Инструкция за пералня Indesit WISL 103

инструкции за Indesit WISL 103Ако имате нужда от инструкции за пералня Indesit WISL 103 много спешно, тогава отваряйки нашата публикация, вие сте попаднали на правилното място. Тук ще намерите не само оригиналния документ от производителя, достъпен за изтегляне, но и негова адаптирана версия, която преразказахме специално за вас.

Съвети за инсталиране

Инструкциите за експлоатация на пералня от тази марка описват доста подробно процеса на инсталиране и свързване на „домашен асистент“. Всеки етап от работата е придружен от ясни схематични изображения, така че няма да пренаписваме тези разпоредби, но ще добавим към тях списък със съвети, формулирани от експерти. Тези съвети ще бъдат чудесно допълнение, което ще ви помогне да завършите инсталирането на машината без грешки.

 1. Не бързайте да развиете болтовете, предназначени за транспортиране на машината, и извадете маркучите от стойките, преди да поставите „домашния асистент“ на място. Това улеснява преместването му от място на място.
 2. Укрепете здраво основата под тялото на пералната машина. Ако имате дъсчен под, поставете допълнителни греди под него, където е монтирана пералнята. Би било идеално да се излее бетонен пиедестал под настилката и да се изравни повърхността на пода колкото е възможно повече.
 3. Отстранете подовите настилки, които не са подходящи за инсталиране на пералня: обикновен (не влагоустойчив) ламинат, мокет, килим, тъкани килими и др.

Изравняването и укрепването на пода ще удвои експлоатационния живот на пералнята. Освен това ще работи много по-тихо, дори когато се върти на високи обороти.

подравнете тялото на машината

 1. Ако не е възможно да направите пода идеално равен и има очевидни разлики, няма значение, можете да изравните тялото на машината, като затегнете краката. За да направите това, поставете строително ниво върху горната част на тялото на машината и започнете да завъртате краката последователно, докато шайбата може да бъде монтирана на ниво.
 2. Предварително монтирайте тройник на изхода на тръбата за студена вода на мястото на монтаж на машината. По този начин ще създадете точка на свързване, към която трябва само да завиете маркуча за подаване.
 3. Монтирайте сифон със страничен изход за свързване на дренажния маркуч. Ако в близост до мястото на монтаж на машината няма мивка, но има изход за канализационна тръба, направете връзка и монтирайте тройник. Като цяло, около как да свържете дренажния маркуч на перална машина към канализацията, вече ви казахме за това, така че няма да го повтаряме.
 4. Обърнете специално внимание на новия контакт за пералнята. Вече сме говорили много за това и ще го повторим отново: не можете да свържете пералнята към контакт с други уреди, още по-малко да използвате удължителен кабел. Пералнята е голям консуматор, тя се нуждае от отделен, защитен, влагоустойчив контакт. Ако можете също да организирате заземяване, тогава това ще бъде страхотно!
 5. От точките на свързване на пералнята към различни комуникации към корпуса й не трябва да има повече от 1 м. Това важи особено за канализационните системи. Колкото по-дълъг е дренажният маркуч, толкова по-скоро помпата ще се повреди.
 6. Преди да свържете машината към водопровода, уверете се, че налягането на водата в нея е достатъчно.Ако след пълно отваряне на крана за студена вода не сте успели да напълните чаша вода за 6 секунди, налягането във водоснабдяването не е достатъчно, за да свържете автоматичната пералня Indesit WISL 103.

Бутони, копчета, индикатори

На контролния панел Indesit WISL 103 има три големи въртящи се копчета, всеки от които изпълнява своя собствена, много важна функция. И така, нека застанем с лице към пералнята и да обърнем внимание на най-дясната дръжка. С негова помощ можем да изберем всяка програма за пране от списъка, който е даден в инструкциите или на капака на контейнера за прах. На всяка програма е присвоен номер. За да изберете една или друга програма, просто завъртете копчето.

контролен панел на пералня Indesit WISL 103

Вляво от копчето за избор на програма има превключвател на термостата. С негова помощ можете лесно да настроите температурата на водата, в която ще перете дрехите си. Най-лявата дръжка ще ни служи, ако трябва да регулираме скоростта на центрофугиране. Можете да зададете режим „без центрофуга“, можете да го настроите на 400, 500, 600, 700, 800, 900 или 1000 об./мин.

Над превключвателите има шест бутона. Най-десният ви позволява да включвате и изключвате машината. Вторият отдясно е бутонът за спиране/стартиране на програмата. Третият отдясно е допълнително изплакване. Четвърти отдясно - леко гладене. Пети отдясно – избелване. И накрая, шестият забавя старта.

Между другото! Можете да отложите началото на програмата за пране на Indesit WISL 103 с 9 часа.

Индикации има и на контролния панел на тази марка машина. Някои от тях показват напредъка на изпълнение на програмата, а други показват активирането на определена функция. Във всеки случай трябва да им обърнете внимание.

Приблизително 1/3 от контролния панел на пералня Indesit WISL 103 е заета от контейнер за прах.Това е специално чекмедже с относително малък размер, в което трябва да се постави препарат преди измиване. Съдържа:прахоприемник Indesit WISL 103

 • прах за пране;
 • климатик;
 • нишесте;
 • сол;
 • течен перилен препарат;
 • белина и др.

Кюветата за прах е разделена на три части. Нека да го извадим и да погледнем. Средната част е запазена за основното пране и ще трябва да се използва най-често, останалите отделения са по избор. Лявата е за програми за накисване, а дясната може да се използва за добавяне на омекотител. Понякога трябва да включите режима „избелване“ и потребителите в тази връзка питат в кое отделение да излеят белина. Както можете да видите на фигурата, белината изисква специално отделение, което се поставя в най-лявата секция на контейнера за прах.

Стартиране на процеса на пране

Ако всичко е инсталирано и свързано правилно, започването на пране с пералната машина Indesit WISL 103 е лесно като беленето на круши. Първо натиснете големия бутон, който се намира непосредствено над програмния превключвател. Сортираме прането и поставяме първата партида от него в машината. Използвайте програмния превключвател, за да изберете желания режим на пране. След това, като завъртите останалите копчета, задайте температурата на водата и скоростта на центрофугиране. Отворете тавата с прах и добавете в нея продуктите, които са необходими за осигуряване на висококачествено пране.

След това натиснете бутона, който се намира отдясно наляво непосредствено зад бутона за включване/изключване. Просто трябва да изчакаме, докато нашият любим „домашен асистент“ изпере и след това отключи люка, за да можем да вземем чистото пране.

Характеристики на грижите

Избършете машината след всяко пранеГрижете се правилно за вашата пералня Indesit WISL 103, особено след като тя не изисква специални грижи, а само дребни неща.Избърсваме с кърпа навсякъде, където ни достигне, тъй като излишната влага може да причини мухъл и неприятна миризма. Понякога почистваме филтрите: боклук и поток.

Често не е нужно да се качвате в тези филтри, но изобщо не трябва да ги изхвърляте. Би било оптимално, ако почиствате филтъра за боклук след 6 месеца използване на „домашен асистент“, а филтъра за потока след една година.

Ето инструкциите. Някои може да си помислят, че е твърде кратък, но всъщност има всичко необходимо. Ако имате нужда от повече информация, изтеглете инструкциите от производителя. Късмет!

Вижте пълните инструкции

   

4 читателски коментара

 1. Граватар Тамара Тамара:

  Благодаря ти

 2. Граватар Михаил Майкъл:

  Добър ден, както разбирам, има два вида wisl103. Има само две усуквания в една инструкция, но аз имам 3 от тях.

 3. Граватар Оля Оля:

  Здравейте, защо не превключва автоматично от пране към изплакване и чака 4 часа? Ще пере ли 4 часа?

 4. Граватар Анонимен Анонимен:

  Имам същите глупости. Неясен. Поставих го за 30 минути. И тя работи повече от 8 часа. И трябваше да го изключа

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня