Как да включите източването на водата в пералня LG

Как да включите източването на водата в пералня LGСлучва се пералнята LG да се напълни с вода, но прането да спре по някаква причина. Или случайно сте се сетили, че сте забравили да извадите документи или телефон от перящите се джобове на панталона. В такава ситуация трябва незабавно да източите водата от резервоара и да отворите люка. Как бързо да включите източването на водата на пералня LG?

Активиране на изтичане на хардуер

Ако на дисплея на машината LG няма код за грешка и тя реагира на вашите команди, можете да източите водата от резервоара на всеки етап от програмата, било то пране или изплакване. Какво трябва да се направи?

  • Първо трябва да спрете изпълнението на програмата, като натиснете бутона „Стоп/Старт“.
  • След това трябва да завъртите селектора на програми, като го поставите на позиция „Центрофуга“.
  • Сега идва най-парадоксалният етап. Трябва да натиснете бутона “Spin”, така че лампичката на контролния панел до надписа “No spin” да светне.

важно! Ако натиснете бутона „Центрофуга“ няколко пъти, тогава ще изберете скоростта на центрофугиране, но ние нямаме нужда от това, имаме нужда системата някак да започне да се върти и незабавно да завърши с източване, без да върти барабана.

  • Според таймера принудителното източване на вода без центрофугиране ще отнеме 1 минута; всъщност всичко ще зависи от количеството вода в резервоара на пералнята LG.

активиране на изтичане на хардуер

След като източването приключи, машината ще спре, можете да отворите люка и да извадите предмет, който случайно е попаднал в барабана. Както можете да видите, всичко е просто.

Алтернативна опция за отстраняване на водата

Хубавото на хардуерния дренаж е, че не е необходимо да разглобявате нищо. Пералнята LG ще премахне водата след натискане на няколко бутона, всичко е бързо и удобно. Тази функция обаче не е налична, ако дисплеят показва код на грешка. Дори след рестартиране на системата, контролният панел може да не се активира за манипулация от потребителя и това е проблем.отстранете водата през авариен маркуч

В този случай ще трябва да премахнете водата от резервоара ръчно и сега ще ви кажем как да направите това по най-простия и безболезнен начин. Пералнята LG, подобно на много други автоматични перални машини, има филтър за боклук. Можете да развиете този филтър и водата ще потече през получения отвор на пода. Можете да замените някакъв контейнер, да поставите някои парцали и по този начин да намалите риска от наводнение до минимум, но можете да го направите още по-просто.

  1. До филтъра за боклук на пералнята LG има малък черен маркуч с щепсел - това е маркучът за аварийно източване. Можете да го намерите, ако отворите сервизния люк в предната стена на кутията долу вдясно.
  2. Взимаме някакъв по-дълбок съд, например леген, и го поставяме до предната стена на корпуса на машината.
  3. Издърпайте маркуча за аварийно източване и извадете щепсела. Водата започва да тече от машината директно в басейна.
  4. Следете пълнежа на купата. Ако има много вода, върнете щепсела в края на маркуча и отидете да излеете водата от легенчето, след което повторете процедурата, докато изтече цялата вода от резервоара.

В резервоара на пералня LG може да има много вода. Ще трябва да изпразните легена повече от веднъж, преди да можете да отстраните цялата вода. Между другото, цялата вода няма да излезе от машината през дренажния маркуч. Все още ще остане прилично количество в тръбите и в спиралата, така че за да източите напълно устройството, трябва да развиете филтъра за боклук.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня