Сушилнята не спира

Сушилнята не спираЛипсата на знания за експлоатационните характеристики на сушилните повдига много въпроси сред потребителите, които едва наскоро са закупили това оборудване. Например, някои хора се оплакват, че сушилнята им не спира, докато суши. В днешната статия ще разгледаме защо едно устройство може да се държи по този начин и какво да правим по въпроса.

Защо не и точка?

Когато изучават работата на сушилните, много потребители постоянно ги сравняват с перални машини, тъй като те са много сходни на външен вид. Това мнение обаче е погрешно. Собствениците на оборудване очакват, че по време на целия цикъл той ще работи толкова активно, колкото пералня, а в края на процеса ще даде характерен сигнал, но в действителност всичко е различно. Около час преди края на програмата сушилнята работи много бавно. Барабанът се върти рядко и в различни посоки, което създава впечатлението, че устройството е напълно замръзнало.

Когато активният етап на сушене приключи, започва да действа процесът на изглаждане, който продължава от 15 минути до един час в зависимост от нивото на влажност на съдържанието. По това време барабанът се върти обратно, което осигурява равномерно изглаждане на прането. Индикаторът Finish/Smooth на контролния панел светва, за да ви уведоми, че машината е завършила цикъла на сушене. В зависимост от вида на прането, можете или да изключите машината и да изгладите дрехите, или да изчакате процеса на гладене да приключи и веднага да поставите дрехите в гардероба.

Също така се случва сушилнята да продължи да работи, въпреки че времето за цикъл вече е изтекло.В този случай трябва да изключите оборудването от контакта и да извадите цялото пране от барабана. Причините за такава непрекъсната активност на апарата са различни. Те включват:Сушилня Miele

  • намаляване на въздушния поток;
  • няма отопление;
  • неправилна работа на сензора за влажност.

Ако сушилнята е с почистени филтри и отстранен конденз, но пак не завършва програмата и спира, трябва да се обърнете към сервиз!

Една от най-честите причини, поради които сушилнята не спира, е дефектен таймер или сензор за влажност. Когато тези устройства не работят правилно, машината не разпознава дали прането е сухо и продължава да работи. В този случай е необходимо да проверите състоянието на таймера и сензора и, ако е необходимо, да ги смените.

Друга възможна причина може да е запушена вентилационна система. Ако вентилационните отвори са запушени с прах или други замърсители, въздухът няма да циркулира правилно и ще накара сушилнята да продължи да работи. В тази ситуация е изключително важно да почистите вентилацията, за да осигурите нормалното функциониране на „домашния асистент“.

Неизправности, които пречат на сушилнята да завърши програмата

Както вече разбрахте, ако програмата за сушене продължава по-дълго от обикновено или оборудването изобщо не спира, това е първият признак за неизправност. Невъзможно е конкретно да се определи проблемът без тестване, но ние ще представим на вашето внимание няколко възможни причини за възникването му.

  • Запушени тръби и филтри. Те са истинската проклятие за вашата сушилня. За да работи вашето оборудване правилно, е необходимо да почиствате филтъра, тръбите и топлообменника своевременно. Ако установите, че устройството внезапно увеличава времето за изпълнение на програмата и след това спира да я изключва напълно, тогава проблемът е точно в блокирането.Много мръсен филтър на сушилнята
  • Софтуерна грешка. Обикновено се появява поради дефектна контролна платка или някаква краткотрайна повреда на системата. Първо, опитайте просто да изключите устройството от захранването и да го включите отново след 10 минути. Ако проблемът продължава, свържете се със специалист.
  • Температурният сензор е повреден. Този елемент регулира температурата вътре в устройството и гарантира, че не прегрява и прането ще бъде изсушено правилно. Първият признак за проблем е фактът, че сушилнята продължава да работи дори когато трябва да бъде изключена.реле за нагревател на сушилнята
  • Заключващото устройство е счупено. Ключалката, която е отговорна за заключването на вратата на люка, може да изгори или да се изключи, ако чипът с проводниците е изключен. Основният симптом е безкрайното изпълнение на програмата. В този случай заключващото устройство ще трябва да бъде тествано и сменено, ако е необходимо.

Проблемите могат да бъдат причинени от различни причини, а методите за разрешаването им зависят от конкретната ситуация. За да избегнете подобни проблеми, е необходимо да извършвате навременна диагностика и редовно да почиствате сушилнята. Това ще удължи експлоатационния му живот и ще гарантира, че „домашният асистент“ ще продължи да работи ефективно за вас.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня