Коя съдомиялна машина да изберете - прегледи

избор на съдомиялна машинаКоя съдомиялна да избера? Това е наистина озадачаващ въпрос, особено за човек, който изобщо няма опит в работата със съдомиялна машина. Каква трябва да бъде съдомиялната машина като функционалност, външен вид, вид? По принцип можете да получите отговори на тези въпроси от продавача, но доколко ще бъдат адекватни тези отговори, защото обективната информация е смесена с реклама и откровени лъжи. Нека се опитаме да разрешим проблема с избора въз основа на реални отзиви от хора и да видим какво ще се случи.

Тесни съдомиялни за вграждане

Владимир, Саратов

Семейството ми използва съдомиялни машини от 17 години. Брат ми ми изпрати първия от Германия, отлично оборудване на Siemens, пълноразмерен свободностоящ. Нашата машина работи 9 години без прекъсване, после го продадохме на съсед, който още го има.

Вместо това купихме Бош, също германско производство, който служи почти 8 години и ако не беше пожарът в кухнята, щеше да служи и до днес. И сега жена ми и аз решихме да не променяме немските марки и решихме да изберем евтина, но според нас много практична и удобна тясна съдомиялна машина с ширина само 45 см (за да бъдем точни, дори 44,8 см) - Bosch SPV30E40RU . За мен и съпругата ми, като опитни потребители на тази технология, следните точки привлякоха вниманието ни.

 • Машината има отделения за таблетки 3 в 1, което означава, че вече няма нужда да носите със себе си торбички с прах и бутилки с вода за уста. Купувате пакет таблетки и те вече съдържат всичко необходимо.
 • Тази съдомиялна машина е доста тясна (45 см). В нашия случай това изигра решаваща роля, тъй като в нашата кухня успяхме да изстискаме пералня в ниша до нея, докато преди това имаше само съдомиялна машина и тесен под кабинет.
 • Машината работи сравнително тихо, старата ни тракаше като зърнотрошачка.

Всички много харесахме съдомиялната машина, която купихме и я смятаме за добра покупка. Ние оценяваме съдомиялната машина Bosch SPV30E40RU с 5 точки.

Алена, КалининградBosch SPV53M20RU

Можех да си купя съдомиялна преди 10 години, но главата ми винаги ме спираше. Факт е, че звуците на работещо оборудване ме предизвикват ужасна мигрена и поради това трябваше да се преместя извън града. Но тъй като не обичам да мия чинии, реших да купя тих модел съдомиялна машина Bosch SPV53M20RU, произведен в Германия. Основното за мен е, че машината не причинява ужасно главоболие, тъй като работи доста тихо. Но освен това е тесен - 45 см, има товар от 9 комплекта съдове, 5 програми и сензор за натоварване.

Защо избрах нея? Първо, той е тих, второ, сглобен е в Германия, което означава, че е надежден, и трето, отзивите на хората са предимно положителни. Не знам доколко са верни тези отзиви, но очевидно са били най-вече верни. Давам оценка 5 плюс на съдомиялната.

Елена, Казан

Целенасочено търсих съдомиялна машина с ширина 45 см, защото работниците, когато правеха кухненския комплект, се объркаха и направиха ниша не 60 см, а 45. Изборът ми падна върху евтината китайска съдомиялна машина Hansa ZIM446EH. Първоначално си помислих, че си купувам немска кола, но тогава забелязах табелата „произведено в Китай“. Това не ме спря и на следващия ден ми доставиха и монтираха нова съдомиялна.

Впечатленията са най-положителни. Съдомиялната машина е тясна, кокетна и стилна, все пак е широка само 45 см, в сравнение с други машини е просто моден модел. Хареса ми колата, затова реших да оставя отзиви за нея в различни сайтове. Има отложен старт, 6 различни режима на пране, половин зареждане, възможност за използване на таблетки. Натоварването е достатъчно - 9 комплекта. Идеален избор за семейство от 3 човека.

Пълноразмерни свободностоящи съдомиялни машини

Мария, Нефтеюганск Hansa ZWM607IEH

Цялото семейство избираше оборудване за кухнята, включиха се дори и децата.Заедно вероятно прочетохме всички статии в интернет, отзиви на хора, гледахме видеоклипове, разбрахме видовете съдомиялни машини, дори искахме да купим тясна 45 см, но променихме решението си и най-накрая получихме най-добрата машина. Който? Просто е - това е свободностояща съдомиялна Hansa ZWM607IEH.

 • Има нормална ширина (60 см) и много приличен капацитет - 14 комплекта чинии.
 • В по-голямата си част отзивите в интернет за него са положителни.
 • Консумацията на вода и енергия е нормална.
 • Има 5 много добри режима на пране, включително деликатно пране, което използваме най-често.

За 7 месеца работа беше открит само един недостатък. Веднага изплува и не ме зарадва много - тази машина няма режим „предварително накисване“. Нашата стара съдомиялна имаше този режим, но сега съм като без ръце и без него - ще трябва да свикна. Но като цяло това е най-добрата кола, сигурен съм! Давам оценка пет на нашата съдомиялна машина.

Сергей, Москва

Какво оборудване да изберете за вашия дом, за да не сгрешите и да загубите пари? Никога не съм си задавал такъв въпрос, а се доверих изключително на интуицията. Обикновено гледам какво купувам и вътрешен глас ми казва дали това нещо е добро или ми продават дефект. Този път си купих съдомиялна машина, всичко беше както обикновено - продавачите ми предложиха „най-добрите модели“ и аз взех каквото ми хареса и беше прав!

Моделът съдомиялна Hansa ZWM606IH е пълноразмерен и напълно функционален уред, много надежден на външен вид и факт. За една година работа, без повреди, дори и намек за повреда. Много съм горд от себе си, че за пореден път си купих много добро оборудване евтино, препоръчвам модела на всички.

Пълноразмерни съдомиялни за вграждане

Анастасия, Новосибирск

Вече 5 години имаме немска съдомиялна Bosch в дома си, затова решихме да купим съдомиялна от същата фирма за майка ми като подарък за юбилей.Изборът падна върху вградения Bosch SMV47L10RU в пълен размер; работниците току-що бяха направили ниша с ширина 62 см в новата й кухня; този модел беше точно. Радостта на мама нямаше граници, когато след празничния бюфет тя изми планина от чинии, без дори да намокри ръцете си. Както самата тя признава, работата в кухнята вече се е превърнала в радост. Мама дава най-ласкателните отзиви за Bosch SMV47L10RU.

Екатерина, Москва

Консултирах се с продавача и реших да избера напълно вградена съдомиялна ELECTROLUX ESL95201LO. Дизайнът на машината е универсален, подходящ за всяка кухня. Кошниците за съдове са много вместителни, има цели 13 комплекта, което е точно за нашето семейство от 5 души. Има 5 програми за пране, сред които най-много харесвам режима „бързо пране“. Когато свързаха съдомиялната, техниците казаха, че може да се свърже с топла вода, аз се съгласих, но напразно. Направих изчисленията и се оказа, че топлата вода е по-скъпа за използване, така че просто затворих крана и използвам само студена вода в съдомиялната.

Това е отлична единица за голям дом. Той е в състояние да измие планина от съдове за много кратко време, а ако съдовете са много мръсни, можете да включите интензивно измиване. Освен това не е нужно да се притеснявате от наводнение, тъй като инструкциите казват, че машината е напълно защитена от течове. Цената за модела е повече от разумна, много съм доволен от покупката и препоръчвам тази пералня на всичките си приятели, пиша отзиви в социалните мрежи!

Малки съдомиялни машиниBosch SKS41E11RU

Елена, Красноярск

Е, няма къде да сложа голяма съдомиялна. В моята малка кухня, колкото и да преначертавам пространството, все излизат глупости; дори 45-сантиметрова машина не може да влезе, камо ли голяма 60-сантиметрова.Но все пак явно желанието ми да имам машина е преодоляло всички трудности и в крайна сметка една малка съдомиялна Bosch SKS41E11RU ми привлече вниманието, която чудесно стоеше на масата на пода до микровълновата.

Не включва много чинии, но все пак натрупаното през деня може да се измие наведнъж. Страхотни неща и заемат малко място!

Иван, Санкт Петербург

Накратко, имам съдомиялна Candy CDCF 6S07 и не съм доволен от нея. По принцип това, което исках, беше малка съдомиялна машина, Побира малко чинии, мие се много време и в същото време бръмчи като трактор. Ако ще купувате съдомиялна машина, по-добре е да вземете нормална, пълноразмерна, или не вземайте нищо - малка машина не е от полза. Сега пак мия чинии на ръка и си мисля някой да вземе по-скъпо за това „чудо на техниката“. Моята оценка за модела е 2.

Съдомиялни комбинирани с печка

Галина, РибинскБонбони TRIO9501

Когато видях това техническо безобразие Candy TRIO9501, не ми хареса много. Но когато със съпруга ми изчислихме колко място в кухнята може да се освободи чрез премахване на отделни съдомиялна машина и печка, решихме, че ще вземем погледнете по-отблизо тези хибриди печка-съдомиялна машина. След като проучихме характеристиките на няколко модела от компанията Candy (други по някаква причина не произвеждат такова оборудване), се спряхме на Candy TRIO9501. Закупихме и доставихме газ и ток, както и вода.

Самата машина струва около 1000 долара, плюс платихме много за връзката, тъй като трябваше да извикаме газови работници, но в крайна сметка съм напълно доволен. В кухнята няма излишни уреди; Освободиха се близо 1,5 метра място, което с радост заехме, за да увеличим масата за хранене. Компанията на Канди получава 5+ за оригинална и полезна идея.

Карина, Москва

Четох статия някъде Преглед на газова печка със съдомиялна, помислих си какви ли глупости не биха измислили, за да ни измъкнат пари. Но по ирония на съдбата година по-късно купих точно комбинираната съдомиялна, която беше описана в тази статия Candy TRIO9501. Имам малко място в апартамента си, изобщо няма кухня, вместо това има кът с мивка. Накратко, взех решение, дадох парите и съжалявам. Съдомиялната побира достатъчно съдове, а газовата печка може да се каже, че е напълно функционална. Candy TRIO9501 ​​​​е моят спасител.

Последни съвети

Обобщавайки, бих искал да кажа още няколко съвета от купувачите как да изберат съдомиялна машина.

 1. Не трябва да преследвате добре позната марка; обикновено такива съдомиялни струват с 30% повече. Днес сред огромното разнообразие от оборудване има дори китайски сглобени модели, за които хората говорят добре.. Така че защо да не разгледате тази опция, пералнята ще издържи 7-8 години и можете да я смените за нова евтина.съдомиялна
 2. Когато избирате съдомиялна машина, преценете реалния капацитет на кошниците. Представете си колко чинии имате, които съдомиялната ще побере. Чиниите, чашите и тенджерите са различни и следователно обявеният капацитет може да не отговаря на броя съдове, които ще поставите.
 3. Когато купувате съдомиялна машина, не забравяйте за консумативите за нея (сол, препарат за изплакване, прах, гел или таблетки). Те могат да „изядат“ впечатляваща част от бюджета ви и тогава никоя съдомиялна машина няма да донесе радост.
 4. Преди да закупите съдомиялна машина, проучете функциите и режимите, които може да има. Решете от кои наистина се нуждаете и кои ще ви бъдат безполезни. Основното нещо не е броят на режимите и опциите, а тяхната цел. Такива функции и характеристики могат да включват: половин товар, отложен старт, интензивна зона, турбо сушене, деликатно измиване на кристални съдове, осветление на камерата, регулиране на височината на кошниците, звуков сигнал и защита за деца.

  Всяка допълнителна функция може да повлияе на цената на оборудването, така че бъдете внимателни.

 5. След като сте закупили и проверили напълно съдомиялната машина в магазина, не бъдете мързеливи да я проверите след доставка у дома. Възможно е оборудването да е получило дефект по време на транспортиране или машината, която сте проверявали, да не е поставена, а същата, но взета от склада.

И така, нека отбележим още веднъж, че в Интернет има десетки хиляди мнения на хора за съдомиялни машини, но само около 10% от тях са истински. Отне ни много работа, за да изолираме истинското мнение на хората сред рекламирания боклук, така че нашите специалисти ще бъдат много доволни, ако проучите по-внимателно горната селекция.

   

4 читателски коментара

 1. Граватар Олга Олга:

  Съдомиялната машина е много необходим уред. Тя се появи в къщата ни съвсем наскоро, но сега трудно мога да си представя как се справих без нея. Поръчахме от онлайн магазина. Доставиха ни го, монтираха го и ни показаха как да го използваме. Готини неща!

 2. Граватар Аня Аня:

  Все пак бих искал нещо по-евтино, като Indesit. Някой знае ли добри модели, ползвали ли са ги?

 3. Граватар Толик Толик:

  И купихме Hotpoint за себе си - това е удоволствие за малко пари! Почиства първокласно, работи почти безшумно!

 4. Граватар Санчес Санчес:

  Домакинските уреди вече са много по-достъпни. Не е нужно да купувате супер скъпа съдомиялна машина, за да сте сигурни в нейната издръжливост. Въпреки стереотипите, вярвам на китайците не по-малко от германците, така че със спокойствие купих модели от Midea за себе си и родителите си. Мама е просто възхитена. Тя казва, че не е знаела, че нейните съдове могат да блестят толкова много. Работи няколко години без никакви проблеми.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня