Инструкция за пералня Indesit WISL 105

инструкции за Indesit WISL 105За нова пералня Indesit WISL 105 инструкциите също трябва да са под ръка. На пръв поглед изглежда защо са необходими тези инструкции, ако интуитивно е ясно какво да натиснете и какво да завъртите, за да стартирате прането или някаква функция. Всъщност инструкциите за експлоатация на пералната машина помагат да се оптимизира работата на оборудването, така че да не се използва произволно, а възможно най-рационално. По-долу сме ви предоставили съкратена версия на този документ, надяваме се, че ще научите много полезни неща от него.

Инсталационни функции

Още преди закупуването на пералнята Indesit WISL 105, ние ще организираме място за нея, така че по-късно да не се налага да ремонтираме всичко набързо. Първо, разберете къде можете да поставите „домашния асистент“, къде ще се побере удобно и къде има потенциална възможност да го свържете. Ако се открие такова място, направете внимателни измервания. Важно е не само корпусът на пералнята да пасне между други предмети от интериора, но и да има празнина:

Когато правите измервания, вземете предвид изпъкналите части на пералнята

 • между задната стена на корпуса на машината и чужди предмети – 10 см;
 • между страничните стени и горния капак на машината и предметите - 1 см;
 • Не трябва да има абсолютно нищо пред товарния люк.

Проверете пода. Застанете на предвиденото място за монтаж на пералнята и раздвижете краката си, след което подскочете леко. Ако под тежестта ви подът трудно се държи заедно и не провисва, всичко е наред, но ако подът е здраво закрепен и има тенденция да се счупи, той трябва да бъде укрепен. Това важи особено за дъсчените подове. Също така е препоръчително да премахнете подовото покритие, което се страхува от влага на мястото, където е инсталирана машината, и да направите пода по-гладък.

Предварително ще монтираме тройник на тръбата със студена (или топла) вода. За да направите това, ще трябва или да направите вложка в металопластична тръба, или да инсталирате този кран между тръбата и маркучите, захранващи миксера. В този случай има много рецепти, така че се ръководете от мястото.

свързване на пералня Indesit

Нека помислим къде машината ще отвежда отпадъчните води. Вариантите са няколко.

 1. Първият вариант включва организиране на канализация директно в тоалетната, мивката и ваната. Този тип дренаж е най-лесният за изпълнение; просто трябва да закрепите втория край на дренажния маркуч към посочения водопроводен уред.
 2. Вторият вариант изисква свързване на дренажния маркуч към сифона на мивката. Само за това ще трябва да закупите сифон със специален страничен изход.
 3. И накрая, третият вариант включва свързване на машината директно към канализационната тръба. За да направите това, в тръбата се прави вложка, там се поставя тройник и дренажният маркуч на машината се свързва към свободния край на тройника.

В допълнение към всичко по-горе, ще трябва да инсталирате отделен водоустойчив изход. Изходът на контакта трябва да бъде защитен RCD и имат заземяване. В този случай окабеляването трябва да бъде проектирано за повишено натоварване, тъй като пералната машина се счита за голям консуматор на енергия. Гнездото трябва да има специален, влагоустойчив корпус.

Ако всичко е готово, не се колебайте да закупите машина Indesit WISL 105 и да започнете да свързвате. Инструкциите за експлоатация на пералня от тази марка ни напомнят, че преди монтажа трябва внимателно да разопаковате пералнята, да премахнете транспортните елементи, да ги поставите в отделна торбичка и да ги оставите до по-добри времена. Ако внезапно трябва да транспортирате машината, тези елементи ще ви бъдат полезни.Свързваме машината в следния ред.

 • Закрепваме маркуча за пълнене, като предварително сме монтирали уплътненията.
 • Монтираме дренажния маркуч, като го свързваме по един от трите горни начина.
 • Свържете към електрически контакт.

След като свържете маркучите, проверете дали никъде нищо не изтича.

Описание

Първите стъпки с пералня Indesit WISL 105 включват някои трудности. Панелът за управление съдържа доста голям брой различни елементи, от бутони до копчета, за чиято цел потребителят трябва само да научи. За да не изучаваме контролния панел „чрез проба и грешка“, нека да разгледаме инструкциите, които разказват за контролния панел с някои подробности.

контролен панел Indesit WISL 105

И така, на контролния панел на пералня от тази марка има три въртящи се копчета. Крайният десен бутон ви позволява да изберете програма за пране, средният ви позволява да изберете температурата на водата, а крайният ляв се използва за избор на скорост на центрофуга. Налични са и шест бутона. Директно над копчето за превключване на програми има голям бутон за включване на машината, вляво има бутон за стартиране или нулиране на програмата. По-нататък от дясно на ляво.

 1. Бутонът, над който има изображение на контейнер с вода и капчици, е допълнително изплакване. Натиснете този бутон, за да изплакнете по-добре прането от перилните препарати.
 2. Бутонът, над който виждаме шаблон за гладене, е така нареченото „лесно гладене“. Тази функция предотвратява набръчкването на праните дрехи, което впоследствие улеснява процеса на гладене.
 3. Бутонът със снимка на изцапана тениска над него показва функцията „избелване“. Включва се, когато трябва да извършите редовно или нежно избелване, при условие че в контейнера за прах е добавен подходящият продукт.
 4. Бутонът с часовник показва отложен старт.Тази функция ви позволява да отложите стартирането на машината за период от време, който изберете.

В допълнение към бутоните и копчетата, на контролния панел има крушки. Те показват етапа, на който се изпълнява определена програма за пране. Освен това има светлини, които показват дали машината работи и дали функциите са активирани.

Как да започна?

За да започнете прането, все още трябва да разберете къде и как да поставите праха и другите перилни препарати. Отворете кюветата с прах и вижте. Средното отделение е за редовно пране, в него винаги слагаме прах, когато просто трябва да перем. Най-лявото отделение е за предварително пране; там трябва да се постави прах, ако активираният режим на пране включва накисване.

Най-дясното отделение е необходимо за добавяне на климатик. Има и четвърти раздел. Трябва да се постави в най-лявото отделение, ако сте активирали режим „избелване“. Е, подредихме дозатора, сега знаем в кое отделение какво да поставим, можем да говорим за процедурата за стартиране на прането.

 • Натиснете бутона за включване/изключване.
 • Избутваме предварително сортираното пране в люка и го разпределяме равномерно вътре.
 • Завъртете копчето за избор на режими на пране и изберете програма.
 • Завъртете копчето на термостата и задайте температурата на водата.
 • Завъртете копчето за регулиране на скоростта и задайте скоростта на центрофугиране.
 • Отворете дозатора и добавете продукти.
 • Кликнете върху бутона, разположен вляво от бутона за включване/изключване.

Когато прането приключи и машината сигнализира за това, няма да можете да отворите люка веднага. Това не е повреда, а напълно нормално явление. Изчакайте няколко минути, ключалката ще се отключи и люкът може да се отвори.

Грижа за машинатагрижа за машината

Е, няколко думи за грижата за пералнята Indesit WISL 105. Въпреки че тази машина е направена така, че да изисква минимални грижи, „домашният помощник“ изисква известно внимание. Не позволявайте влагата да се задържа в колата, още по-малко водата да застоява. Направете си правило: когато приключите с миенето, избършете всичко възможно с кърпа и оставете люка и таблата отворени. Почиствайте дренажния филтър и проверявайте вградения филтър, разположен на входящия клапан, около веднъж годишно.

Ето всъщност цялата кратка инструкция. Опитахме се да ви предложим само най-важните точки. Ако това не е достатъчно, вижте фабричните инструкции по-долу. Късмет!

Вижте пълните инструкции

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня