Перални с предно зареждане – подробен преглед

Перални с предно зарежданеПерални машини с предно зареждане - безброй асортимент от различни производители в специализирани магазини радва днешния потребител. Всички те имат различни цени и допълнителни функции. Но защо един модел може да служи на собствениците си до 10 години, докато други имат пералня, която изисква първи ремонт само след няколко използвания?

Разбира се, важен критерий тук е качеството на устройството, начина, по който собствениците го използват и набор от технически характеристики. Трудно е да изберете пералня с предно зареждане, затова е важно да се ориентирате в различните модели, предлагани на пазара на домакински уреди.

Размери

Преди да закупите и свържете пералня, трябва да определите нейния оптимален размер. Производителите са се опитали да вземат предвид всички желания на своите потребители и затова в магазините има тесни, малки и стандартни модели перални машини, от които да избирате.

Необходимо е да се ориентирате в тези видове, за да изберете правилното количество дрехи и друго бельо за вашето семейство. Ако в семейството има двама или трима души, тогава машината с натоварване от 3 кг пране ще бъде оптимална. За средно семейство (до пет души) са подходящи машини с пране до 5–6 кг. Но ако машината ще се използва от седем или повече души, ще ви трябва устройство, което може да побере почти 8 кг пране.

Възможности на предни перални

С какво могат да ни зарадват перални машини от този тип?

Режими на пране

Всяка пералня с предно зареждане има собствена ефективност на пране, която може да се определи чрез специални маркировки. Обозначава се с прости букви - от "A" до "G". Елитният клас пране ще осигури запазването на тъканите дори след многобройни пранета.

Хоризонтално зареждане на пералнята

Процес на измиване

Традиционен процес на пране.В такива перални машини прахообразният разтвор запълва пространството, където се върти барабанът с пране.

AquaSpar. Контактът на дрехите с разтвора става не само от дъното на барабана. По време на процеса на пране се напоява отгоре, когато водата се улавя в горната част на барабана.

3-DAquaSpar. Идеална съвременна машина с тристепенен процес на водоснабдяване. Тъканите се напояват с прахообразен разтвор от няколко страни на барабана.

3-DAqua-Tronic. Има възможностите на 3-DAquaSpar и AquaSpar, които се характеризират с напояване на прането отгоре и от няколко страни едновременно.

Актива. В този процес на работа на пералната машина водата се подава в мощен поток. За кратък период от време прането се подлага на екстремна първична обработка.

Директен спрей. В този режим сапуненият разтвор непрекъснато влиза в машината до процеса на изплакване благодарение на специална помпа, която го задвижва през барабана няколко пъти.

Combiwash. Системата осигурява пълно потапяне на прането или напояване, в зависимост от избрания режим на пране - деликатен или стандартен.

Измийте с въздух и мехурчета. Този процес на измиване е много ефективен поради обогатената с въздух вода. Това ви позволява старателно и деликатно да измиете дрехите от най-трудните петна от мръсотия.

Пералня под плот

Функция за сушене

Предните перални с опция за гладене или сушене значително улесняват работата на домакините и спестяват ценно време. След нормален цикъл на центрофугиране, машината автоматично включва режим на сушене при определена температура, в зависимост от това колко е зареден барабана. Обикновено дрехите се сушат чрез обдухване при ниска температура.

Режими на сушене

— Под желязото. След пране прането запазва лека степен на влага, но може да се глади и ще бъде готово за изпращане в килера.

"На сухо" или "за съхранение". След изпиране дрехите могат да се съхраняват в гардероб, без да се използва ютия.

— Много сухо. Този режим е подходящ за пране на хавлиени кърпи и халати, които могат да бъдат изпратени в гардероба веднага след като бъдат извадени от машината. Това важи и за големи работни облекла, които не изискват гладене.

Пералня със сушилня"Ускорено сушене" Подходящо за силно износоустойчиви тъкани, тъй като по време на процеса на сушене те са изложени на високи температури за кратък период от време.

"Деликатно сушене." Идеален за бельо от тънки и крехки тъкани, той напълно запазва структурата на бельото, без да го уврежда.

Пералните със сушилни с предно зареждане имат своя недостатък – дрехите се износват много по-бързо, ако се сушат постоянно в барабана.

Завъртете

Класът на въртене се обозначава с букви от “A” до “G”. Броят на оборотите, които барабанът прави по време на цикъла на центрофугиране, също е от голямо значение. За тънки синтетични материали ще ви трябват само 350 оборота, а за тънки дрехи - до 600 оборота. Ако машината се използва за пране на груби, хавлиени или дънкови тъкани, тогава режимът на центрофуга в нея трябва да бъде най-малко 1000–1200 оборота в минута. Препоръчваме най-високата центрофуга до 1800 оборота в минута за обработка на детски дрехи. Колкото по-високо е нивото на центрофугиране, толкова по-добре отстранява остатъчния прахообразен разтвор преди изплакване.

Допълнителни функции в предните перални машини

 • Леко или ръчно пране (барабанът не се върти, а само леко осцилира).
 • Пране на деликатна вълна (много бавното въртене на барабана гарантира безопасността на тънките и меки вълнени дрехи).
 • Половин товар (идеално, ако имате малко количество дрехи, които трябва да се изперат).
 • Икономично пране (идеално за пестене на прахове, контролиране на консумацията на вода или електричество с минимално износване на пералнята).
 • Бързо пране (подходящо за леко замърсени тъкани, спестява време).
 • Предпране (опция за предварително накисване за силно замърсени тъкани с няколко изплаквания).
 • Интензивно пране (режимът е необходим за премахване на стари петна върху бельо при повишени температури и с разход на време).
 • Отстраняване на излишната пяна (опция, при която барабанът автоматично спира и излишната пяна се отстранява от него).

Обърнете внимание на барабана

Качеството на пране се повишава значително, ако се произвеждат перални машини с предно зареждане с барабан под ъгъл. По-добре е да закупите пералня, където барабанът има малки, многобройни дупки. В този случай потребителят има гаранции, че машината ще бъде надеждно защитена от механично въздействие на малки предмети.

Металът е стандартният материал за направата на барабани, но полимерите все повече ги заместват. Те имат специална здравина, издръжливост, устойчивост на корозия и отлично запазват топлината в пералната машина.

Характеристики на дизайна

Ако маркучите на пералната машина са разположени отстрани, тогава инсталирането ще бъде много по-лесно. За по-лесно транспортиране е по-добре да закупите корпус на колела.

Струва си да се обърне внимание на пералнята, която има вградени еластични амортисьори на тялото. Те осигуряват ниско ниво на вибрации по време на пране и центрофугиране, което значително удължава живота на пералнята. Поддръжката на пералнята е по-лесна, ако има подвижни панели отгоре и отпред.

Какви допълнителни елементи удължават експлоатационния живот:

 1. Автоматично водно охлаждане;
 2. Самопочистващ се филтър във водната помпа;
 3. Автоматична защита на помпата срещу прегряване.
   

1 читателски коментар

 1. Граватар Анджелина Анджелина:

  Има толкова много перални машини с лицева страна, че е трудно да се избере от тях. Търсех предимно сушилня, освен това не исках такава с малък товар (ние сме големи фенове на огромни одеяла, които се насищат с вода и стават просто тежки).В крайна сметка намерих всичко необходимо в пералнята Hotpoint. Засега съм много доволен от нея. Това, което имам предвид, е, че не бързайте да грабнете първото нещо, което грабне окото ви. Избирайте мъдро.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня