Китайски перални

Китайски пералниПотребителите вече са свикнали с факта, че почти всички домакински уреди идват на световните пазари от Китай. Но сред пералните машини, произведени в Китай, има много от техните собствени марки, които могат да се похвалят с високо качество и изгодни цени. Каним ви да се запознаете с ТОП 3 на най-добрите китайски машини, с техните предимства и най-популярните модели.

Уреди Haier

Висококачествените китайски перални се произвеждат от Haier. Тази компания отдавна е призната не само в Азия и Русия, но и в много европейски страни. Машините Haier се отличават с приятна комбинация от иновативни технологии и разумна цена.

Основните производствени мощности и централа на Hayer се намират в Китай, но има завод и в Русия - в Набережние Челни.

Популярността на пералните Haier се обяснява с многото предимства и възможности на машините. Така че, съдейки по докладите на глобалните сервизни центрове и прегледите на потребителите, машините се различават:

 • Икономичен. Добре обмислената система за потребление на вода и електричество ви позволява да използвате ресурсите икономично, което значително намалява разходите за комунални услуги.
 • Висококачествено пране. Въпреки икономичната консумация, машините на Haier са в състояние да се справят с всякакви замърсявания, а високоскоростното въртене почти напълно изсушава нещата. Потребителите особено хвалят програмата за пране на детски дрехи и режима за пухени предмети.
 • Компактност. Много съвременни автоматични перални машини, произведени в Китай, предлагат тесни модели, които значително спестяват място в апартамента. Пералните машини Haier също имат удобна дълбочина на корпуса, която е съчетана с достатъчен капацитет от 5-6 кг.
 • Тишина. Благодарение на инверторния мотор, директното задвижване и стабилния корпус, който не е подложен на вибрации, машините перат много по-тихо от подобни модели на други марки.
 • Дългосрочна гаранция.Електрическият мотор Haier се предлага с 12 години гаранция.
 • Функционалност. Ясен интерфейс, разнообразие от режими на пране, повишена безопасност и допълнителни опции ви позволяват да перете лесно и бързо. Клиентите са особено привлечени от програмата за бързо пране, която може да почисти предметите ефективно за 15 минути.
 • Въведени иновации. Тези машини разполагат с най-новите технологии, които опростяват и ускоряват процеса на пране. Например, опцията Smart Dosing автоматично разчита избрания от потребителя режим, обема на зареждане, характеристиките на водата и препарата и след анализ изчислява необходимото количество прах, препарат за изплакване и балсам. Полезна е и функцията Smart Dual Spray, която поддържа маншета и стъклото на люка чисти през целия цикъл, като насочва две струи чиста вода към тях.
 • Ниска цена. Цената на машините варира от $250 до $700, което ги прави не много евтини, но не и скъпи.

Haier HW60-12266AS Haier HWD70-1482S

Гамата, предлагана от производителя, също е впечатляваща. От многобройната гама от различни модели е лесно да изберете оптималната машина с достъпна цена и подходяща функционалност. Ако вярвате на мнението на потребителите, тогава е по-добре да изберете от лидерите в продажбите на Haier - HWD70-1482S, HW60-12266AS или HW60-1082S.

Перални Xiaomi

През последните години основен производител на електронни стоки, Xiaomi, разшири продуктовата си гама, за да включи големи домакински уреди, включително перални. Ръководителят на компанията, Lei Jun, успя да прецени перфектно нуждите на потребителите и да предложи на пазара най- оптимално съотношение цена-качество. Това е "трикът" на марката Xiaomi - ниска цена с мощни технически характеристики и високо качество.

Сглобяването на продуктите на Xiaomi се извършва само в Китай.

Това, което отличава компанията е уникалният софтуер за системата за управление на машината. Той може лесно да бъде флашнат и ремонтиран, докато подобни платки от други производители могат да бъдат ремонтирани само чрез подмяна.Пералня Xiaomi MiJia

Ограниченият диапазон може да се счита за недостатък, но компанията работи активно върху пускането на нови модели. Последната новост е пералната машина Xiaomi MiJia, която зарадва потребителите с рекордно ниска цена и висока функционалност. Така машина с капацитет до 10 кг, модерен дизайн и вградена сушилня струва само $330. Основните експлоатационни характеристики са представени в прегледа.

 1. Мощност на машината – 1800 W, мощност на сушене – 1200 W.
 2. Интензивност на центрофугиране – до 1400 об./мин.
 3. Нивото на шума е в рамките на 62-72 dB.
 4. Клас на консумация на електроенергия – А+.
 5. Пълна защита срещу течове.

Освен това на машината не липсва подсветка, електронно управление и сензорен екран. Привлича въвеждането на специални технологии, които осигуряват икономично използване на ресурсите. Няма алтернативни варианти с подобни мощностни характеристики и параметри за предписаната цена.

Автоматични перални Hisense

Пералните машини от китайския производител Hisense едва набират популярност на руския пазар, но експертите предричат ​​обещаващо бъдеще за тях. Най-вероятно след 3-5 години тази марка ще се нареди до добре познатите LG, Bosch или Indesit, поне за руския потребител. Производствената база, която да отговори на нарастващите изисквания на потребителите, вече съществува - тринадесет фабрики в Китай и още няколко фабрики в други страни.

Но два модела от Hisense вече са се влюбили в руски и европейски купувачи. Говорим за WFEA6010 и WFEA6010S. Каним ви да ги опознаете по-добре.

Hisense WFEA6010 е ултракомпактна пералня с дълбочина на тялото само 45 см. Въпреки скромните си размери, машината може да изпере до 6 кг пране в един цикъл. Скоростта на центрофугиране достига 1000 оборота в минута, а приблизителният разход на вода е 40 литра.Потребителят ще бъде доволен от разнообразието от програми с възможност за деликатно, бързо, икономично, предпране, както и режими за супер изплакване и отделни режими за вълнени и копринени изделия. Пералнята има и таймер за отложен старт за 23 часа, което ще улесни използването й.

Hisense WFEA6010S Hisense WFEA6010

Предният Hisense WFEA6010S е с дигитален дисплей, електронно управление и се отличава със сребрист цвят на корпуса. Максималното натоварване е ограничено до 6 кг, което е много удобно предвид компактността на устройството с дълбочина от 45 см. Потребителите ще оценят икономичната консумация на енергия от клас A++, защита от деца, контрол на дисбаланса и скорост на центрофугиране до 1000 оборота в минута с възможност за промяна на интензивността на въртене на барабана. Има 8 стандартни програми, включително супер изплакване, бързо пране, икономичен режим и предварително отстраняване на петна. Допълнителни „функции“ на модела ще бъдат функция за памет, отложен старт до 23 часа и свободен избор на температура на нагряване на водата.

Автоматични перални Midea

Сред най-известните китайски доставчици на перални машини е Midea Holding Co. Под това име се произвеждат малки и големи домакински уреди от 1968 г. Всичко започва с хладилно оборудване, а агрегатите се произвеждат в малък цех в град Beijiao, Провинция Гуандун. Началният капитал беше сумата от 5 хиляди юана, която беше обединена между 23 местни жители.

Нейният основател Хе Сянцзян остава президент на компанията, а в момента Midea има повече от 130 хиляди служители - висококвалифицирани чуждестранни инженери, експерти и лаборанти. Още през 2013 г. продажбите надхвърлиха 18,7 милиарда долара, а износът надхвърли 7,2 милиарда долара, а към днешна дата финансовият оборот само нараства. Сега за най-забележителните модели на Midea, които спечелиха огромна популярност сред руските потребители.

 • WMB6121 е 6 кг пералня за вграждане отпред с бял корпус, вана за пране от смола и прост дизайн.Машината е пълноразмерна с размери 83/60/54 см и тегло 57 кг. Управлението е електронно, има пълна защита срещу течове, а скоростта на центрофугиране не надвишава 1200 об./мин. Машината разполага и с разнообразен набор от програми, включващи освен стандартните режими за деликатни тъкани, детски артикули и вълнени изделия. Нивото на шум варира между 57-74 dB, консумацията на енергия е в категория A++, а консумацията на вода за цикъл не надвишава 48 литра. Цената на WMB6121 е приблизително $324.
 • WMF612E е бюджетна свободностояща предна машина с полимерен резервоар и капацитет до 6 кг. Такава машина струва около $159, което е много евтино за такава, която има функционалност.. По този начин пералнята има клас на икономична консумация на енергия A++, ниво на пране A, може да се ускори по време на центрофугиране до 1200 оборота и консумира не повече от 48 литра на цикъл. Потребителят ще бъде доволен и от пълна защита срещу течове, отложен старт, широка гама от програми и заключване от деца на таблото. Тялото е тясно, като дълбочината е 47см.
 • ABWM612G2 18462. Още една свободностояща предна китайска пералня с максимално натоварване 6 кг. Резервоарът е изработен от полимери, което заедно с директното задвижване намалява нивото на шума до 59-76 dB. Други характеристики не са по-лоши: отложен старт, скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута, клас на консумация на енергия A+++, заключване за деца и защита срещу течове. Сред стандартния набор от режими има програма за пране на деца, деликатни тъкани и пране на вълна. Размери 85/60/45, тегло 50 кг и цена – $109.

Midea ABWM612G2 Midea WMF612E

Невъзможно е да се разгледат всички компании, които доставят домакински уреди от Китай, в една статия. Има много от тях и сред тях е напълно възможно да намерите висококачествени и не надценени производители на перални машини.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня