Сушилнята не влиза през вратата

Сушилнята не влиза през врататаВсеки път, когато купувате нов уред, винаги има момент, в който той трябва да бъде пренесен през вратата, за да бъде монтиран на правилното място. Понякога обаче се случва размерите на устройството да не съответстват на ширината на отвора, поради което този процес е невъзможен. Но не се притеснявайте: ние ще ви помогнем да се справите със ситуацията, когато вашата сушилня не влезе през вратата и ще ви кажем какво да правите в този случай.

Ще помогне ли премахването на корпуса, тръбата и вратата?

Внимателната проверка на вашата сушилня ще разкрие три основни изпъкнали характеристики. Те са тези, които пречат на технологията да премине. Те включват:

  • корпус;
  • тръбен клон;
  • врата на люка.

Това, което затруднява най-много преминаването, е корпусът. Ако го премахнете, можете значително да намалите размерите на сушилнята, което ще опрости процеса на преместването й през тесен отвор. Въпреки това, преди да премахнете частта, трябва да се уверите, че знаете как да го направите правилно и знаете как да инсталирате обратно корпуса, без да го повредите. Премахването на крана също помага за намаляване на размера на сушилнята, но ще трябва да се свърже отново, за да няма течове. Свалянето на вратата, особено ако е масивна, също улеснява преместването на сушилнята през отвора, а също така избягва повреда на самия елемент и стената.сушилня отзад

Има обаче и ситуации, когато отворът се оказва толкова тесен, че демонтирането на изброените елементи не решава проблема. Под корпуса има вентилатор, който също пречи на преминаването, но се отстранява трудно, тъй като частта е притисната.Някои съветват да премахнете вентилатора, като го нагреете със сешоар, но не е известно дали ще бъде възможно всичко да се върне на мястото му, като се има предвид, че говорим за напълно нова техника.

В такива ситуации е необходимо да се предприемат радикални мерки: можете или да демонтирате вратата и след това да я възстановите, или да разглобите сушилнята и да я пренесете в стаята на части!

Струва си да се отбележи, че премахването на врата е рядко решение, което включва значителни разходи и постоянни промени в дома ви. Понякога обаче тази опция е единственият изход. За да направите това, ще трябва да се свържете със специалисти и те ще ви помогнат да демонтирате рамката на вратата.

Внасяме сушилнята в разглобен вид

Сушилнята е един от най-тежките и обемисти домакински уреди и разглобяването й изглежда доста трудна задача. Въпреки това, с правилния подход и инструкции, можете да го направите без излишни проблеми. Преди да започнете, уверете се, че имате всички необходими инструменти. Също така бъдете подготвени за факта, че този процес ще отнеме доста време и понякога ще изисква специални усилия от вас.разглобяване на сушилнята

Първо, трябва да обърнете внимание на капака на устройството. При много модели сушилни задната част на капака излиза извън размерите на тялото с няколко сантиметра, така че е напълно възможно именно тази издатина да не позволява на устройството да бъде пренесено през отвора. В този случай ще трябва да го премахнете. Това става доста лесно, тъй като капакът се закрепва само с няколко винта в задната част на устройството. Въоръжете се с кръстата отвертка и продължете от следната процедура:

  • развийте винтовете;
  • плъзнете капака към вас, към задната част на машината;
  • издърпайте го нагоре и той се отделя лесно.

Какво да направите, ако няма изпъкналост и премахването на капака не помогна наистина? В този случай можете да опитате да демонтирате товарния люк. Това е доста проста процедура, която, ако се извърши внимателно, няма да навреди на домакинските уреди.

Когато отворите люка, ще видите скоба, която го държи и действа като панта на вратата. Отново ще имате нужда от отвертка, за да развиете винтовете, които го закрепват към корпуса на машината. Запомнете обаче: ако премахнете люка и оставите елемента върху тялото, това ще попречи на инсталирането на устройството на закрито.

Има обаче моменти, когато дори тези действия не са достатъчни. Например контролният панел може да има копчета, които стърчат и не са вдлъбнати в шкафа. Важно е да запомните, че не се препоръчва сами да демонтирате панела. За да бъде демонтажът успешен, трябва да знаете точките на закрепване. Освен това може да се закрепи с резета и ако те са счупени, панелът не може да бъде върнат на мястото си.демонтиране на предната стена на сушилнята

В такива случаи можете да демонтирате пълнителния клапан. Неговата дюза, предназначена за закрепване на маркуча за подаване на вода, излиза от корпуса на няколко сантиметра и е достъпна чрез премахване на горния капак. Обикновено вентилът е закрепен към задната стена с два винта. След като ги премахнете, той може да бъде преместен вътре в кутията, без да засяга проводниците. Ако е необходимо, можете да издърпате дренажния маркуч през отвора в корпуса.

След като отворите вратата, проверете и вътрешността на сушилнята и обърнете внимание на барабана - той също трябва да бъде премахнат.Завъртете крепежните елементи, които го държат вътре в машината, и внимателно извадете частта от корпуса.

Бъдете внимателни, тъй като барабанът може да е доста тежък.

За да преместите части от сушилнята, можете да използвате специални колани, които ще помогнат за равномерното разпределение на теглото на всички компоненти. Не забравяйте да използвате и защитен материал, за да избегнете драскотини и щети по пода и стените. Сглобяването на агрегата ще се извърши на място в обратен ред. Уверете се, че всички елементи са внимателно завинтени и свързани и едва след това включете „домашния асистент“, като проверите неговата функционалност.

Сега знаете, че ако вашата сушилня не може да влезе през вратата, ще трябва да разгледате по-отблизо ситуацията и да вземете информирано решение. Не забравяйте, че безопасността е най-важният аспект на този въпрос. Ето защо, ако изглежда, че подобна задача надхвърля вашата компетентност, по-добре е да потърсите помощ от професионалисти.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня