Какво представляват съдомиялните с отворен панел?

съдомиялни с отворен панелНякои потребители смятат, че съдомиялната машина с отворен панел се нарича така, защото вратата й не позволява поставянето на мебелен фронт. А отпред, в горната част на корпуса, има контролен панел, точно като на пералня. Доста интересно мнение. Нека да разберем кое от това е вярно и кое е измислица. И като цяло, нека разберем колкото е възможно повече за този тип съдомиялна машина.

Що за машина е това?

Съдомиялната машина, която всички познаваме, има контролен панел (бутон или чувствителен на допир) в горния край на вратата. Там също можете да видите дисплей в горния край, но има модели съдомиялни за вграждане, при които контролният панел е изнесен напред, както при пералните. Този панел не се крие, докато миете чинии и винаги може да се види пред вас. Отвореният панел се нарича така, защото монтираната мебелна фасада не го покрива, което неминуемо се отразява на естетиката на кухнята.

Отвореният панел на съдомиялната машина може да бъде електронен или механичен.

Какво означава? Има категория потребители на съдомиялни машини, които категорично не искат да виждат оборудването пред себе си, така че го крият зад мебелна фасада. Съдомиялната със скрит панел е напълно скрита и не се отличава от другите шкафове и шкафове в кухненския комплект. Съдомиялна машина с отворен панел не може да бъде напълно скрита и това е, което не им подхожда, но нека не изпреварваме.

Какви са неговите предимства и недостатъци?

Бих искал да знам по-конкретно какво представлява съдомиялна машина с отворен панел и дали си струва да я купите изобщо. За да направите избор, трябва да проучите плюсовете и минусите на тази техника. Да започнем, според установената традиция, с позитивите.

 1. Достъп до контролния панел по всяко време за промяна на програмата за пране.
 2. Понякога можете да наблюдавате процеса на измиване, без дори да се доближавате до съдомиялната машина.
 3. Стилна ергономичност, която влияе върху интериорната композиция на цялата кухня.

Последното предимство в нашия списък е от оценъчен характер, но мнозина ще се съгласят, че кухня, декорирана в стил хай-тек, ще оцени идеално ярък панел, светещ с многоцветни индикатори. Този елемент красиво ще допълни интериора, придавайки му изразителност. Сега за минусите.

Вече споменахме един относителен недостатък, като казахме, че отвореният панел винаги се вижда. Но, за съжаление, това не е единственият недостатък.

 1. Първо, моделите с това разположение на контролните панели се считат за изключителни. За това производителят добавя 20-30% към цената, независимо от всякакви аргументи.
 2. Второ, отвореният панел е по-уязвим от повреди и мръсотия; трябва постоянно да се изтрива. И ако случайно се разлее вода върху него, е възможно късо съединение.

В кухнята всичко може да се случи, докато готвите. Щом малко количество влага попадне върху контролния панел, това вече е заплаха.

 1. Трето, отвореният панел на съдомиялната е дори по-добър от бонбони за бебе, ръцете му просто се протягат. Защитата от деца може да спаси ситуацията, но, както се оказва, не всички перални с отворен панел я имат. Ето как не можете да следите собственото си дете и не знаете какво може да се случи.

Примери за модели

Разбрахме предимствата и недостатъците на съдомиялна машина с отворен панел, сега нека да видим какви конкретни модели на такива машини ни предлага пазарът днес. Предложението е малко, така че прегледът ни ще бъде кратък.

Smeg PLA6442X2Нека започнем прегледа със съдомиялната машина Bosch Serie 6 SCE 52M55. Това е компактен модел, частично вграден, който може да се използва и като свободно стоящ. Побира 8 комплекта и може да мие чинии с 5 програми. Моделът е напълно защитен от течове, има ширина 60см и куп различни функции.Таймерът за отложен старт е добре направен. Можете да отложите старта на програмата от 1 до 24 часа. Машината е доста скъпа. Текущата цена, като се вземе предвид отстъпката, е $733, но какво да правите, прословутата допълнителна такса за ексклузив.

Smeg PLA6442X2. И това е ярък пример за пълноразмерна съдомиялна машина с отворен панел. Вие също няма да можете да го купите евтино, но за разлика от предишния модел, той може да побере 13 комплекта съдове. Можете да измиете цяла планина. Тя, както всички перални машини Smeg, е пълна до капацитет:

 • дисплей и модерно електронно управление;
 • 9 режима на пране;
 • функция за половин товар;
 • защита от детска намеса;
 • пълна защита срещу течове;
 • сензор, който следи чистотата на водата;
 • набор от индикатори, показващи наличието на сол и препарат за изплакване и др.

Надеждността на машината също е извън съмнение сред експертите, но ще трябва да платите много за тази надеждност. Средната цена на модела е около $1135, като това е и с отстъпката.

Siemens iQ500 SK 76M544. Друг компактен модел съдомиялна машина с отворен панел. Кошниците на тази машина могат да поберат 6 комплекта съдове, но камерата за миене не е достатъчно голяма, за да измие големи предмети. Машината работи тихо, има шест програми и огромно разнообразие от различни функции, включително ексклузивни като Vario Speed ​​​​Plus или Extra Dry. Моделът се отличава с ниско ниво на шум по време на работа и добра ефективност. Средната цена е 932 долара.

Така че се убеждавате, че съдомиялните машини с отворен панел могат да бъдат много напреднали технически, но цената им понякога е огромна. Тези перални струват ли си парите или не? Експерти и производители казват, че си заслужават, но ние няма да вярваме на думите им. Нека видим какво ще кажат хората, може би тяхната обратна връзка ще хвърли светлина върху основния ни въпрос.

Мненията на хората

Наталия, Москва

Купих Siemens iQ500 SK 76M544 миналата година. Много добра кола и най-важното малка.Не побира много съдове, но само тази вместимост ми е достатъчна. Измива почти всякаква мръсотия, дори старите тигани в тази машина са подновени с времето. Обратното броене светва на дисплея и винаги можете да видите колко време остава до края на прането. Не всяка пералня има такъв „трик“ и моят Siemens изглежда необичайно, като всички останали. Пет точки!

Александра, Твер

Siemens iQ500 SK 76M544 изпълнява функциите си без забележки. Обработва добре таблетки 3 в 1. Все още не съм пробвала пудрата, но мисля, че ще се измие добре с нея. Живеем сами със сина си, така че такава малка миялна машина е достатъчна за нас; не е подходящ за голямо семейство. Малко е скъпичко. Горещо го препоръчвам!

Препоръката ми е условна, защото цената на модела е твърде висока. Според мен това по никакъв начин не е оправдано от разходите на производителя, но може би греша.

Иван, Набережние Челни

Много стилна съдомиялна Smeg PLA6442X2 с контролен панел, който винаги е под ръка. Изработен е от много добри материали и прави приятно впечатление от пръв поглед. Машината може много. Не разбирам половината функции и не ги използвам. За мен е достатъчно, че мие перфектно съдовете и не се чупи, но нека експертите да решат останалото. Препоръчвам!

Алена, КраснодарBosch Серия 6 SCE 52M55

Съдомиялната машина Bosch Serie 6 SCE 52M55, закупена миналата година, не издържа дори една година и се счупи. Нагревателният елемент е повреден. Смениха ни го безплатно, тъй като гаранцията още не беше изтекла. Сега свърши и ме е страх да не се счупи нещо друго. Съдомиялната е скъпа и не бих искал да я загубя. Може би това е просто фабричен дефект или може би фактът е, че Бош стана нахален и започна да прави оборудване „до точката“.

Сергей, Москва

Предишната година си купих първия съдомиялна Hansa ZWM 416 WH 45см ширина. Опитът от неговата експлоатация беше неуспешен.Първо, както се оказа, не ми трябва толкова голяма машина сама, тъй като не трупам толкова много съдове, и второ, за първи път се развали след пет месеца, а след това имаше втори и трети разбивка. В резултат на това машината трябваше да се използва за резервни части.

След известно време закупих надеждна и скъпа компактна машина Bosch Serie 6 SCE 52M55. Какво означава „компактен“, ще попитате? Много е просто, тази машина има много малки размери от 60 x 50 x 60 cm. Поставих тази „мръвка“ точно на ръба на кухненския плот и я използвах според нуждите. Много съм доволна, защото съдовете ми винаги блестят и остават чисти!

Така че разбрахме какво е съдомиялна машина с отворен панел. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде поне малко полезна. Опитахме се да бъдем максимално обективни и ако някъде, поради недомислие, сме „прекалили“, простете ни за това. Късмет!

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Страхотна статия, помогна.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня