Кодове за грешки на пералня Haier

първа снимкаКодовете за грешка на пералната машина Haier не са нищо повече от средство за комуникация между техните системи за самодиагностика и потребителя. Ако пералната машина внезапно има някаква неизправност, тази система ще покаже специален код, дешифрирайки който потребителят ще може грубо да разбере какво е счупено и да предприеме действия. Оказва се, че първо трябва да разберем как се дешифрират кодовете за грешки на пералните машини Hayer и това ще направим в рамките на тази публикация.

Проблеми, генерирани от потребителя

В някои случаи самият потребител става причината, поради която пералнята Haer спира да мие и показва някаква грешка на дисплея. Всичко може да се случи, потребителят е забравил да изсипе прах в тавата и започва да пере без прах, претоварил е барабана с пране или е разпределил неправилно прането в барабана, добре, нека не правим „семантично объркване“, нека изброим тези грешки и накратко опишете ги.

 1. Без сол. Този надпис, известен още като код за грешка, красноречиво уведомява потребителя, че в тавата няма прах. Ако ти прах с лошо качество в таватаАко сте сигурни, че сте изсипали прах, тогава най-вероятно каналът за прием на прах е запушен. В по-редки случаи пералнята Грешка на Haier Не солта реагира на прах с ниско качество.
 2. UNB. Този код предупреждава потребителя за дисбаланс в барабана. По правило дисбалансът възниква поради факта, че потребителят е разпределил неправилно прането в барабана, когато го е поставил преди пране. Понякога възниква дисбаланс, защото потребителят пере един обемист и тежък артикул.

Често може да възникне дисбаланс поради недостатъчно или, обратно, прекомерно зареждане на барабана на пералната машина Haier. Опитайте се да заредите правилно барабана.

 1. ERR1 Тази грешка възниква, когато машината не може да започне прането поради незатворен люк.Основната причина е, че потребителят просто не е натиснал плътно люка и съответно не се е затворил и се е появила грешка. Но често тази грешка се причинява от счупено устройство за заключване на люка или счупено резе на вратата на люка.

Проблеми с пълнене и източване на вода

Аварии, свързани с невъзможността да се напълни резервоарът на машината с вода или, напротив, да се източи водата, се случват доста често; дори може да се каже без преувеличение, че те са най-често срещаните. Ето защо в системата за самодиагностика на пералната машина Haier има толкова много кодове, посветени на повреди, свързани с водата, нека ги изброим.

 • ERR2 Появата на този код се дължи на невъзможността за източване на водата от резервоара в рамките на 4 минути, определени от програмата. Има няколко причини за това: помпата е запушена или счупена, дренажният маркуч е огънат неправилно или дренажният маркуч е усукан или счупен.

В някои случаи ERR2 изскача, когато има прекъсване на захранването на дренажната помпа на пералнята Haier.

Помпата на пералня Hyer се счупи

 • ERR5 Показва, че е невъзможно да се изпомпва вода в резервоара на пералнята Haier. Пералната машина трябва да изпомпва вода до нивото, зададено от програмата, в рамките на максимум 8 минути; ако това не се случи, се появява тази грешка. защо се случва това Има няколко варианта: налягането на водата е много ниско, кранът е затворен и следователно подаването на вода е невъзможно, мрежата на клапана за пълнене е запушена с отломки, захранването на вентила за пълнене, помпата или превключвателя за налягане е прекъснато.
 • ERR8 Този код показва, че в резервоара на машината се е натрупала твърде много вода. В такава ситуация в 97% от случаите виновникът за грешката е дефектен пресостат. В много по-редки случаи този код генерира изгорял триак на контролната платка, която управлява сензора за ниво на водата.
 • ERR9 Колкото и да е странно, този код се дешифрира по същия начин като ERR8, с единствената разлика, че ERR9 се генерира по други причини.По-специално: клапанът за пълнене е изгорял, така че модулът не може да спре подаването на вода към резервоара, триакът, който управлява клапана за пълнене, е изгорял.
 • ERR10 Тази грешка също е свързана с неизправност на хидравличната система на пералната машина, но за разлика от кодовете, описани по-горе, в нашия случай клапанът за пълнене функционира нормално, но превключвателят за налягане е повреден в 99% от случаите.

екранът на всмукателния клапан е запушен

Проблеми с отоплението на водата

Сега нека поговорим за грешки, свързани с нагряването на вода в пералня Haier. Нека изброим тези кодове и след това да ги дешифрираме.

ERR3. Буквално този код на грешка може да бъде дешифриран като: „... нагревателният елемент не може да загрее водата до зададената от програмата температура...“. Тази грешка се появява и ако нагревателният елемент изобщо не загрява водата. Основните причини: температурният сензор е изгорял или захранването на температурния датчик е прекъснато.

ERR4. Този код се дешифрира точно по същия начин като кода ERR3, въпреки че причината за появата на ERR4 не е изгорял температурен сензор, а изгорял нагревателен елемент. Освен това, ако захранването на нагревателния елемент е прекъснато и той не се включва, се появява грешка ERR4.

Електротехника и електроника

Модерна автоматична пералня от марката Haier е абсолютно натъпкана с електричество и електроника. Голямо количество кабели, свързани в снопове, са предназначени да захранват десетки сензори и модули, които осигуряват функционирането на машината. Е, електронният модул управлява цялата тази сложна система, гарантирайки нейната функционалност. Ако нещо от това се провали, системата за самодиагностика на пералнята ще предупреди потребителя, като издаде един от следните кодове.

ERR6. Тази грешка ни казва за неизправност, възникнала на платката на контролния модул. Може да има много причини. Една от пистите може да бъде повредена, един или повече полупроводникови елементи може да се повредят или контактът между пистата и такъв елемент може да се повреди.

В малко по-редки случаи тази грешка възниква, ако един или повече проводници в блока, подходящ за конектора на платката на контролния модул, не са поставени плътно, което води до загуба на контакт.

Изгорял модул на пералня Haier

ERR7. Не виждате този код много често. Той ни казва, че няколко части от контролния модул са изгорели наведнъж и тази неизправност е критична. Това може да се случи например в резултат на късо съединение. ERR7 е по-сериозен проблем от ERR6.

EUAR. Това е друга сериозна неизправност, която обикновено възниква в контролния модул. В по-редки случаи тази грешка възниква, когато изгори цял пакет от проводници, подходящи за електронния модул.

Отстраняване на неизправности

Сега е време да поговорим за отстраняването на причините за горните грешки. Ще говорим, разбира се, в преглед, без подробности, тъй като има специални тематични статии за подробно описание на отстраняването на всички неизправности.

Ако се появи съобщението Няма сол, трябва да проверите дали има прах в тавата или не, или да почистите канала за прием на прах, или да смените праха с по-добър. UNB кодът появи ли се? Спрете прането и разпределете прането в барабана на вашата пералня Haier и стартирайте прането отново. Ако срещнете грешка ERR1, опитайте да натиснете люка с коляно, без да изключвате пералнята. Често тази мярка помага да започнете прането. Ако това не помогне, ще трябва да го направите поправете заключващото устройство на люка на пералната машина.

Когато се появи код ERR2, проверете маркуча за източване. Може би е бил огънат неправилно по време на монтажа или е запушен, поради което водата не се оттича. Ако всичко е наред с маркуча, ще трябва да се качите в корпуса, да извадите дренажната помпа и да я почистите от мръсотия. В същото време ще трябва да го проверите с мултицет за неизправности и ако бъдат открити такива, сменете частта.Ако срещнете грешка ERR3, не се колебайте да премахнете задната стена на вашата пералня Haier и да проверите температурния сензор и кабелите, които отиват към него с мултицет. Най-вероятно сензорът ще трябва да бъде сменен.

проверка на нагревателния елемент на пералня Haier

ERR4 ще ви принуди да проверите не температурния сензор, който между другото е инсталиран на нагревателния елемент, а самия нагревателен елемент или окабеляването. Тази, която се доближава до него. На първо място, трябва да измерите съпротивлението на нагревателния елемент, след което да вземете електричеството, което го захранва. Ако възникне грешка ERR5, трябва да проверите дали има вода във водоснабдяването и дали всички кранове са отворени. Ако водата се подава, но не влиза в пералната машина, трябва да извадите и измиете филтърната мрежа, която се намира на входния вентил. Е, ако това не помогне, ще трябва да проверите клапана за пълнене, превключвателя за налягане и помпата един по един с мултицет.

Когато се сблъскате с грешка ERR6, можете да рестартирате своята пералня Hyer, като я изключите от контакта и я включите отново след няколко минути. Ако тази мярка не помогне, не се колебайте да се обадите на техник, тъй като е малко вероятно да ремонтирате контролната платка сами. Между другото, кодът ERR7 трябва да ви подкани да предприемете същите действия като в случая с кода ERR6, но в тази ситуация трябва психически да се подготвите за сериозни разходи.

Кодът ERR8 ни уведомява, че е време да проверим превключвателя за налягане на пералната машина. Започнете с неговата тръба. Тя трябва да бъде издухана и внимателно почистена от мръсотия, след което трябва да се провери с мултицет. Ако срещнете грешка ERR9, не се колебайте да проверите всмукателния модул с мултицет. Първо огледай самия всмукателен клапан, може да е запушен с мръсотия и да не може да отваря и затваря нормално, след това провери електричеството. Ако е необходимо, входният модул трябва да се смени.

И накрая, когато се сблъскате с грешка ERR10, отворете горния капак на пералнята Hyer и внимателно проверете превключвателя за налягане и електричеството, което го захранва. Първо проверете съпротивлението на тази част с мултицет и след това проверете кабелите, които го захранват, за повреда.

В заключение отбелязваме, че пералнята Haier, както всяка друга съвременна автоматична пералня, има система за самодиагностика, която „комуникира“ с потребителя чрез специална кодова система. За да „разберете“ пералня, трябва да знаете декодирането на кодовете на тази система. Всъщност, ние представихме този препис в тази статия, надяваме се, че тази информация ще бъде полезна. Късмет!

   

73 читателски коментара

 1. Граватар Виталий Виталий:

  Haier показва EUAR грешка, нито един сервиз няма да предприеме ремонт. Всички са на едно мнение, тази марка пералня е за еднократна употреба! Не може да се ремонтира.
  Може ли това наистина да се случи?

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Просто трябва да мислите с главата си и да се свържете с техния сервиз, а не да тичате из частни офиси.

 2. Gravatar Zet Зет:

  Проводниците са накъсо в оплетката към контролния модул

 3. Граватар Марина Марина:

  Надписът LOCH се показваше по време на пране. И нито един бутон не работи.

  • Граватар Алекс Алекс:

   Проверете филтъра

  • Граватар Алекс Алекс:

   Това е производителят, който едва доловимо загатва за кого вижда клиентите си.

 4. Граватар Костя Костя:

  Здравейте. Видът на режима на пералнята мига, когато е включен. Избирате програма, тя мига. Включи -
  спира да мига. Какво би могло да бъде?

  • Граватар Олег Олег:

   Същите глупости. Изглежда не влияе на производителността, но е малко досадно (

  • Граватар Лили Лили:

   Същият проблем... Не намерихте решение?

 5. Граватар ром ром:

  Показва се грешката на Loch. И мирише на изгоряло окабеляване. Това нормално ли е?

 6. Граватар Денис Денис:

  Грешка #10, барабанът не се отваря. Изпрах без пране, защото... синът ми наля литър вода за уста. Какво да правя? Пералня Haier HW 60 1082s.

 7. Граватар Марина Марина:

  Грешка ERR2, как да я поправя? При пране на който и да е режим канализацията работи дълго време и след това започва да пищи. Натискаш старт и пак започва да работи. Тази грешка продължава да се появява.

 8. Граватар Елена Елена:

  Грешка E1 е включена. Филтърът е почистен, но при стартиране машината не позволява избор на нова програма и пуска непълна програма. След това извежда тази грешка.

 9. Граватар Сергей Сергей:

  По време на прането машината спря и се появи LOCH.

 10. Граватар Вера вяра:

  На дисплея свети E1. В инструкциите няма дешифриране.

 11. Граватар Анонимен Анонимен:

  Проблеми с E4

 12. Граватар Игор Игор:

  На дисплея свети E4. В инструкциите няма дешифриране.

  • Граватар Настя Настя:

   Кажете ми как се справихте с грешка e4?

  • Граватар Елена Елена:

   На дисплея свети E4. От самото начало 🙁

 13. Граватар Антон Антон:

  ERR7 на Haier HW60-B1286S. Грешка на нагревателния елемент. Нашият нагревател изгоря.

 14. Граватар Аврора полярно сияние:

  Здравейте, когато го включите, на екрана светва текст "край", след това "изгубен", какво означава това? Машината не работи и вратата е заключена и не се отваря.

  • Граватар Азамат Азамат:

   Имам същото нещо, как го оправихте?

  • Граватар Таня Таня:

   Как го оправихте?

  • Граватар Таня Таня:

   Здравейте, моля за помощ. Когато е включена, пералнята HAIER показва КРАЙ и не позволява на програмата да стартира.Ако започнете да превключвате програми, той показва съсирек. Не намерих нищо подобно в грешките.

 15. Граватар Ирина Ирина:

  Здравейте, моля, кажете ми, машината показва грешка er16.

  • Граватар Вася Вася:

   Умните хора казват, че това най-вероятно е неизправност на електронния модул. По-добре е да не копаете сами. Обадете се на майстора. Мисля, че ремонтът ще струва много.

 16. Граватар Владимир Владимир:

  SMA Haier hw50-12866me. Няма воден поток между нулата на мрежата 220V и неутралата (земята) на контролната платка, мултицетът показа 3 ома (вратата на люка е отворена) и 9 ома (вратата е плътно затворена... изглежда късо верига. Или... какво?

 17. Граватар Екатерина Катрин:

  И ако дисплеят показва fco, какво означава това?

  • Граватар Алтънбек Алтънбек:

   Здравей, Екатерина, исках да попитам за пералнята, някой отговори ли ти? Те също показват FOC. Не знам какво е. Никъде не мога да намеря причината.

 18. Граватар Олга Олга:

  Здравейте. На екрана се появява грешка E1, какво означава това?

 19. Граватар Херман Херман:

  Грешка fa4 свети с характерен звуков сигнал. Какво би могло да бъде?

 20. Граватар Сергей Сергей:

  грешка 10 понякога се случва, ако не затворите вратата, след това я затворете и не рестартирайте програмата за пране.

 21. Граватар Мария Мария:

  Здравейте, какво означава FC2?

  • Gravatar Aina Айна:

   Здравейте! Разбрахте ли каква е причината? Лампата ми FC2 също свети.

  • Граватар Юлия Джулия:

   Имам FC1. Успяхте ли да решите проблема?

 22. Граватар Наталия Наталия:

  Моята машина Haier 1082 S мига Err7. кажи ми какво е това

 23. Граватар Андрей Андрей:

  Машината Haier HW60 след пране полудя и пише end unb, но след разтоварване не разбира че е разтоварена и сега пищи при всяко включване и не пере. Изключването от контакта не помага.

  • Граватар Алексей Алексей:

   Имаме същото. Решихте ли проблема?

  • Граватар Михаил Майкъл:

   Добър ден, какво направихте?

 24. Граватар виола Виола:

  Грешката е написана от RTUO

 25. Граватар Светлана Светлана:

  FCO светва на дисплея и не се включва. Купен преди 2 седмици. Изключването от контакта не помага.

  • Граватар Марат Марат:

   Светлана добър вечер! Открихте ли причината за FCO?

 26. Граватар Хуснид Хуснида:

  Здравейте, моят E1 мига, какво да правя? Сега не работи напълно. Нямаше и месец откакто го купихме. Моля, кажете ми какво да правя?

 27. Граватар Стив Стив:

  Грешка F6 на перална машина Hier Intilus, какво означава?

 28. Граватар Резеда Миньонет:

  Машината показва “FC0”, какво трябва да направя?

 29. Граватар Анна Анна:

  Здравейте, ако машина Haier HW60-1229AS измие и спре в определено време. Дава Loct и това е. Как да източа водата и да я отворя, какво да правя?

 30. Gravatar Aila Айла:

  Виждам FC2, какво означава това?

 31. Граватар Виталий Виталий:

  Благодаря ви, помогна много. Открих проблема, след като прочетох сайта ви.

 32. Граватар Анна Анна:

  Благодаря ви, сайтът ви е просто супер! Помага за решаването на всички проблеми, когато не се обръща внимание, винаги имате всичко! С благодарности.

 33. Граватар Аля Аля:

  Здравейте, помогнете ми! Получавам грешка Egg8, какво да правя?

 34. Граватар Светлана Светлана:

  Здравейте, моля за помощ. Когато е включена, пералнята HAIER показва КРАЙ и не позволява на програмата да стартира. Ако започнете да превключвате програми, той показва съсирек. Не намерих нищо подобно в грешките.

  • Граватар Ерлан Ерлан:

   Светлана, здравей! Решихте ли проблема? Просто имаме същия. Можете ли да посъветвате? Благодаря ви предварително!

   • Граватар Таня Таня:

    Здравейте, не сте решили този проблем, ние имаме същия :)

 35. Граватар Юрий Юрий:

  Кажете какъв е проблема с Hayer, като го включите излиза съобщение за 2 секунди. UA, SH или може би е 5H.

 36. Граватар Александър Александър:

  Здравейте. На Haier HWD80-B14686 периодично, но точно в края на прането дава f4 (грешка при загряване на водата). Трябва ли да започна да гледам TEN?

 37. Граватар Гунай Гунай:

  Здравейте, ако машината Haier steam +fresh изпере и спре в определено време. Дава Loct и това е. Как да източа водата и да я отворя, какво да правя?

  • Граватар Светлана Светлана:

   Първо изключете захранването от контакта. И след това проверете люка. Имаме найлонов чорап.

 38. Граватар Жулдъзай Жулдъзай:

  Haier код за грешка cLot. Трябва едновременно да натиснете бутоните Отложен старт + i-time (това е заключване за деца) и едновременно да натиснете бутона, който избира режима. Може би ще е полезно на някого :)

 39. Граватар Татяна Татяна:

  Здравейте, моля за помощ. Когато е включена, пералнята HAIER показва КРАЙ и не позволява на програмата да стартира. Ако започнете да превключвате програми, той показва съсирек. Не намерих нищо подобно в грешките.

 40. Граватар Ира Ира:

  Здравейте. Екранът на пералня Haier показва загуба и вратите са заседнали, кажете ми какво да правя..

 41. Граватар Анатолий Анатолий:

  Брилянтно! Благодаря ти

 42. Граватар Лена Лена:

  Благодаря ти много! Нямаше нужда да викате техник!
  Едновременно натиснахме бутоните за отложен старт и I-time и превъртяхме избора на програма. И програмата за защита от деца веднага се изключи и вратата се отвори!

 43. Граватар Стела Стела:

  Машина Haier. Бутоните End и Loch се намесват последователно. Люкът не се отваря, какво да правя?

 44. Граватар Аня Аня:

  Здравейте, код на грешка fc2, как да го поправя?

 45. Граватар Елена Елена:

  Машината Haier HW60 1029AN показва изгубения знак. Не съм го измил, не можем да отворим капака.Кажи ми какво да правя?

 46. Граватар Мария Мария:

  Здравейте. Машината Haier HW60 дава End грешки след пране. Когато превключвате режимите, получавате грешка cloh. Люкът е заключен. Изключването на захранването не помогна, проверих филтъра. Как да отворя машината и да изчистя грешката?

 47. Граватар Алексей Алексей:

  Hayer показва грешка E2 (инструкциите показват да затворите вратата). Грешката продължава да се появява дори след изваждане от контакта.

 48. Граватар Константин Константин:

  Здравейте, имам проблем. Машината изпомпва вода и дърпа леко барабана, но не го върти. Каква може да е причината?

 49. Граватар Мукан Мукан:

  Машина Haier. Бутоните End и Loch се намесват последователно. Люкът не се отваря, какво да правя?

 50. Граватар Анна Анна:

  Здравейте. В края на прането получих кода sby. Не разбирам какво означава това. Никъде няма информация.

 51. Gravatar Hope надежда:

  И аз имам SBY, никъде няма информация, днес го купих и го изпрах два пъти, но след като свърши програмата, дава грешка. Къде мога да намеря отговора?

 52. Граватар Оксана Оксана:

  Здравейте, моля, помогнете ми, на моята кола Haier се показват End и Loch, капакът не се отваря, какво да правя?

 53. Граватар Ксения Ксения:

  Машината показва грешка E4. Маркучът е сменен и филтърът е почистен. Проблемът не е решен. Първо взема вода за около 5 минути, а след това дава грешка.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня