UE грешка в пералня Samsung

грешка на пералня UEАко вашата пералня Samsung внезапно спре да работи, кодът за грешка на дисплея ще ви каже какво се е случило. След като разберете причината за повредата, можете да опитате да разрешите проблема сами и ако е нещо сериозно, тогава се обадете на специалист. В тази статия ще ви кажем какво да правите, когато се появи грешка UE на пералня Samsung.

Декодиране на грешката ue

UE грешката възниква, когато когато има дисбаланс в барабана на пералната машина. Това се случва, когато машината е неравномерно заредена с пране. Най-често тази грешка възниква по време на предене. Това може да стане на третата или на седмата минута.

Преди да видите кода за грешка, барабанът се върти на най-ниската скорост за няколко минути, опитвайки се да разпредели намачканото пране. Времето на дисплея спира и само след няколко опита за стартиране на центрофугата машината показва грешката ue.

При по-старите модели перални машини Samsung тази грешка се обозначава с код E4, а при новите модели се появява код UB.

Намиране на причината за грешката ue

Нека да разберем защо прането може да е небалансирано в барабана и се появява кодът за грешка ue. Причините може да са различни, ще ги изброим.

 • Има твърде малко пране в барабана. Един или два леки артикула или един тежък (обемист) артикул с няколко много леки артикула няма да могат да се разпределят равномерно в барабана. Това ще натовари само част от повърхността на барабана.
 • Барабанът се пълни с предмети, изработени от различни тъкани. Такива продукти имат различно тегло, когато са мокри, което може да повлияе на натоварването на барабана по време на центрофугиране.
 • Барабанът е зареден със спално бельо и дребни предмети.В този случай дребни предмети могат да се закачат в плика за завивка и да се скупчат, усуквайки и създавайки дисбаланс.
 • Надвишен е оптималният обем дрехи за пране, което е натоварило барабана на машината и е затруднило центрофугирането.

Всичко това може да се предотврати, ако се придържате към следните правила и съвети.

 1. За един цикъл на пране е необходимо да поставите в барабана поне 3-4 средно големи предмета.
 2. Когато натоварването на барабана е минимално, най-добре е да откажете въртенето или да въртите нещата на много ниски скорости.
 3. Преди пране трябва да сортирате прането си не само по цвят на тъканта, но и по вид. Това не само ще предотврати неправилното разпространение на нещата, но и ще удължи живота им.
 4. При предене на спално бельо оптималният брой обороти на барабана е 800.
 5. Максималното тегло на зареденото пране за едно пране не се определя от максимално допустимото тегло, посочено на машината, а се определя от таблицата в инструкциите. За различните режими на пране теглото на прането може да е различно.

Алгоритъм за отстраняване на грешки

Когато пералнята покаже грешка ue, трябва да отворите вратата на люка и да изправите прането в барабана. Обикновено вратата се отваря 5 или 7 минути след като кодът се появи на дисплея.

Ако вратата все още не се отваря, изпълнете следните стъпки:

 1. натиснете бутона за включване/изключване;
 2. извадете щепсела от контакта;
 3. изчакайте, след известно време вратата ще се отключи и отвори;
 4. развийте и равномерно разпределете нещата в барабана;
 5. рестартирайте режима на въртене.

грешка на пералня UEАко вратата не се отключи, това означава, че в барабана е останала вода, която трябва да се източи. Аварийното източване се извършва, както следва:

 • Първо трябва да изключите захранването на машината;
 • след това отворете капака на филтъра, който се намира в долната част на пералната машина;
 • подгответе кофа или леген за източена вода;
 • извадете дренажния маркуч;
 • спуснете маркуча в кофата и внимателно извадете щепсела;
 • изчакайте водата да изтече;
 • затворете маркуча с тапа и го върнете на мястото му.

След като елиминирате грешката ue на пералнята Samsung, можете да стартирате тестовия режим. Трябва да изберете програмата „Изплакване и центрофуга“ и да я пуснете без пране в барабана. Изчакайте цикълът да завърши. Ако по време на работа машината отново покаже грешката ue, това означава вътрешна повреда на машината, която може да определи само специалист.

Ако дори след източване на водата вратата не се отключи, тогава има по-сериозни причини за повреда на машината. Повече подробности за тях са описани в статията. Вратата на пералнята не се отваря.

Така че премахването на грешката на дисбаланса на прането в пералня Samsung не е никак трудно. Надяваме се всичко да се получи за вас.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Здравейте, страхотен сайт! Благодаря ви много за информацията. Машина за дисбаланс Samsung UE (яке)

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня