Видове и видове прахове за пране

Видове и видове прахове за пранеМнението, че честото миене вреди на нещата, е погрешно. Всъщност некачественият перилен препарат влошава оригиналния вид на новите дрехи. Ако изберете прах за пране разумно и намерите безопасен и ефективен състав, можете да заредите пране в пералнята, без да се страхувате за неговата безопасност. Нека да разберем какви видове прахове за пране е за предпочитане да използвате при пране, върху кои марки трябва да се съсредоточите.

Продукти за автоматично пране

Днес домакините предпочитат да почистват нещата в SMA. Ето защо търсенето на прахове за автоматични перални е изключително високо. Средно около 50 грама от сместа се консумират на цикъл на пране, така че трябва да я закупите със завидна последователност. Представяме на вашето внимание рейтинга на най-добрите прахове за пране за автоматични перални машини.

Сарма Актив. Домакините често предпочитат този продукт, тъй като е подходящ за почистване на неща от всякакъв вид. Основните предимства на праха:

 • не съдържа вещества, съдържащи хлор;Сарма Актив
 • справя се добре с всякакви петна;
 • има антибактериален ефект върху тъканта;
 • може да се използва за снежнобяло, черно и цветно бельо;
 • икономична консумация на състав;
 • приемлива цена;
 • На рафтовете можете да намерите пакети с различни опаковки.

Според някои купувачи Sarma Activ има и някои недостатъци:

 • агресивни, съдържащи повърхностно активни вещества, фосфати;
 • може да не премахне петна при пране в студена вода;
 • не се отмива идеално от материала.

Ариел "Планински извор". Прахът е включен в списъка на най-добрите продукти, които се справят с тежки, дълбоки петна от всякакъв вид тъкан.Основните предимства, подчертани от домакините:

 • работи ефективно в студена вода;Ариел "Планински извор"
 • оставя фин, деликатен аромат върху дрехите;
 • премахва петна от вино, кръв, трева, козметика;
 • Използва се много пестеливо.

Има и някои недостатъци на продукта:

 • висока цена на пакет;
 • прахообразните компоненти често предизвикват алергични реакции;
 • По-добре е да не се използва при пране на детски дрехи.

След като прочетете отзивите на потребителите, можете да разберете, че Ariel "Mountain Spring" перфектно премахва всякакви петна и е идеален за пране с минимално нагряване на вода. Въпреки това, поради алергенния характер на състава, е по-добре да не се използва за почистване на детски дрехи и за кратко пране с един цикъл на изплакване.

Бимакс 100 петна. Обещаваща реклама казва, че продуктът ще премахне всякаква мръсотия без усилие. И това е вярно, съставът премахва дори специфични петна: петна от кафе, тревни кръгове, петна от сок и др. Предимства на тази марка прах:Бимакс 100 петна

 • ниска консумация;
 • удобен контейнер, оборудван със закопчалка и мерителна чашка;
 • висококачествено почистване.

Някои потребители отбелязват, че петната от Bimax 100 не се разтварят добре в хладка вода и не се отстраняват от влакната на тъканта с кратък цикъл на изплакване. След като проучихме рецензиите, можем да кажем, че домакините рядко използват праха за ежедневно пране; по-скоро използват силен продукт за борба със сериозни петна. Продуктът е в среден ценови клас.

FroschColor от немски производител може да бъде отлична алтернатива на стандартните перилни препарати. Домакинските химикали от този тип се характеризират с:

 • хипоалергичен;FroschColor
 • концентриран формулен състав;
 • ефективност;
 • висока активност в студена вода.

Съставът не причинява избледняване на дрехите и запазва оригиналния си цвят. Освен това след почистване няма неприятна миризма по нещата. Също така си струва да се отбележат няколко недостатъка, които са важни за потребителите на FroschColor:

 • не се справя със „старите“ замърсявания;
 • опаковката не е много удобна в ежедневието (картон, податлив на влага);
 • цената е доста висока.

Този вид препарат е перфектен за почистване на дрехи на хора, склонни към алергии, както и на малки деца. Потребителите могат да бъдат уверени в качеството на продукта. Прахът за пране внимателно се бори с мръсотията, без да навреди на здравето на членовете на семейството.

За тези, които перат на ръка

Изборът на състав на прах за ръчно пране е дори по-труден от избора на препарат за автоматична машина. Домакинските химикали трябва да отговарят на стандартите за качество, да не причиняват вреда на здравето, да нямат отрицателен ефект върху чувствителната кожа на ръцете и да могат да се изплакват добре в малко количество вода. След като проучихме прегледите на домакините, ние формирахме малък рейтинг на марки прахове за пране на ръце.

Мит 2 в 1 за ръчно пране. Наред с ниската цена се отбелязва високото качество на състава. Освен това е подходящо за почистване на пране в Мит 2 в 1 за ръчно пранемашини тип активатор. Консумацията на продукта е много малка, което го прави още по-изгоден при покупка.

Перилната смес лесно се справя с петна както в студена вода, така и в гореща вода, загрята до 90 градуса, и запазва своите полезни свойства на всички етапи на пране. Компонентите, включени в състава, са доста безопасни. Въпреки това, за да се предотврати „изсъхването“ на ръцете, всички действия с химикали трябва да се извършват с водоустойчиви ръкавици.Безспорните предимства на Мит 2 в 1 са отличната разтворимост във вода и бързото изплакване на частиците от тъканта.

Persil "ExpertScanSystem". Перилен препарат от ново поколение, който използва иновативната технология ScanSystem за ефективно справяне с всякакви петна. Наред с интелигентното премахване на мръсотията, прахът е нежен към дрехите, запазвайки интензитета на цвета на тъканите. Също Persil "ExpertScanSystem":

 • измива се дори в хладка вода;
 • напълно се разтваря за няколко секунди;
 • изплаква се добре от тъканните влакна.

Persil "ExpertScanSystem"

Въпреки че прахообразният състав е предназначен за ръчно пране, все пак е по-добре да избягвате попадането на продукта върху кожата; трябва да почиствате прането с дебели ръкавици. Това ще предотврати евентуално раздразнение и сухота на кожата.

Persil "ExpertScanSystem" се счита за много ефективно средство за ръчно пране на всякакъв вид тъкани.

Pemos "Авторитет". Сухият прах за ръчно пране е в най-достъпната ценова категория. Този евтин продукт ефективно премахва петна и се използва и за накисване на неща. Предимствата включват рентабилността на състава, практически отсъствието на миризма върху нещата след измиване и висококачествено почистване дори при „студено“ измиване.

Потребителите обаче отбелязват, че Pemos „Authority“ е слабо разтворим във вода. За да се разпаднат напълно гранулите, трябва да изчакате няколко минути. Освен това прахът не е подходящ за пране на деликатни предмети.

Tide 2 в 1 LenorTouch. Мощният състав позволява на продукта да премахне напълно всякакви петна от тъкани: кафе, кръв, трева, козметика, масло и др. Потреблението на продукта, благодарение на силните компоненти, е много по-ниско от това на прахове от същата ценова категория .Отлични резултати при пране могат да бъдат постигнати с използване само на малка доза Tide. Прахообразната смес не деформира влакната на тъканта и запазва оригиналната структура, така че след изпиране вещите остават меки и приятни на допир.

Компонентите на Tide 2 в 1 LenorTouch работят перфектно дори във вода при 30-40°C, гранулите бързо се разтварят и се изплакват напълно дори при стандартна програма за пране. По-добре е обаче да избягвате директен контакт с праха, когато перете на ръка, препоръчително е да носите водоустойчиви ръкавици. Това ще предотврати възможността от дерматити, раздразнения и алергии.

„Щъркел със сребро“. Този сух прах за пране е подходящ дори за пране на бебешки дрехи. Не съдържа ензими, оптични избелители и оцветители. Но съставът включва полезни компоненти: екстракти от липа, екстракти от низ и лайка, които омекотяват тъканта. Среброто, обозначено като добавка, допълнително дезинфекцира нещата, осигурявайки антибактериален ефект.

Съставът на прахообразния продукт е абсолютно безопасен за цялото семейство.

Бельото, изпрано с Aistenok, става безупречно чисто, защото сместа се справя и с най-тежките петна. След почистване върху предметите няма да остане нито едно петно, прахът се измива напълно от влакната. Препоръчително е да използвате препарата дори за хора, които са склонни към алергии към химикали, тъй като съставът на "Aistenka" е абсолютно безопасен и хипоалергенен.

Най-добрите продукти за бебета

Бих искал да се спра и на видовете прахове за пране, чиито производители се фокусират специално върху почистването на детски дрехи. Кожата на бебетата е чувствителна към всякакви външни влияния, така че трябва да обърнете голямо внимание на избора на перилен препарат. Съставът на детските домакински химикали трябва да бъде безвреден и да не включва вредни и агресивни компоненти. Нека изброим продуктите, които могат да се използват за пране на бебешки дрехи.

MakoClean за деца. Универсален прах за пране, който може да се използва за почистване на бебешки дрехи. Естественият състав на продукта дава възможност да се използва от хора с особено чувствителна кожа, както и склонни към алергии към домакински химикали. Подходящ за пране както на синтетика, така и на продукти от естествени тъкани: лен, памук. Елиминира почти всички органични и битови замърсявания. Безспорните предимства на MakoClean.MakoClean за деца

 1. Не съдържа фосфати, повърхностно активни вещества, хлорсъдържащи частици, аромати или оптични избелители.
 2. Благодарение на концентрираната формула се изразходва много икономично.
 3. Опаковката на продукта е от биоразградим материал.
 4. Притежава всички необходими международни сертификати за качество.
 5. Работи в хладка вода.

Използва се както за автоматични перални машини, така и за ръчно почистване на дрехи. Единственият недостатък, който домакините могат да назоват, е високата цена на опаковането на продукта. Но въпреки това MakoClean днес се счита за най-добрата бебешка пудра според майките.

Tobbi Kids. Специализиран прах за почистване на дрехи за новородени и по-големи деца. Произвежда се на базата на сапун за пране и също така съдържа допълнителни безопасни компоненти. Произвежда се в три форми, като в зависимост от възрастта на бебето и естеството на замърсяването, присъщо на този период на израстване, майката може да избере вида на продукта, който е по-адаптиран за нейното дете. Основните предимства на Tobbi Kids:

 • напълно безопасен състав на базата на естествен сапун и сода;
 • не провокира алергични реакции при деца;
 • Струва доста малко.

Прахът за пране е подходящ както за зареждане в машина, така и за ръчно пране. Домакините, в допълнение към неоспоримите предимства, подчертаха някои недостатъци:

 • може да не премахне стари и трудни петна;
 • отнема много време, за да се разтвори в хладка вода.

Tobbi KidsСъдейки по прегледите, по-добре е да използвате линията Tobbi Kids, когато премахвате свежи, малки петна. Можете също така да го използвате, за да освежите дрехите си всеки ден. Въпреки това, за да премахнете упоритите петна, трябва допълнително да закупите по-мощен продукт.

BurtiHygiene. Ново поколение прах за пране, който изпира тъканите ефективно, не оставя ивици по тях и има антибактериален ефект върху продуктите. Децата се нуждаят от дезинфекция на нещата много по-често от възрастните, така че препаратът може да се използва активно за почистване на бебешки дрехи. Безспорните предимства на детския продукт са:

 • пълно разтваряне дори в студена вода;
 • хипоалергичен състав;
 • висококачествено избелване;
 • широки възможности за приложение (може да се използва като дезинфекционна добавка при почистване на резервоара на пералната машина и други домакински предмети).

Недостатъците на продукта включват високата цена и наличието на аромати. Освен това е по-добре да не почиствате копринени, найлонови и кашмирени изделия с BurtiHygiene. В противен случай дезинфекциращият прах за пране ще се справи 100 процента с възложената му задача.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня