Пералнята не загрява вода

Пералнята не загрява водатаЗа нормалното пране на дрехите е необходимо загряване на водата до необходимата температура. Ако пералнята не загрява водата, тогава качеството на прането намалява. Поради тази причина е необходимо да се следи колко е топла водата по време на програмите.

Как можете да разберете дали вашата пералня не загрява водата?

Някои хора проверяват температурата на прането, когато прането приключи. И естествено, прането ще бъде студено на допир. Но това не означава, че машината е дефектна. В края на краищата, малко преди края на процеса на измиване се извършва изплакване, което включва студена вода. Следователно този метод на проверка не е правилен.

Препоръчваме да проверите температурата на люка през първия половин час работа на машината. Ако през това време люкът остане студен, тогава има неизправност!

Има моменти, когато цикълът на пране тече от началото до края, но водата никога не се загрява. В този случай може да забележите, че прането не е изпрано или мирише лошо.

Неизправности

В тази ситуация може да има няколко грешки.

Дефектен сензор за ниво

Доста често в някои перални машини тръбата на сензора за ниво може да се запуши. Това се случва при пране. В него може да попаднат косми, конци или парчета плат. Такива блокажи затрудняват нормалната работа на тази част от машината. Тоест водата се налива в резервоара. Но нагревателният елемент не работи. И всичко това, защото модулът е дезинформиран и не издава команда за отопление.

За да поправите това, можете да почистите тръбата или да смените сензора. Можете да научите как сами да направите този заместител от видеоклипа:

Нагревателен елемент (нагревателен елемент) отворена верига

Нагревателен елемент Нагревателен елемент на пералняДруга възможна повреда е прекъсване на веригата на нагревателния елемент. За да проверите състоянието на веригата, трябва да се уверите в целостта на проводниците, които са в съседство с нагревателния елемент. При редица модели перални, проводниците, водещи до нагревателния елемент, са разположени до тялото на машината. Подобно споразумение може да повлияе негативно на тяхната безопасност. По време на пране, центрофугиране и други операции машината създава вибрации. И окабеляването може просто да се счупи. Ако откриете тази неизправност, трябва или да запоите счупените проводници, или да ги смените с нови.

Най-честата повреда, която причинява липса на отопление на водата в пералнята, е повредата на самия нагревателен елемент. За да проверим изправността на тази част, по-добре е да използваме тестер. Чрез прозвъняване на нагревателния елемент можем да определим дали работи или не. Ако се убедим, че причината за неправилната работа на машината е в нагревателния елемент, то той трябва да се смени с нов. Процесът на подмяна е доста прост. Човек без специални умения може да се справи. За да извършите цялата операция, трябва само да свалите задния капак на пералнята. След това разхлабете закрепването на частта, извадете я и поставете нова. Можете да научите как става това от следния видеоклип:

Трябва да внимавате, когато премахвате и сменяте тази част. Тъй като твърде рязкото отстраняване и неправилната инсталация могат да повредят пластмасовия резервоар.

Когато купувате нов нагревателен елемент, трябва да бъдете много внимателни. В крайна сметка неподходяща част може да не пасне на мястото на старата, да попречи на нормалната работа или дори да счупи вашия домакински уред. За да намерите нов нагревателен елемент, препоръчваме да използвате интернет. Това е най-лесният начин да намерите и поръчате необходимата резервна част във вашия град.

Котлен камък или повишена твърдост на водата

Котлен камък върху нагревателния елемент на пералната машина може да се появи поради висока концентрация на магнезиеви и калциеви соли или ръжда в чешмяната вода. Появата на котлен камък може да повлияе на нагряването на водата. Тъй като влошава функциите на нагревателния елемент. За да избегнете подобни проблеми, можете да използвате специални инструменти, за да поддържате машината в добро състояние. Например, colgon. Или инсталирайте филтър, който ще омекоти водата.

Повреда на сензора за отопление

Също така, една от причините, поради които пералнята може да не загрява водата, е неизправност на сензора за отопление, който също се нарича термостат.

Той трябва да информира контролния модул за момента, в който е необходимо да се активира нагревателното устройство. И ако спре да работи, значи трябва да се смени. За да направите това, гледайте видео инструкциите:

Повреда на програматора или релето на нагревателния елемент

Програматорът е част от контролния модул. Може да се счупи по различни причини. Например контактните връзки ще се овъглят. Модулът е доста скъпа и много трудна за ремонт част. Не всеки ремонтен сервиз ще се заеме да го възстанови. Най-често в този случай модулът трябва да бъде сменен.

Не препоръчваме сами да сменяте контролния модул. Ако нямате необходимите умения, тогава е по-добре да се обърнете към специалисти.

   

17 читателски коментара

 1. Граватар Олеся Олеся:

  Благодаря, всичко е много ясно описано! Голяма помощ!

 2. Граватар Лариса Лариса:

  Благодаря за съвета, сега знам, че машината пере със студена вода и водата се загрява в машината.

  • Граватар Татяна Татяна:

   Машината се измива с гореща вода. Но се вдига от студена тръба

 3. Граватар Константин Константин:

  Въпрос. И каква е най-вероятната причина за незагряването, ако водата не загрява само на програма с 40 градуса по Целзий, т.е. Ако го настроите на 50 или 60 градуса, тогава се получава нагряване.

 4. Gravatar Glory слава:

  Та имам един въпрос, загряване става само при пране на 40 градуса. Ако зададете прането на 60-95, водата веднага се излива в машината.
  Какво не е наред с това? Благодаря ти.

  • Граватар Владимир Владимир:

   Сензорът за нивото на водата е повреден.

   • Граватар Павел Пол:

    да От една страна, канализацията може да е запушена. Ами "майсторите"...

 5. Граватар Наталия Наталия:

  Въпрос. Каква може да е причината, ако водата не загрява и на 30%?

 6. Граватар Борис Борис:

  Сложих нагревателя в колата, тече вода отдолу. Може би дъвката е изсъхнала?

 7. Граватар Анонимен Анонимен:

  Здравейте. Моля те, кажи ми, очите ми мигат, къде е ключът? Какво трябва да направя?

 8. Граватар Кирил Кирил:

  Машината топли вода нормално на 95 градуса, а на 60 не топли, проблема в термостата ли е?

  • Граватар Ааа ааа:

   И аз имам същия проблем: на 90 градуса загрява нормално, а на 60 не загрява. Какъв е проблемът?

 9. Граватар Алексей Алексей:

  Пералня Indesit не загрява водата. Нагревателният елемент и температурният сензор работят, но водата не се загрява. Какви други причини може да има?

 10. Граватар Юра Юра:

  Здравейте, открихте ли причината? Имам същия проблем.

 11. Граватар Денис Денис:

  Най-вероятно захранващото реле на платката е повредено.

 12. Граватар Валери Валери:

  Благодаря ти. Разбираемо.

 13. Граватар Наталия Наталия:

  На 40° машината пере нормално, като настроиш на 60° дава грешка.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня