Размери на пералня с предно зареждане

размери на пералнятаВ днешно време перални машини с предно зареждане могат да бъдат намерени в почти всеки дом. Огромната популярност на такова оборудване насърчава производителите непрекъснато да разширяват своето пазарно предложение, благодарение на което стотици модели машини могат да бъдат намерени на рафтовете на магазините, за да отговарят на всеки вкус и джоб. Освен техническите характеристики на пералнята, съвременният потребител се съобразява и с нейните размери, за да може да бъде поставена на предварително определено място в къщата. Това е моментът, който ще обсъдим по-подробно.

Връзка между размера и вида на товара?

В момента на пазара има два основни вида автоматични перални машини: фронтални (люкът им е разположен на предната стена на машината) и вертикални (люкът им е разположен отгоре). Вертикалните перални машини са тесни и високи, докато предните перални имат по-голяма ширина и дълбочина, но по-малка височина.

Най-вече, разбира се, има предни перални, защо е така? Нека да разгледаме плюсовете и минусите на предните шайби и въз основа на тази информация да определим защо са толкова популярни. Да започнем с предимствата.

 • Пералните с предно зареждане (хоризонтални) са перфектно вградени. Днес много популярни сред потребителите са моделите за вграждане, които са предназначени за монтаж под плотове, под мивки и в различни ниши. Това спестява много място.
 • Пералните с предно зареждане са много по-евтини от пералните с горно зареждане.
 • Възможно е да се види как става измиването. Това може да не е важно във всички случаи. Но например, когато не сте сигурни за нормалната работа на машината и търсите неизправност, възможността да видите какво се случва в нейния барабан помага много.
 • Предната машина може да действа като шкаф; върху него можете да поставите пакети с прах, бутилки с белина и други неща.

перални с предно зарежданеНедостатъците на пералните машини с предно зареждане включват: необходимостта да наклоните силно главата си, за да отворите вратата на люка и да хвърлите прането, както и необходимостта да оставите място пред предната стена на машината за нормално отваряне на люка. Тези недостатъци не се считат за значими за повечето хора; те не пречат на нормалната работа на домакинския уред, следователно 87% от купувачите купуват перални с предно зареждане и само 13% с горно зареждане.

Забележка! Машините с горно зареждане рядко се купуват и повечето купувачи на такива машини предпочитат евтини полуавтоматични модели. И само 1,5% избират автоматични вертикални перални машини.

Местоположението на барабана в предните перални машини принуждава производителите леко да увеличат тяхната ширина и дълбочина. Колкото по-голям е барабанът, толкова по-големи са размерите на такава машина. Трябва обаче да разберете, че науката не стои неподвижна; съвременните разработки позволяват да се създават модели перални машини с доста големи и вместими барабани, докато размерите на корпуса остават същите или се увеличават леко. Нека направим преглед и в неговата рамка да дадем примери за модели на такива машини.

Височина, ширина, дълбочина, тегло на машината - преглед

Размерите на пералните машини с предно зареждане могат да варират. Потребителят, който избира конкретен модел за вграждане, се интересува да го съобрази с желания размер с точност до един сантиметър. Следователно той ще се интересува предимно не от средния размер на предните машини, а от конкретния размер на конкретен модел. Можете да разберете само като проучите характеристиките на различни модели на такова оборудване; ще дадем примери.

 1. LG E1096SD Модерна автоматична пералня с предно зареждане и барабан, който побира 4 кг пране. Една от най-добрите перални машини на руския пазар.Оборудван с тринадесет програми за пране, цифров дисплей, филтър за мъх, система за защита от течове, самодиагностика на неизправности и други полезни функции. Тегло – 56 кг. Размери (в см): височина – 85, ширина – 60, дълбочина – 36.
  Размери на пералня с предно зареждане
 2. BOSCH WGL 20060 OE. Проста и надеждна автоматична пералня, създадена в най-добрите немски производствени традиции. Машината е с товароносимост 5 кг, необходимия пакет от основни програми за пране и скорост на центрофуга до 1000 об./мин. Има основен набор от защитни функции: защита от изтичане, контрол на пяната и контрол на дисбаланса. Тегло – 60 кг. Размери (в см): височина – 85, ширина – 60, дълбочина – 40.
 3. GORENJE W8624H. Много качествена автоматична пералня от Словения. Отличава се с просторен барабан - 8 кг зареждане, голям брой програми за пране - този модел има 23 от тях - и впечатляващ набор от защитни функции. По-специално има защита срещу течове, образуване на пяна, контрол на дисбаланса, защита от преливане и др. Тегло - 76 кг. Размери (в см): височина – 85, ширина – 60, дълбочина – 60.
 4. SAMSUNG WW90H7410EW/LP. Много технологично напреднала автоматична пералня от известен корейски производител. Тя е пълна с различни полезни функции, като: отложен старт, лесно гладене, ускорено пране, пране с мехурчета, индикатор за напредъка на програмата. Има 12 програми за пране, защитена е от образуване на пяна и е защитена от деца чрез заключване на бутоните. Максимално натоварване 9 кг. Тегло – 73 кг. Размери (в см): височина – 85, ширина – 60, дълбочина – 60.

Този кратък преглед ни позволява да направим няколко важни заключения наведнъж. По отношение на връзката между дълбочината на пералнята и количеството пране, което може да се зареди в барабана, можем да кажем следното: Колкото по-голямо е максималното натоварване на барабана на една предна пералня, толкова по-голяма е дълбочината на такава машина. По-специално LG E1096SD3, който има дълбочина 36 см, но товар от само 4 кг, и SAMSUNG WW90H7410EW/LP, който има дълбочина 60 см, но голям товар от 9 кг. В тези примери връзката е ясно видима.

Забележка! Съвременните перални машини с предно зареждане със зареждане от 7, 9, 12 и 14 кг имат много широк резервоар. Производителят умишлено разшири резервоара и съответно люка, за да компенсира частично принудителното увеличаване на дълбочината на автомобила.

Експертите съветват да не преследвате много тесни перални машини с лицева страна. В края на краищата малките машини, в допълнение към малкото максимално натоварване на барабана, имат още един съществен недостатък - те вибрират доста силно. Факт е, че малки перални машини имат недостатъчно големи и тежки противотежести, поради тях производителят, като правило, спестява място, което прави малките машини също леки.

Резултатът е следният: когато включите машината да върти на максимална скорост, тя започва силно да се люлее под въздействието на центробежна сила. В особено тежки случаи машината започва буквално да скача от една страна на друга, произвеждайки много шум. Направете си изводите!

Пералня в интериора: влияят ли размерите на възможностите за поставяне?

През последните 20 години дизайнерите измислиха стотици възможности за поставяне на перални машини с лицева страна и важна роля в това играе такъв фактор като размерите на конкретен модел такова оборудване. Какво определя разнообразието от възможности за интегриране на пералня в интериора на стаята? пералня с предно зареждане в интериора

 • В зависимост от размера на помещението. В малка кухня или баня всеки сантиметър е ценен, така че ще трябва да изберете най-компактните опции за оформление, а не в голяма стая. В този случай размерите осигуряват разнообразие от дизайнерски решения.
 • От мебелната композиция.Ако кухненският комплект или мебелите за баня са поръчани да отговарят на размерите на пералнята, тогава няма да има проблеми. Но ако вече имате мебели, но пералнята трябва да бъде сменена, може да възникне проблем с избора.
 • От местоположението на комуникациите. Ако не е възможно да преместите комуникации (водоснабдяване, канализация, контакт) специално за предвиденото местоположение на пералната машина, ще трябва да се адаптирате към готовата опция.
 • От наличието на взаимозависима технология. Ако закупите едновременно пералня и сушилня, по-добре е да ги поставите заедно, по-удобно е да ги използвате и е по-целесъобразно по отношение на свързването към комуникациите.

Свързвайки различни индивидуални характеристики и обстоятелства със скици на дизайнерски композиции, можете да получите своя идеален интериор, в който пералната машина с лицева страна ще заеме достойното си място. Дизайнерите позиционират пералните машини по напълно различни начини. Ако имате сушилня в допълнение към пералнята, можете да създадете вътрешна двойка, като поставите домакинските уреди един върху друг. пералня с предно зареждане в интериора

Машината ще пасне добре и в ниша под тоалетка или в ниша на мивка под мивка. Там няма да притеснява никого, размерът няма да играе роля, в същото време няма да заема полезно пространство и няма да създава неудобства при използване. Пералнята изглежда страхотно под плота в кухнята. Ако не ви харесва вида на предния панел на машината, можете да изберете вариант за вграждане и да го поставите под плота под формата на шкаф с вратичка. пералня с предно зареждане в интериораКато добро решение виждаме и разположението на пералнята в тоалетната над тоалетната. В апартаментите на Хрушчов имаше доста малки тоалетни, така че можете ефективно да използвате само пространството над тоалетната, като направите вид ниша и поставите машина в нея.С тази подредба машината е по-удобна за използване, защото не е необходимо да се навеждате, за да хвърлите пране в люка. пералня с предно зареждане в интериора

Колкото и да е странно, размерът на машината рядко влияе върху разположението й в интериора, тъй като височината и ширината на всички модели са еднакви и са средно 85 и 60 см. Следователно, ако ясно планирате предварително къде ще стои вашият „домашен помощник“, размерите ще бъдат избрани ясно от вас. пералня с предно зареждане в интериора

В заключение ще отбележим, че размерите на пералните машини с хоризонтално зареждане играят важна роля в случаите, когато вещите трябва да бъдат поставени в определено пространство без резерв, тоест сантиметър по сантиметър. В този случай трябва да изберете модел специално за размера, като, разбира се, вземете предвид всички други технически характеристики.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня