Ревюта на перални машини Ariston – Hotpoint

Пералня Hotpoint-Ariston AVTF 104

Пералня Hotpoint-Ariston AVTF 104надежда:

Купих си същата пералня като моите приятели. И няма да повярвате работи повече от 5 години и при мен и при тях и още на никого не се е развалил! Радвам се, че си купих тази пералня. Измива се добре. Изплаква се страхотно! Понякога тя сама добавя допълнително изплакване. След това, когато е необходимо. Да, шумен е, но повече от другите. Само не се опитвайте да го инсталирате в банята. Един приятел го сложи там. И тялото на пералнята започна да ръждясва. Банята е много влажна. Затова е по-добре да го поставите в кухнята.

Професионалисти: измива добре, понякога започва допълнително изплакване.

От минусите: малко шумно.

Пералня Hotpoint-Ariston MVSC 6105 S (CIS)

Hotpoint-Ariston MVSC 6105 S (CIS)Никита:

Вече месец ползваме пералнята. Измива се добре. Успяхме да пробваме всички програми. Всичко работи добре. Контролите са толкова ясни, че дори не сте взели инструкциите. И така пускаме всичко необходимо. Много удобен дисплей. Съдържа цялата необходима информация. По време на цикъла на центрофугиране машината не подскача или потрепва. Струва като ръкавица. Добро отделение за перилни препарати. Става малко шумно по време на цикъла на центрофугиране. Но за мен това не е проблем. Първите пранета скърцаше. И сега скърцането премина и всичко е наред.

Професионалисти: удобен дисплей, ясни контроли, добро качество на измиване.

От минусите: Не открих съществени.

Пералня Hotpoint-Ariston Aqualtis AQS70L 05 CIS

Пералня Hotpoint-Ariston Aqualtis AQS70L 05 CISТатяна:

Обикнах я от момента, в който я видях! Тя изглежда просто страхотно! Вписва се идеално в различни домове. След покупката го монтираха специалисти и... мие добре, но вдига много шум! Докато изцежда прането свири в целия апартамент.Вероятно можете да го чуете дори на улицата. Когато водата се излее, тя издава много силен шум. Колко спрях да я харесвам, да знаете! Перал съм я от 5 месеца. Засега горе-долу работи. Но тези ужасни звуци вече ги няма! Освен това не разполага с табло. Това също е минус.

Професионалисти: страхотен външен вид.

От минусите: Шумно, свири, няма дисплей.

Пералня Hotpoint-Ariston AVTL 83

Пералня Hotpoint-Ariston AVTL 83 мненияДжулия:

Нашата пералня ни пере от много дълго време. Купихме го, когато беше още нов. Тя можеше да пере яке и маратонки и всяко бельо. Всички най-често се миеха с деветата програма. Кратък е. Издържа само половин час и качеството на измиване е съвсем нормално. Машината изглежда много красива и стилна. Капакът се отваря и затваря без проблеми. Нашата пералня стана неизползваема поради факта, че имахме тръба над машината и имаше теч. В пералнята попадна вода. И заля отделението. Бутоните вече не работят. Те сами са си виновни. Машината все още щеше да работи и да работи (((

Професионалисти: дълга работа, висококачествено измиване, красив външен вид.

От минусите: направи малко шум.

Пералня Hotpoint-Ariston WMG 9018 B

Пералня Hotpoint-Ariston WMG 9018 BИгор:

Когато жена ми роди, й купих като подарък машина за кашмир Margarta от Ariston. Работила е 17 години. Вече не правят такива неща. Тази пералня все още работи. Има само проблеми с прецизното изпълнение на режимите. Случва се да забрави да извърти дрехите. В такива случаи инсталираме отделно завъртане и рестартираме машината.

Наскоро гледахме телевизионна програма, в която се говори за това как сега компаниите умишлено произвеждат оборудване с лошо качество. За целта те използват не много добри резервни части. И това се прави, за да се гарантира, че потребителите правят покупки възможно най-често.В крайна сметка без удобни домакински уреди в наше време е много трудно!

Но въпреки това решихме да закупим пералня от същата фирма, която работи за нас от 17 години! Сега си избират нова машина и само от същия производител. Тоест от Аристон! Дори е жалко да се отървем от предишната кола, след 17 години тя стана толкова позната. И все още се изтрива!

Професионалисти: може да работи много дълго време!

От минусите: Вдига шум.

Пералня Hotpoint-Ariston AQSD 29 U

Пералня Hotpoint-Ariston AQSD 29 UЖана:

Много разстроен от покупката. Пералнята се оказа за еднократна употреба. Дори не работих правилно три години. И веднага се счупи! А сега трябва да отидете и да потърсите друг. Производителите са направили резервоар, в който не могат да се сменят лагерите. На пералнята се развалят и можеш или да смениш целия резервоар, който струва почти колкото нова кола, или да отидеш до магазина за нов. Пералнята издава същия шум като други подобни. Съветвам ви да не купувате перални от тази фирма. Те не мислят за нас.

Пералня Hotpoint-Ariston Futura WMSD 600 B CIS

Пералня Hotpoint-Ariston Futura WMSD 600 B CISВиталия:

Току що купих тази пералня. И тя е щастлива. Ще започна с екстрите) Избрахме средна пералня. Така че цената няма да го намали. И така, че всички необходими програми да са налични. Този беше точно както трябва. Точно от каквото имам нужда. Има много различни режими. Можете също да създадете своя собствена програма. Прането е с доста високо качество. Дисплеят показва всичко, което прави. Има програми с допълнително изплакване. Те ще са необходими на страдащите от алергии и тези, които имат деца. Всичко е добро за нея. Просто издава много шум при въртене. Единственото нещо, което ме спасява, е плътно заключената врата към банята) Всъщност не ме притеснява толкова много. Ясни контроли. Всички бутони имат надписи с обяснения. Външният вид е добър. Достоен.За цената си е съвсем нормална пералня. Ако търсите нещо евтино, това ще ви подхожда.

Професионалисти: много различни режими, измива добре, няма повреди или повреди.

От минусите: вдига много шум.

Пералня Hotpoint-Ariston ARTL 104

Пералня Hotpoint-Ariston ARTL 104Евгения:

Това не беше първата ми пералня. Зануси го използваше преди. На Зануси - Ардовская. Няма да популяризирам тези компании, защото ги взех много дълго време. И хората казват, че сега не правят толкова добра технология. Едната праше 6 години, другата 8. Прах я често. Затова бях доволен от тази продължителност на работа.

И когато купих Ariston, мислех, че ще работи също толкова дълго, но се счупи на втората година от експлоатацията! Ако го сравните с предишните ми машини, не намерих никакви специални предимства. Приблизително същите програми и режими. Често правя енергично изплакване. Прането беше доста странно. Понякога, вместо определения час и половина, продължаваше два пъти повече!

Но такива „косяци“ не се случваха често. А сега пералнята съвсем се побърка. Каквото и да включите, тя се опитва да центрофугира и изплаква. И всичко това едновременно! Но това е само втората година на употреба! Опитахме се сами да намерим проблема. Всичко беше старателно почистено. Дадоха почивка на пералнята и я изключиха за една седмица. Все още не помага! Много непрактична пералня. Не го препоръчвам на никого! По-късно аз самият намерих подобни отзиви за този модел. Внимавайте да не го купите!!!

Професионалисти: Не намерих нищо особено.

От минусите: На втората година от употреба машината полудя.

   

17 читателски коментара

 1. Граватар Андрей Андрей:

  hotpoint-ariston aqualtis aqs0f 05s cis
  Лагерът започна да бръмчи за по-малко от година. Смяната на лагер е мъка в дупето.

  Барабанът е за еднократна употреба, не се разглобява, само се изрязва и след това се залепва. При смяна на лагера: (силно износване на уплътнението, на
  ръбът на лагера е ръждясал) лагерът се вписва нормално в седалката (издърпване), но валът „лети в лагера“ (валът се износва - няма да работи дълго време) Също така не е много лесен за сглобяване. Вместо скоба със затягащ винт на маншета, разработчиците инсталираха твърда пружина, която не е много трудна за инсталиране без инструменти. Като цяло красива непрактична играчка за еднократна употреба. Той е много груб както по отношение на ергономичността на ремонта, така и по отношение на материалите (т.е. елемент по елемент - не подлежи на ремонт, ремонт само по единици).

  • Граватар Людмила Людмила:

   Работи 2 години и всички лагери паднаха. Не купувайте, ако бяхте прочели всички отзиви по-рано, щяхте да избегнете прибързана покупка.

 2. Граватар лек лек:

  Ако искате да се насладите на пране за 3,5 часа, купете Аристон!!! В същото време не забравяйте да окачите маркуча с прекъсване в потока (задължително), в противен случай ще има прекомерна консумация на вода и електричество.
  най-тъпата машина, която съм виждал...

 3. Граватар лек лек:

  джакузи - правила-)))

 4. Граватар Лена Лена:

  Преди 1,5 години си купих Ariston Hotpoint, има много функции, но след година започна да шуми и сега е развален. Майсторът каза, че заради лагерите е по-лесно да си купите нов, отколкото да го ремонтирате. Производителите специално инсталират китайски лагери.

 5. Граватар Полина Полин:

  Пералнята е ужасна! От време на време някакви повреди, просто кошмар!

 6. Граватар Владимир Владимир:

  Работи една година, лагерите са прецакани - не могат да бъдат ремонтирани.

 7. Граватар Василий босилек:

  Тези производители трябва да се бойкотират!!!

 8. Граватар Татяна Татяна:

  Всичко това е странно, разбира се, използвам Hotpoint вече 5 години, все още не е имало повреди, поръчах го чрез интернет.

  • Граватар Олег Олег:

   Аристон се занимава с пране от 16 години и все още работи. През това време два пъти смениха мозъците си. Това е всичко.

 9. Граватар Марина Марина:

  Четох лоши отзиви и съм изненадан. Ние използваме нашата пералня от 8 години. Никога не е имало нито един срив в програмата. Много доволен. Освен това не щадим колата; ние правим много пране и всичко останало.

 10. Граватар Тамара Тамара:

  Явно сме големи късметлии. С Hotpoint всичко е в идеален ред вече няколко години, нищо няма да се счупи. Също така измива добре.

 11. Граватар Андрей Андрей:

  Електрически четки двигателят се износи след 5 години употреба. Промени го, работи.

 12. Граватар Марина Марина:

  Лошите отзиви също са изненадващи, моят Ariston работи от 10 години и няма проблеми. Използвам почистващия продукт от време на време и това е.

  • Граватар Таня Таня:

   Вашият работи, защото е правен 10 години по-рано. Явно тогава са го правили добре, но сега не го правят. При мен не се получи след инсталацията. Сега отива в съда и магазинът иска да живея с ремонтираната пералня от първия ден. Така че ние се състезаваме. Сега искам възстановяване, а те искат ремонт, за да го направя за тяхна сметка. Защо ми трябват ремонти, ако съм прав според търговските правила и защитата на потребителите!?

 13. Граватар Руслан Руслан:

  Имам Аристон 2004г. Нито една повреда.

 14. Граватар Татяна Татяна:

  Моята Ариша е на 19 години. Все още работи. Сега не го правят. Сега политиката на търговците е следната: машината работи 5 години, след това се разваля, не може да се ремонтира априори и човекът си купува друга. пазар.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня