Как да изберем пералня с горно зареждане?

Вертикална пералняДнес въпросът за скромните размери на банята е актуален за много жители на Русия. Съответно възникват определени проблеми при избора на оптимално подходящата съвременна машина. Проблемът се основава на факта, че компаниите предлагат огромен и разнообразен избор от продукти. Един от начините да спестите място е да използвате пералня с горно зареждане.

Основните предимства и фактори на тази техника са описани по-долу, както и основни съвети за избор. Много хора в процеса на закупуване разчитат на разпространените митове, че пералните с горно зареждане са по-издръжливи. Това не е правилният подход. Когато избирате нови домакински уреди, трябва да се основавате на други, по-практични неща. Като функции, размери, производител и други важни параметри.

важно! Ако определящият признак или фактор за оптималния избор са размерите, можете да закупите модели с възможност за вертикално натоварване.

Основните предимства на "вертикалите"

Пералня с горно зарежданеВертикалните перални машини имат някои удобни нюанси. Често по-възрастните потребители на домакински уреди изпитват здравословни или физически проблеми. Някои от тях трудно се навеждат. Те обичат този вид технология. В допълнение, машините с този дизайн са по-компактни по размер. Следователно, за стаи с доста тясна врата, това е най-добрият вариант.

За да направите избора на машина възможно най-разумен, трябва да обърнете внимание на често срещаните модели перални машини. Всеки от тях има своите характеристики, предимства и има своите отрицателни страни. Всеки купувач трябва да ги знае.

Кратък преглед на съвременните модели

Сред големия брой домакински уреди могат да се откроят следните:

 • Whirlpool наскоро представи перални машини Zen на пазара. Тези домакински уреди, според голям брой отзиви, са сред най-тихите сред голям брой модели.Конвенционален двигател, оборудван с висококачествено ремъчно задвижване, се заменя със специален двигател, оборудван с директно задвижване, който се свързва директно към елемент като барабан. Благодарение на това устройство те се измиват много тихо;
 • Бестселърът от Media Markt е Whirlpool модел WTLS 60912 ZEN, оборудван е със специален еко-дисплей. Тук можете да видите информация относно консумацията на електроенергия по време на процеса на пране. Има още една изключително полезна функция на тази пералня – Clean+. Това прави възможно използването на голямо разнообразие от прахове по най-практичния начин за постигане на по-добри резултати при пране. И по-чисто пране;
 • Една тясна машина от Bosch е много популярна. А именно модел WOT20254OE. Основната му характеристика е възможността за контрол на нивото на пяната. В допълнение, този продукт е оборудван с идеална система за защита срещу различни течове. Има специален таймер за забавяне на процеса на пране. Средният експлоатационен живот е приблизително 10 и дори 15 години;
 • Пералнята, известна под името Bauknecht WAT 610, е много търсена, тъй като има специално висококачествено покритие, като защита срещу бактерии, върху настоящия дозатор на използвани домакински препарати тип Microban, което напълно предотвратява процеса на размножаване на различни вируси в основното отделение, предназначено за различни видове перилни препарати. категории. Тази технология може да гарантира елиминирането на различни чужди миризми и примеси в прането. Има специална технология, която се характеризира като енергоспестяваща. Позволява ви да използвате по-малко вода и електричество при пране. Това е много полезно, ако в къщата са инсталирани измервателни уреди;
 • Има още една интересна опция от Zanussi. Машина ZWY1100. Може да изпере сравнително малко количество дрехи без никакви проблеми със сравнително скромна консумация на енергия. Има режим, в който можете да изперете умерено количество пране без проблем и доста бързо.Зареждането на половин барабан може да осигури висококачествено пране при сравнително ниска температура.

Всички модели са търсени, тъй като потребителят получава висококачествено оборудване във всички отношения, което може да продължи възможно най-дълго без повреди.

За да стане ясно коя пералня да изберете, можете да вземете предвид наличието на аксесоари. Много от тях предпазват пералнята от различни повреди, а има и такива, които значително повишават общото качество на прането. Има и специални средства:

 • за висококачествено пране на специфичен материал;
 • за първо стартиране на машината;
 • за ефективна защита от котлен камък;
 • и така нататък.

Критерии за функционален избор

ПералняЗа да направите най-компетентния и оптимален избор на пералня с горно зареждане, можете да разчитате на критерии, които са свързани с определени външни фактори и функционалност. Това са моменти като:

 1. Изборът между вграденото оборудване и тези, които се инсталират отделно. Тук трябва да разчитате на характеристиките на помещението, в което ще бъде инсталирана машината. На интериора и площта на банята.
 2. Количеството пране, което може да се изпере наведнъж. Този параметър обикновено се отнася до количеството сухи артикули, което се измерва в килограми. И в който процесът на пране ще се извърши възможно най-ефективно. Съвременният пазар предлага модели с различни показатели за максимален обем. Има такива, предназначени за 3 кг, а има и такива, които могат да перат два пъти повече пране наведнъж, което е оптимално за голямо семейство.
 3. Метод на управление и наличие на дисплей. Начинът, по който се управляват и контролират домашните уреди, е наистина важен за потребителя. Простотата и комфортът на измиване директно зависят от това. Пералните машини с горно зареждане могат да имат два вида контроли. А именно електронни и механични.

Последният тип управление се извършва с помощта на специални превключватели.Те са предназначени да регулират нагряването на водата по време на пране, да задават режима за различни материали. Можете също така да изберете броя на оборотите на въртене. Електронно управление – това предполага по-широко и опростено регулиране. Тук можете да зададете параметри на центрофугиране, температура и брой изплаквания.

важно! Някои модели може да имат дисплей, чрез който можете ефективно да контролирате цялата работа на пералнята. Подобна машина е малко по-скъпа, но предимството е способността да се пести вода и енергия.

Важни точки при избора на пералня

Има малък брой други фактори и характеристики, които трябва да бъдат взети под внимание при избора на пералня. Те не са толкова важни, колкото спестяванията, но въпреки това са в състояние да увеличат функционалността на устройството и неговата лекота на използване.

Следните параметри заслужават специално внимание:

 • Препоръчително е да имате защитна система, която да ви предпази от течове. Бюджетните модели обикновено имат защита на маркуча. Те са оборудвани със специални защитни устройства (клапи). Като правило, ако маркучът е леко повреден, водата веднага спира да тече. Корпусът на домакинските уреди също е защитен от прекомерно количество вода. И ако има твърде много вода, зададената програма веднага ще спре;
 • Също толкова важен е специалният контрол върху образуването на пяна. Ако по време на процеса на пране се натрупа много пяна, пералнята също ще спре да работи за известно време;
 • Много популярни са пералните машини, оборудвани с функции за отложен старт. Това е доста полезна опция, тъй като процесът на пране може да бъде отложен за неопределено време. Потребителите на такива машини избират да перат през нощта, когато електричеството е много по-евтино;
 • Възможност за регулиране на нивото на шума. Оптималният модел ще бъде машина, чиито параметри на шума по време на центрофугиране не надвишават 70 dB, а по време на процеса на пране не надвишават 55 dB.

Обобщаване

Когато избирате вертикална пералня, трябва да обърнете внимание на голям брой параметри. Ако обърнете специално внимание на основните, можете да закупите точно този тип оборудване, което е оптимално подходящо за индивидуалните предпочитания на всеки потребител.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня