Мивка водна лилия над пералнята

мивка над пералнятаКогато създавате дизайнерската композиция на вашата баня, трябва да вземете много предвид. Обикновено баните в руските апартаменти са малки, така че трябва да се правят сериозни изчисления при поставянето на интериорни елементи, но дори не това е, за което искахме да говорим днес. В момента се интересуваме повече от възможността за инсталиране на пералня под мивка с водна лилия, как да направите това и какви „клопки“ съществуват? Нека се опитаме да го разберем.

Възможна ли е такава инсталация?

След като приблизително оценихме височината на автоматичната пералня и добавихме още 20 см към нея, ще получим височината на бъдещата мивка. По принцип това е нормално за възрастен, не е нужно да скачате, за да измиете лицето си. Но това не е достатъчно, за да вземете решение за поставяне на машината под мивката. Какво трябва да запомните, когато реализирате подобен проект?

 1. Мивката трябва да е достатъчно дълбока, за да можете да измиете лицето си в нея, без да пръскате вода из цялата баня. В същото време не трябва да е твърде дълбоко, в противен случай ще трябва да бъде окачено твърде високо от нивото на пода.
 2. Пералнята под мивката не трябва да излиза извън границите на мивката с водна лилия. В противен случай водата ще попадне върху тялото на пералната машина, което може да доведе до късо съединение в електрониката на контролния панел.мивка над пералнята в интериора
 3. Необходима е малка междина между мивката и капака, така че вибриращото тяло на пералната машина по време на работа да не повреди водопровода и крепежните елементи.
 4. Пералнята ще заеме цялото пространство под мивката, така че ще трябва да инсталирате специален сифон. Ще трябва да оставите малко място за него.
 5. Връзката на миксера също ще изисква малко пространство, трябва да се изчисли предварително.

Обикновено всичко се свежда до размера на малка баня. Би било изкушаващо да изберете най-голямата мивка с водна лилия и да поставите стандартна пералня под нея. Но като правило остава твърде малко място за това между стената и душ кабината. Не само трябва да правите компромис с размера на мивката, но и с размера на пералнята.

Поставянето на мивка над пералнята е напълно възможно, но инсталацията, въпреки привидната си простота, почти винаги е изпълнена с проблеми, много от които, за съжаление, ще трябва да бъдат решени по пътя.

Някоя мивка ще работи ли?

За да реализирате планираната опция за инсталиране на пералнята под мивката, ще трябва внимателно да изберете мивката. Стандартната "водна лилия" има дълбочина 20-25 см. Пералнята може да има дълбочина 45 см, тясна около 35 см. Оказва се, че корпусът на машината ще изпъкне напред с поне 10 см. Това е категорично неприемливо. Избираме „водна лилия“ с голяма дълбочина и изместен дренаж. Мивки с канализация, разположена в центъра, няма да работят.

Дълбочината на мивката трябва да бъде съобразена с дълбочината на пералнята, но не забравяйте да оставите място за дренажната тръба, сифона и връзката на крана. Нека да видим кои модерни модели мивки водна лилия са подходящи за монтаж над пералня.

 1. Santek Pilot-60. Квадратна фаянсова мивка с изместен дренаж и преливен отвор. Доста удобно е да се пере в него, тъй като има оптимална височина от 17,7 см. Дълбочината на мивката е 58,9 см, което ви позволява да поставите пералня под него. Ширината на фаянсовото изделие е 60,3 см.
  мивки за перални
 2. Болеро.Доста удобна мивка, която е направена специално за монтаж над пералня. Продуктът се състои от фаянс и има кръгла форма. Дренажният отвор се измества под специален сифон, има отвор за преливане. Височината на мивката е 15 см, което е достатъчно за удобно измиване. Дълбочина – 60 см, ширина 64 см, трудно се побира в малка баня.
 3. Набиране. Почитателите на квадратните и плоски форми може да харесат тази мивка. Височината му не е много голяма - 14 см, но е напълно пригоден за монтаж над пералня. Под такава мивка можете да поставите не само тясна пералня, но и стандартна пералня, тъй като нейната дълбочина е 57 см и ширина 63 см.
  черупка на водна лилия Циферблат

Инструкции за инсталация

Първо трябва да направите всички необходими измервания и да се уверите, че мивката пасва добре както на ширина, така и на височина. Правим скица, в която отразяваме всички размери. Правим маркировки за дупките директно на стената. Ще ни трябват дупки за закрепване, върху които ние от своя страна ще монтираме мивката.

Стената е покрита с плочки, така че дупките трябва да бъдат направени с обикновена бормашина със специална бормашина с изключен режим на перфоратор. След като направите дупките, монтирайте крепежните елементи и окачете мивката. Отново правим измервания и се уверяваме, че корпусът на пералнята пасва под него без смущения и нищо не пречи на него, включително дренажната тръба.

Инсталирай сифон за пералня, а след това миксера. Ние организираме връзката на миксера. Опитайте се да поставите маркучите компактно, така че да не влизат в контакт с корпуса на пералнята. След това инсталираме пералнята. Уверяваме се, че нито сифонът, нито маркучите, нито канализационната тръба не пречат на поставянето на корпуса.Първо свързваме пералнята към канализацията, а след това към водопровода. Свързваме пералнята и проверяваме нейната работа.

Подходящи модели перални

Както се вижда от нашата история, черупките на водната лилия са различни. Сред тези керамични продукти има модели, които могат да поберат всяка перална машина, но, за съжаление, те не винаги могат да бъдат окачени в малка баня. Ако сте принудени да вземете малка мивка, ще трябва да потърсите по-компактна автоматична пералня с малка дълбочина. Да дадем примери.

 1. Eurosoba 1100 Sprint Plus. Пералня с размери само Ш х Д х В – 46 х 46 х 68 см. Може да се пъхне и под малка мивка, но има товар само 3 кг и е доста скъпа. Средната му цена е 950 долара.
 2. LG F-10B8SD Тази пералня има по-голяма височина от Eurosoba, но има по-малка дълбочина - само 36 см. Максималното натоварване е 4 кг, което е доста малко, особено за семейство от 3-4 души. Цена: $306.
  Перални под мивка
 3. Bosch WLG 2416 S. Доста висока автоматична машина, която обаче има дълбочина само 40 см. Има товар от 5 кг и скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута. Средната цена е 340 долара.

Обобщете. За да инсталирате пералня под мивка с водна лилия, тези два елемента трябва да пасват един на друг и заедно трябва идеално да отговарят на размера и интериора на банята. Мивка, включена в пералня, може да улесни решението, но тези артикули рядко се продават заедно. Бъдете внимателни, следвайте стриктно инструкциите за монтаж и много скоро ще имате мивка, спретнато окачена във вашата баня, а пералня ще „върти пране“ под нея. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня