Преглед на съдомиялни машини за 6 комплекта

компактен PMMСъдомиялните с 6 места се наричат ​​компактни. Това означава, че кошниците на малките съдомиялни машини могат да поберат само шест комплекта. Това миниатюрно оборудване е много популярно сред потребителите, поради което почти всеки производител предлага своя собствена линия от малки модели. Очите на купувачите се разширяват. Те не могат да разберат коя техника е най-подходяща за тях, затова решихме да се опитаме да ги ориентираме. Надяваме се да успеем.

Характеристики на малките модели

Като начало бих искал да разбера защо такива известни компании като Bosch, Electrolux и други се втурнаха в следващата технологична надпревара с цел да създадат най-добрите малки съдомиялни машини, които могат да поберат 6 комплекта? Какво е толкова специално за тази технология и защо винаги има стабилно търсене за нея?

  1. Малките машини побират достатъчно съдове, така че купувачите да не изпитват нужда да купуват модел в пълен размер. По принцип колко струват 6 комплекта чинии? Не толкова малко. 1 комплект включва три различни чинии, една чинийка, чаша или чаша, лъжица, вилица и нож. Така че помислете колко прилична купчина чинии можете да измиете наведнъж. Точно за малко семейство.
  2. Малкият модел не изисква отделно място на пода в кухнята. Това спестява много място. Може да се постави на маса, шкаф или дори на специален рафт. Те дори правят стенни скоби за малки съдомиялни машини, защото на стената определено няма да пречи на никого.
  3. Малките перални машини лесно се преместват от място на място. Теглото им е малко, а размерите им позволяват да се носят сами. Така че, когато се местят на село през лятото, хората вземат любимия си „домашен помощник“ със себе си.
  4. Малката съдомиялна машина използва по-малко ресурси, така че може да работи в строг икономичен режим.

Малките машини обикновено са много лесни за работа. Те, като правило, нямат изобилие от програми и режими, а контролните панели са най-простите.

Ние, разбира се, не препоръчваме закупуването на малки съдомиялни машини.Като всяка технология, те имат своите недостатъци. Е, ако решите да закупите точно такава съдомиялна машина, трябва да разгледате по-отблизо моделите, които представихме в нашия преглед. От гледна точка на нашите специалисти и потребители те са най-добрите в своя пазарен сегмент днес.

Siemens iQ500 SK 76M544

Много стилен и надежден Siemens iQ500 SK 76M544 с кошници за съдове за 6 души, цената му кара някои хора в ступор. Днес продавачите искат средно $845 за него. За малка пералня това е много скъпо. Но оборудването има безупречна електроника, дисплей, защита от намесата на малки деца и дори сензор, който следи чистотата на водата.

Siemens iQ500 SK 76M544

Той харчи не повече от 8 литра вода, не издава почти никакъв шум и перфектно измива дори много мръсни съдове. Контролният модул има 6 програми за измиване в паметта си. Има дори деликатна програма, която е необходима за измиване на крехки съдове. Siemens iQ500 SK 76M544 е напълно защитен от течове. Той отлично разпознава таблети и капсули и като цяло има всичко необходимо в своя арсенал, включително технологията VarioSpeedPlus. Габаритни размери на машината Ш х Д х В – 600 х 500 х 454 мм.

Bosch Серия 4 SKS62E88

И тази лесна за вграждане малка съдомиялна машина е много по-евтина от Siemens iQ500 SK 76M544. Това е Bosch Serie 4 SKS62E88 и струва само $456. Разликата, както виждате, е значителна. Има и дисплей, но няма защита от детска намеса, а и е доста по-шумен. Иначе е почти колкото Siemens iQ500 SK 76M544. Машината също има набор от специални сензори, забавяне на стартирането на програмата за един ден и полезни индикатори.

Bosch Серия 4 SKS62E88

Bosch Serie 4 SKS62E88 е оборудван с технологията VarioSpeed ​​​​и корпусът му е частично защитен срещу течове на вода. Машината перфектно разтваря всякакви таблетки и капсули: 3 в 1, 5 в 1, 7 в 1 и т.н., няма ограничения. Размерите на машината са Ш x Д x В – 551 x 500 x 450 мм. Капацитетът е точно същият като този на много малки съдомиялни машини - 6 комплекта.

Флавия CI 55 HAVANA

През изминалата година продажбите на Flavia CI 55 HAVANA са се увеличили с почти една трета. Машината е наистина добра и най-важното е евтина. Текущата му цена е $283, което означава, че е почти три пъти по-евтин от Siemens iQ500 SK 76M544. Флавия е също толкова малка, 6 комплекта. Има модерно електронно управление, нормален дисплей и проточен бойлер. Моделът е доста шумен, но консумира не повече от 7 литра вода. Машината има 7 програми за пране и 5 режима на превключване на температурата.

Флавия CI 55 HAVANA

Моделът е бюджетен, така че няма сензор, който да отговаря за чистотата на водата. Но е възможно да отложите началото на режима на пране до 24 часа. Корпусът е частично защитен от течове на вода. В края на програмата машината издава силен звуков сигнал, който много потребители наистина харесват. Машината има така наречената „часова програма“ в паметта си. Какво е „часова програма“? Това е режим, който завършва измиването за 1 час. Качеството на този вид измиване не е много високо, така че се използва, когато съдовете не са много замърсени. Калъфът е с размери Ш x Д x В – 550 x 500 x 438 mm.

Първите модели малки съдомиялни машини Flavia имаха много оплаквания от потребителите. С течение на времето производителят коригира грешките и сега купувачите оценяват високо качеството на това оборудване.

Midea MCFD-0606

И това е строго бюджетен модел, в който няма нищо излишно. Въпреки това, той се справя с миенето на съдове не по-лошо от колегата си от премиум клас. Midea MCFD-0606 няма нито дисплей, нито модерна защита срещу детска намеса. Но има доста модерно електронно управление и имайте предвид, че е много просто и разбираемо. Тази машинка не е от най-шумните, но все пак може да не се хареса на тези, които обичат тишината.Обичайната програма работи за 120 минути, което е много добре, "изпива" малко вода - 7 литра на цикъл.

Midea MCFD-0606

Има набор от шест стандартни програми за пране. В този смисъл съдомиялната машина наподобява уредите на Bosch или Kandy. Можете да отложите само началото на програмата за пране до 8 часа. Защитата от теч също не е впечатляваща, защото е частична. Машината издава звуков сигнал, когато приключи работа. Радващо е, че разпознава таблетки и капсули; не всички бюджетни бебета имат тази функция и е добре, че купувачът не трябва да плаща допълнително за това. Ш x Д x В корпус – 550 x 500 x 438 мм. Цена: $224.

Candy CDCP 6/E

Нашият преглед завършва с най-евтината малка съдомиялна машина, която може да бъде закупена на руския пазар днес. Приблизителната му цена е $192. Като цяло Канди поставя летва, която е почти недостижима за състезателите. Трябва да се отбележи, че при такава ниска цена машината измива добре съдовете, но както отбелязват някои потребители, понякога трябва да извадите леко влажни чинии от кошниците. Ако се интересувате какво казват потребителите за малки съдомиялни машини, прочетете статията Ревюта на компактни съдомиялни машини, който беше публикуван преди това на нашия уебсайт.

Връщайки се към описанието на характеристиките на съдомиялната машина Candy CDCP 6/E, бих искал да отбележа впечатляващата гама от програми и температурни условия. Потребителят има възможност да коригира параметрите на стандартните програми, което често е много ценно. Невъзможно е да не кажем, че Candy CDCP 6/E:

  • има пълна защита срещу всякакви течове на вода;
  • има специален таймер, който ви позволява да отложите началото на програмата до 8 часа;
  • има кутия за таблетки и капсули;
  • има набор от индикатори, както и оригинален стъклодържач.

Candy CDCP 6E

Добър комплект за тази цена, обективно добър. Размерът на машината е малък: Ш x Д x В – 550 x 500 x 438 мм. Сега обслужването на клиентите се подобри, но все още има оплаквания, бъдете внимателни.

В заключение бих искал да кажа, че някои потребители се опитват да отпишат малки съдомиялни машини за 6 места в полза на модели в пълен размер. Според нас няма нужда да спорим с тях, тъй като малките определено ще намерят своя купувач, който има малка кухня и малко семейство. Късмет!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня