Филтри за вода за перални

Филтри за вода на пералняНа съвременния пазар на домакински уреди има много модели перални машини, произведени от различни производители. Те са много търсени. В крайна сметка използването на машини е най-лесният и удобен начин за пране на мръсно пране. И въпреки факта, че създателите на тези машини продължават да ги подобряват, те все още остават уязвими към различни външни и вътрешни фактори.

Твърдата вода, съдържаща различни примеси, която влиза в машината от водопровода, може да намали качеството на измиването и да причини повреди. Една от най-честите неизправности на пералните машини у нас е повредата на нагревателния елемент (нагревателния елемент). Именно тази част е отговорна за загряването на водата до температурата, необходима за пране на нещата. Но при използване на вода с ниско качество, която тече през водопроводните тръби на повечето руски градове, вътрешността на машината се покрива с котлен камък.

Поради това нагревателният елемент се разпада. За да избегнете това, можете да използвате филтър за вода. Може да се използва за целия апартамент, така че цялата вода, използвана в дома ви, да бъде почистена. Можете също да използвате филтъра само за машината. В този случай ще трябва да го инсталирате на отделна тръба, която води само до машината, или да използвате специални филтри, предназначени само за перални и съдомиялни машини с лоша вода.

Видове

Един от най-евтините видове филтри за грубо почистване на течности е полифосфатен филтър. Нарича се още физиологичен разтвор. По-добре е да го инсталирате само за машината, а не за всички водопроводни тръби.Работи така:

 1. Водата преминава през филтъра.
 2. Кристалите на натриев полифосфат постепенно се разтварят, когато са изложени на течност.
 3. Протича определена химична реакция.
 4. Вътрешните части на пералната машина, които влизат в контакт с вода, са покрити с филм, който ги предпазва от котлен камък.

Има и други видове филтри. Например магнитни филтри за перални за вода. Те се считат за по-екологични от типа филтър, който описахме по-горе. Те също така имат дълъг експлоатационен живот и добра граница на ефективност. Можете да използвате този тип филтър не само за пералня, но и за всички водопроводни тръби в апартамент или селска къща.

Как работи той? Водата, преминаваща през него, се влияе от магнитно поле. Той помага за разтварянето на определени химични елементи. Именно тези, които правят водата по-твърда и съответно пряко влияят върху образуването на котлен камък при нагряване на нагревателния елемент. Така водата, пречистена с магнитен филтър, става по-мека. Между другото, се смята, че в по-мека вода се нуждаете от по-малко препарат за пране. Тоест, използвайки такъв филтър, вие не само ще спестите машината от счупване на нагревателния елемент, но и ще можете да спестите малко прах за пране.

Предлагат се и комплексни филтри за пречистване на вода. След третиране с този филтър можете веднага да пиете водата. Въпреки това е доста скъпо. И не препоръчваме да го инсталирате само за питейна вода.

Инсталация

Монтаж на филтър за вода на пералняМожете сами да инсталирате филтъра за машината. За това не е необходимо да използвате сложни инструменти. Обикновен гаечен ключ ще бъде достатъчен.Пред маркуча за подаване на вода е монтиран специален филтър за перални машини. Ако вече имате инсталирана пералня, направете следното:

 1. Спрете подаването на вода, като завъртите крана в желаната позиция.
 2. Развийте входния маркуч от разклонителната тръба, към която е прикрепен.
 3. Завийте филтъра за пречистване на водата на мястото му.
 4. Завийте маркуча за подаване на вода към филтъра.
 5. Всичко. Може да се пере!

Филтърът използва стандартни резби, които пасват на три четвърти от инча в тръбите. Същата резба се използва за маркуча на пералната машина. Следователно не трябва да възникват проблеми. Ако въпреки простотата на целия процес не искате да го направите сами, свържете се с който и да е водопроводчик. Такава работа не трябва да е скъпа, тъй като е проста и отнема само 5 минути. Качеството на пречистването на водата ще зависи от това колко добър е филтърът, който сте закупили, и колко замърсена е чешмяната вода. Което идва във вашия апартамент.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Майк Майк:

  Благодаря, успех)

 2. Gravatar Light Светлина:

  Вратата на пералня LG WD 80154N не се затваря, желязна част в маншета е ръждясала и стърчи от нея.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня