Къде са транспортните болтове на пералня LG?

Къде са транспортните болтове на пералня LG?Много потребители погрешно смятат, че след закупуването на пералня единствената задача е да инсталирате устройството и да го свържете към всички комуникации. Всъщност е изключително важно да премахнете целия опаковъчен материал, особено болтовете за транспортиране. Не всеки знае какво е това и особено къде се намират тези транспортни болтове. Нека разберем предназначението на болтовете и как да ги намерите и премахнете правилно.

Къде да търся винтове?

Що се отнася до пералните машини на LG, трябва да търсите техните транспортни болтове на същото място като всички други перални машини, тук няма специални функции. Намирането им е доста лесно:как изглеждат транспортните болтове?

  • Ако типът на натоварване е челен, тогава болтовете ще бъдат разположени на задния капак на CM.
  • Ако типът на натоварване е вертикален, тогава ще трябва да потърсите болтове или на горния панел, или също отзад.

внимание! Ако не се чувствате достатъчно уверени, трябва незабавно да погледнете инструкциите. Той не само описва подробно как да намерите болтовете, но също така дава инструкции как да ги премахнете и всички последващи инсталации на пералнята.

Когато ръководството с инструкции не е под ръка, можете просто внимателно да проверите задния панел. Транспортните болтове най-често се закрепват към ръбовете на задната стена. Както бе споменато по-горе, всички шайби с предно зареждане имат едно и също местоположение на транспортните болтове, така че ако вече е трябвало да ги свалите, няма да е трудно да го направите отново.

Защо са прецакани?

Другите видове домакински уреди са много по-лесни за транспортиране от пералните.Достатъчно е да опаковате всичко в кутия, щедро да добавите хартия, пяна и други омекотяващи материали и нищо няма да се случи с оборудването. Но структурата на пералната машина не позволява да се пренебрегват правилата за транспортиране: резервоарът и барабанът са постоянно в окачено състояние и са само частично закрепени от някои други елементи. Това предотвратява вибрациите по време на пране, но прави устройството уязвимо при транспортиране.транспортирането на машина без болтове е опасно

Ако карате пералня по неравен път, всяка неравност и всеки камък ще провокира резки скокове, в резултат на което барабанът ще удари яростно тялото, повреждайки не само себе си, но и останалата част от вътрешността на пералнята. Тук на помощ идват транспортните болтове. Те фиксират барабана в напълно неподвижно положение, което елиминира риска от повреда при транспортиране на пералнята.

Транспортните болтове на пералня LG са абсолютно стандартни. Представляват удължен винт с метален спираловиден прът, в края на който има полимерна подложка, отделена от пръта с гумен слой.

важно! Броят на болтовете може да варира в зависимост от размерите на пералнята, нейния тип и обема на зареждане на барабана. Стандартното количество е 2-4 болта.

Ами ако забравите да свалите винтовете?

Всеки производител предупреждава потребителите да не се мият с несвалени транспортни болтове. Когато стартирате цикъла, CM моторът постепенно започва да набира скорост и се опитва да завърти барабана, какъвто е принципът на работа на пералнята.Въпреки това, поради факта, че резервоарът е фиксиран в неподвижно положение, такова силно механично въздействие ще повреди не само него, но и амортисьорната система, вала, лагерите, както и всички елементи, разположени в непосредствена близост до барабана. Колкото по-дълго работи пералнята в този режим, толкова по-сериозна и критична ще бъде повредата.Не можете да оставите болтовете

Преобладаването на пералните машини сред населението води до прекомерно самочувствие по време на монтажа. В резултат на това хората дори не се замислят да отворят инструкциите и нямат представа, че трябва да свалят транспортните болтове, или просто забравят за това и започват прането. Машината ще покаже проблем, както следва:

  • необичайно високо ниво на вибрации;
  • резки скокове, много по-остри дори, отколкото при въртене с високи скорости;
  • странни звуци, които нараняват ушите и са нехарактерни за работеща пералня.

Ако шайбата вече работи и внезапно осъзнаете, че не сте свалили болтовете, спешно натиснете бутона „Стоп“ и извадете захранващия кабел. След това поканете майстор, който ще оцени мащаба на разрушението.

важно! Оставянето на болтовете не се покрива от гаранцията, така че ако има сериозна повреда, ще трябва да платите за ремонт от собствения си джоб.

Ако имате късмет, всичко може да не е толкова лошо и ремонтът да ви струва само смяна на амортисьорите, но ако пералнята е работила дълго време, ще трябва да се подготвите за сериозен ремонт или дори да изхвърлите на устройството и закупете нова пералня. Ето защо е от основно значение да се отървете от транспортните болтове, преди да стартирате пералнята LG или друга.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня