Колко струват съдомиялните?

разходи за съдомиялна машинаЗа повечето потребители цената на съдомиялната машина Bosch, Indesit, Candy и други марки е основната му характеристика. Разбира се, това не означава, че всеки е готов да купи всичко заради ниска цена, стига съдовете да могат да се мият, но определено повечето купувачи гледат преди всичко цената. Една съдомиялна машина може да струва $10 000 или $60 000 или дори $2500, ценовият диапазон е огромен, но какво определя цената на машината, кои модели са най-евтини и кои са най-скъпи и струва ли си да плащате повече? Ще говорим за всичко това по-нататък.

Какво прави цената на съдомиялната?

На пръв поглед изглежда, че отговорът на този въпрос е много прост: материал, технология, оборудване и неговата амортизация, трудови ресурси, данъци, реклама, транспортни разходи и много други, които производителят инвестира в себестойността на крайния продукт - това е основата на бъдещите разходи за съдомиялна машина. В действителност всичко е много по-сложно. Известни компании с голям оборот харчат само до 30% от реалните си разходи за производството на своите съдомиялни машини.

Според експерти известната компания Bosch харчи само около 20-28% от пазарната стойност на съдомиялна машина за нейното производство, докато около 17% се харчат само за реклама.. Самият производител обаче гарантира, че цената на съдомиялните машини Bosch не надхвърля границите, определени от търговците, но има и посредници. Повечето потребители купуват съдомиялна машина от посредници и не се притесняват, когато определят цените. Да дадем примери.

 • Малка съдомиялна машина Candy CDCF6 в Москва струва 154 долара в един магазин и 180 долара в друг. Няма да назоваваме тези търговски обекти, за да не им рекламираме, но тези оферти лесно могат да бъдат намерени в интернет.
 • Малка съдомиялна машина Bosch SKS51E01 в Москва струва $221 в един търговски център и $349 в друг.
 • Тясна съдомиялна машина Whirlpool ADPF872 в Москва струва 221 долара в един магазин и 324 долара в друг.
 • Пълноразмерна невградена съдомиялна машина Hansa ZWM646 в Москва струва $228 в един магазин и $334 в друг.
  разходи за съдомиялна машина

Списъкът с примери може да бъде продължен почти безкрайно, но веднага възниква логичен въпрос: откъде посредниците получават такива цени? Защо една и съща съдомиялна машина в един и същи град в различни магазини може да струва почти 2 пъти повече?

За ваша информация! Доста често посредниците завишават цените на съдомиялните машини поради високия наем, който са принудени да включват в цената на продукта - бъдете внимателни.

Има достатъчно причини за това, включително и обективни. От своя страна призоваваме потребителите да бъдат по-внимателни при закупуване на съдомиялни машини. Преди да вземете окончателното решение за закупуване на определена марка и модел на Bosch, Indesit, Candy, Ariston или друга съдомиялна машина, сравнете цените в поне няколко магазина. Ще бъде жалко, ако закупите оборудване, което е 2 пъти по-скъпо от реалната му цена и не винаги става въпрос за пари - това е въпрос на принцип!

Най-популярните съдомиялни на ниски цени

Съдомиялните в ниската ценова категория по дефиниция са най-популярни. Вярно, смята се, че качеството им е по-ниско и мият чиниите по-зле. Дали е така, нека разберем, като направим кратък преглед.

важно! Като част от тази публикация, за да изпълним прегледа, ние определихме по-ниската ценова категория на съдомиялни машини до $250.

 1. Тесна съдомиялна за невграждане Indesit DSG от известен италиански производител. Машината е с неутрален, семпъл дизайн, който позволява да се впише във всяка кухня, 5 стандартни програми за измиване и частична защита срещу протичане. Резервоарът му за миене може да побере до 10 сервиза, което е достатъчно за 4-членно семейство. Indesit DSG0517 е доста икономичен, не заема много място и най-важното е, че в момента струва само около $115.Съвсем наскоро можеше да го купиш за 100 долара, но както се казва, кризата си върши мръсната работа.
 2. Bosch SMS40D Пълноразмерна съдомиялна за вграждане на немска марка, произведена в Полша. Във външния вид на пералнята няма да намерите ненужни детайли, но това е добре, защото ще подхожда на всеки интериор, при условие, разбира се, че има достатъчно свободно пространство в кухнята. Размери на машината: Д x Ш x В 60x60x85 см. Има 4 програми за измиване, побира 12 комплекта съдове. Средна цена: $200, минимум: $189.
 3. Bosch SKS41E11RU. Компактна съдомиялна, специално проектирана за малки кухни. Практически не заема място, защото при желание можете дори да го окачите на стената с помощта на специални стойки. Има 4 програми за измиване, побира 6 комплекта съдове. Размери Д x Ш x В 50 x 55 x 45 см. Средна цена $225, минимална цена $209.
  цени за съдомиялни

Като част от този параграф дадохме като пример най-популярните евтини и надеждни модели съдомиялни машини сред потребителите. В действителност списъкът с перални машини в тази ценова категория до $250 е много по-широк; можете да погледнете и да изберете добър вариант за себе си. В същото време евтините модели съдомиялни не означават лоши. Ако внимателно разгледате характеристиките, се оказва, че съдомиялните машини, които идват в тези ценови диапазони, имат всички функции, необходими за работа, и не всеки се нуждае от допълнителни звънци и свирки.

Най-популярните перални машини от среден клас

В средната ценова категория според нас има съдомиялни машини с цена от 250 до 600 долара. По-голямата част от отличните съдомиялни машини се намират в тази ценова категория, така че нашите експерти препоръчват да се обърне специално внимание на това.

 • Bosch SMS53N Изключително икономична, тиха свободностояща съдомиялна от реномиран производител. Наведнъж той може да измие 13 комплекта чинии наведнъж, поддържа използването на таблетки и има защита срещу деца и течове. Има дори възможност за свързване към топла вода и 5 програми за пране. Цената е около $565.
 • Bosch SPS68M62RU. Тясна частично вградена съдомиялна, която дойде при нас направо от Германия. Много е тиха, побира 10 комплекта съдове, има 6 програми за измиване, половин зареждане, сензор за чиста вода, защита от течове и деца. Средна цена: $560.
 • Kaiser S6086XL. Стандартна свободностояща съдомиялна произведена в Германия. Моделът се отличава с доста голям капацитет, тъй като може лесно да побере 14 комплекта. Има скрит нагревателен елемент, 8 програми за пране, възможност за използване на продукт 3 в 1, осветление на резервоара и защита срещу течове. Цена $595.
  цени за съдомиялни

Забележка! Съдомиялните машини от Kaiser рядко попадат в средната ценова категория, тъй като това е елитна марка, но понякога можете да закупите елитно оборудване на сравнително ниска цена.

Най-популярните първокласни съдомиялни машини

Сега ще дадем примери за популярни първокласни съдомиялни машини. Тези перални са наистина елитни. Много добре се рекламират марките, под които се произвеждат, популяризират се фирмите, които ги произвеждат. Бъдете готови да платите поне 40% от цената за марката, ето примери за техниката. Ценови диапазон от $600 до безкрайност.

Smeg STP364S. Луксозна пълноразмерна съдомиялна за пълно вграждане от известен италиански производител. Това е Ferrari на съдомиялните машини. Всеки детайл е на мястото си, а функционалността и ергономичността на тази машина е невероятна. Има 9 внимателно подбрани и перфектно работещи програми, които ще направят съдовете идеално чисти. Машината работи много тихо, побира 14 комплекта съдове, има и система за тестване на водата, проточен бойлер и система за минимален разход на препарат. Цена: $1300.

De Dietrich DVH1180GJ. Пълноразмерна съдомиялна за вграждане от Германия със зашеметяващ дизайн от най-високо качество. Съдомиялната машина има 8 програми за измиване, турбо сушене, вътрешно осветление, индикатор „лъч на пода“ и десетки други „звънци и свирки“, за които няма да говорим повече.С една дума, елитна съдомиялна машина, която използва най-модерните технологии. Средната цена е $2070.
цени за съдомиялни

Kuppersbusch IGV6609.2. Най-добрата напълно вградена съдомиялна машина, сглобена от най-добрите специалисти от най-добрите компоненти. Има 6 програми за пране и много полезни функции:

 1. спестяване на време;
 2. интензивно миене на съдове;
 3. половин товар;
 4. хигиенично измиване;
 5. супер бързо измиване.

Освен това има индикатор „лъч на пода“, топлообменник, възможност за свързване към топла вода, сензор за чистота на водата, настройка за омекотяване на водата, интегрирана система за защита на стъклото и неоново осветление. Средната цена на модела е $1880.

В заключение отбелязваме, че след като разгледахме най-популярните модели съдомиялни машини в три ценови категории, стигнахме до извода, че в по-голямата си част потребителите предпочитат марката Bosch, тъй като техните машини често осигуряват най-доброто съотношение цена-качество. Но това не означава, че другите перални са лоши, просто нещата стоят така в момента. Ако се интересувате от допълнителна информация за най-добрите съдомиялни машини, можете да прочетете за това в едноименната статия.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня