Какво се случва, ако не развиете транспортните болтове на пералнята?

Какво се случва, ако не развиете транспортните болтове на пералнята?Както фабричните инструкции, товарачът, така и консултантът в магазина предупреждават: ако не развиете транспортните болтове, преди да използвате пералнята, ще възникнат неизбежни проблеми. Но не всеки знае какво точно очаква невнимателните собственици на перални машини. Предлагаме да разберем какви последствия могат да възникнат от крепежни елементи, които не са премахнати навреме.

Какво може да се счупи?

Премахването на транспортните болтове е въпрос на минути, но обикновеното бързане и невнимание могат да изиграят лоша шега на собственика. В края на краищата, ако забравите за крепежните елементи, можете завинаги да загубите току-що закупената машина или да си създадете проблеми с гаранцията и по-нататъшната експлоатация. Тази перспектива може да се обясни просто.

Болтовете, използвани по време на транспортиране, са предназначени за закрепване на подвижния барабан на пералнята. Това го предпазва от провисване и въртене по време на транспортиране и гарантира безопасно и здраво доставяне. Но стартирането на цикъл с неподвижен барабан само ще навреди:

  • конвулсивни "скокове" из стаята;
  • неконтролирана вибрация;
  • силни удари.

Всичко това е най-безобидното нещо, което ще се случи в случая с пералнята. По-често въпросът завършва много по-лошо - барабанът е повреден и самата машина се проваля.

Силните вибрации ще причинят огромни натоварвания върху всички елементи на пералната машина и особено върху лагерния възел и двигателя.

Машината може да скочи именно заради транспортните болтовеЗабранено е включването на пералнята с транспортни болтове именно поради прекомерна фиксация.Барабанът, закрепен с винтове, не „виси“ на амортисьорите за омекотяване на вибрациите и всички удари от ускорения двигател отиват директно към тялото. Ситуацията се утежнява от дисбаланса на прането, което се мачка и предизвиква случайни удари. Видът на задвижването няма значение - неработещите амортисьори ще навредят както на машини с директно задвижване, така и на превозни средства с ремъчно задвижване.

Лесно е да избегнете неприятна перспектива - просто отстранете всички транспортни болтове навреме. Или проверете работата на монтажниците: погледнете задния панел на машината и се уверете, че на мястото им има затворени или непокрити отвори. Ако не можете да намерите жлебовете за крепежните елементи, можете да погледнете инструкциите и да проверите листа с данни. Като правило за фиксиране се използват четири големи винта, чието отсъствие е лесно забележимо.

Съдбата на гаранцията

Гаранцията на машината ще бъде невалиднаДори веднъж пусната пералня с транспортни болтове ще лиши завинаги собственика от предоставената на машината гаранция. Измиването с несвалени крепежни елементи е пряко нарушение на едно от основните изисквания на инструкциите, което води до автоматично прекратяване на гаранционния период. Следователно, ако потребителят иска да поправи повреди на трета страна за сметка на производителя, потребителят ще получи мотивиран отказ от сервизния център.

Няма да е възможно да се скрие фактът на нарушение на гаранцията. Ако не отстраните транспортните болтове и не стартирате машината, тогава на барабана ще останат характерни повреди, които лесно се забелязват дори с непрофесионално око. Всички допълнителни ремонти ще трябва да бъдат платени от джоба ви.

Очакват се и парични загуби при продажба на пералня.Обръща се внимание преди всичко на състоянието на барабана и има голяма вероятност след неуспешен старт да остане неприятно почукване и повишена вибрация. Ето защо е по-добре да отделите време и да проверите отново, отколкото да отидете в магазина за нова машина.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня