Нагревателен елемент (нагревателен елемент) за пералня

Нагревателен елемент за пералняНагревателният елемент е нагревателен елемент. Неговата задача е да загрее водата до необходимата температура в пералнята. В различните модели машини той може да бъде разположен по различен начин. При някои е от предната страна, при други отзад. И в двата случая нагревателният елемент е монтиран на дъното на резервоара. И към него минават два проводника.

Когато пералнята изведнъж не загрява водата, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите функционалността на нагревателния елемент. В крайна сметка неговата повреда е една от най-честите неизправности в този тип домакински уреди. Нагревателният елемент се проваля поради контакт с твърда вода. При редовно нагряване се покрива с котлен камък. И именно котленият камък е една от основните причини за повреда.

Нагревателният елемент е счупен - как да го сменим?

Първо, трябва да проверите дали захранването на пералната машина е изключено. За да го изключите, просто го извадете от контакта.

След това трябва да свалим капака на пералнята. Най-често нагревателният елемент е разположен отзад. И е лесно да се направи. Тъй като при повечето модели задният капак може лесно да се свали, ако е необходимо. Закрепва се само с четири болта или самонарезни винтове.

Ако във вашата пералня тя е разположена отпред, тогава ще трябва да се бърникате.

Сменете нагревателния елемент

За да премахнете предната стена на кутията, ще трябва да премахнете скобата, закрепваща маншета. Обикновено се отстранява с помощта на клещи или отвертка, в зависимост от вида на използваната скоба. След това трябва да пъхнете маншета вътре в барабана, за да не ви пречи. След това ключалката на люка се освобождава. Закрепва се с два болта.

Също така трябва да премахнем контролния панел. За да направите това, първо отстранете капака (горната част на тялото) на пералнята. Закрепва се отзад с два болта.Като премахнем тези болтове, можем да плъзнем капака от жлебовете. За да направите това, натиснете капака назад отпред. След което лесно се отстранява. След това извадете пластмасовата тава за дозатор от бункера. След това развийте фиксиращите винтове и поставете контролния панел отгоре, така че да не пречи на по-нататъшната работа.

След това премахнете долния панел. При някои модели се закрепва с болтове, при други с резета. Зад него може да има винтове, които също трябва да се развият. След всичко това най-накрая можем да премахнем предната стена на пералнята.

Смяна на нагревателния елемент

Смяна на нагревател на пералняСега нека премахнем нагревателния елемент. Както вече писахме по-горе, нагревателният елемент се намира на дъното на резервоара. И първо трябва да премахнете проводниците от него.

Ако се страхувате да не забравите къде кои кабели са свързани, можете първо да направите снимка на тяхното положение с телефона или фотоапарата си. След това отстранете клемите от видимата част на нагревателния елемент на пералната машина.

След това трябва да развиете фиксиращата гайка, която се намира в средата на нагревателния елемент. Няма нужда да го премахвате. Просто трябва да го развиете колкото е възможно повече, но така че все още да държи края на резбата. След това, заедно с изпъкналия щифт, трябва да се притисне навътре. Може да се наложи да го ударите с чук, за да направите това.

След това можете да вземете нагревателния елемент. За да направите това, може да се наложи да го откъснете с помощта на отвертка или нож. След като премахнете стария счупен нагревателен елемент, можете да го оставите настрана и да инсталирате нова част. Всичко се сглобява по абсолютно същия начин, но в обратен ред.

Видео за тези, които имат нагревателен елемент, разположен от предната страна на машината

За тези, които имат нагревателен елемент, разположен отпред (най-често в машините на Bosch), сме подготвили специално видео, за да демонстрираме ясно целия процес на подмяна на нагревателния елемент със собствените си ръце.На английски е, но всъщност не се нуждаете от превод. Просто трябва да повторите всичко, което прави майсторът. И ще бъдете щастливи! Гледайте видеоклипа и сменете нагревателния елемент със собствените си ръце:

Видео за тези, чийто нагревателен елемент е разположен на гърба на пералнята

Сега за нашите други читатели, тези, чийто модел машина изисква нагревателен елемент от задната страна, който между другото е по-често срещан в Русия, също сме подготвили видео. Ти си по-голям късметлия. И не е нужно да премахвате предната стена на машината. В крайна сметка това е по-дълго и по-трудно, отколкото просто да развиете няколко болта отзад и да го премахнете. Тук няма да е проблем да стигнете до нагревателния елемент.

След това просто трябва да премахнете проводниците и да развиете гайката. Можете също така да не завъртите гайката напълно, но да я оставите в края на резбата. След това също ще трябва да натиснете щифта навътре и да премахнете нагревателния елемент. Можете също да направите снимка на позицията на проводниците предварително, ако е необходимо. Това ще ви помогне да запомните кой проводник къде отива при повторно сглобяване. Гледайте видеоклип за смяна на нагревателния елемент на пералня:

Къде да купя нагревателен елемент?

Къде да купя нагревателен елементАко се чудите от къде можете да закупите нагревателни елементи? Тогава ние ще ви помогнем. За да закупите нагревателен елемент, можете да се свържете с всеки сервизен център, който обслужва марки машини, подобни на вашите. Можете да се свържете и с обява във вестника за продажба на резервни части. Не препоръчваме закупуване на използвани части. В крайна сметка нов нагревателен елемент не е много скъп.

И най-лесният начин да закупите нагревателен елемент е да намерите продавач чрез интернет. За да направите това, отворете която и да е търсачка. Можете да използвате най-популярните опции или по-скоро Yandex или Google.

След това въведете нещо като „купете нагревателни елементи в Москва“ в лентата за търсене. Ако вашият град не е Москва, заменете думата „Москва“ с името на вашия град. И натиснете клавиша "Enter".След тези стъпки ще видите резултатите от търсенето. Това са сайтовете, които според търсачката отговарят най-точно на вашето запитване. Кликнете върху тях, проверете цената на нагревателните елементи и след като изберете онлайн магазина, който ви подхожда, обадете се и поръчайте нагревателен елемент за вашата пералня. Най-вероятно, когато общувате по телефона, ще трябва да посочите модела на вашата машина.

Ако внезапно нагревателният елемент, от който се нуждаете, не е наличен от този продавач, обадете се на следващия. Ако живеете в малък град или село, може да се наложи да поръчате частта за доставка от друго по-голямо място. Можете също да отидете и да вземете частта сами. Но в този случай препоръчваме първо да се обадите на продавача и да се уверите, че резервната част е на склад. Това ще ви помогне да спестите време и да избегнете загуба на пътуване.

Желаем ви успех при подмяната на дефектната част. И така, че вашата пералня да ви служи добре. И дълго време бях доволен от висококачествената работа и чистото, приятно миришещо бельо. Продължете да разглеждате нашия уебсайт, тук ще намерите много интересна и полезна информация. И хубав ден!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня