Ревюта на перални машини Bosch

Пералня Bosch WLM 20441 OE

Пералня Bosch WLM 20441 OE мненияАлексей:

За втори път си купувам пералня Bosch. Преди това имаше модел MAX5. Харесва ми, че Bosch имат отличен дизайн, сензорни бутони и подсветка. Измиването не е по-лошо от другите машини. Единственото лошо е, че пералните не могат да перат бели дрехи, докато не побелеят. Трябва да ги накиснете в белина преди пране. Иначе всичко е наред.

Професионалисти: отличен външен вид на машината, дълбочина на барабана, сензорно управление.

От минусите: Подобно на други перални, тя не може да изпере белите дрехи до съвършено бял цвят; трябва да ги накиснете сами преди пране с белина.

Пералня Bosch Avantixx 6 SpeedPerfect WLK20163OE

Пералня Bosch Avantixx 6 SpeedPerfect WLK20163OEМариан:

Преди да купите кола, прочетете отзиви в интернет. Решихме да вземем BOSCH. Дойдохме в магазина, разговаряхме с консултанти, разгледахме дизайна на оборудването и се спряхме на WLK20163OE. Платено.

Машината ни беше доставена преди седмица. Монтираха го точно там. Много съм доволен от пералнята. Бившата ми асистентка (Канди) не можа да премахне някои петна. Но Bosch ги измива лесно! Добре гали и изстисква. Спестява вода. Бях доволен от функцията, която сама почиства тавата за прах. Сега няма нужда да го правите сами. Работи доста тихо.

Има лека вибрация по време на цикъла на центрофугиране. Може би това е така, защото те сами са направили инсталацията. И те не коригираха нивото. Има още една необичайна особеност. С него мога да добавя пране по време на пране. След завършване на програмата машината издава звук, подобен на скърцане три пъти. Това означава, че прането е приключило и можете да извадите прането. Вратата на машината е доста голяма. На дисплея можете да разберете колко време остава до края на прането, какви допълнителни функции са активирани и др.Страхотна машина, има всичко необходимо.

Работи вече седмица. Много съм доволна от нея. Надявам се тя да не ме разочарова.

Пералня Bosch Maxx 5 SpeedPerfect WLG20160OE

Пералня Bosch Maxx 5 SpeedPerfect WLG20160OEСветлана:

Преди тази пералня беше домашна. Наричаше се "Сибир". И когато се развали, започнаха да мислят кой нов да купят. Веднага решихме да отидем на Bosch, тъй като е немска фирма. И правят много качествени неща. Решихме само модела.

Избрахме го, за да не струва много скъпо и машината да е надеждна. И решихме да вземем тази пералня. Нашата покупка пасва много добре на банята. Тя се нуждае от доста пространство, особено в сравнение със Сибир. BOSH е наполовина по-малък. По време на пране почти няма шум. Първоначално се подразних от скърцането, което се получава след като машината приключи изпирането. Но след това го изключихме в настройките. Всичко е на руски. Всичко е ясно. Измиването става без проблеми. Трябва само да изберете програма и да стартирате прането. Няма забележки както по работата, така и по качеството на пране и сглобка. Това е може би най-разумният избор предвид цената.

Машината изглежда много красива. Бях доволен от разнообразието от режими и опции, удобен дисплей и контроли. Сензорното управление е доста задоволително; няма смисъл да казвам, че не е много добро. Много сме доволни от него, много удобно. Можете също да добавите друго изплакване, накисване и т.н.

Доволна съм също, че има режими за много бързо пране за 15 минути и за половин час. Помагат, когато прането е чисто и трябва само да се освежи. Котката ни хареса пералнята и сега спи на нея през цялото време. Той не се страхува, дори когато тя пере. Ето какво значи качество!

През всичките две години, откакто го използваме, забелязахме само един малък недостатък.Понякога се случва прахът да не се измие от нещата и трябва да направите друго изплакване. Но това няма значение, защото рядко се случва. Освен това има възможност вината да е много пудра.

Цялото семейство сме много доволни от пералнята Bosch. Препоръчваме на всеки да го закупи!

Пералня Bosch Logixx 6 WOT24454OE

Bosch Logixx 6 WOT24454OEЮджийн:

Сега е време да сменя стария си Kaiser. Работи перфектно повече от 10 години!!! Никога не се счупи. Но за съжаление всички неща се провалят рано или късно. Така тя постепенно се влоши. Започна да трепери по време на цикъла на въртене и горната част на тялото ръждяса.

Изборът на нова пералня отне много време. И в крайна сметка решихме да закупим Bosch Logixx 6 WOT24454OE. Инсталиран и свързан без проблеми. На старото място. Само там подът е леко наклонен. Следователно инсталацията се оказа не съвсем правилна. Поиграх си с краката, изравних ги и накрая реших, че ще е леко наклонен, но стабилен.

Тази ситуация не повлия по никакъв начин на качеството на измиване. Машината работи добре. И дори като настроя центрофугата на 1200 пак работи доста тихо и почти не вибрира. Машината е доста удобна за работа. Много различни програми и опции. Бях приятно изненадан от наличието на петнадесетминутен режим за бързо измиване. Всички бяха много доволни от новата пералня.

Професионалисти: Пере и центрофугира без много шум и е лесна за работа.

От минусите: Не открихме никакви недостатъци.

Пералня Bosch Home Professional WAY 28540 OE

Пералня Bosch Home Professional WAY 28540 OEМария:

Прекрасна пералня. Изобщо не е шумно. Има супер бързо измиване за 15 минути. Можете да свържете допълнителна опция, която пести вода. Това е особено удобно за нас, защото имаме частна къща. Също така бях доволен от възможността да зареждам много пране наведнъж. Имаме килими, одеяла и други големи предмети.Пералнята работи добре с тях.

Ние перем почти всеки ден. А понякога и два пъти на ден. Машината се справя с всичко без проблеми. Останахме доволни от нея. Между другото нашата не е руска сглобка, а немска. Немската е по-качествена. Същата подарихме на баба ми за рождения ден. Препоръчваме го на всички!

В него не са открити недостатъци.

Пералня Bosch WLM 20441 OE

Пералня Bosch WLM 20441 OE мненияИнна:

Съсипва пералнята! Изпрахме нови дрехи и след пране изглеждаха като носени. Появяват се топчета и дори дупки! Някои неща се разплитат и кърпите обикновено се превръщат в парцали! Смятаме, че всичко е заради барабана и икономичната консумация на вода. Дупките в барабана с остри ръбове развалят нещата. Обадихме се в сервизния център и не можахме да се съгласим да сменим машината с нова! Така че помислете два пъти преди да си купите!

Професионалисти: има гладене.

От минусите: разкъсва дрехите, разваля нещата, не е подходящ за пране.

Пералня Bosch WOT 20352

Пералня Bosch WOT 20352любов:

Купихме много подобна машина. По-конкретно WOT245522OE/01 logixx6. Не е евтино, платихме повече от 20 хиляди. Отначало всичко ми хареса. При закупуването избрахме известен производител, така че да има много различни функции и добър дисплей. Но по време на работа забелязахме, че има недостатъци. Например, след измиване част от праха остава в тавата. След няколко месеца в тавата се появява малко мухъл. Същото важи и за всички гумени ленти вътре в пералнята. И няма как да се премахне тази мухъл. Опитахме всичко. Опитахме различни средства, нищо не помага.

В крайна сметка, докато машината работи, възниква електрическа повреда и електронният модул се влошава. Новият модул не може да бъде намерен. Претърсихме всички големи ремонтни услуги в Москва. Тази пералня вече не се произвежда. Явно затова никъде не са намерени новите части.Те предложиха доставка на вече използван модул за сума, близка до половината от цената на пералнята. А гаранцията е само три месеца! Но минаха само 3 години от закупуването на нашата кола!

Да, гаранционната година вече мина. Но да не можеш да намериш нова част дори и за пари е някаква лудница! В резултат на това ние няма да плащаме за ремонт. По-добре да си купим нова пералня. Но този път определено не е Bosch!

Професионалисти: голямо количество пране, което може да се пере наведнъж, отлично центрофугиране.

От минусите: лоша тава за прах за пране, шумна при центрофугиране, проблеми с ремонта.

Пералня Bosch WLM 24441

Пералня Bosch WLM 24441Женя:

Прекарах дълго време в избора на нова пералня. Около месец. Прочетох много различни мнения и форуми. И реших да избера тази машина. Купих го преди три месеца. Избрах тесния модел. Тя изглежда много красива. Сензорно управление. Работи добре. Качеството на измиване е доста задоволително. При въртене стои като ръкавица. Дори не мърда. Не вдига много шум. Мисля, че други машини може да вдигат повече шум.

За висококачествено центрофугиране на пране са достатъчни 1000 оборота в минута. Бях доволен, че мога да добавям пране дори по време на пране. Ако изведнъж не сте сложили нещо, можете да натиснете пауза и да хвърлите забравените неща в барабана. Ако се появи твърде много пяна, автоматично се добавя изплакване. Леко тревожно е гнездото за отваряне на вратата. Тя изглежда много крехка. Внимателно отварям вратата. И засега всичко е наред, нищо не се чупи.

Професионалисти: Измива се добре и се изцежда добре. Изглежда стилно. Много стабилен.

От минусите: Все още не съм открил очевидни недостатъци.

Пералня Bosch WLX 24363 OE

Пералня Bosch WLX 24363 OEАнастасия

Купихме тази пералня. Хареса ми дизайна, отново производителят е известен. Функционира нормално. Преди нея имаше няколко перални. Това са германците (Brown и Kaiser) и корейския Samsung. Браун е прекрасна пералня.Купихме го от Германия. Кайзер е глупост. Samsung е много по-евтин от германците и не е по-различен. Все още работи добре.

Сега за Bosch. Работи две години. Не съм прала много дрехи. Само за двама. И се счупи! По време на цикъла на центрофугиране той свири и се тресе. За да се отмие прахът, прането винаги се изплаква два пъти. Извикаха професионален майстор (сега изглежда има проблем с помпата и електрониката). Когато пристигне, ще знаем по-точно каква е причината за повредата и колко струва ремонта.

Много нещастен. В края на краищата, с такава нежна употреба, Bosch се развали за две години. Но това не е бюджетна машина. Струва два пъти повече от същия Samsung. Очаквахме да работи 5 години без повреди!

Професионалисти: Не виждам никакви предимства в този вид работа.

От минусите: Развали се на втората година употреба.

   

7 читателски коментара

 1. Граватар Людмила Людмила:

  Пералня Bosch logixx6 WOT244540E
  Ползваме го от около година.
  Професионалисти:
  Лесен за работа;
  Тиха по време на центрофугиране;
  просторен;
  Има бързо измиване от 15 или 30 минути
  минуси:
  Времето на дъската не съвпада;
  Автоматичното паркиране не винаги работи;
  Ако няма достатъчно пране, то няма да се центрофугира без допълнително центрофугиране;
  Секцията за пълнене на климатика изтича директно в машината.
  Има мухъл в машината, но това е наша грешка.

 2. Граватар Елена Елена:

  Много разочарован!!! Преди това имах различни перални, но този път реших да си купя скъпа, произведена в Германия. Не спестявайте! Но не се пере добре и обикновено е невъзможно да се изплакне тъмно пране. Само разводи! Накратко, кошмар! Изхабени пари.

 3. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Здравейте, Bosch waq20440 oe/01 avantix умря на третата година работа при щадящи условия. Рамото на центрофугата се счупи в неразделим резервоар. Възможно ли е да го замените със сгъваем резервоар?

 4. Граватар Николай Николай:

  Машина Bosch maxx 4 2066 oe, отлична в работа, тиха и надеждна. След 14 години работа четките се износиха, смених ги и давай! Семейството ни е 8 души, всеки ден перем. Веднъж месечно се опитваме да го почистваме на 90 градуса с лимонена киселина. Всичко е наред!

 5. Граватар Антонин Антонина:

  Купих BOSCH WLK2426MOE преди шест месеца и не го миех често. Маншетът на люка е скъсан. Естествено заводът отказа да го ремонтира. Това 12 месеца гаранция от производителя ли е?

 6. Граватар Ирина Ирина:

  Не купувай. От немското качество остава само името. По-малко от три години след покупката през ноември 2015 г. превключвателят за програмни настройки спря да работи. Работи само режимът на изплакване!

 7. Граватар Анонимен Анонимен:

  Дизайнът е добър. Руско събрание. Работил 1 година и 2 месеца. Лагерът не беше напълнен с водоотблъскваща грес и се разпадна. Какъв е смисълът да плащате допълнително, ако няма контрол на качеството? Въпреки че има изход - разглобете го в магазина и проверете дали има смазка или не.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня