Инструкция за пералня Indesit WISL 82

инструкции за пералня (първа)Ръководството с инструкции е първият помощник на новия собственик на пералня. Преди да започнете да използвате „домашен помощник“, трябва да го прочетете внимателно. Инструкциите за някои перални машини обаче са просто невъзможни за четене. Или са преведени твърде грубо, или са претоварени с информация, така че основните данни се губят. Решихме да пренапишем инструкциите за експлоатация на тази марка перална машина, само за да улесним разбирането на съдържанието им, надяваме се, че това ще ви помогне.

Ние ще го инсталираме правилно

Е, новата пералня Indesit WISL 82 е доставена, нека отворим опаковката. Опитайте се да отворите кутията по-внимателно, в случай че пералнята е дефектна. Колкото по-внимателно отворите кутията, толкова по-лесно ще бъде да опаковате машината обратно. След това правим следното:

 1. Преглеждаме корпуса на пералнята за драскотини, вдлъбнатини и други щети. Отворете люка и проверете голямата еластична лента (маншет). Проверете контейнера за прах, за да се уверите, че няма повреда нито отвън, нито отвътре.
 2. Проверете контролния панел. Програмният селектор и бутоните трябва да са непокътнати. Ако се открие повреда, трябва незабавно да уведомите продавача.
 3. На задната стена на тялото на машината, около сервизния люк, намерете четири транспортни болта и внимателно ги развийте. Запушете получените отвори с тапи.

Внимавайте да не загубите транспортните болтове. В бъдеще те може да са необходими, когато сами транспортирате машината.

отстранете транспортните болтовеСега трябва да намерите подходящо място за инсталиране на пералнята. Инструкциите за експлоатация на тази марка пералня показват, че мястото трябва да е подходящо.Какво означава?

 • Основата под корпуса на пералната машина Indesit WISL 82 трябва да е възможно най-здрава. Така че подът трябва да бъде укрепен преди монтажа.
 • Стените на корпуса не трябва да докосват други предмети от интериора (пролуката трябва да бъде най-малко 1 см).
 • Точките на свързване на пералната машина към водоснабдителната, канализационната и електрическата мрежа трябва да са в непосредствена близост до тялото (в идеалния случай 1-1,5 метра).

След като подготвите подходящо място, можете да започнете монтажа. Научете повече за това как се произвежда Направи си сам монтаж и свързване на пералня, можете да прочетете в едноименната статия, публикувана по-рано на нашия уебсайт. Ако имате затруднения при свързването на машината, използвайте услугите на професионалист.

След като свържете „домашен асистент“, изпълнете правилно един цикъл на пране. Това трябва да се направи, за да се почисти вътрешността на машината от машинно масло и евентуално някои отломки, които биха могли да попаднат в вътрешностите на оборудването по време на монтажа. Как да го направим?

 1. Отворете контейнера за прах и изсипете малко прах за пране в средното отделение.
 2. Затваряме резервоара за прах и след това с помощта на специален бутон за избор на програма задаваме произволен дългосрочен режим при температура, близка до кипене - 90 градуса. В този случай не можете да поставите пране в барабана.
 3. Изчакваме прането да приключи и това е, машината е готова за работа както обикновено.

Къде и как да наливам перилни препарати?

Ако държите на качеството на вашето пране, научете не само как да дозирате перилните препарати правилно, но и как да ги разпределите в контейнера за прах. Ако отворите тавата за прах, ще видите три основни отделения и едно допълнително отделение, което може да се монтира според нуждите. Ще броим отделенията отляво надясно.

 • устройство за приемане на прахПървото отделение, което се намира в левия ръб, е предназначено за предпране. Ако избраната от вас програма не включва предпране, няма нужда да добавяте прах.
 • Второто отделение, което се намира в средата, е предназначено за основно пране. Наливаме прах или течност там във всички случаи.
 • Третото отделение, което се намира в десния край, е необходимо, за да се излее там омекотител и други подобни добавки.
 • Четвъртото отделение е монтирано директно в отделение № 1 и е необходимо, ако ще използвате белина при пране.

Помня! Агресивните избелители могат да развалят тъканта.

Не добавяйте твърде много пудра. В този случай неговите остатъци ще замърсят резервоара за прах и ще запушат тръбите на пералната машина. Инструкциите на Indesit WISL 82 съдържат забрана за използване на прах за пране на ръце. Тази ситуация е известна на всички. Но бихме искали да добавим сами, че трябва да обърнете внимание на качеството на пудрата. Колкото по-добре се разтваря прахът и колкото по-малко прах генерира, толкова по-качествено пране ще осигури.

Ако трябва да стартирате предмиене, уверете се, че отделение 4 е премахнато. Ако трябва да пуснете само избелване, поставете отделение 4. В средата на това отделение има малко бурканче, в което трябва да изсипете белина. След това можете да затворите контейнера за прах и да стартирате програмата.

Програми и функции

Ръководството за Indesit WISL 82 съдържа описание на всички програми и функции, поддържани от машината. Всяка програма се използва в своя случай в зависимост от нещата, които са заредени в барабана, колко са замърсени нещата и други параметри. Нека да разгледаме тези програми по ред.

 1. Памук, първи режим при висока температура 900C. Те перат много мръсно бяло памучно бельо. При изпълнение на програма първо се стартира предпрането, след това основното пране, след това изплакване и центрофуга. Добавете пудра и балсам. Време за изпълнение 137 минути.
 2. Памук, втори режим на 900S. Различава се от първия само по липсата на предварително измиване и възможността за избелване, но всичко е абсолютно същото. Време за изпълнение 120 минути.
 3. Памук, трета програма на 600В. По-търсен, защото се използва при пране на бяло памучно или смесено пране, както и силно оцветени дрехи със силна и средна степен на замърсяване. Програмата включва основно пране, изплакване и центрофуга и евентуално избелване. Можете да добавите балсам. Време за изпълнение 105 минути.
 4. Памук, четвърта програма на 400C. Различава се от третия режим само по температурата на водата. Тази разлика обаче е значителна, тъй като дори избелели цветни дрехи, които са леко замърсени, могат да се перат с този режим. Време за изпълнение 72 минути.
 5. Памук, пети режим на 300В. Пълен аналог на четвъртата програма. Единствената разлика е температурата и в резултат на това качеството на измиване. Инструкциите препоръчват използването на този режим само за силно избледнели цветни елементи. Време за изпълнение 65 минути.
 6. Синтетика, шеста програма на 600C или на 400C. Тук можете да изберете температурата на пране. Режимът включва основно пране с добавяне на прах и балсам, изплакване и деликатно центрофугиране. Подходящ за пране на силно замърсени синтетични дрехи с трайно оцветяване. Времето за изпълнение е 77 минути при шестдесет градуса и 62 минути при четиридесет градуса.
 7. Синтетика, седма програма на 500C. Основна програма за пране, изплакване, нежна центрофуга.Добавете пудра и балсам. Изпираме силно замърсени, добре боядисани дрехи. Време за изпълнение 73 минути.
 8. Синтетика, програма осем на 400C. Подобно на предишния с единствената разлика, че можете да перете само леко замърсени, но всякакви цветни синтетични дрехи. Време за изпълнение 58 минути.

За ваша информация! Всяка от горните програми за пране на синтетично пране ви позволява да включите функциите за спиране на водата и деликатно избелване.

 1. Синтетика, програма девет на 300C. Всички цветни дрехи могат да се перат. Функцията за избелване не работи. Време за изпълнение 30 минути.
 2. Вълна, десета на 400C. Тази програма включва същите стъпки на измиване с опция за спиране с вода. Можете да перете вълнени или смесени дрехи. Можете да използвате балсам. Време за изпълнение 50 минути.
 3. Деликатни материи (коприна, вискоза и др.), единадесета програма на 30 градуса. Подобен на предишния с изключение на температурата на пране и центрофугиране. С тази програма центрофугирането не е възможно.

В допълнение към горните режими на пране, пералня Indesit WISL 82 включва частични програми, които могат да бъдат активирани, ако е необходимо. Говорим за изплакване, нежно изплакване, центрофуга, нежно центрофугиране и отцеждане. Също така, ако е необходимо, можете да използвате една от функциите: избелване, леко гладене, допълнително изплакване, с изключение на предене.

Други режими и стартиране на прането

Е, подредихме програмите, сега нека поговорим накратко за това как да стартираме прането. Първо трябва да натиснете бутона за захранване (големият бутон с вертикална пръчка върху него). Ако всичко е нормално, всички светлини ще светнат и след това ще изгаснат.Само светлината до бутона за захранване ще мига. След това ще направим следното.

 • Зареждаме предварително сортираното пране в машината и затваряме люка.
 • Завъртете селектора на програми и намерете желания режим на пране.
 • Завъртете селектора на температурата и изберете желаната температура.
 • Отворете контейнера за прах и добавете перилен препарат и балсам.
 • Натиснете бутона Start/Reset, като го задържите за 2 секунди, и прането ще започне.

Indesit WISL 82 ви позволява да активирате специална програма, която традиционно е много популярна сред потребителите - ежедневно пране за 30 минути. С негова помощ можете бързо да освежите леко замърсени дрехи, без да губите допълнително време, ток и вода.

Не забравяйте да следите машината си

Когато използвате своя „домашен помощник“, не забравяйте да следите техническото му състояние, така че в бъдеще неочаквана повреда да не ви извади „от обичайния коловоз“ на домашния живот. Преди всичко затваряйте крана на тройника след всяко пране, за да не се износва водопроводната система на машината. Не забравяйте да избършете и изперете маншета на люка и другите гумени ленти на пералната машина. Периодично отстранявайте и измивайте контейнера за прах, така че останалият прах да не изсъхне върху вътрешните му повърхности.

местоположение на филтъра за боклук

За да предотвратите образуването на мухъл в пералнята, не затваряйте плътно вратата на люка след измиване. Поне веднъж на всеки 6 месеца сваляйте долния преден панел на пералната машина, за да почистите филтъра за отпадъци. В него обикновено попада голямо количество различни замърсявания и дребни предмети, от конци и топчета до монети и кламери. Проверявайте маркуча за подаване на вода веднъж годишно. Ако откриете пукнатини или течове, незабавно сменете частта.

Така че се опитахме да предоставим общ преглед на най-важната информация, съдържаща се в инструкциите за пералната машина Indesit WISL 82. Ако трябва да изясните някои точки, можете да прочетете оригиналните инструкции, приложени към тази публикация. Късмет!

Вижте пълните инструкции

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Иван Иван:

  Добър ден. Имам този проблем с моята пералня Indesit wi82. Задавате режим на пране 4, вода 40 градуса, UBL се включва, налива се вода. И след това се слива малко и това е. След 3-5 секунди започва да се изтрива. Но копчето за избор на програма веднага се завърта. Има три точки на спиране на селектора, нулиране. И така, дръжката се завърта, прането продължава. Изключих бутона за захранване, настроих го да се нулира, включих го и всичко се повтори. Два нулирания на стоп не се изключват, горният работи. Шибедахът и индикаторът за захранване не мигат. Каква е причината?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня