Ревюта на перални Атлант

Пералня Атлант SMA 45U102

Пералня Atlant SMA 45U102 мненияВалери:

Машината Атлант работи безпроблемно вече около три години. Важно е да зададете правилния режим за пране и да не изсипвате твърде много прах. И всичко ще бъде наред. Пералнята не е скъпа, но си заслужава парите. Качеството на пране е задоволително. Има достатъчно функционалност. Дизайнът също е доста приличен.

 

Пералня Атлант SMA 45U124

Пералня Атлант SMA 45U124Юджийн:

Купихме пералня през пролетта на 2009 г. Преди да се роди дъщеря ми. Мием го на всеки два дни. Работи добре. Без хълцане или проблеми.

Професионалисти: доста евтина цена. Нормален набор от функции.

От минусите: понякога вдига шум. При лицеви опори тресе доста. Често водата попада в уплътнението между люка и барабана и остава там дори след като измиването приключи.

Пералня Атлант SMA 50U102

Пералня Атлант SMA 50U102босилек

Не искахме да харчим много за нова пералня, затова гледахме предимно бюджетни модели. След пазаруване решихме да купим SMA Atlant. Сглобява се във фабрика в Беларус от немски части. Като го купихме ни дадоха и 5 години сервиз в гаранция. Нямаше нужда да се използва гаранцията. Машината пере добре и досега не се е разваляла. Броят на програмите е доста задоволителен, има и допълнителни опции. Измиваме всичко в него. И пухено яке с подплата от полиестер и маратонки и обикновено бельо. Тя се справя добре с всичко. Сглобката е добра. Нищо не пада. Цветът на касата си остана същия въпреки годините и две премествания.

От положителната страна: Голям брой функции и опции, разумна цена, надеждност.

От минусите: Те все още не са открити.

Пералня Атлант СМА 50С124

Прегледи пералня Atlant SMA 50С124Владимир:

При покупка дадоха допълнителна гаранция. Така беше дадено за 2 години.Но ни дадоха още 3 години стаж. И след това, когато изтекоха 5 години, тя веднага започна да действа. Какво е счупено?

Ще изброя:

 • Дръжката, която задава програмата. Върти се лесно, изборът се инсталира без проблеми, но след това, за да го промените, трябва да го изберете сами.
 • Добавете прах за пране. Заспиваме точно толкова, колкото пише в инструкцията. Въпреки това дори не се отмива напълно. Добра една трета остава в тавата след измиване.
 • Редовни проблеми с дисплея. Понякога не показва пълния състав на буквите, понякога изобщо не показва нищо. И този проблем се появи много отдавна.
 • Преди това имаше Вятка. Вятка е много шумна машина. Струва си да се признае, че Atlas все още ще бъде по-тих. Но все още е доста силен. Това е особено забележимо при изстискване на дрехи.
 • Лоши инструкции. Много неясно описва грешките. Ето един от тях, който ми се появи. Чета. Пише, че може да има проблем с мрежата, може и помпа, а другата половина на машината да откаже. Как да поправя това?
 • И още много дребни проблеми.

Практически е неподходящ за саморемонт. Работих здраво пет и няколко години, но вече и в тази ценова категория има много по-добри машини.

Пералня Атлант SMA 50U87

Пералня Атлант SMA 50U87Олга:

Съпругът ми ми подари пералня за нашата годишнина. Имах машина Samsung. Сам си го избра. Той казва, че основният параметър е дълга гаранция. Хареса ми, защото може да пере много дрехи, не вдига много шум и има отличен набор от опции. Имаме три деца, така че машината работи здраво. Атлант ме зарадва с факта, че почти всичко, което е важно за мен в една пералня, е в нея. Останах приятно изненадана от програмата за нощно пране. Външният вид е прост. Но се вписва идеално в нашата кухня. И тя дори не изглежда много голяма. И може да пере до пет кг наведнъж.Мием в него около година. И досега полетът е нормален)

Професионалисти: Добра функционалност - програма за обувки, пране през нощта и др. А капацитетът е 5 кг.

От минусите:

Няма никакви недостатъци.

Пералня Атлант СМА 50С124

Пералня Атлант СМА 50С124Олег:

Атлант може да е добра компания, но това, което купих е просто някаква катастрофа! Не фонтанът изтрива. Бих казал солидно C. Разваля се всяка година. Още по-често. В течение на няколко години експлоатация той беше ремонтиран гаранционно три пъти. Първоначално люкът отказа да се отвори, след това модулът за управление беше сменен (между другото, много скъпа част, добре е, че е безплатна в гаранция), след това дренажната помпа умря. Страдах и страдах с нея и най-накрая успях да се договоря с магазин за домакински уреди. Тази, от която го взе. И с доплащане си купих друга машина. Този път не е Atlas, а LG. И сега съм щастлив. Чувствам се така, както преди много време, когато смених стара пералня Жигули с чужда кола!!!

Професионалисти: дълго гаранционно обслужване (3 години).

От минусите: Вдига шум, стене, не се пере добре и често се чупи.

Пералня Атлант SMA 45U124

Пералня Атлант СМА 50С124Добър ден Реших да напиша отзив за моята пералня. Собственик съм на Атланта от края на 2011 г. Сега работи добре. Важно е да го инсталирате правилно. С ниво на сградата и в съответствие с всички правила. Веднага й купиха и специални поставки за краката. Бях доволен, че дори показва грешките си на дисплея. След като имаше случай, дренажният филтър се запуши. Този филтър трябва да се почиства на всеки шест месеца. А тук не са го чистили две години. Така той затъна в калта. На дисплея се появява код за грешка F4. Намерих инструкциите, нашите грешки и разбрах, че целият проблем е във филтъра. Филтърът беше лесен за премахване. Почистих го и това е. Проблема решен.Пералнята отново заработи, като млада) Добра пералня Атлант - солидна. Преди нея имаше една по-скъпа пералня от Ардо. Но по отношение на качеството на измиване и други параметри, Atlant по никакъв начин не превъзхожда. Така че помислете сами!

Пералня Атлант СМА 50С124

Пералня Атлант СМА 50С124Анна:

Това е първата ми автоматична пералня!!! Никога преди не бях използвал такива машини. Подариха ми го за празник. Отначало бях притеснен. Приятели се оплакаха, че много от тези машини мият лошо или, напротив, ги мият толкова много, че нещата избледняват. Затова не съм ги ползвал досега. Е, понеже ми е подарено, трябва да го пробвам! Пробвах...качеството на пране беше доста задоволително. Просто вдига толкова много шум по време на цикъла на центрофугиране, че дори отварям прозореца) И не го мийте рано сутрин или вечер, иначе ще събудите съседите на всички))) И освен това има някои недостатъци: често се чупи. Веднъж годишно трябва да се обадите в сервиза и да накарате механик да го ремонтира. Добре че е дълга гаранцията.

Професионалисти: Измива се доста добре дори и с евтин прах.

От минусите: Издава много шум при центрофугиране на дрехи. И често се чупи.

Пералня Атлант SMA 45U102

Пералня Атлант SMA 45U102Елена Павловна:

Купихме този модел по съвет на приятел. Взехме евтина пералня. Искахме да спестим пари. Спасени, нищо не може да се каже!!! Експерти го монтираха и измериха нещо с нивелир. Машината просто се разклати, докато изстискваше прането. Някаква система за балансиране е повредена. Майсторът каза, че отсега нататък трябва сами да подреждате прането и да го правите равномерно в целия барабан. Майсторът е викан три пъти за две години. Смениха някой модул, нещо друго... вибрацията така и не се премахна. Последния път я заведоха в сервиза. И го върнаха с драскотини по цялата странична стена.И когато го върнаха, имаше залепен лист с информация за доставка. Когато го откъснали, забелязали, че отдолу има дупка. Пералнята е просто ужасна!!! Сервизът, който я обслужва е още по-лош! Дори не се заяждай с тази шарашка!!!

Професионалисти: ниска цена, приемлива функционалност.

От минусите: лошо обслужване, чести повреди, неправилно управление, пералнята се тресе по време на натискане.

Пералня Атлант СМА 50С124

Пералня Атлант СМА 50С124Дмитрий Д:

Следната интересна връзка ми направи впечатление за тази кола: цена и гаранция. Тоест взех го за девет рубли. И получих гаранция за 5 години работа. Общо това е по-малко от 2 хиляди за всяка година! Що се отнася до качеството, мисля, че същите марки, които излизат под големи чужди имена, се сглобяват точно там, в ОНД. А Атлантът се сглобява в ОНД, а частите са от Германия. Също така не трябва да има нищо. Имам роднина, който работи в Атланта. Той сам ми купи пералня. Гледах всички части да са оригинални, иначе, казват, някои хитри хора обичат да сменят немски маркучи и други части с китайски. Той е специален в тези неща. Не можеш да го заблудиш. Машината не издава много шум по време на пране. Но по време на цикъла на центрофугиране все още е шумно.

Стартирането на прането е много лесно. Дисплеят показва всички необходими указания. За да разберат и ученици, и пенсионери. Предлага се голямо разнообразие от програми. Те са подходящи за всички обичайни видове тъкани. Изцежда се добре. Но ако го настроите на 1200 оборота в минута, тогава въртенето ще бъде твърде силно. Трябва да използвате само специален препарат, а не прахове за ръчно пране. Само машинни. И за предпочитане не е евтино. Тъй като евтините прахове не могат да се справят с всяко замърсяване.

Професионалисти: прости контроли, подкани на дисплея, можете да зададете различни температури и продължителност на пране.Дълга гаранция и, в сравнение с подобни евтини модели, съвсем нормално качество на пране.

От минусите: С всички бутони и други контролни части трябва да се работи много внимателно. Тъй като, според хората, те често се провалят. Иначе всичко е ясно)

Пералня Атлант SMA 50U107

Пералня Атлант SMA 50U87Саня В:

Съвсем нормална пералня за цената си. Можете да ми се доверите за това. Преди имах два боша. Те са много по-скъпи. Да, те са по-тихи и по-красиви. Но с руската изобретателност можете да премахнете проблема с шума! внимание! Разкривам една тайна!!! За да не прави Атлант толкова много шум, трябва да затворите плътно вратата на банята))) И ако нашите приятелски настроени беларуси излязат с идеята да направят пералните си машини по-малко шумни, тогава ще има изобщо няма цена за тях (в разумни граници))) )

Като цяло нормална бюджетна машина с добра гаранция.

   

8 читателски коментара

 1. Граватар Василий босилек:

  Пералнята дойде от магазина с дефектен сензор за затваряне на вратата. Прането не започна, докато не отворите и затворите вратата отново. Ремонтиран гаранционно.
  След една година обслужване, моторът спря да се върти до нормални обороти по време на въртене. Исках да извикам гаранционен майстор, но загубих гаранционната карта.

 2. Граватар Ирина Ирина:

  Пералнята Atlant работи 12 години, ремонтирахме я сами, за щастие съпругът ми е майстор на всички сделки, но уви, пералнята вече не стартира. И така всичко беше наред, живеем в собствена къща, не чухме никакъв шум.

 3. Граватар Отан Отан:

  Моят Atlant 50s84-000 показва съобщението „Край на програмата“ и ключалката увисва.

 4. Граватар Николай Николай:

  Купих Atlant 50C 102 през 2006 г. Инсталирах го още през 2008 г. При избора основният акцент беше върху факта, че е необходимо ниско водно налягане. Резервоарът ми е на тавана и водата тече гравитачно. Но това й е напълно достатъчно. Работи страхотно! Машината е много удобна и многофункционална. И го експлоатираха докрай. Синът ми донесе нещата си, а дъщеря ми също ги занесе при нас за пране. След 5 години работа лагерът на вала на барабана започна да издава шум. Там няма какво да правите сами! И проблемът е, че нагревателният елемент. Може да се каже, че е еднократно. Тъй като се задържа там поради разширяването на уплътнителната гума. И така, трябваше да сменя нагревателя. Добре, променихме всичко и го инсталирахме. Заслужих го. Работи добре. Но не с такъв товар, тъй като децата заминаха за Русия поради войната. И така през 1717 г. проблемите с лагера започват отново. Имаше и проблем със заключването на вратата на люка. Трябва да сме умни.

 5. Граватар Алина Алина:

  Купих пералня Atlant 70u1010 и бях разочарован. След две седмици работа спря да работи. Нищо не се включи, исках да го центрофугирам отново след пране и не работи. Изключих всичко от мрежата, постоя половин ден и някак започна да работи. Вратата на пералнята хлътна. Трябва да го повдигнете малко, за да го затворите. И туистър, който включва програми за триене. Пералнята също е шумна.

 6. Граватар Михаил Майкъл:

  Пералнята 1040т е вече на 17 години. Смених само кръстовището. Работи чудесно. Тя пере поне три пъти седмично.

 7. Граватар Людмила Людмила:

  Децата ми подариха машина Atlant 50U102 през 2007 г., тя спря да загрява водата след 14 години, мисля, че ще намерим причината. Обичам моята машина и съм й благодарен за значителния експлоатационен живот!

 8. Граватар Наталия Наталия:

  Моят любим трудолюбив Atlant 1040t работи 17 години без нито един ремонт. Отгледа три деца. Измива се ежедневно. Първата повреда настъпи на 18-та година от експлоатацията. Вратата не се отвори след измиване. Чудя се какво е най-добре да направя, ремонт или ново? Но само Атлас. Много благодаря на производителя. Изми се идеално.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня