здравейте. Не източва вода. Смених помпата, изчистих всичко, проблема си остана, какво може да е?

  • Граватар Игор Игор:

   Сменихме помпата, проверихме празната, всичко се събори, тъкмо започнах да я мия, не се източва!!!!! Какво да правя?

 24. Граватар Ромка Ромка:

  Добър ден... всички въпроси, но къде мога да прочета отговорите??

 25. Граватар Александър Александър:

  Казвам! Машината Ariston не източва добре водата по време на цикъла на центрофугиране! Трябва да отворите вратата и да я затворите отново и да включите отново програмата само тогава тя източва останалата вода! След това го поставете на центрофуга и прането е сухо! Все още страдам, откакто го купих!

  • Граватар Олеся Олеся:

   Имаме същото((((Решихте ли проблема?

 26. Gravatar на Елвира елвира:

  Моля за помощ, машината Вестел не източва водата, но при бързо измиване изтича и филтъра е чист. Какво да правя?

 27. Gravatar се опитва опитвайки:

  Благодаря ти. Диагностика по план. Запазено на майстора.

 28. Граватар Максим Максим:

  Обърнах го като на клипа, намерих чорапа в акордеона, всичко работи.

 29. Граватар Луда Луда:

  Добър вечер, моля, кажете ми, че може би пералнята не източва вода. Всичко беше проверено и почистено, нищо не липсваше. Когато включите машината, първото промиване върви добре и след това показва F4. Поставяме легена върху дренажния маркуч и водата изтича.

  • Граватар Баку Баку:

   Моята пералня F4 също показва какво са направили?

 30. Граватар Св. Св.:

  Здравейте. Машината не източва, проверихме дали всичко е чисто, но когато духате в маркуча за източване, всичко изтича. Какво би могло да бъде?

  • Arvis gravatar Арвис:

   Имам същото. Оправихте ли см или проблема все още е там?

 31. Граватар Руслан Руслан:

  Добър ден Машината на LG има кабел, забит зад табелката и не можете да го издърпате с пинсети. Въпрос: как иначе мога да го извадя?

 32. Граватар Лара Лара:

  Добро утро! Машина BOSCH, пере вместо 40 минути, 2 часа, не източва водата. Помпата е сменена вчера. Майстора го смени. Днес същият проблем става 2 часа... задаваш програмата да пусне източване, после пуска програма за изплакване, източва, центрофуги. Защо не прави това в други програми?

  • Gravatar AlexB АлексБ:

   Сменете нагревателния елемент.

 33. Граватар Лара Лара:

  Добър ден Машината е на програма за памук, синтетика само пере, не изплаква, не изцежда и не центрофугира. Прави всичко в програмата за изплакване. Каква е причината?

 34. Граватар Катя Кейт:

  Добро утро, машината ми не източва водата, а мие и изплаква. Каква може да е причината?

 35. Граватар Юрий Юрий:

  След като почистих филтъра и проверих помпата, пуснах режим на изплакване, за да проверя дренажа. Няма дренаж, код за грешка E16. Каква е причината?

 36. Граватар Димон Димон:

  Хора няма източване на водата, помпата работи, пресостата работи, маркучите и филтъра са чисти!!! Пералнята не дойде ли току-що, таксата е супер скъпа?

 37. Gravatar Aman Хаман:

  Момчета, благодаря ви много.
  Вашият съвет помогна, аз съм герой за жена си!))

 38. Граватар Алекс Алекс:

  Добър ден.Някой имал ли е подобен проблем? Машината не източва водата при пране и плакнене, а при пълен барабан скърца при въртене... трябваше да се източи водата през филтър.

 39. Граватар Волнов Волнов:

  Днес машината не източи вода, благодарение на вашия съвет извадих боклука от филтъра и започнах да работя)))) Благодаря!

 40. Gravatar на Нат Ната:

  Благодаря за съвета. Много ясно обяснение за отстраняване на неизправности! Търсех проблем - водата не се оттичаше, случвало ми се е, почистих филтъра преди или открих малки твърди отпадъци в перката, но този път не се оттича дори през чист филтър и работеща перка. И само от вас намерих съвет - да почистя помпата, в шок съм - два ключа, тел от сутиен, няколко монети и всичко това с шепа кучешки косми. И можете да видите по окисляването и ръждата, че е минало толкова време, откакто машината е започнала да се източва!

 41. Граватар Анонимен Анонимен:

  Здравейте! Виждам въпроси, но не и отговори. Машината не източва водата, филтърът е чист, маркучът е чист, помпата се върти по време на цикъла на центрофугиране, но водата все още не се източва. Какво трябва да направя?

 42. Граватар Ирина Ирина:

  Моля, кажете ми, машината MASTERCOOK PTE-1036P не източва вода. Цикълът на измиване преминава и спира, филтърът е почистен.

 43. Граватар Ирина Ирина:

  Пералня MASTERCOOK PTE-1036P. Измиването върви добре, но след това водата не изчезва. Опитахме да почистим филтъра, но не помогна. Какво да правя?

 44. Граватар Елена Елена:

  Моля, кажете ми защо машината DAEWOO модел DWD-M8051 не източва вода през дренажния маркуч, а само излива през филтъра; когато извадите водата през филтъра, тя започва да изстисква. Може би някой е имал такъв проблем?

 45. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ви за статията, помогна много, направих го без участието на съпруга ми или обаждане на специалист!

 46. Gravatar Zoe Зоя:

  Машината Indesit не източва водата, не изплаква, а водата отива в канала. Махнах дренажната помпа всичко е наред, но като я пусна. Цикълът на въртене също трака. Що за чудо неизправност е това?

 47. Граватар Алексей Алексей:

  Кажете ми, Samsung се източва добре след измиване, но по време на цикъла на центрофугиране е с прекъсвания и програмата се срива.

 48. Граватар Владимир Владимир:

  Стъпка по стъпка открих грешки, свързани с блокажи; Намерих змийски плъзгач и винт между резервоара и помпата. Сглобих всичко и като по чудо проработи. Благодаря много за практическите съвети!

 49. Граватар Гагарин Гагарин:

  Авторът на тази статия ми спести около 12 000 рубли (минималната цена за пералня) и почти си купи нова. Прочетох статията и съживих счупения (кабелът се заби в помпата). Благодаря ти!

 50. Граватар Залиха Залиха:

  Здравейте, при пране машината спира на 19 и не центрофугира. Можете да го чуете да бръмчи, но не измива и не източва водата. Какво би могло да бъде?

 51. Граватар Майкъл Майкъл:

  Здравейте! Машината на Ханс не източи водата след пране, замръзна, мигаше лампата! Всички маркучи са чисти, помпата работи, сам я проверих и почистих! Преди това замръзваше, но рестартирането помогна, сега замръзва напълно, изключването от мрежата не помага! Как да нулирам грешката?

 52. Граватар Евгений Юджийн:

  Благодаря ти много!

 53. Граватар Татяна Татяна:

  Благодаря ви много за съвета, аз съм просто мъж - жена :)

 54. Граватар Евгений Юджийн:

  Здравейте! ГОРЕНИЕ не източва вода. Филтърът и тръбите са чисти, помпата работи. Развивам филтъра, не тече вода към помпата, но се вижда в барабана.Ами ако махнете еко-топката? Помогнете ми моля. За ремонт е дълъг път.

 55. Граватар на мухите Много:

  Благодарен съм на всички вас, вашите съвети ми помогнаха вече два пъти. Благодаря ви много отново!

 56. Граватар Юрий Юрий:

  Здравейте! Bosch Max (WFO 2040 0E) се държи странно - понякога (схемата е неясна). След изплакване машината не се центрофугира, а просто се изключва след известно време. В момента не се чува шумът от работещата помпа. Понякога просто трябва да изчакате 15-20 минути и след това ръчно да стартирате цикъла на центрофугиране и това ще бъде готово. Това приключва програмата за пране. Но понякога това не помага, трябва ръчно да източите цялата вода през тънък дренажен маркуч, след което да развиете капака отдолу (уж филтър). Там няма нищо. Гледам перката, там също няма нищо подозрително, перката се върти ръчно с определена стъпка. Сложих щепсела на място. Включвам го да центрофугира и машината работи и естествено се чува помпата да работи. Маркучът от резервоара към помпата е чист. не знам какво не е наред Не намирам никакъв модел на повреда на центрофугата, защото... Понякога прането върви гладко. Моля, кажете ми къде да търся лечение.

 57. Граватар Василиса Василиса:

  Здравейте! Имаме проблем с машината Атлант, не източва водата, дава F4. Всичко беше проверено, всичко беше чисто, дори помпата беше сменена. Но проблемът все още не е изчезнал... кажете ми какво да правя? Възможен ли е ремонт или закупуване на нов?

 58. Граватар Толкин Толкин:

  Благодаря много за подробното обяснение. Справих се без да викам специалист.

 59. Граватар Ирина Ирина:

  Здравейте! Машината Indesit не източва вода. Маркучът е на банята. Ако сте го пропуснали и не сте го поставили в чашата, всички светлини започват да мигат. И след това включваме въртенето и изплакваме отделно. Всичко в помпата е чисто.

 60. Граватар Саша Саша:

  Моят не се източи, защото монета влезе в маркуча и имаше боклук по него!

 61. Граватар Антон Антон:

  Благодаря ви много за статията, ремонтът ми отне 20 минути (което означава, че не съм толкова изгубен). Пералнята не източи водата. Свалих филтъра и настана тъмнина. Освен парцали имаше пари, стъкла и клечки от сладолед. Направо съм шокиран!

 62. Граватар Людмила Людмила:

  Машината на Канди не източва вода. Филтърът е чист.

 63. Граватар Айдар Айдар:

  Възможно ли е да свържете помпата 220 директно към помпата, за да проверите?

  • Gravatar AlexB АлексБ:

   Мога. Така проверявам.

 64. Граватар Игор Игор:

  Благодаря ви, помогна!

 65. Граватар Сергей Сергей:

  Здравейте, имам следния проблем: машината Аристон пере, но при центрофугиране и източване спира. Монтирах нова помпа, но проблемът не изчезна. Не се включва. Изчистих всичко навсякъде.

 66. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Здравейте, проблемът е следният: пералнята Indesit IWC6085 не източва водата при изплакване.

 67. Граватар Станислав Станислав:

  Здравейте, не мога да разбера какъв е проблема. Машината достига цикъла на центрофугиране и източва водата. Грешка e003. Филтърът е чист. Помпата също е чиста. Тръбите не са запушени. Ако поставя маркуча за източване на водата на пода, водата се оттича гравитационно. И мивката вече не източва вода. Какъв може да е проблема? Благодаря предварително.

 68. Gravatar на Ник Ника:

  Здравейте, пералнята се пълни с вода след пране, въпреки че е изключена. Помогнете с проблема.

  • Gravatar на Вика Вика:

   Това ни се случи. В резултат на това къщата е наводнена до първия етаж. Вентилът за подаване на вода трябва да бъде сменен. Не се затвори напълно. И сега спирам водата на машината след пране, за всеки случай.

 69. Граватар Юлия Джулия:

  Благодаря много за статията! Мислех, че ще похарча много пари за майстор, но благодарение на вас се разминах с лек страх :)

 70. Граватар Камил Камил:

  Добър вечер. Сменихме дренажната помпа. Пералнята източи напълно водата за 1 ден, но на втория ден започна да не източва напълно. Всички филтри бяха почистени, но проблемът остана. Моля, помогнете ми да намеря причината.

 71. Граватар Анонимен Анонимен:

  Моля, кажете ми защо пералнята се пълни много време с вода и не източва? Каква е причината? И когато хвърлите дренажния маркуч на пода, водата изтича. Благодаря предварително.

 72. Граватар Север север:

  Благодаря ти! Вашата статия продължава да помага на хората!
  Машината бръмчеше напрегнато, но не източваше. Погледнах във филтъра и намерих чорап))
  Благодаря ти, авторе!

 73. Граватар Саша Саша:

  Сложих маркуча, водата не тече, каква е причината?

 74. Граватар Самир Самир:

  Здравейте, нашата машина Indesit не се източва, какво да правя и как да го оправя?

  • Граватар Василий босилек:

   Първо прочетете статията.

 75. Граватар Рома Рома:

  Благодаря ти! Съветът, който много ми помогна беше да разглобя помпата. И имаше една стотинка. Тя блокира изхода на водата.
  🙂

 76. Граватар Николай Николай:

  Здравейте на всички, пералнята не източва водата, докато не вдигнете маркуча за източване по-високо от нея. Тоест в мивката.

 77. Граватар Серж Серж:

  Добър вечер. Сменихме дренажната помпа. Пералнята източи напълно водата за 1 ден, но на втория ден започна да не източва напълно. Всички филтри бяха почистени, но проблемът остана. Моля, помогнете ми да намеря причината.

 78. Граватар Коля Коля:

  благодаря за консултацията

 79. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря ви за статията.
  Получих следната ситуация.Помпата работи, проверих я по начина, посочен в статията.
  Маркучът над помпата беше чист, но над маркуча развих камерата на поплавъка и извадих чорап през дупката. Сега всичко е наред.

 80. Граватар Марина Марина:

  Здравейте! Имам машина LG. Измих го нормално 2 пъти, после спрях на 11 мин. и показва ОЕ. Дренажът е почистен, помпата също. Помпата е чиста, но водата не изтича! Какво да правя? Може ли да е електрониката?

 81. Граватар Игор Игор:

  SM "Electrolux". Възраст 13 години. Показва запушване и не източва водата. Проверих всичко от барабана до централния дренажен щранг. Всичко е чисто и работи. От трите програми за източване, 2 пъти не изпомпва вода, но 1 път може да източи или обратното.

 82. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Здравейте, извадих чорапа от помпата. Сега не се налива вода. Пералнята е нова на 1 месец.

 83. Граватар Анастасия Анастасия:

  Моля, кажете ми, че сте проверили двигателя за дренаж. Работи, няма боклук. Събрахме структурата отново - не работи. Може ли да има проблем с окабеляването?

 84. Граватар Александър Александър:

  Добър ден. Samsung WF6458N7W. По време на цикъла, в края на времето за пране, източването и центрофугата не се включват и дисплеят не показва грешка, а текущото време на цикъла. Каква е причината? Може би сензорът за ниво на водата работи добре?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня