Против котлен камък за съдомиялни машини

Концентрат против котлен камъкМного собственици на съдомиялни машини смятат, че техните „домашни помощници“ са надеждно защитени от котлен камък благодарение на йонообменната смола, но грешат. Ако водата е много твърда, тогава за да защитите частите от варовик, трябва да използвате препарат против котлен камък за съдомиялни машини. Периодичното използване на този продукт ви позволява да почистите частите на съдомиялната машина от вече образуваните варовикови отлагания, като по този начин я предпазвате от повреда. Днес ще говорим за този инструмент.

За какво се използва продукта?

На някои вече им се е наложило да използват универсалния прах против котлен камък за перални и съдомиялни машини. Този продукт не е лош, но ефектът му върху варовиковите отлагания не е достатъчно силен. Трябва да извършите няколко процедури, за да изчистите повече или по-малко съдомиялната машина от котления камък. Сравнително наскоро се появи нов, концентриран продукт против котлен камък Unmomento в капсули от 10 ml.

Тези малки капсули съдържат убийствен състав, който, когато се смеси с вода в машината, не оставя шанс за варовик. Това е мощно средство за отстраняване на варовик, което е безопасно, ако го използвате редовно. Ако, да речем, никога не сте почиствали вашата съдомиялна машина с Antiscale и след това внезапно решите да я почистите, можете да повредите машината. Факт е, че старият котлен камък, образуван през годините върху нагревателния елемент, може да повреди нагревателния елемент, когато се разруши.

Големи парчета варовик, които падат в резултат на почистването, могат да запушат работното колело на помпата или дори да го повредят.

В резултат на това почистването ще се превърне в ремонт.В същото време непочистването на машината също е лошо, защото варовиковите отлагания рано или късно ще я счупят. Идеалният и единствен вариант е да използвате Antiscale поне веднъж на 3-4 месеца. Това значително ще удължи живота на вашата съдомиялна машина.

Колко ефективен е продуктът?

Наистина не искам да говоря за ефективността на новия концентриран Antiscale, особено след като нямаме много опит в използването му. Ще помолим потребителите, които вече са го изпробвали, да ни разкажат за ефективността и функционалността на този инструмент. Представяме на вашето внимание техните отзиви.

Юлия, Стари Осколмащаб в PMM

Научих за Антинакипин от продавачка в магазина. Когато купих моята съдомиялна Bosch SPS30E02RU, продавачът каза, че е необходимо да използвате този продукт понякога, за да може машината да служи дълго време. Година и половина миех машината с прах против котлен камък веднъж на 6 месеца, после свърши и взех прах против котлен камък на капсули. Много по-удобен е за използване. Не мога да кажа нищо за ефекта, но машината работи добре.

Евгений, Санкт Петербург

Използвах съдомиялната около четири години, докато не се счупи. Нагревателният елемент е повреден. Майсторът каза, че всичко се дължи на твърдата вода, но доколкото знам, съдомиялната машина е защитена от котлен камък благодарение на солта, която, между другото, редовно я поръсвах. Изказах мисълта си на майстора, а той ми се изсмя и ми каза, че отсега нататък трябва периодично да изплаквам съдомиялната с Antiscale. Изминаха почти три години от смяната на нагревателния елемент, досега всичко работи, очевидно Антинакипин помага.

Ирина, Москва

Преди седмица изгоря нагревателят на нашата съдомиялна Electrolux.Извикахме техник и след като разглоби съдомиялната, той дълго се учудваше, че няма котлен камък по частите. „Старицата” се използва от девет години, но отвътре е като нова. Казах му, че почти от първия ден използвам пудра против котлен камък. С него мия вътрешностите веднъж на 4 месеца. Използвам машината много често, мисля, че без този продукт би обрасла с котлен камък. Препоръчвам го на всички, проверено!

Как да използвате продукта?

И така, ние отразяваме мненията на хората, остава само да говорим за това как да използваме Unmomento Antiscale в капсули. Това е проста задача и няма да ви отнеме много време.

  1. Разтоварете съдомиялната. В кошниците не трябва да има нищо.
  2. Слагаме гумени ръкавици.
  3. Отваряме опаковката с препарата против котлен камък, изваждаме една капсула, отваряме я и изсипваме съдържанието в отделението за препарат.
  4. Затворете вратата на съдомиялната машина и активирайте програмата за измиване при висока температура.
  5. Изчакваме, докато програмата приключи работата си и това е всичко, считайте машината за почистена.

В заключение отбелязваме, че ако наскоро имате съдомиялна машина, не пренебрегвайте основните мерки за безопасност. В противен случай след няколко години може да се окажете с основен ремонт. Ако това не ви притеснява, тогава не си правете труда да купувате този продукт. Но ако искате вашият „домашен асистент“ да работи дълго време и ефективно, използвайте Antiscale поне веднъж на всеки шест месеца.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня