Направи си сам шкаф за пералня

Шкаф за пералняЧесто се случва банята да е много малка, но искате да поберете много, включително подходящите домакински уреди и различни аксесоари. Така че, за да не се спъвате в различни предмети от интериора и в същото време да имате всичко необходимо под ръка, можете да изградите шкаф за пералня, като по този начин частично решите проблема, пред който сте изправени.

А ако сте максимално изобретателни, можете да монтирате и сушилня над шкафа, освобождавайки допълнително място в банята си. Най-добре е шкафът да е вграден, освен това можете да изградите специален триъгълен багажник за него.

От какво е направен шкафът?

В идеалния случай гардеробът ви трябва да се състои от рамка и чекмедже, разположени в самия център.

Отгоре ще трябва да поставите второ чекмедже, за да поберете сушилнята. Най-добре е да конструирате мебели от специално подготвени листове от фазер. Тогава вашите мебели ще бъдат здрави и стабилни. За да не развалите идеята, свържете се със специалисти, които ще ги изрежат по посочените от вас размери.

Единственото, което ви остава е да боядисате заготовките в цвят по ваш избор.

Сглобяване на шкафа

Гардероб с пералняПървата стъпка е да пробиете дупки за рафтове в страните на шкафа. Размерът на свредлото от пет милиметра ще бъде идеален за тази цел. Също така е необходимо да направите дупки в горната част на 7 мм от краищата. Това ще гарантира, че рафтовете няма да се спукат, когато завинтите шкафа заедно.

Сега е време да започнете да закрепвате шкафа. Това се прави с помощта на метални ъгли.След това остава само да залепите частите и да ги закрепите чрез завинтване на винтовете. Можете да използвате машинни винтове M8 като крака. За да не се люлее шкафа или да стои под ъгъл, най-добре е да завиете в платката маншон с вътрешна резба. Само в този случай можете по всяко време да регулирате позицията, в която шкафът ще стои като ръкавица. Покрийте краката на шкафа с пластмасови капачки, за да предотвратите надраскване на пода.

Сега е време да инсталирате шкафа на определеното място. Няма нужда да бързате с този процес: тъй като отгоре ще има още един шкаф, трябва да се уверите, че долният е равен. Последната стъпка ще бъде да закрепите двата шкафа заедно. Първо трябва да ги затегнете със скоби и след това да ги закрепите с винтове. Те не трябва да са твърде големи по размер, в противен случай ще стърчат с остър край от задната страна на дъската.

И накрая, всичко, което остава да направите, е да инсталирате резето на вратата. Това е идеален вариант за предотвратяване на затварянето на вратата в онези моменти, когато наистина не ви е необходима. Пружинните панти няма да й позволят да направи това. Такъв фиксатор може да бъде закупен във всеки хипермаркет за домакински стоки.

Изработка на чекмедже

След приключване на основната работа можете да започнете да сглобявате чекмеджето.

На първо място, от предната му страна е необходимо да се определи мястото, където ще бъде разположена дръжката. За да направите това, трябва да измерите разстоянието вертикално и хоризонтално и да се уверите, че дръжката ще бъде монтирана в самия център. Съгласете се, ако в края на работата се окаже, че е изместен отляво или отдясно, няма да изглежда много добре.

След като сте готови с маркировките, можете да завиете предния панел отстрани.Уверете се, че ширината му е достатъчна, за да покрие напълно бъдещото съдържание на кутията, без да оставя празнини. Сега започнах да завивам водачите за шкафа. Това изисква точно око, така че впоследствие фитингите, монтирани на страничните стени, да не се окажат завинтени на различни височини.

Изграждаме стелаж

За да монтирате триъгълните стелажи, ще ви трябва и точна маркировка. Ако стените в апартамента ви са равни, тогава трябва само да измерите ъгъла и след това да направите страните и няколко триъгълни рафта със същия размер.

Ако живеете в къщи от стар тип, най-добре е да проверите точността на размерите няколко пъти.

Препоръчително е да обработвате предните ръбове на рафтовете с помощта на ръчна фреза. Ако нямате такъв, можете да се справите с шкурка.

След като завършите грубата работа, завийте рафтовете към една от страните, като използвате отворите, направени с бормашина и винтове. След това направете същата процедура с втората страна. Последният етап е закрепването на задната стена. Това ви дава последен шанс да докоснете ъглите на шкафа. Ако сте сигурни, че всичко е перфектно, забийте стената с пирони на разстояние 10 см един от друг.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня