Рейтинг на съдомиялна машина 45 см

рейтинг на съдомиялна машинаДоста трудно е да си представим модерни домове без домакински уреди, които улесняват живота ни и значително спестяват време. Съдомиялната машина е само пример за такова оборудване. Някои ще попитат защо се нуждаем от вградена или невградена съдомиялна машина, ако не натрупваме чинии и ги измиваме веднага с ръцете си, защо трябва да разхвърляме кухнята? Отговорът е прост - съдомиялната машина помага да се грижим не само за съдовете, но и за детските играчки, аксесоарите за дома и др. Това е рейтингът на 45 см съдомиялни машини и техният правилен избор ще бъдат обсъдени в тази статия.

Основни характеристики, по които трябва да изберете "съдомиялна машина"

Да отидете до магазина и да купите първата съдомиялна машина, която попаднете, почти сигурно се обричате на загуба на пари. Като всеки уред, съдомиялната трябва не само да се превърне в органична част от интериора на вашата кухня, тя трябва да ви подхожда и напълно да задоволява вашите нужди по отношение на грижата за съдовете и другите домакински принадлежности. Разбира се, това е идеален вариант, един вид цел, към която трябва да се стремите, когато избирате такова оборудване, но със сигурност не е нужно да купувате съдомиялна машина без да мислите, просто защото трябва да имате такава.

Преди да започнете да избирате „съдомиялни машини“ и да съставите за себе си своеобразен рейтинг „кухненски помощници“, трябва да вземете решение за основните параметри на такъв избор и да зададете приоритети за себе си. Експертите съветват да разчитате на следните характеристики на съдомиялните машини.

 • размери и характеристики на свързване;
 • възможност за вграждане;
 • конфигурация и разположение на тавите за съдове;
 • качество на измиване на съдове;
 • набор от програми;
 • характеристики на сушене;
 • консумация на вода и консумация на енергия.

рейтинг на съдомиялна машинаРазмерът на съдомиялната машина е параметър, който трябва да се вземе предвид, ако пространството в кухнята ви е строго ограничено.Ако имате малка площ, колкото по-малка е съдомиялната машина, толкова по-добре, но е важно да разберете, че малката съдомиялна машина също има малък капацитет. За да измиете планина от съдове, ще трябва да направите няколко стека, което означава допълнително време.

Потребителите оценяват в по-голяма степен съдомиялните машини с опции за вграждане. И наистина, 99% от модерните кухненски дизайни включват скрито поставяне на домакински уреди, така че външният им вид да не разваля интериорния състав. Възниква въпросът: защо такава кухня няма вградена съдомиялна? Точно така, там изобщо не е необходимо! Това означава, че когато избираме „съдомиялна машина“, гледаме само тези модели, които могат да бъдат вградени в кухненския комплект.

Що се отнася до характеристиките на свързване, този параметър е пряко свързан с друг параметър - консумацията на енергия. Ако свържете съдомиялната машина към водопровод с топла вода, това означава, че нагревателният елемент ще се използва по-малко, което означава, че консумацията на електроенергия ще бъде намалена. От друга страна, в този случай потреблението на топла вода ще се увеличи и въз основа на съвременните тарифи се оказва по-изгодно да плащате за допълнителни киловати, отколкото за допълнителни кубични метри топла вода.

За ваша информация! Експертите казват, че най-добре е да свържете съдомиялната машина със студена вода, тъй като в този случай частите на машината ще издържат по-дълго и качеството на миене ще се повиши.

Когато избирате съдомиялна 45 см, не се колебайте да разгледате нейните кошници за съдове, защото ще ги използвате, така че всички елементи трябва да са максимално удобни. Съвременните модели 45 см съдомиялни машини надхвърлиха две стандартни кошници за съдове. Вече имат подноси за ножове и вилици и закачалки за кристални и стъклени чаши. Кошниците имат отделения за дребни и много дребни предмети (подходящи за детски играчки) и др. Като цяло изберете „съдомиялни машини“ с най-функционалните контейнери.

Трябва да обърнете специално внимание на качеството на измиване на съдовете.Жалко е, че само в много редки случаи имате възможност да тествате конкретен модел 45 см съдомиялна машина, преди да я купите, така че за да избегнете неприятни изненади по-късно, проучете специалните обозначения в паспорта.

 1. A – перални на най-високо ниво;
 2. B – измива идеално;
 3. C – измива добре;
 4. D – измива над средното;
 5. E – измива задоволително.

Както може би се досещате, тези латински букви обозначават качеството на измиване на съдовете, според проведени тестове от специалисти. В зависимост от резултатите от тези тестове, на конкретен модел се присвоява буквено обозначение, което кодира как 45 см съдомиялна машина мие съдове.

важно! Когато избирате модерна „съдомиялна машина“, уверете се, че параметърът за качество на измиване е A, B или C; ако параметърът е D или дори E, не трябва да приемате такова оборудване.

рейтинг на съдомиялна машинаДруг много важен параметър за избор е наборът от програми. Качеството на нейната работа зависи от това какви програми има даден модел съдомиялна 40 или 45 см. Специалистите са единодушни, че всяка съвременна 40 или 45 см „миялна машина“ трябва да има следните програми:

 • Основно измиване. Програмата може да се нарича по различен начин, но същността е, че съдовете се измиват в гореща вода (около 600C), около 2-3 часа.
 • Супер измиване. Изводът е, че измиването се извършва в много гореща вода за около 1,5 часа.
 • Накисване. Този режим се използва за съдове, които са били неизмити дълго време.
 • Бърз. Режимът се използва за кухненски съдове с леко замърсяване, времето за изпълнение е около 40 минути.

Това е необходим комплект, без който съдомиялна 40 или 45 см няма да може да измие правилно съдовете, но това не означава, че ще има само 4 функции. Един модел може да има 10-15 функции, но едва ли ще ги използвате всички.

Съдомиялни машини 40 или 45 см също могат да сушат съдове. как става това При стандартните “съдомиялни машини” след измиване чиниите остават в кутията за естествено сушене.С други думи, машината се изключва, оставяйки водата да се оттича от съдовете и след известно време те изсъхват сами. В съвременните съдомиялни 40 или 45 см се монтират конвекторни вентилатори, които затоплят и раздвижват въздуха в кутията, което води до бързо изсушаване на съдовете, но и до големи разходи за енергия.

Разходът на вода и енергийната ефективност също трябва да се вземат предвид. Вярно, сравнете ефективността на съдомиялна 40 или 45 см с програмите, които са инсталирани в нея. Ако една машина може да изсуши съдовете, тя по дефиниция ще бъде по-малко енергийно ефективна. Също така с обема, колкото повече съдове може да побере кутията за „съдомиялна машина“, толкова повече вода ще консумира.

За ваша информация! Някои модерни модели съдомиялни машини 40 или 45 cm са оборудвани с иновативни спринклери, които ви позволяват да спестите до 30% вода, като същевременно поддържате качеството на измиване.

Топ 5 на най-функционалните и висококачествени съдомиялни машини

Въз основа на горните параметри избрахме петте най-добри съдомиялни машини, като по този начин съставихме нашия рейтинг. След като проучите нашия рейтинг, може да ви бъде по-лесно да направите избор и може би да създадете свой собствен личен рейтинг на вградени съдомиялни машини. Представяме на вашето внимание нашия рейтинг.

BOSCH SPS 40E12 RU. Това е великолепен, вграден, тесен (45 см) бюджетен модел на съдомиялна машина Bosch, европейски монтаж. При средна цена от 320 USD може да побере до 9 комплекта различни ястия.

Забележка! Комплектът от съдове е комплект от четири чинии, чаша, чинийка, две лъжици и две вилици.

Има малко програми за измиване, но всичко необходимо е налично. Има предварително изплакване, пълен аналог на режима на накисване, който вече обсъдихме по-горе. Има програма за икономично пране, автоматично пране и бързо пране. Има възможност за настройка на температурата на водата от +30 до +700C. Ако е необходимо, можете да отложите старта на програмата, да промените височината на кошниците за съдове и да инсталирате бутон за заключване, за да предотвратите достъпа на деца.

Тази машина оглавява нашия рейтинг, защото:

 1. евтино;
 2. просторен;
 3. тесен;
 4. може да разпознава перилни препарати;
 5. икономичен;
 6. има защита от течове и деца.

BOSCH SPS 40E12 RUВ допълнение към горното, „съдомиялната машина“ има още едно предимство - не е шумна. Разбира се, някои съвременни модели съдомиялни машини превъзхождат BOSCH SPS 40E12 RU по отношение на шума, но такова оборудване струва два пъти повече.

CANDY CDP 4609. Това е тясна вградена много бюджетна съдомиялна машина, произведена в Китай. Характеристиките му са подобни на примера, разгледан по-горе. Единствената разлика е броят на програмите, Kandy има 5, липсата на защита от деца и липсата на система за разпознаване на перилни препарати. Тази пералня е на второ място в нашия рейтинг, защото:

 • рекордно евтин (само 217 USD);
 • измива перфектно съдовете;
 • тесен;
 • просторен;
 • икономичен.

Може би щеше да се състезава за първо място със съдомиялната BOSCH, но китайският монтаж ни разочарова. Потребителите имат оплаквания както за качеството на изработката, така и за резервните части, въпреки че са доста редки. Но както се казва, за такива пари е много, много добър - много достоен модел.

CANDY CDP 4609

SIEMENS SR24E205RU. Тесен бюджетен модел съдомиялна машина за вграждане. По отношение на характеристиките, това е пълен аналог на BOSCH SPS 40E12 RU, дори е изненадващо, че монтажът също е европейски. Най-странното е, че цената е почти идентична, средната е 321 USD. Тогава възниква въпросът как се различават и защо SIEMENS SR24E205RU зае само 3-то място в нашия рейтинг?

Въпросът е качеството на съдомиялната машина и броят на обажданията от собствениците на този модел до сервизните центрове. През 2015 г. SIEMENS изостава с 3% дори от съдомиялните машини от CANDY по този параметър. Следователно само 3-то място, въпреки че разликата от лидера в този случай е незначителна.

SIEMENS SR24E205RU

LERAN FDW 45-096 БЯЛО. На четвърто място в нашата класация е съдомиялна машина на китайска компания. ЛЕРАН.Това е тясна (45 см) съдомиялна с програмно управление и зареждане на 9 комплекта. Бюджетен модел, средна цена 243 USD.

За ваша информация! Марката Leran се появи на световните пазари не толкова отдавна, но много бързо нахлу в него и спечели доста силна позиция, предлагайки евтини и сравнително висококачествени продукти.

Моделът е икономичен, има 6 програми за пране: интензивна, бърза, икономична и други. Всяка от тези програми със сигурност ще бъде използвана от вас. Има отложен старт, защита от деца и пълна защита от течове. Височината на кошницата за съдове се регулира; освен това машината може да работи в режим на частично натоварване, което допълнително пести вода. Този модел беше поставен на четвърто място поради факта, че марката все още не се е утвърдила, а експертите и потребителите нямат доверие в качеството на оборудването Leran, въпреки че тази съдомиялна машина заслужава най-високата оценка.

LERAN FDW 45-096

ELECTROLUX ESF 2300OS. И накрая, на пето място поставяме съдомиялна машина от Electrolux. Въпреки че това не е тесен модел, той е привлекателен и с други технически характеристики - компактен е 54x44x51 см и тежи само 21 кг. Машината е много тиха - нивото на шума е само 48 dB и икономична - разходът на вода е 7 литра.

Освен това има 6 програми за измиване, електронно управление, дисплей, защита от деца и сензор за чистота на водата. Кутията за съдове е изработена от висококачествена неръждаема стомана. „Миялната машина“ се сглобява в Италия, средната цена е около 333 USD. Съдомиялната машина може да побере само 6 комплекта съдове, но трябва да разберете, че говорим за компактен модел, който може да се впише много добре в малка кухня.

ELECTROLUX ESF 2300OS

Кои са по-добри според потребителя?

В този параграф предоставихме няколко отзива на потребителите, за да разберем напълно кои съдомиялни машини са по-добри днес и на кой модел да дадете предпочитание, така че от една страна да не плащате повече за ненужни функции, а от друга страна да получите пълноценно устройство, което отговаря на всички посочени изисквания. Това са отзивите.

Людмила Александровна, Саратов

Модел: CANDY CDP 4609.

Предимства: отмива всички замърсявания от съдовете, дори и засъхнали.

Недостатъци: дренажният филтър често се запушва с остатъци от храна; трябва да го почиствате след всяко зареждане на съдове.

Купих тази съдомиялна преди 2 години чрез програмата за рециклиране в Елдорадо, много съм доволен, мислех, че ще бъде много по-зле. От ранна детска възраст мразех да мия чинии и тогава реших да си направя подарък. Виждам 2 недостатъка в използването на съдомиялната Kandy, които ме дразнят. Първо, необходимо е да почиствате филтъра след всяко миене на съдове, и второ, трябва да използвате скъпи таблетни препарати, в противен случай качеството на измиване е ниско.

рейтинг на съдомиялна машинаГалина, Москва

Модел: BOSCH SPS 40E12 RU

Плюсове: Почиства добре мазни съдове.

Недостатъци: решетките на тавите за съдове са се счупили и сега някои чинии се опитват да се изплъзнат на дъното на шкафа на съдомиялната. Не знам от къде да купя нови.

Използвам съдомиялна машина Bosch от шест месеца. Първия месец свикнах с него, сега не мога да си представя живота в кухнята без такова оборудване. Много обичам да готвя и да посрещам гости, така че шумните празници са неразделна част от живота на нашето семейство. Гостите оставят след себе си планина от неизмити чинии, така че съдомиялната машина е нашето спасение! Нямам особени оплаквания от колата, сама съм си виновна, че пуснах детето си да си играе в кухнята и той счупи решетката на тавата, сега мисля как да ремонтирам или сменя тавата. Оценявам съдомиялната машина Bosch с пет звезди.

Юлия Сергеевна, Краснодар

Модел: BOSCH SPS 40E12 RU

Предимства: спестява препарати, измива съдовете бързо и добре.

Недостатъци: шумен.

Използвам съдомиялни машини от много години. Първият беше Zanussi, който служи 7 години. Сега купих техника от Bosch, няма спор - много добра машина. В сравнение със старата машина, тази пране три пъти по-малко. Не знам от какво зависи, но е приятна изненада. Вдига повече шум от Zanuska, но не ме притеснява. Много готин модел, препоръчвам го на всички.

В заключение, ако се вгледаме по-внимателно в характеристиките на съвременните съдомиялни, бързо ще разберем, че в основата си си приличат. Просто не са останали аутсайдери на силно конкурентния технологичен пазар. Най-добрите модели са тези, които се сглобяват в Европа, въпреки че китайските им стъпват по петите и разликата между тях не е съществена. Като цяло, направете си окончателните изводи и вземете правилното решение.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Алла Алла:

  Търся съдомиялна, приятели ми препоръчват Hotpoint-Ariston, имат абсолютно същите, но не помня точния модел. Кой го е използвал, какво мислите? Благодаря ви предварително!

 2. Граватар Олга Олга:

  От доста време имам Indesit. Нямаше опит с използването му от други компании. И моята машина ме устройва.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня