Кои съдомиялни машини са най-надеждни (преглед)

надеждни съдомиялни машиниКупуването на съдомиялна машина е сериозен въпрос; за да намерите и изберете надежден модел, ще трябва да отидете до всеки магазин и да сравните десетки съдомиялни машини според техните характеристики. Можем да говорим за надеждност дълго време, но ако подходим от логическа гледна точка, можем да говорим за надеждността на съдомиялната машина според много специфични критерии. На какво трябва да обърнете внимание, за да не се разочаровате от избора си след няколко месеца, това ще бъде обсъдено в статията. Ще представим и преглед на най-надеждните модели, налични на пазара на домакински уреди.

Какво значи надеждност?

В търсене на надежден модел, потребителите изучават характеристиките на съдомиялните машини. Под надеждност много хора разбират качеството на изработката, качеството на компонентите, мнозина свързват надеждността със страната на произход, някои преценяват надеждността по цена, някои правят избор въз основа на прегледи и броя на обажданията до сервизните центрове. Нека да разгледаме всичко това по ред, представяйки списък от критерии, по които може да се прецени надеждността.

 • Материал за производство на резервни части. Това е един от първите критерии, на които трябва да обърнете внимание, когато правите избор в магазин, тъй като можете сами да видите и дори да пипнете вътрешността на пералнята. В най-надеждните съдомиялни машини кошниците за съдове и прибори са изработени от неръждаема стомана или стомана с пластмасови елементи. Същото важи и за спринклера, както и за грубия филтър.
 • Страна на сглобяване. Не е тайна, че най-надеждните перални се произвеждат в Германия и Италия. Ето защо съдомиялните машини на Bosch, Siemens и Electrolux са в голямо търсене сред потребителите. В допълнение, съдомиялните машини от Италия и Испания са надеждни.
 • Цена.Най-надеждните машини могат без преувеличение да бъдат класифицирани като премиум клас; такива съдомиялни машини се сглобяват само от висококачествени компоненти. След скока на цените в долари през 2014-2015 г. цените на оборудването от Европа се увеличиха приблизително 2 пъти. Следователно най-надеждните съдомиялни машини ще струват поне 1000 долара. Най-често хората не са склонни да плащат повече, дори когато става дума за качество на продукта. Производителите, които се опитват да поддържат цената в средния диапазон, пестят от качеството на резервните части и следователно надеждността на такова оборудване е под въпрос.

  Забележка! Говорим за най-надеждните модели. Сред съдомиялните машини в средната ценова категория има добри примери, които могат да издържат десет години, но зависи от вашия късмет и те едва ли могат да се нарекат най-надеждните.

 • Наличие на система за защита. Надеждните съдомиялни машини трябва да имат висококачествена магнитна защита срещу течове, например Aqua Stop или Waterproof.

Висококачествени съдомиялни машини от Германия

Оборудването от Германия е най-популярното на руския пазар; не можете да спорите с немското качество. Под какви марки се продават съдомиялни машини на вътрешния пазар?

 • Най-продаваните са съдомиялните Bosch, тъй като тази марка има модели както от среден, така и от скъп клас. Когато избирате съдомиялна машина от тази марка, трябва да внимавате, тъй като има машини, произведени в Полша, Италия, Китай и други страни, като най-надеждните от тях се сглобяват само в Германия.
 • Втората най-популярна марка е Siemens, съдомиялните машини от които също привличат потребителите със своята цена и дизайн.немска сглобка
 • Лидерът в продажбите на домакински уреди в Европа се счита за голямата компания AEG, която придоби популярност благодарение на качеството и надеждността на произвежданите от нея уреди. В Русия съдомиялни машини от AEG са на пазара, но цената им в повечето случаи плаши потребителите. Но най-надеждните перални машини си струва да платите значителна сума.
 • Друга също толкова известна немска компания за производство на домакински уреди е Mile. Повечето от продаваните от Miele съдомиялни машини са премиум оборудване, чието качество не подлежи на съмнение, тъй като преди да навлязат на пазара, те преминават не само един тест за ефективност, а множество тестове.

Според резултатите от британски проучвания, проведени сред потребители на съдомиялни машини, са получени много очаквани резултати. Тестът показа, че само 6% от потребителите на немска техника са потърсили ремонт; Пералните машини с марка Indesit се развалят по-често, както се вижда от потребителските заявки за сервиз.

Неслучайно 78% от потребителите на уреди на Bosch, Siemens и Miele биха препоръчали закупуване на съдомиялни от тази марка. В случай на неизправност нагревателните елементи в машините най-често се счупват, чиято подмяна написахме в статията Смяна на десетката в съдомиялна машина.

Какви модели съдомиялни машини от тези марки могат да се считат за надеждни? Направихме кратък преглед и сравнение на съдомиялни според техните характеристики и ето резултата.

Miele G 6410 SCi е модел за частично вграждане със стандартни размери (широчина 60 см). Тази съдомиялна машина може да се нарече не само най-надеждната, но и най-икономичната. Контролният панел и резервоарът на машината са изработени от неръждаема стомана. При зареждане на 14 комплекта, използва около 7 литра вода. 3-D таблата за лъжици и вилици се регулира на ширина, височина и дълбочина.

Miele G 6410 SCi

За впечатляващата цена от $1300 производителят предлага 9 стандартни режима на пране и допълнителни функции:

 • EcoFeedback - което означава, че съдомиялната автоматично контролира консумацията на енергия и вода;
 • FlexiTimer с еко-старт позволява на потребителя самостоятелно да програмира машината да стартира в определен час, когато например тарифите за електроенергия са намалени;
 • PerfectGlassCare - тази функция позволява да се регулират параметрите на твърдостта на водата, ако фабричните настройки не са подходящи и това може да се разбере само чрез провеждане на тест за определяне на твърдостта на водата, която тече от вашия кран, с помощта на специална тест лента;
 • Сензорното сушене SensorDry в комбинация с турбо сушене ще осигури идеално изсушаване на съдовете, независимо от температурата на околната среда извън съдомиялната;
 • AutoOpen е функция, която автоматично отваря вратата след измиване, което ще осигури по-добро изсушаване на съдовете.

Водоустойчивата система за изтичане и заключване за деца предпазват съдомиялната машина. Машината се предлага със специална лента за определяне на твърдостта на водата. Този модел не е без недостатъци; няма отделение за използване на таблетки 3 в 1, което ще повлияе значително на избора на потребителя, а също така няма автоматично определяне на твърдостта на водата.

AEG F 99970 VI - тази съдомиялна машина, включена в прегледа, е оборудвана с инверторен двигател. Комплект съдове за 15 души с нормална програма може да се измие за 225 минути, което донякъде плаши потребителя; много не са готови да чакат повече от 3 часа, за да се измият съдовете. Но в този случай можете да изберете бърз режим или автоматичен, за щастие има общо 6 програми.

AEG F 99970 VI

Машината работи много тихо, а обявеното ниво на шум е 44 dB. В този модел можете да използвате както обикновени препарати, така и таблетки 3 в 1. Наличието на индикатори за сол и препарат за изплакване улеснява работата. Кондензационно сушене в съдомиялна машина. Ако го сравним с предишния модел, тогава в някои характеристики моделът не е по-нисък, а дори печели, а цената е два пъти по-ниска, $650, което е добра новина.

BOSCH SMS 53N18 е съдомиялна машина, която не се вгражда в мебели. Този немски сглобен модел съдомиялна машина има много положителни отзиви сред потребителите. Достатъчно е да изберете една от петте програми за измиване, за да може машината да измие напълно съдовете.Разбира се, той няма да отмие многогодишните въглеродни отлагания върху тигани и тави за печене и дори това може да се измие само с ръце, но, както показва прост домашен тест, може да се справи с обикновени петна.

BOSCH SMS 53N18

Тази машина на Bosch е защитена както от течове, така и от деца. Консумира не повече от 10 литра вода на цикъл на пране, което е много икономично за машина от този клас. Средната цена за този модел, както показа прегледът, е 630 долара.

Siemens SN 66T096 е модел съдомиялна за вграждане, оборудван с най-новите функции. Благодарение на наличието на сензор за чистота на водата, консумацията на вода за цикъл на пране е намалена до 10 литра, което е много добро при зареждане на 13 комплекта. Съдомиялната машина е доста тиха, нивото на шума е 42 dB. Меко отваряне на вратата, осветление вътре в машината, звуков сигнал за край на прането и отделение за таблети я правят ергономична и стилна. Наличието на положителни отзиви само потвърждава надеждността на тази съдомиялна машина, включена в прегледа, чиято средна цена е 810 долара.

Siemens SN 66T096

Надеждни съдомиялни машини от други производители

Произведената в Италия съдомиялна Electrolux ESL 6380 RO получи внимание и беше включена в нашия преглед. Тази съдомиялна машина има добри характеристики и потребителите също говорят добре за нея. Голямо натоварване от съдове за 12 души. Можете да изберете една от шест програми за измиване, за да измиете чинии, чупливи чаши и тигани и всичко ще се извърши ефективно и тихо. За функционалност и надежден монтаж ще трябва да платите около $550.

Electrolux ESL 6380 RO

Smeg STA6539L3 е първокласна съдомиялна машина, също произведена в Италия, чиято надеждност отдавна е известна в Европа и едва наскоро това оборудване се появи на руския пазар, а сега и в нашия преглед на надеждни машини. Тази съдомиялна машина има впечатляващи характеристики, което си заслужава нивото на шум от 39 dB, което се потвърждава от контролен тест за измерване на реалното ниво на шум с помощта на устройството.

Съдомиялната машина Smeg STA6539L3 е не само надеждна, но и икономична. Благодарение на вградените сензори за определяне на чистотата и твърдостта на водата, той автоматично ще избере времето и количеството на препаратите, намалявайки консумацията на вода до 9 литра и енергия до 0,81 kW/h.

Smeg STA6539L3

Краят на цикъла ще завърши с автоматично отваряне на вратата. Индикаторите ще ви кажат кога да добавите сол и препарат за изплакване. Като цяло, всичко, което трябва да направите, е да заредите мръсните съдове и да изберете един от 10 режима на измиване; всичко останало зависи от съдомиялната машина, за която ще трябва да платите около 900 долара.

Така че изборът на надеждна съдомиялна машина е доста труден. Не бива да пестите от качеството на изработката; висококачествените съдомиялни машини от Европа едва ли ще струват по-малко от $600 и това има много общо с долара. Несъмнено дефектни модели се срещат и сред първокласните перални машини, но това се случва изключително рядко и това се потвърждава от техниците на сервизния център. Надяваме се, че нашият преглед ще ви помогне да направите избор, ако не конкретен модел съдомиялна машина, но поне нейната марка.

   

2 читателски коментара

 1. HelgaWind Gravatar HelgaWind:

  Германците, разбира се, правят добри неща. Но ако имате достатъчно късмет да получите италиански Hotpoint, определено няма да съжалявате.

 2. Граватар Валерия Валерия:

  Ами цените. Купихме Electrolux през 2013 г., работи 7 години - нагревателният елемент се счупи и електрониката започна да работи неправилно. Струва 20 хиляди, мисля, че е скъпо за 7 години работа. Ремонтът е скъп. Искаме да купим нов и не повече от $200.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня