Най-тихите и безшумни съдомиялни машини

тих PMMВъзрастни, които страдат от фонофобия или имат бебета в семейството, се интересуват от закупуването на най-тихата съдомиялна машина. Необходимо е той или изобщо да не се чува, или звукът му едва да пробие през фасадата на мебелите. Възможно ли е това? Това е напълно възможно, но ще трябва да платите малко повече, отколкото сте планирали, тъй като много тихи машини се намират в средната и високата ценови категории, но не и в ниските. За да ви улесним при намирането и избора на такива машини, направихме преглед, в който ще намерите имената на конкретни модели и техните кратки описания. Наслади се на четенето.

Smeg STE8239L

Почти безшумна съдомиялна машина, която произвежда 31 dB звук дори при интензивна употреба. За сравнение човешкият шепот (на разстояние 1 m) е около 20 dB. Докато сте извън кухнята, няма да разберете, че уредите са включени и активно мият чинии. По отношение на произвежданото ниво на шум този модел може да се сравни с съдомиялна Bosch SMV23AX00Р, който произвежда звук с мощност 52 dB. Smeg STE8239L за пълно вграждане, ширина 60 см, капацитет на кошницата – 13 комплекта.

Smeg STE8239L е напълно защитен от течове на вода и има сензор, който определя чистотата на водата.

Smeg STE8239L е не само тих, но и икономичен. За 1 цикъл на обикновено пране, който продължава 3 часа и 10 минути, машината изразходва 6,5 литра вода и 0,81 kW/h електроенергия, това е рекордно твърдение. Машината се отличава:

 • десет програми за пране;
 • не напълно зареден режим;
 • система за автоматично отваряне на вратата в края на прането;
 • безупречно качество на измиване на съдове;
 • Индикатор "лъч".

smeg STE8239L

Съдомиялната разполага с красиво осветяване на миялната камера и удобни кошници за съдове. Средната цена на модела е $2080.

AEG FSR 93800 P

Друг доста тих модел от друг известен производител, AEG FSR 93800 P.Тя е напълно вградена, побира 13 комплекта и произвежда шум при работа, който достига до 39 dB, като се има предвид, че според стандартите средният шум, издаван от съвременните съдомиялни е 45-55 dB, това е добър резултат. AEG FSR 93800 P може да се включва през нощта, без да се страхувате, че машината ще ви събуди по време на работа. Ето защо има функция за отложен старт, която ви позволява да отложите старта на програмата до 24 часа.

AEG FSR 93800 P

За 1 цикъл на пране машината изразходва около 11 литра вода и 0,83 kW електроенергия, има 8 програми за пране и 4 температурни настройки. Моделът се отличава с редица специални функции: нощно пране, любима програма, допълнително изсушаване, Auto Open, допълнителна хигиена. Моделът струва 1766 долара.

Smeg LVS533XIN

Бихме искали специално да подчертаем тази съдомиялна машина, тъй като за разлика от описаното по-горе оборудване, тя е свободностояща. Зад стените на атрактивния корпус се крие отлична шумоизолация, подобна на тази, използвана при производството на немските перални машини. Благодарение на тази звукоизолация машината не издава звуци по-силни от 39 dB. Това всъщност е отличен резултат; трудно е да се намери по-добър. Кошниците Smeg LVS533XIN могат да поберат максимум 13 сервиза.

По време на пране машината консумира не повече от 6,5 литра вода. Изглежда, че мие съдове с гореща водна пара, но качеството на измиване изобщо не страда от това. Нека кажем повече, Smeg LVS533XIN е един от рекордьорите за качество на работа и този факт е записан от много специалисти и потребители. С какво може да се похвали модела освен че е нискошумен?

Smeg LVS533XIN

 1. Система за автоматично отключване на вратата в края на програмата.
 2. Иновативен държач за стъкло.
 3. Специални регулируеми кошници.
 4. Пълна защита срещу изтичане.
 5. Уникално покритие против отпечатъци на тялото.

Заслужава да се отбележи също, че машината има режим на частично натоварване, но като се има предвид, че използва само 6,5 литра вода, това не е особено необходимо.Машината струва 1883 долара.

Electrolux ESL 97845 RA

В Русия има много фенове на марката Electrolux. Така те могат да се радват на нова тиха съдомиялна машина с отлични технически характеристики. Това е напълно вграден модел в пълен размер за 13 места с много ниско ниво на шум от 39 dB. При добро качество на измиване машината консумира не повече от 11 литра вода. Има 7 програми за пране, като обичайната програма изпира почти 4 часа.

Експертите посочиха класа на енергийна консумация за тази съдомиялна A+++.

Electrolux ESL 97845 RA

Оборудването се отличава с ярко осветление на камерата за пране, функцията „Любима програма“, автоматично изключване, сензор за натоварване и функция „Допълнително сушене“. Средната цена на Electrolux ESL 97845 RA е $1700.

Smeg STA6539L3

Защо съдомиялната е шумна и каква е тайната на модели като Smeg STA6539L3? Защо са с нисък шум? Тайната се крие в специални детайли, тяхното разположение и специална звукоизолация. Но да не навлизаме в подробности, а да поговорим за прекрасната машина Smeg STA6539L3. Това е подова съдомиялна машина за пълно вграждане с ширина на шкафа 60 см. Побира 13 комплекта и разполага с най-модерното и надеждно електронно управление.

Smeg STA6539L3

Нивото на шум не надвишава 39 dB, което прави оборудването едно от най-тихите в своя клас. Паметта на контролния модул съдържа 10 програми за пране. За 1 цикъл машината изразходва 9 литра вода, което я прави умерено икономична. От специалните функции има само автоматично отваряне в края на прането; останалото е стандартен комплект. Smeg STA6539L3 перфектно измива и най-мръсните чинии и струва $1333.

Electrolux ESL 98825 RA

Друг прекрасен „помощник“ от славното семейство Electrolux, който може да се похвали с ниво на шум в рамките на 39 dB. Този напълно вграден модел е не само много тих, но и изключително просторен. Кошниците му побират до 15 комплекта съдове. А машината може да измие тази огромна планина за 3 часа.Един цикъл изразходва 11 литра вода и 0,86 kW/h електроенергия.

Electrolux ESL 98825 RA се отличава не само с огромния си капацитет на кошницата. Заслужава да се отбележи, че по време на работа проектира индикатор за време директно върху пода, което позволява на домакинята да разбере на какъв етап е програмата, без да отваря вратата. В допълнение, арсеналът на машината включва:

 • функция за автоматично изключване;
 • XtraDry;
 • сензор за натоварване;
 • FlexiSpray е уникална пръскачка;
 • Мениджър на времето.

Потребителите също така подчертават удобна тава за прибори със специален дизайн.

Electrolux ESL 98825 RA

Дори не искам да споменавам такива дреболии като вътрешното осветление на пералнята и регулируемите кошници. И така е ясно, че моделът е много достоен, но ще трябва да платите и прилична цена за него - $1,330.

Siemens SN658X01 ME

Сред Smegs и Electroluxes най-достойната съдомиялна машина Siemens SN658X01 ME беше включена в нашия преглед. Този уред е с ширина на корпуса 60 см, напълно вграден и може да побере 14 комплекта съдове. Ниво на шум – 39 dB. Въпреки че този модел не е от най-икономичните, той се справя отлично с миенето на съдове, има 8 програми за измиване и куп допълнителни функции.

 1. Vario Speed ​​​​Plus.
 2. Зона за интензивно измиване.
 3. Допълнително изсушаване.
 4. Сензор за натоварване.
 5. Хигиена+
 6. Сензорно управление

Siemens SN658X01 ME

Бих искал също да отбележа стилния дизайн на съдомиялната машина и нейната изключителна надеждност. Цената е 1066 долара.

NEFF S515M60X0R

Далеч не е най-скъпата, но доста забележителна, съдомиялната NEFF S515M60X0R вече привлече вниманието на много купувачи. Това е машина за пълно вграждане със значителен капацитет - 14 стандартни комплекта съдове. Нивото на шум е подобно на гореописания модел и е 39 dB. Ако има вграден бойлер, машината консумира само 1,08 kW/h електроенергия, консумирайки 9,5 литра вода за 1 цикъл на пране.

NEFF S515M60X0R

В арсенала има само 6 режима на пране, но това не трябва да ви подвежда, тъй като машината се справя с работата си с плюс пет. Има режим на частично зареждане на кошници, Интензивна зона, сензор за натоварване и приставка за миене на тави. Освен това моделът е оборудван с тих мотор Eco Silence Drive и отлична шумоизолация, на която се дължат прословутите 39 dB. Моделът струва 1150 долара.

Smeg STL7235L

В нашия преглед има доста представители на марката Smeg, но нищо не може да се направи по въпроса. Smeg произвежда рекорден брой тихи съдомиялни машини и това е страхотно. Smeg STL7235L е пълноразмерен модел с ниско ниво на шум (39 dB) с капацитет от 13 комплекта. Модерното електронно управление се допълва от висока ефективност. По време на един цикъл на пране машината изразходва не повече от 9 литра вода, докато все още е наличен режим на частично зареждане, което ви позволява да спестите още 4,5 литра на цикъл.

smeg STE8239L

При нормална програма машината прекарва малко по-малко от 3 часа за пълен цикъл на пране, докато паметта на контролния модул съдържа до 10 програми за пране. Всяка програма има свои собствени характеристики и е ценна по свой начин. Машината няма специални функции, но това не й пречи да се справи със задачата си на 120%. Цена - 1400 долара.

В края на измиването се чува силен звуков сигнал, който може да бъде изключен, ако е необходимо.

Electrolux ESL 8820RA

Ако се интересувате от тихи, тежки машини, вижте Electrolux ESL 8820 RA. Работи изключително тихо при 39 dB и може да побере 15 сервиза. Някои потребители твърдят, че може да побере 17 комплекта, но ние не сме тествали това твърдение. Висококачественото пране се осигурява от 7 режима, от които можете да изберете любимата си програма и да я запишете в паметта на машината. Всеки път, когато включите оборудването, Electrolux ESL 8820 RA ще избере любимата ви програма.

Electrolux ESL 8820RA

Машината има отлично електронно управление и може да се нарече доста икономична, тъй като харчи само 11 литра вода за такава огромна планина от съдове. Представете си колко вода трябва да се излее, за да се измие планина от мръсни съдове на ръка. Освен стандартните функции, машината разполага с: автоматичен режим на обеззаразяване, Xtra Dry и система за автоматично отваряне на вратата в края на програмата. Можете да закупите Electrolux ESL 8820 RA за $1017.

Завършвайки нашия преглед, отбелязваме, че тихите съдомиялни машини винаги са скъпи. Трудно е да се намери рекордно тиха машина под $1000 и това е разбираемо. Тихата машина има тих и скъп двигател с директно задвижване, както и скъпа шумоизолация. Добавете и надценката за марката и получавате пазарна цена, която по някаква причина не е приятна за окото.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня