Рейтинг на перални машини 2019

Оценка на пералната машинаТази статия представя рейтинг на различни производители на перални машини въз основа на надеждността. Той е съставен въз основа на отзиви на клиенти и повреди, отстранени в нашия сервизен център.

В продължение на няколко години служители на различни сервизни центрове събираха статистика за качеството на пералните машини. Бяха взети предвид следните фактори:

 1. брой и честота на обаждания с аварии от определен тип,
 2. трудност при ремонт,
 3. цена на резервни части
 4. и други фактори.

Как да изберем правилната технология

Винаги искаме да направим добър избор, когато купуваме всеки домакински уред. Независимо дали става въпрос за хладилник, пералня, телевизор - имаме нужда от стабилна и качествена работа на оборудването в продължение на много години.

Имайки намерението да похарчим определена сума, идваме в магазина, надявайки се интуитивно да изберем оптималния модел или да изслушаме аргументите на продавача. Да разчитате на мнението на вътрешния си глас при избора на оборудване е толкова рисковано, колкото и да се доверите на мнението на продавача. В крайна сметка е важно служителят на магазина да ви продаде „правилната“ марка и модел. Той получава заплащане за това.

По-добре е да прекараме смислено време в търсене на нужния ни материал в интернет, отколкото да хабим нерви и пари в тичане из сервизни центрове. Можете да разберете подробности за всяка марка перална машина, да сравните техническите възможности и характеристики. И също така разгледайте висококачествени снимки на модели. Единствената трудност е намирането на обективни данни за надеждността.

Посещение на специализирани ресурси и форуми с отзиви от собственици на перални машини ще бъде полезна дейност.Но тъй като там няма обща информация, ще намерите много противоречиви мнения. На чие мнение да вярваме и струва ли си изобщо да вярваме? Всяко мнение е просто нечие субективно преживяване или специално написана положителна рецензия, въведена от производителя, за да рекламира собствената си марка перална машина, която няма положително качество на работа.

Най-добрата пералня

Доверете се и след това проверете!

След като получите определена информация във форуми или прочетете рецензии, обърнете се към надеждни източници на информация - сериозни масови проучвания или ремонтни сервизни центрове. В центровете, на чиято статистика разчитаме в статията, се извършват по няколко хиляди ремонта годишно. Записани са много положителни и отрицателни отзиви. Затова не се страхуваме да поемем отговорност и да класираме пералните машини от различни марки според надеждността на всяка от тях.

Данните, взети предвид при оценката на надеждността

 • Цена.
 • Безотказен експлоатационен живот на уреда при интензивна употреба.
 • Качеството на използваните части.
 • Характеристики и свойства на дизайна.
 • Качество на изработка.

Взехме предвид устройства с режими на въртене и пестене на енергия по клас (от „A+“ до „B“). Маркировката "C" изобщо не беше взета предвид. В този рейтинг пералните машини не се определят от броя на продажбите, тъй като не всеки купувач може да плати много висока цена. И по отношение на безпроблемна работа в рамките на тригодишен период от датата на закупуване. Също така марките „Smeg“, „Schulthess“ и други слабо разпространени индустриални модели в Русия не бяха взети под внимание.

Преглед на моделите и разпределението на местата

“Miele” е немска техника “премиум клас”, чиято висока цена се определя от перфектното й качество, което гарантира, че машината ще служи безпроблемно три години и няма да бъде бракувана дори след петнадесет години. Тази марка не е включена в следната диаграма поради много ниския процент на неуспех. Редки повреди възникнаха по вина на електрониката или клиента.

Почетното лидерство в класацията принадлежи на немските марки “BOSCH” (Bosch) и (Siemens) “SIEMENS” (за таблицата ще обединим марките в една и ще ги обозначим като “BOSCH”). Броят на случаите на откази в работата им през първите години на употреба не надвишава лентата от 5%. Съотношението между цена и отлично качество е оптимално. Марката Electrolux, която се класира на второ място, е с 0,5% зад BOSCH. "Zanussi" (Zanussi), марка, произведена от концерна Electrolux, уверено се установи на 3-то място. Отзивите на клиентите също бяха взети под внимание тук. Броят на ремонтите на Zanussi е не повече от 7,1%. Добра евтина пералня, която е надеждна.

“LG” (Elgie) и “Samsung” (Samsung) са доста добри модели, произведени в Корея. Имат достъпна цена и голям асортимент от модели. За което получават четвърто и пето място в нашата класация. Процентът на повреда на тези машини е приблизително 9%.

Бивши „италианци“, сега сглобени от руски заводи: „Аристон“ (Ariston) - 20%, „Индезит“ (Indesit) - 25%, „Ардо“ (Ardo) - 33% заемат места от шесто до осмо. Голямата разлика от 11% вероятно се дължи на непредсказуемостта на руския монтаж, който използва части с лошо качество. За съжаление, много устройства от тези марки се провалят в рамките на три до четири години от датата на закупуване. Но ако имате късмет, 20 или 30 процента ще издържат около осем години.

Събраната информация е актуална повече от десет години. Всеки производител се стреми да намали производствените разходи. И това доведе до пропорционално влошаване на качеството на почти всички марки. Оценката на надеждността е направена по петобална скала. Графиката е подредена в низходящ ред по качество.

Рейтинг на перални машини (качество)

Първите три години на използване: % от сервизните обаждания

Повреди на пералня

"Кенди" не беше разгледан поради влошеното качество на новата линия. Историята обаче помни надеждността и издръжливостта на ранните модели. „Вътрешностите“ на тази марка изобщо не се оценяват в сервизните центрове.

С право си позволихме да пренебрегнем BEKO и да забравим за Rolsen. Retona също не заслужава внимание.

Когато избирате машина, обърнете внимание на материалите и качеството на резервоара. При евтините модели има значителна вероятност от изтичане. И следгаранционните ремонти ще бъдат твърде скъпи за такава евтина пералня. Поради това те по-често се изхвърлят, отколкото ремонтират. Между другото, в този случай е наистина полезно за вашия портфейл да прочетете отзивите на клиентите, за да видите дали има такава грешка в модел, който е привлекателен за вас.

Проучване на руския пазар на перални машини показа, че най-добрите перални машини в класацията по отношение на надеждността са „BOSCH“ (Bosch) и „SIEMENS“ (Siemens). Miele заема подиума и ще остане ненадмината още дълго време.

Ако притежавате евтина пералня, не се притеснявайте. Не е факт, че определено ще се счупи. Осигурете подходяща грижа за вашата пералня. И е възможно да ви служи дълги години.

   

270 читателски коментара

 1. Граватар Игнат Игнат:

  Взех сименс и не се притеснявам, немското сглобяване и много полезни програми го правят висококачествено и необходимо оборудване в къщата.

  • Gravatar НАТАЛКА НАТАЛКА:

   Моята SIMA (Siemens Sivamat) стана на 18. Купихме я преди раждането на първото ни дете с пари за майчинство. Служи вярно. Вярвате или не, пластмасовата кука на ключалката на люка се счупи, не можем да я намерим. Затруднявам се с избора. Бих искал надеждна единица.

   • Граватар Руслан Руслан:

    Electrolux EW1677f (пиша по памет) работи от 2002 г., закупен също при раждането на първото ми дете. И за разлика от вашия Siemens, нищо не се счупи, ttt))

    • Граватар Лили Лили:

     Имаме и Електролукс, на сервиз е от 2005 г., нищо не се е счупило.

    • Граватар Александър Александър:

     Днес нищо не ви се е счупило.

   • Граватар Максим Максим:

    Намерете стругар, нека издълбае кука от парче пластмаса.

   • Граватар Вячеслав Вячеслав:

    Аз също имам сименс и той също се счупи, куката за заключване на вратата, свалих я, дадох я на завода - направиха я стоманена, вече няколко години всичко е ок!

    • Граватар Людмила Людмила:

     Indesit, работи 20 години.
     Сега си търся заместник. Такава пералня вече няма да намерите.

     • Граватар Полина Полин:

      Работих и за Indesit 21 години. В продължение на 13 години от това време работих за 2 семейства (родителите ми бяха болни). Сега си търся заместник. Всичко. „Старата дама“ не го прави.

     • Граватар Анонимен Анонимен:

      Машината Indesit с горно зареждане е в експлоатация от 21 години.

   • Граватар Татяна Татяна:

    Купете Mile, няма да съжалявате. Наистина скъпо.

    • Граватар Наталия Наталия:

     Мила има най-лошото оборудване, ужасни отзиви, всичко винаги се разваля, не е ясно защо взимат толкова много пари, тогава Купърсбуш е по-добър.

     • Граватар Евгений Юджийн:

      Пишете къде Mele е на 1-ви ред и има най-нисък процент заявки за ремонт. На кого да вярваме? 🙂

     • Граватар Алексей Алексей:

      Миле ли е най-лошата техника? 🙂
      Това са глупости. Изключително надежден, но скъп. И гаранцията е наред, за разлика от Coopersbush. А 2500 долара за пералня са много.

   • Граватар Елена Елена:

    Ардото ми е вече на 18 години беше най-евтиното и затова го купихме. Ще го сменяме, защото гумата се счупи и започна да тече (явно нещо не е извадено от джобовете). Както е, няма оплаквания, а в сравнителната таблица е най-недостойният.

    • Граватар за Свети Валентин Валентина:

     Моят Ардо е на повече от 20 години.Не е ремонтирана, италианска изработка. Доставени в изправност. Мисля кой да си купя. Казаха, че Ардо не се продава отдавна. Вертикално натоварване.

   • Граватар Ренат Ренат:

    Може да се отпечата на 3D принтер.

   • Граватар Евгений Юджийн:

    3D печат в помощ.

   • Граватар Алекс Алекс:

    Беше същото.

 2. Граватар Анатолий Анатолий:

  Слушах отзивите и купих Elzhi LG. Майсторите не можаха да я обуздаят. Скочи из цялата баня. Счупи плочката. Майсторите предложиха да сменят плочките на пода. Търпението свърши. Продадох го на половин цена въпреки че беше нов. Това е моят опит.

  • Граватар Роман Роман:

   Взех и LG. Дори и без нивелиране с нивелир, има само минимални вибрации по време на цикъла на центрофугиране, което е трудно забележимо за окото.

  • Граватар Владимир Владимир:

   Имаше същия проблем. Тогава реших да развия пластмасовите болтове. Те са транспортируеми, свързват тялото и барабана. Барабанът висеше на амортисьорите и всичко беше наред. На практика няма вибрации.

  • Граватар Саня Саня:

   Препоръчах LG direct drive на сестра ми, тя не може да бъде по-щастлива. Плочките не бяха сложени толкова добре и мъжът й не ги изравни.

  • Граватар Иван Иван:

   Главата трябва да се лекува!

 3. Граватар Лариса Лариса:

  Машината ми AEG скоро ще бъде на около 20 години, трябва да се смени, жалко.

 4. Граватар Оксана Оксана:

  Нашата стара пералня беше Siemens, най-обикновената, работи около 15 години. Сега са взели и Siemens, но този път е интелектуален - IQ800. Използваме го малко повече от шест месеца, впечатленията са много положителни. Пералня, за която можете само да мечтаете...

 5. Граватар Елена Елена:

  Нашият Siemens тази година навърши 18 години. Звънях на майстора само веднъж за цялото време, той каза, че това са най-добрите перални.Бих искал да го заменя за нещо ново, но след като прочетох отзивите, съжалявам за себе си.

 6. Граватар Роман Роман:

  Моята пералня LG работи вече три години. Много съм доволен от представянето му. Модел F1092

 7. Граватар Александър Александър:

  Купих LG и не съм доволен, скача, спукан корпуса, сами преценете качеството.

 8. Граватар Алексей Алексей:

  Механичен команден апарат Ardo a800 на 10 години наскоро смени четките на мотора - бяха износени до нула. Машината никога не се е разваляла, но е вярно, че е произведена в Италия, а не за Русия. Всички надписи са на италиански.

  • Граватар Ярослав Ярослав:

   Нашият Ardo T80x (Италия) се разваля вече 10 пъти.

  • Граватар Юрий Юрий:

   А800 за 15 години смених само ремъци. Въпреки това издава шум по време на цикъла на центрофугиране. Но я заключвам в банята.

  • Граватар Андрей Андрей:

   Моят Ardo A1000X (Италия) издържа 20 години. Смених четките на двигателя и механизма за отваряне на люка. Сега уплътнението на капака на резервоара се е счупило. При разглобяването огледах всички части в какво състояние са - почти като нови (дори лагерите са идеални). Ето какво значи неруско събрание!

   • Граватар Андрей Андрей:

    В нашето семейство пералнята INDESIT работи 12 години (руско събрание). Тя уби дъщеря си, като сложи прах за пране на ръце.
    Събранието не повдигна никакви оплаквания!

    • Граватар Евгений Евгения:

     Ние също имаме Indezit от 16 години, изглежда умира (вибрира силно по време на центрофуга), но служи вярно...

     • Граватар Херман Херман:

      Смяна на амортисьори. Емисионната цена е 1200-1500 рубли.

    • Gravatar твоята дъщеря Твоята дъщеря:

     Кой кого уби? Къде са фактите? Заземяване?

 9. Gravatar Innocent Инокентий:

  Потвърждавам за Siemens! При нас работи вече 12 години без забележки! Като му дойде времето ще взема подобен!

 10. Граватар Михаил Майкъл:

  Имам Candy 655 xt. Тя вече е на 20 години! Вярно и искрено спечелих обратно моите $300. Никога нищо не се е счупило и сега работи. Само Котката, копелето, скъса гумата на люка и сега тече (((. И това е причина да си купите модерен. Спете спокойно, скъпи другарю!

  • Gravatar на Дийн Дина:

   LG работи за нас вече 17 години. Наскоро отново се развали и електрониката изхвърча. Майсторът каза, че такива перални могат да бъдат ремонтирани завинаги. И сега новите обикновено се правят за еднократна употреба.

  • Gravatar Mouse Мишка:

   Измийте котката

 11. Граватар Лена Лена:

  Zanussia служи вярно 12 години, сега е на първи ремонт, няма оригинални части, жалко

  • Граватар Анна Анна:

   А нашият служи вярно от януари 1998 г., това е европейско качество! Жалко да си тръгвам, но исках по-модерни функции...

   • Граватар Сергей Сергей:

    И нашият Zanussi работи от 1988 г. Италианска сглобка. Единственият ремонт беше смяната на дренажната помпа (смених я сам - помпата струва 300 рубли). При разглобяването обърнах внимание на качеството на гумата, уплътненията и маркучите - изглеждат като нови. Усеща се, че ще работи тихо през следващите 25–30 години!

    • Граватар ал ал:

     глупости

     • Граватар Олга Олга:

      Моят ZANUSSI работи от 1996 г. Все още пере и центрофугира всичко. Капакът вече е ръждясал (моята машина е с горно зареждане), но всичко работи

    • Граватар Олег Олег:

     Потвърждавам. Моята Zanusya обслужва от 2000 г. Веднъж, преди около 5 години, смених двигателя в помпата и това е. Злато, а не пералня

    • Граватар Руслан Руслан:

     Вярвам, защото Zanussi е група от electrolux.

     • Граватар Рома Рома:

      През 2016 г. се счупи тесен 32 см ZANUSSI FL704NN, закупен през 2004 г. за 18 хиляди рубли. Лагерът бръмчеше и купих тесен 34 см ELECTROLUX EWM1042NDU за 34 хиляди рубли. Казват ми защо не купихте Indesit или Beko за 15 хиляди рубли? Ще покажа вашата статия в моя защита!

    • Граватар Галина Галина:

     Моята е същата. Супер машина!

 12. Gravatar maxim050 максим050:

  Имах Indesit, работих около 7 години. Няколко пъти се повреди. След това лагерите паднаха. След това доста време избирах и взех LG. Работи почти перфектно и шуми много по-малко. 2 години - нормален полет :)

 13. Граватар Андрей Андрей:

  Най-накрая дойде време да смените пералнята. Машината SAMSUNG служи 13 години. По време на обслужването е сменен веднъж парното. Много доволен. Сега не знам какво да взема.

 14. Граватар Роман Роман:

  Имам Ariston AL 109X MARGHERITA 2000 произведен в Италия. Работеше безупречно 14 години. Едва през 2015 г. нещата започнаха да се объркват. Самият аз не съм майстор, но с помощта на интернет смених лагерите, които първи се провалиха. Поправих го! Се случи! на третия опит. Малко по-късно машината спря по време на пране. След като го анализирах в интернет, се спрях на четките. Точно! Сменени. Работи! Онзи ден софтуерното управление се въртеше произволно в кръг. Отново се върнах в Интернет. Следвайки съвета там, рестартирах машината, зададох програмата на 0 и извадих щепсела от контакта. От първия път не се получи. Само от третия. Работи! Наскоро помпата (дренажната помпа) изръмжа силно. Сам се успокоих! Няколко дни – полетът е нормален! Ще изстискам до последно от Маргаритка. Ако нещо се случи, ще трябва да потърсите заместник. Ще гледам и в немска или италианска сглобка 😉

  • Граватар Татяна Татяна:

   Моята Дейзи Аристън отпразнува своя 18-ти рожден ден! Всеки ден се моля за нея! Италианска сглобка, през цялото това време имаше само дребни ремонти под формата на помпа... страхувам се, че днес няма да намерите такава...

  • Граватар Александър Александър:

   Напълно съм съгласен с г-н Роман. Исках да го взема сам, но размерите не пасват. Трябваше да взема Сименс вертикален. Siemens служи 12 години! В онези дни МАРГАРИТА АРИСТЪН беше най-добрата в класа си! Който го е взел тогава го е страх да го замени за днешния ширпотреб!

   • Граватар Алекс Алекс:

    Напълно съм съгласен с теб! Нашата Марго е на 20 години, стандартна, лесен ремонт: лагери с уплътнения, помпа и четки на двигателя. Купето вече е корозирало на места. Не мога да й избера заместител. Сред евтините, LG с директно задвижване е оптимален за моето семейство, но компанията поставя специални ограничения върху живота на машината под формата на конична седалка за монтиране на уплътнението на вала, от което с течение на времето самото уплътнение се изтласква и създава теч на вода и повреда на лагерите (приблизително на третата година от експлоатация трябва да се повреди, както и "хромирането" на вала (точката на триене "Семеринг-вал") Това е 6-7,5 Общо взето, гледайте документалния филм „Ефектът на електрическата крушка“.

  • Граватар Алекс Алекс:

   „Орем“ вече 23 години. Без ремонти. Италия.

  • Граватар Катерина Катерина:

   Да, и нашата Маргаритка работи от 19 години, но тази година нагревателят беше сменен. Къде мога да взема такъв сега?)

  • Граватар Марина Марина:

   А моята Маргаритка пере от 16 години, няма проблем. Но тялото му е ръждясало и сега не е красиво, но работи :)

 15. Граватар Юрий Юрий:

  Samsung на 11 години. Сменихме помпата - 5-6 измивания на месец струват 8800 рубли.

 16. Граватар Андрей Андрей:

  Експерти, къде е Whirpool в класацията?)

  • Gravatar Everyman Хайде де човек:

   Коментарите са добри за машини правени преди 10-15 години, но Whirlpool-ите още не са произвели толкова за статистика... сега машините са ненадеждни, компоненти са отвсякъде, където се купуват на едро за по-малко. Имам Otsein от 21 години и работи ... И сега е включен в Candy - не го хвалят ...

  • Граватар Андрей Андрей:

   Моят Whirlpool, сглобен в Италия, работи 22 години и едва сега двигателят започна да загрява и барабанът спря да се върти. Единственото, което се счупи, беше пластмасовата дръжка на люка, която струваше една стотинка. Сега не знам кой да избера. Съдейки по прегледите, ще трябва да очаквате не повече от 5-7 години. Тъщата на Сименс има бартерен магазин от 1993 г. и работи все едно нищо не е било.

  • Граватар Юрий Юрий:

   Нашата пералня Whirlpool издържа 14 години и 6 месеца. Помпата е сменена преди четири години. Сега шублерът се разпадна.

  • Граватар Олга Олга:

   Сега съм на втория си Whirlpool.

   Първият работи вярно 18 години. Но новият го няма още 3 години и вече се разваля 5 пъти. Вече ми писна. Чета ревюта и вече си мисля, може би е по-добре да си купите употребяван от Германия, отколкото отново такъв нов "сложен", който след това трябва да бърникате и да инвестирате много пари 🙁?

 17. Граватар Александър Александър:

  През 1989 г. си купих “Еврика” (лиценз на Zanussi) и още работи, само преди година изтече уплътнението на вала. Намерих нов печат за него на пазара и бях много изненадан.
  Инсталирах го сам и продължава да работи. От много години се опитвам да си купя нова, модерна кола, но когато чета мнения в интернет за повреди, желанието веднага изчезва. Последният път, когато ме довършиха, бяха ревюта за счупени Mieles, които
  Сега те се събират в Чехия. Какво да искаме тогава от други фирми. 26 години работа. Ето какво беше сглобяването в Съветския съюз.

 18. Граватар Евгений Юджийн:

  ... ползваме BOSCH от 18 години, купихме и немски монтаж, първите, които се появиха. Пере 4 деца и мен и жена ми. Грубо казано, работи всеки ден без никакви оплаквания. Препоръчвам го, благодаря :)

  • Граватар Марина Марина:

   Моето „малко момиче“ скоро ще стане на 20 години. немска сглобка. Никога не съм викал майстор. Новият AEG ще бъде доставен днес. Сменям го само защото старата машина няма таймер (много ми трябва). Bosch Не мога да се накарам да го изхвърля, ще го сложа в гаража.

  • Граватар Роман Роман:

   Разполагаме и с немско сглобен Bosch. Вече 10 години, ремонтиран 2 пъти. Електрониката летеше, но се мие перфектно.

   • Граватар Иван Иван:

    Електрониката и нагревателните елементи на Bosch са слаби и ненадеждни места.

  • Граватар Татяна Татяна:

   От къде да го взема сега, немска сглобка...наше производство, независимо от изтеглянето, е ремонт.

 19. Граватар Виктор Виктор:

  WHIRLPOOL - 12 части безупречна работа. Електронното плато спря дълголетието. Майстора го ремонтира за 3 пранета. Търсим модел на същата фирма. Обичам пералнята толкова, колкото обичам жена си за нейната красота и надеждност!

 20. Граватар Бабченко Алла Бабченко Алла:

  Имам Меле, за 3 години сменихме три машини, защото късат разни неща. Живея в Италия, така че няма проблеми с размяната на машината, но съм много разочарован от тази марка и ще поискам от компанията да ми върне парите.

 21. Граватар Оксана Оксана:

  Имахме машина Ariston - бяхме много доволни, служи 8-9 години. Смениха го с Hot point Ariston, издържа още 4 години, започна да скача и трака... Сега го търся.

 22. Граватар Алексей Алексей:

  Ние използваме Ariston Dialogic от 17 години. Никога нищо не се е счупило. Жалко, че вече не се продават. Имахме нужда от втора машина, купихме Electrolux EWS 106410 W - развали се след 2 години. Ето оценките за вас.

 23. Граватар Нина Нина:

  Първата машина беше Indesit, работи 12 години и я подариха на баба ми. Втората беше BOSCH, след 6 години я затвориха, ремонтът струва повече от самата машина. Сега и ние се чешем по главите.

 24. Граватар Лана Лана:

  Машината ALTUS, сглобена в Турция, служи вярно и вярно в продължение на 10 години, понякога извършвайки няколко цикъла на пране на ден. НИЩО не се счупи нито веднъж. И никога не е имало проблеми. Одеяла, шалтета, пухени якета, възглавници, калъфи за пералня... Само спортни обувки никога не перах. Е, и аз ги гледах, разбира се, с любов и старание. Но вероятно висококачественото оборудване все още има свой специфичен експлоатационен живот. През януари стъклото на люка се спука, както каза майсторът, поради времето и прецизното „биене“ на метални предмети (например копчета за дънки). Тъй като пералнята е рядка, сглобявана е в Турция, стъклото е чакано почти месец, монтирано е, пратиха стъкло от VEKO, всичко беше перфектно. уви Спря да изцежда вода. Най-вероятно помпата. Реших да си купя нова пералня, защото... Предполагам, че при десетгодишна машина инвестицията за ремонт може да не се оправдае. Но...след като прочетох отзивите, мисля, че може би първо трябва да сменя помпата?)))

 25. Граватар Андрей Андрей:

  Имам италиански Аристон 2003г. Купих топъл лагер от Auchan. През цялото това време коланът се спука и микросхемата в мозъка беше покрита. Иначе нищо, само свири по време на центрофугиране като турбина на кола, но се търпи

 26. Граватар Елена Елена:

  "Самсунг" работи от 17 години като "Папа Карло" и сега мие перфектно, едва вчера падна уплътнението на вала - никога не се е счупил. Жалко за такъв работлив човек

 27. Граватар Сергей Сергей:

  „С право си позволихме да игнорираме BEKO и да забравим за Rolsen. "Ретона" също не заслужава внимание. Звучи някак си много снобско. Защо беше разрешено? Обяснете. Например, в интернет има много добри отзиви за перални BEKO, които едва ли могат да бъдат сведени до реклама на марката. Цената е достъпна, много хора го купуват и го хвалят... Та каква е статистиката за тази марка? И като цяло всеки производител заслужава внимание. Иначе много прилича на персонализиран преглед... Кои сервизни центрове са събрали данни, за какъв период точно? Кой анализира данните? Използвайки каква методология, какъв статистически софтуер? Или така, на коляно?

  • Граватар Кристина Кристина:

   Имам Беко 13,5 години без ремонт!!! И предишния ден се счупи толкова много, че е просто по-лесно да си купите нов. Сега мислим какво да вземем.

   • Граватар Александър Александър:

    VEKO от 2000 до сега 2016 полетът е нормален = нула повреди, но цикълът на въртене е много силен. Да купувам нов или да се радвам на рева?

    • Граватар рус рус:

     Работи точно три години и месец (достатъчно, за да анулира гаранцията), а сега лагерите са толкова разхлабени, че се усеща, че нашата висока сграда ще излети. Ще вземем Bosch. Преди това Зануси работи 17 години.

  • Граватар Анна Анна:

   Взехме Беко преди година, проблем е, не машината... не измива дори елементарни петна. Но първоначално изглежда нормално. Сигурно го хвалят, защото е евтин.

  • Граватар Сергей Сергей:

   14 BEKO работи. Просто е счупен.

   • Граватар Олга Олга:

    Веко ни служи 18 години. Купих крафт.

 28. Граватар Елена Елена:

  Имах Samsung от 10 години, работеше като чар. Дори не можех да си помисля, че външният вид на нещата, които носите, зависи толкова много от машината, в която ги перете! Сега го знам. Защото Самсунгът се счупи и го купих вместо Аристон. Това е ужасно. Изплакване - минимум 38 минути! Цикли от 2,5-3,5 часа. Нещата се превръщат в изпрани парцали. ще ги сменя.

 29. Граватар Сергей Сергей:

  Моята пералня ASKO W510D работи 12 години. Опората от страната на задвижващия ремък се е счупила. Бих искал да го ремонтирам. Някой може ли да ми каже от къде да купя опори и апарати за тази кола, но не и левите? Кой може да препоръча коя пералня можете да закупите сега с най-добро качество? Не виждам отзиви за директно задвижване. Отговор.

 30. Граватар Алексей Алексей:

  Защо никой не хвали Вятка? Служи повече от 12 години без ремонт.

  • Граватар Александър Александър:

   Ще похваля Вятка, устройството е на 14 години, програмите са всичко, от което се нуждаете, без излишни звънци и свирки, миналата година имаше първата повреда - изтече семерингът, ремонтникът намери оригинален - ремонт с моя монтаж и разглобяването струва 650 рубли. - СМЯХ!! Със сигурност със сегашните прегледи, пазете Вятка поне още 14 години.

  • Граватар Наталия Наталия:

   да Vyatka е отлично устройство! В експлоатация е около 15 години. По някакъв начин започна да се върти лошо, почистих филтъра - всичко се върна към нормалното.

  • Граватар Ирина Ирина:

   Имаме Вятка - автоматик от 1996 г. И много ми харесва. Съпругът ми всъщност го ремонтира сам няколко пъти. Тя служи вярно в продължение на 20 години. Започна да действа. Търся нов...

 31. Граватар Екатерина Катрин:

  Bosch немска сглобка. Служи 18 години. Вчера първата повреда.
  Сменени са амортисьор и ремък. Майсторът каза, че сега не правят перални с такова качество.Срокът на експлоатация е 5, ако имате късмет, тогава 8 години и това е всичко.

 32. Граватар за Свети Валентин Валентина:

  Съгласен съм със Сергей за VEKO. Тя работи, скъпа, 15 години. Трябваше да го транспортираме от апартамент на апартамент. Така че сега взех EYECO. И старият също ще служи в дачата.

  • Граватар Ирина Ирина:

   Коя си взе? Смених Беко за LG. Съжалявам.

 33. Граватар Аленка Аленка:

  ARDO A400, закупен през 1996 г., роден италиански монтаж, живя до февруари 2015 г., вярно работещ през ежедневното пране - барабанът започна да чука и да се мотае, дъвчеше прането - изпратиха го да почине... Следвайки примера на родителите си, аз взех BOSCH, пералнята им е на 20 години, този ден е жива и здрава, нито една повреда) Засега съм доволен от моята)

 34. Граватар Леонид Леонид:

  Elektrolux служи вярно в продължение на 12 години. Вчера се върна. Време е да се смени с модерен.

 35. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Samsung. След 5 години беше сменена помпата и след още 5 години бяха сменени лагерите на барабана, защото семерингът беше повреден. И 10 години по-късно, 2 повреди. Седя тук и избирам нов.

 36. Граватар Вера вяра:

  Беко ми работи от шестнадесет години и е безавариен и без ремонт, но е шумен. Събранието беше турско. Но днес забелязах, че помпата, изпомпваща вода към канализацията, започна да бучи неестествено и по-силно от трактора. Седя си замислен...

  • BOSCH Gravatar BOSCH:

   Проверете дали в помпата няма чужди предмети (там често попадат карфици и дребни пари от джобове).

 37. BOSCH Gravatar BOSCH:

  BoschWV1201 - работи вече 17 години! По дяволите, вече ми омръзна, искам нещо ново! Нито една повреда!

 38. Граватар Ардо Ардо:

  Ардо от 1996 г. служи вярно 15 години.Само веднъж смениха помпата, но тя винаги пере нещата внимателно и с любов (тюл и коприна, каре и спортни обувки). Преди четири години трябваше да се сменя на Zanusi. Пазач!!! Той разкъсва нещата, вдишва, но изобщо не говоря за шум. Винаги вие и излита.

  • Граватар Олга Олга:

   Това е второто ми Zanussi, никога не съм си късал бельото. Първото обаче след няколко години започна да скача, а второто сега започна да работи само на памук и центрофуга, в други режими показва грешка, ще викам майстор, ако ремонтът не е много скъп , тогава ще го ремонтираме, но ако е скъпо, тогава е по-евтино да си купите нов. По принцип Zanussi е нормална пералня. Просто сега цялото оборудване е направено да бъде краткотрайно, иначе къде да го сложим това изобилие от стоки...

 39. Граватар Сергей Сергей:

  LG на три години, мие тихо, не скача, вибрациите на смърча се виждат, не са силни, колкото и да го угаждам :))) Недостатъците са, че водата остава в еластичната лента и канализацията е шумна, но това не е критично, доволен съм като слон.

  • Граватар Олга Олга:

   Вчера се разхождах из магазина и гледах пералните. Оказва се, че има един с гумен наклон, така че водата да се оттича от него.

 40. Граватар Светик Светик:

  Имам LG с директно задвижване, по едно време паднах по рекламата, година по-късно смених помпата (5 хиляди), скача като луда, нищо не помага (на гумени накладки е на ниво). Понякога трябва да го държите с ръце, за да не съборите вратата. Трябва да го променим, но за какво?

  • Граватар Джоузеф Джоузеф:

   Опитайте да премахнете гумените подложки. Продават се активно в магазина. Имаше подобна ситуация с LG - изхвърлиха уплътненията и стои като камък, не се тресе!

 41. Граватар Танечка Танечка:

  Нашата машина Eureka работи вече 42 години.

  • Граватар Татяна Татяна:

   ..зашеметяващо...това е КАЧЕСТВО!!!!

  • Граватар Людмила Людмила:

   Така че Eureka е полуавтоматичен.

 42. Граватар Валентин Валентин:

  Indesit работи от 15 години...дори измити самонарезни винтове)). Недостатъци: стар модел и вибрира при въртене на 800 оборота..

  • Граватар Сергей Сергей:

   Indezit iwub4085 работи 4 години. При въртене на 800 оборота подскача. За 4 години се спукаха два електронни модула. Накратко, не го препоръчвам.

   • Граватар Александър Александър:

    Имаше LG, препускаше като жребец! Продадоха го и взеха Индезит. Две години по-късно четките се износиха... майсторът го смени за 2500 рубли, година по-късно го смени сам за 300 рубли, година по-късно отново - лагерът полетя! Не препоръчвам нито LG, нито Indezit!

 43. GNG Gravatar GNG:

  Philips работи без ремонт 30 години, можеше и още 20. Но вчера поръчах LG и сега се чудя дали не бързах. Исках да сменя оборудването си преди пенсиониране.

 44. Граватар Игор Игор:

  Zanussi все още е първият, доставен в Украйна. Честна Италия. 20 години върши, само веднъж наскоро виках майстор, смених лагера и каза, че ще издържи още три-четири години. Много доволен.

 45. Граватар Татяна Татяна:

  Машината ми HANSA работи 14 години без никакви оплаквания и повреди. Лесен за поддръжка, безшумен, с наклонен резервоар. Много добра пералня. Изведнъж барабанът спря да се върти. Техникът диагностицира повреда в лагера. Той каза, че сега не може да намери роднините си и замяната им със съществуващи ще струва 90 долара. Гаранцията за работа обаче е само един месец. Той предложи да купи нов. Но кой да изберете? Прочетох ревютата и видях, че няма достоен заместител.

  • Граватар Елена Елена:

   Аз бонбони, барабанът спря да се върти по същия начин.Тя служи вярно 10,5 години. Не знам дали да пробвам да го ремонтирам или да си купя нов

   • Gravatar Glory слава:

    CANDY работи за нас 12 години. Веднъж смених помпата. Тогава лагерите започнаха да бръмчат. Решихме да променим, взехме LG, ако знаех, нямаше да го взема. След 2 години се появиха проблеми, които не са присъствали при CANDY от 12 години.

  • Граватар Сергей Сергей:

   Не вярвайте на господаря. Сам си смених лагерите в машината. И амортисьори. Всичко работи отлично. Лагерите ги купих от пазара, нови. Той иска да прави пари от вас и не е лошо.

  • Граватар Олга Олга:

   Hansa Aqua Spray е любимият ми немски продукт. От 2004 г. съм работил за 2 семейства. Веднъж сменихме лагерите, сега грешим с нагревателя. Стои разглобен и чака съдбата си. Като чета отзивите, съм разочарован. Ще настоявам за ремонт. Е, това е лотария с покупка.

 46. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Цял живот сме ползвали Daewoo. Какво да кажа, японско качество. Работи, докато изгние.))

  • Граватар Игор Игор:

   Daewoo?
   Япония? от коя година?

  • Граватар Василий босилек:

   Тогава е по-добре да кажем качество с бързо око ;D

 47. Граватар Генадий Генадий:

  Пералня LG intello. 12 години нормален полет без поддръжка или ремонт.

 48. Граватар Анонимен Анонимен:

  Седя си и ридая, Веко имам от 1997 г., никога не се е счупвала, минала е през всички движения с мен, умна е, тиха, много внимателно пере дрехите, няма никакви проблеми с нея, но днес гумата на люка се счупи. Живея на село разбира се няма работилници какво да правя? Не искам друг!

  • Gravatar LERA ЛЕРА:

   Опитайте се да поръчате, защото селото не е в отдалечената тайга :)

 49. Граватар Рашит Рашит:

  Купихме Electrolux с горно зареждане през 2006 г. След 2 години активна употреба се появи теч.Аутопсията показа, че горната пластмасова част, която пасва на барабана, е уплътнена с поялник и от вибрациите пукнатините отново се разпространяват!!! Магазин 5 звезди беше затворен по това време. Запечатах го с течна пластмаса и все още работи.

 50. Граватар Анна Анна:

  Пералнята Atlant работи в моята дача от 6 години без никакви повреди, върти се перфектно и не е шумна. Купих Hotpoint-Ariston RST 601W за моя апартамент, той се върти по-лошо при същата скорост, много по-шумен е при пране и центрофугиране, лоша покупка.

 51. Граватар Михаил Майкъл:

  Indesit, работил 19 години, започна да трака при въртене, извикаха техник, той каза, че трябва да се сменят лагерите или още по-добре целият възел на главината. Емисионна цена 5,5 тр. И тогава нещо друго се поврежда, планираме да купим ново, не знаем кое да изберем...

  • Граватар Олег Олег:

   Ако не знаете, вземете BOSCH!

 52. Граватар Лена Лена:

  Моят Samsung работи от 10,5 години, но днес станах през нощта и не искам да източвам или центрофугирам – това е нещо лошо. Жалко, много го обичам, измих всичко в него без изключение.

 53. Граватар Светлана Светлана:

  Моето "Ардо" е произведено 1997 г., всички надписи са на италиански, товарът е 5 кг, работи отлично, нито една повреда през цялото време, каква надежда!!!

 54. Граватар Иван Иван:

  Клепачът е тесен, горният клепач се нагрява. Моля, кажете ми какво да правя???

  • Граватар Рома Рома:

   Това е норма

 55. Граватар сладур сладурче:

  Взех машина на Бош 1200 оборота нов модел. Оказа се, че не върти добре, за смяна на модула, тоест за смяна на програмата за въртене.

 56. Граватар Василиса Василиса:

  И днес моята машина "Изгаряне" напълно се развали. Капитанът каза, че лагерът излетя. Бях там вече два пъти (да кажа на руски, промених си мозъка).Тя препусна като кон из банята. Служи 6 години. Много съжалявам . Въпреки че не е евтино. Обмислям Boch или Siemens.

 57. Граватар Вик Вик:

  За какво сте всички 12 години 18 години, къде са прегледите на модерните модели от 2014-2015 г.?

 58. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  DAEWOO с въздушно-капков режим пране 7кг работи 8-ма година мие се през ден сглобява се Южна Корея. Обемът стана малък, купих друг за 12 кг със сушене, също DAEWOO, всичко ме устройва.

  • Граватар Олга Олга:

   От къде си купи Daewoo, другарю? Горно зареждане? Не мога да го намеря и не искам да купувам друго - не вярвам, че можете да сложите вълнено палто в друго и да го извадите като ново

 59. Gravatar Electrolux Електролукс:

  Работи от три години, през това време е ремонтиран два пъти, вече са инвестирани осем хиляди рубли и сега се появи шум. Ремонтът ще струва около три до четири хиляди рубли, така че помислете за това..

 60. Граватар Лана Лана:

  Домашен сглобен индезит с вертикално зареждане. Служи вярно от 10 години, не е имало нито една повреда, но има един проблем - горният капак е изгнил, въпреки че го използваме и до днес.

 61. Граватар Анонимен Анонимен:

  Бош Немски 13 години Сменен парно Полетът е нормален

 62. Граватар Юрий Юрий:

  Вертикалната пералня Otsein е на 20 години и е време да я смените, но с какво да я замените? Отзивите не са успокоителни. Как да подходим към избора от 25 до 35 хиляди. Казвам.

 63. Граватар Светлана Светлана:

  Ардо работи в къщата ми от 15 години!!! Не съм се свързвал със сервиз от години

 64. Граватар Валентин Валентин:

  Купих LG модел WD-8023CG (тесен) през август 2003 г.Понякога скача и скача (най-вероятно от настроение), краката отзад са изгнили, металните страни са ръждясали, но продължава да работи. Сега съм упорит работник в дачата и отново се спрях на LG.

 65. Граватар Алексей Алексей:

  Siltal ми работи от 1998 г. Ремонтирах го два пъти: ремъка и изхвърлих кондензатора. Ще работи още три години. Машина чудо.

 66. Граватар Валери Валери:

  На второто пране машината на SIEMENS "умря", но контролният модул беше сменен гаранционно и работи вече 12 години.

 67. Граватар Евгений Юджийн:

  А също и за Вятка, купена през 1993 г. и все още в експлоатация. Вече дори не си спомням да сменя нагревателния елемент и пластмасовата прозрачна капачка на евтина цена.

 68. Псевдоним на Gravatar Ник:

  Нашият ARDO 800 служи вече 14 години. На 6-тата година смениха ремъка, имам съмнения, че майсторът е изневерил... после още 7 години! Коланът е като нов! И започна мъката, три-четири ремонта на електроника, четки, още електроника... майстора е на загуба вече 2 седмици...
  Мислим да вземем нов, какъв, какъв избор...

 69. Граватар Оксана Оксана:

  Маргарита Аристон работи 15 години без нито един ремонт, наскоро започна да тече и остаря. Сглобяване на Италия. Сменен с Bosch серия 6 преди няколко месеца. Събрание Русия. Работи по-тихо, удобен интерфейс. Като цяло доволен. И дори успяха да продадат възрастната дама „Марго“ за продажба, без да скрият възрастта си

 70. Граватарът на Александър Александра:

  Явно не са чували за Whirlpool. Струва най-дълго. Bosch не издържа и година, ремонтите бяха скъпи, купих LG, прехваленият им мотор се разваляше 2 години. А Whirlpool струва 3 години. Супер машина!!!

 71. Граватарът на Ел Еля:

  Имаме Bosch от почти 20 години, все още се произвежда в Германия.Голяма машина на 7 кг. Сменихме само четките преди две години...това е!!! През цялото това време ремонти нямаше!!!! Хубава, обичам я!!!

 72. Граватар Татяна Татяна:

  Zanussi служи 21,5 години - сглобен в Италия. През това време имаше един ремонт - сменен ремък и почистени нагреватели. Влоши се или от чести прекъсвания на тока (Крим), или от факта, че измих силиконово кучешко легло в него и силиконът влезе под барабана. Или по-скоро второто.

 73. Граватар Айнур Айнур:

  Някой знае ли Vestel WM 1040 E 4. Приятели го предлагат, нов е. Заслужава ли си да се вземе?

 74. Граватар ДИМ DIM:

  Моят Whirlpool се развали точно месец след изтичане на гаранцията, тоест след 2 години и 1 месец. Блокът за управление изгоря, ремонтът струва повече от половината нова пералня. Купихме нов. Никога повече няма да си купя Whirlpool, всичко което имах вкъщи от Philips е счупено, като цяло се сбогувах с тази компания, надявам се завинаги.

 75. Граватар Янина Янина:

  Момчета, имам ASKO и изобщо не се притеснявам за това. Машината е на 10 години, пере просто СУПЕР. Не разваля нещата, при 1000 оборота в минута почти всичко е сухо, но не е набръчкано (дори не е нужно да го гладите). Едно време имаше BOSCH, което беше кофти. Ако го смениш само на AEG или ASKO

 76. Граватар Наталия Наталия:

  Whirlpool AWG853 работи 11 години. Перах много, понякога по 3 пъти на ден (2 деца и болен свекър). 1 от 2-те пружини, на които виси резервоара, е счупена, не мога да намеря пружината. Сега се затруднявам с избора на нова пералня.

 77. Gravatar Добре Глоба:

  Всички, всички, всички! Вземете чистокръвен немски, а именно: произведен в Германия. Германецът си е германец.

  • Граватар Ирина Ирина:

   Siemens ни служи вярно вече 15 години. Три пъти имаше ремонт - смяна на десетката и нещо с лагерите.Сега започнах да треперя, когато правя лицеви опори и изглежда, че програмите "забиват". Мислим да вземем нова... Коя?????

   • Граватар Руслан Руслан:

    Определено не BOSCH-Siemens (братя близнаци)! Нашият Electrolux вече е надживял пералните машини от 2002 г., вкл. Боши, Сименс от приятели, роднини, нито една повреда! Когато пишат тук, че машината работи вярно от 15 години, но през това време е била на ремонт 3 пъти, ме кара да се смея, честно)))

 78. Граватар Артур Артър:

  Най-добри пожелания на всички! И много здраве на вашите бели работници. Самото джакузи е вертикално. Взехме го преди 8 хиляди години. за 14. Избрахме го произволно заради размера му. Пф-пф, страхотно звучи!!! Тук се покриват такива годишни числа, 10-20 години. Наистина сега при сегашния курс на долара какво да очаквате да струва една пералня, за да издържи тези 15 щастливи години???? Вероятно няма да намерите свестен помощник до 20 хиляди сега.

  • Граватар Андрей Андрей:

   Бих казал от 40 хиляди :) В Европа има цели отделни компании, които разработват материали и компоненти с такива потребителски свойства, че издържат малко повече от гаранционния срок и не повече. Самият инженер по радиоелектроника през последните 6 години започна постоянно да се сблъсква с микроелементи (резистори и кондензатори), в които след 4-5 години работа разпръскването на проводника се разтваря (дори при пълнене с лак) и продуктът се проваля. Същото важи и за спойка (която се окислява за 3-4 години), лагери (3-4 години и повече), пластмасови части и т.н. и т.н.

 79. Граватар Елена Елена:

  Нашата машина на General Electric работи от 22 години. Монтаж - Англия, тогава струваше 715 долара. Три ремонта на четки на двигател. Прането не се разкъсва, има „пролетно изплакване“, 1200 оборота в минута - почти сухо пране. Сега лагерът "умира".Няма да предприемат ремонти. Търся нов, но не внасят GE. Жалко!

 80. Граватар Юлия Джулия:

  спомни си... когато дърветата бяха големи и водката беше 3,60. Въпросът е - от какво да избера сега? Рос. и корейски. монтаж. От най-лошото най-доброто

  • Граватар Алексей Алексей:

   За това говоря и аз, работи повече от 15 години, работи, но е много шумен и не е ясно какво да купя сега, отзивите за всичко са едни и същи, добри и лоши

  • Граватар Анонимен Анонимен:

   Не беше в 3.60.
   3.62 – беше.

 81. Граватар Наталия Наталия:

  Вятка Катюша работи при нас точно 11 години от 2005 до 2016 г. без никакви оплаквания и ремонти, изпра дрехите перфектно и не разкъса дрехите, всичките й части бяха италиански, резервоарът беше от неръждаема стомана, за разлика от съвременните пластмасови! и след това се счупи: регулаторът на нивото на водата излетя, което доведе до изгаряне на нагревателния елемент. Вече платих 3300 за ремонт, а след това устройството за управление стана напълно тъп, започна спонтанно да източва вода по време на пране, а днес дори по време на изплакване: вдига - и веднага водата изчезва ... ремонтът на „мозъците“ струва още 3 хиляди, а лагерите вече се разпаднаха, Накратко, реших да сменя машината, въпреки че е жалко!!! Но не мога да избера нищо: цените са високи и съдейки по оценките и рецензиите, само супер скъпите имат същото ниво на качество... тъжно!!!

 82. Граватар Артьом Артем:

  Whirlpool AWE 7527/1 е в експлоатация от 2008 г., европейски монтаж. Още не се е счупил. Ние перем 3 пъти седмично. Пере малко шумно, но без никакви повреди. Искаме да го сменим, също и с Whirlpool, но не знаем дали най-новите модели са толкова издръжливи? Казвам. Променяме се поради преместване.

 83. Лъв Граватар лъв:

  Ariston AVSL 100 служи безупречно вече 11 години без нито един ремонт.Италия обаче. Чух, че сглобените от Русия Aristons не блестят с качество.

 84. Gravatar Guest Гост:

  Zanussi сборка Италия 20+. Едно нещо...- дребосъкът “паркира” модел Фиат в пудрата. Майсторът си тръгна в шок, защото... Състоянието на апарата е 5+. Сега сме на кръстопът, трябва да се обновим.

  • Граватар Руслан Руслан:

   Zanussi е Electrolux, затова е толкова надежден)

 85. Граватар Станислав Станислав:

  Чета коментарите, 3 години, 12 години... как се чувстваш на 32 години? Вятка автомат 12, нищо не е сменяно, дъното е изгнило, продължава да се мие. Между другото получава топла вода.

 86. Граватарска бърлога бърлога:

  Трудната работничка Samsung умира, работила е 12 години. Смених само дренажната помпа. Решихме да сменим труженика, тъй като той вече едва дишаше. Но кой е по-добре да изберете: LG или Samsung? Кажете ако не е трудно.

 87. Граватар Юлия Джулия:

  Прочетох рейтинга и също не съм съгласен за VEKO. Имаме хладилник от тази марка и пералня от 13 години. Машината също преживя повече от едно преместване и все още работи за наша радост, за разлика от Indesit (машината на сестра ми), която вече имаше 3 ремонта за 5 години. Сега смятаме да се местим, ще вземем и ВЕКО.

 88. Граватар Ирина Ирина:

  След като прочетох целия интернет, все още съм в началната си точка. Изборът още не е направен...

  • Граватар Николай Николай:

   Цена-качество, по-добро от Iberna, все още не е хак, трябва да го вземете. Въпреки че монтажът е руски, материалите са италиански.

 89. Граватар Антон Антон:

  Просто не можеш да вземеш нищо руско/украинско/китайско сглобено. Също така не препоръчвам да се занимавате с турски и повечето италиански продукти.

 90. Граватар Сергей Сергей:

  Известният BOSCH WFR-2141 произведен в Германия.Първият ден отказа да се включи: работи при разместване на кабела (сигурно не е запоен някакъв кабел в контролната платка. Цялата платка е сменена гаранционно. Работи 10 години без никакви проблеми. Тази година лагерите започна да издава шум. Разглобих го и го смених сам. Причината: не беше поставен уплътнител в семеринга и изтичащата вода разруши лагерите.

  • Граватар Андрей Андрей:

   Резервоара запоен ли е?

   • Граватар Алекс Алекс:

    Всички резервоари на Bosch и Siemens са сгъваеми, тоест няма проблеми с подмяната на лагера. Неразглобяеми запоени резервоари от Indesit, Hotpoint Christon, Electrolux, AEG. Там лагерът се сменя само в комплект с резервоара. И често такива ремонти не са рентабилни; по-лесно е да си купите нов.

 91. Граватар ал ал:

  Четете всички ревюта и виждате, че почти всички машини имат едни и същи повреди за един и същ период на употреба. И хората го приемат чисто въз основа на марката.

 92. Граватар Татяна Татяна:

  Имах LG, работи 7 години и щеше да работи и повече без никакви оплаквания, ако... Снаха ми започна често да пере одеяла и обемисти якета и барабанът се изкриви от претоварване. Купих си Bosch, не пускам никого, само се мия, с барабана е същата история. Веднага след монтажа започнах да забелязвам леко разхлабване, но семейството ми ме убеди, че се заяждам. Но не, сега тя вече почуква и барабанът трепери по време на цикъла на въртене. Обадих се в сервиза и казаха, че изглежда като Bosch, но не ме претоварват, прането се изправя, като цяло мисля, че моята стока е най-добрата. Мисля, че ми продадоха стара ремонтирана машина. Те приемат старо оборудване в магазина, мисля, че това е, което имам. Ще отида до магазина, още е в гаранция.Жалко е да го купите за такива пари, но дори не работи от година.

 93. Граватар Ирина Ирина:

  Сименс работи 24 години, вратата беше счупена, беше счупена, може ли да се ремонтира или някой ще ми я даде?

 94. Граватар Светлана Светлана:

  АЕГ вертикал работи 14 години. „Мозъкът“ излетя, всичко останало е в отлично състояние. Къде мога да взема контролния блок? Не в услугите.

 95. Граватар Ксюша Ксюша:

  Машината ми Siemens работи без ремонт повече от 15 години, нямаше нито един ремонт, само синът ми сложи кестен в тръбата за наливане на вода, извикаха техник и го извади. Изненадах се, че машината беше като нова, след 10 години обслужване, но сега електрониката я нямаше. Ще го сменя, после ще мислим за друг.

 96. rvp gravatar rvp:

  Взех пералня Siemens wm14q4400e - бях доволен 1 година и 1 месец. Гаранцията е изтекла. Барабанът изгърмя. За ремонт в сервиза на половин цена. Произведено в Испания (вероятно не от европейци).

 97. Граватар Татяна Татяна:

  ..Zanussi 1029 ..работи 7 години, след 3 години вече имаше лесен ремонт...после периодично течеше, преди това не работеше на някои режими, после не пълни/източва вода ...и т.н. Мисля, че си струва да го ремонтирам сега? Тук беше Канди, работи 15 години, без ремонт. Дадоха го на стари роднини (заради закупуването на това Зануси) - Канди още работи при тях (21 години). Сменени са само едни ластици...еееее...ама това Зануси е скъпо и не изкара много...

 98. Граватар Иван Иван:

  LG работи 25 години и продължава да работи. По някаква причина нищо не се счупва.

 99. Граватар рус рус:

  Канди работи 12 години, през това време веднъж смениха нагревателния елемент, четох коментари и все още не съм решил какво да купя, въпреки че мислех да го поправя (барабанът не се върти)? Преди беше по-лесно, в ступор, какво да правя, как да избера?

 100. Gravatar Tai Тай:

  За мен първото изискване е качеството на прането. Много е досадно да перете едно и също нещо няколко пъти, при условие че използвате добър прах. Такива са например корейците в средния ценови диапазон. Единственото им предимство е надеждността, въпреки лошата вода и пренапреженията на тока. Може би заради своята простота.
  Най-новата машина Ariston, тя обича стабилно напрежение в мрежата. В нашите условия е надежден само със стабилизатор на напрежението. Пластмасовите части не са особено издръжливи (корейците са по-добри).
  Измива страхотно! Поради ароматизаторите в праха, малките деца могат да получат зачервяване; Аз самият наистина не харесвам тази миризма. Ariston също измива добре, ако използвате половината количество прах. В резултат на това има много слаба миризма и никакво дразнене при децата. Вярвам, че скъпите машини перат още по-добре. Но моят Ariston струва около 600, той честно печели тази цена.
  Относно честата смяна на дренажни помпи, за абсолютно всички марки. Един сервиз ми призна, че основният източник на доходите им е смяната на работеща помпа. Само защото собствениците са без ръце или ги мързи да развият филтъра отдолу и просто да изтръскат рестото и клечките за зъби.

 101. Граватар Елена Елена:

  ZANUSSI, модел 3105, монтаж - Италия, товарене - вертикално, закупен януари 2007 г., 2 ремонта - смяна на лагери. Работи шумно по време на цикъла на центрофугиране (е, добре, защо трябва да спя до него или нещо подобно). Преди месец лагерите отново паднаха, въпреки факта, че ги мия много често, не претоварвам машината, въртя я на 400 оборота в минута.Отидох да търся нов, но все пак работих 9 години и 11 месеца. Гледах, слушах, четох в интернет... Стигнах до извода, че ще ремонтирам моя. Вчера го взеха. Ще го доставят днес. Цена за ремонт 700 (ремонт) + 100 (транспорт) = 800 UAH. Между другото, една млада жена в магазина ми каза шепнешком, че сега правят лоши перални машини и е по-добре да ремонтирате старите, ако ремонтът струва до 2000 UAH.

  • Граватар Елена Елена:

   Ето какво се промени за една година. През изминалия период машината работи нормално. Но капакът ръждяса много лошо; Трябваше да изрежа парче корпус с метална ножица, което направи невъзможно пълното отваряне на капака, прилепнало към контролния панел (ръждата беше набъбнала на кръстовището на капака и контролния панел). Смяната на капака в сервизен център ще струва 60 евро за нов капак + около 700 UAH за труд. За всичко =2600 UAH. Много. Реших да го използвам докрай. Оставете го да се мие колкото е възможно повече. Причината е, че в момента на пазара на домакински уреди няма нормални машини. Дори и варианта да си купя употребяван оригинален ще е по-добър от нов за 4-5 години за много пари.

 102. Gravatar MSl MSl:

  Lg-то ни работи 9 години на средно натоварване, след това имахме Bosh, интензивното използване доведе до смъртта му след 4 години (лагери)... докато търсим нова машина, ремонтите са скъпи според майсторите. Комбинацията от безшумност и надеждност не може да се намери в прегледите (

  • Граватар Влад Влад:

   Daewoo air bubble на 25 години. Водната помпа е повредена; за съжаление няма заместител. За останалото няма оплаквания.
   Ще трябва да го променим.

 103. Граватар Сергей Сергей:

  Siemens IQ500 работи 3 години и просто не се включи. Таблото, което струва 12 хиляди и повече, изгоря. Това е "качество".

 104. Граватар Светлана Светлана:

  Съветвам ви да обърнете внимание на компанията Körting.

 105. Граватар Татяна Татяна:

  Имам Miele. Работи перфектно 6 години. Преди нея имаше LG - дренажната помпа умря на петата година.

 106. Граватар Юрий Юрий:

  Не бъркайте качеството на пералните машини, пуснати преди, с тези на днешния ден. 5 години работа днес е над нормата. Относно Бош и Сименс бих поспорил с автора на статията. В днешно време пазаруването е лотария, независимо дали в икономична или луксозна класа.

 107. Граватар Сергей Сергей:

  Пералнята Bosch WOT 20352 OE е закупена през февруари 2013 г., електронният блок е сменен гаранционно, днес 08.02.2017 г. отново е покрита електрическата верига. блок. Разочарован.

  • Граватар Алекс Алекс:

   Bosch няма собствен завод за машини с горно зареждане като вас. Следователно вертикалите под тази марка се сглобяват в фабрики на трети страни. Преди това бяха фабрики на компанията Brandt. Whirlpool ги произвежда през последните няколко години. Така че не трябва да правите заключения за качеството на Bosch въз основа на вертикали. Те имат собствени перални, от собствени фабрики – това са предни камери.

 108. Граватар Анонимен Анонимен:

  Имам ОКА-6 двурежимно комби, работи от 30 години. Не е необходимо да сменяте лагерите, просто ги смажете. Щастлив съм. Пералнята е звяр! Служи вярно.

 109. Граватар Татяна Татяна:

  Аристон, измих го само през зимата и не всеки ден, но през лятото бях в дачата, не машината се повреди, това бяха глупости. Миналата година смених лагерите, но сега поема вода, но барабана не върти. Мисля да си купя машина, но се страхувам, че ще направя грешка при избора отново. Дъщеря ми си купи Zanussi декември, не е доволна. Тя каза, че няма да взема такава.Помощ, каква пералня да купя?

  • Граватар Павел Пол:

   LG – това е добре!

 110. Граватар Татяна Татяна:

  Имаме Indesit от 15 години. Коланът трябва да се смени.

 111. Граватар Владимир Владимир:

  Писаха за ARDO, но имам машина на 16 години със сушилня, 300 долара, италианска сглобка - нито една повреда! Така че, спрете да лъжете, господа, господари!

 112. Граватар Иляс Иляс:

  Indesit WISL103 е един от най-евтините, работи 7 години. След това нагревателният елемент се повреди, последван от електронния модул (мозъци). Цената на ремонта е около 5 хиляди рубли.

 113. Граватар Лариса Лариса:

  Bosh WAA20727CE закупен през 2012 г. - пет години по-късно се счупи кръстачката на резервоара. Подмяната само на целия резервоар е повече от половината от цената на нова машина. Толкова за BOSH.

 114. Gravatar RonnieKem РониКем:

  Жалко, че не го прочетох преди 2 години :O(

 115. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Необходимо е да се вземе предвид не времето на собственост на устройството, а времето на реална работа в часове. За ерген машината ще стои предимно без работа и съответно износването ще е минимално. Но в семейство с три деца, същата тази машина няма да издържи дори 2 години с ежедневно пране, просто поради простото износване. Нашият Siemens Siwamat Plus 7471, закупен през 1996 г., е без никакво техническо оборудване. сервизът оцеля до февруари 2017 г., когато изгоря контролното табло. Вярно е, че не го миеха често (около 2 пъти седмично).

 116. Граватар Олга Олга:

  Bosh WLK24271OE закупен 2016 г. Работи добре, но пере много агресивно на всички програми и съсипва прането; определено не можете да перете тънки и деликатни дрехи, въпреки че има програми. Програмите се различават една от друга само по време на пране и температура.

 117. Граватар Кирил Кирил:

  BEKO е закупен през 1998г.През януари 2017 г. се счупиха лагерите на вала и изтече семеринга.
  Работи 18 години (!) без повреди и ремонти.
  Купих комплект лагери (2 броя), уплътнения и уплътнител и го ремонтирах за няколко вечери. Върши работа ))
  Турска сглобка ако не се лъжа.

 118. Граватар Мария Мария:

  Имах италианска машина Indesit Moon, беше лесна за работа и удобна за използване, служи почти 8 години, но уви, лагерите се счупиха. Направиха ремонт, но не продължи дълго, само шест месеца и сега отново е счупен. И аз съм в размисъл и шок, не знам какво да купя, защото ... Вече е проблематично да купувам истински чужденци, но абсолютно не искам руско събрание.

 119. Граватар Антон Антон:

  Е, не знам, моят indesit никога не се е счупил за 4 години, машината мие с гръм и трясък. И функциите са много удобни. Явно става въпрос за хората и тяхното лечение, защото всичко ми действа много добре.

 120. Граватар Алексей Алексей:

  LG смени нагревателя преди два месеца преди 11 години. Направих го сам.

 121. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Electrolux ewt-911 е нещо! Той оре от 13 години.

 122. Граватар Валерия Валерия:

  Ардо беше поставен на последно място. Моят работи 16 години без нито един ремонт и рекламация, всичко беше измито. Явно лотария. Предишния ден не изпрах прането; техникът от фирмата се опита да го оправи, като гледаше бялото тяло и натискаше всички бутони. Сега не се мие, изплаква, изстисква или източва водата. Счупих го и ако „чайникът“ не беше пристигнал, сигурен съм, че щеше да работи още 5 години, всичко щеше да е като ново. Днес ще го разглобя сам.

 123. Граватар Сергей Сергей:

  Ardo смени нагревателния елемент от 1998 г., преди около осем години, и това беше, защото чорапът се уви около него и барабанът задръсти.Истината е, че трака ужасно, амортизацията не става.

 124. Граватар Семьон Семьон:

  Samsung M1200 2000 г., сменен помпа преди три години. Вчера се покрих с ключалката на вратата, влачейки със себе си тиристор, резистор за окабеляване и чип за електронен ключ. Всичко беше овъглено. Явно контролният процесор също е завършен. Ще струва реле за управление - ремонтът е „стотинка“ и инсталирайте почти всичко. И така, пералнята трябва да бъде сменена.

 125. Граватар Лариса Лариса:

  Хора, ако искате да запазите здравето си, не купувайте Bosch! Пере отвратително, не пере нищо, първо трябва да я переш на ръка и после да я сложиш в машината. Но най-лошото е, че се изплаква още по-отвратително...особено хавлиени кърпи. Чух по телевизията, че трябва да изперете добре прането си, за да премахнете праха. Хвърлих 2 хавлиени кърпи 70x140 за памук 60 градуса в машината, минах през цикъла, всичко изглеждаше наред. Реших да го изплакна допълнително. Изплакнах го 7 пъти и пак се пени. Където? Започнах да изплаквам цялото си пране допълнително - същото, само кърпи 5-7 пъти, спално бельо 1-2 пъти. Бях бесен от такова пране, мислех, че машината е на 7 години - бъгваше. Преди 3 дни си купих нов, същите 80x60x40 (други параметри не стават) и същата картина. Bosch е вчера!

  • Граватар Анна Анна:

   Моля, напишете модела, планирахме да купим Bosch.

 126. Граватар Иван Иван:

  Samsung работи 10 години. Резервоарът течеше от самото начало. Направиха го в гаранция и няма повече повреди. И сега ключалката на люка и таблото за управление са изгорели. Ремонт повече от 10 хиляди.

 127. Граватар Марина Марина:

  Тези, които се оплакват от Bosch, най-вероятно имате руски монтаж, немските перални машини са небето и земята!

 128. Граватар Станислав Станислав:

  Простият Zanussi FA832 (Италия) е в експлоатация до ден днешен без нито един ремонт от 2006 г. насам, страхуваме се да купим нов, освен ако не е германски сглобен Bosch или Siemens, но те вече имат съответна цена, там няма доверие нито на LG, нито на Samsung (и двете сглобени в Русия), като се има предвид ревютата и клиповете в YouTube, как се счупи барабана на новия LG след две пранета, само това видео беше достатъчно... усещането е като от най-меката тенекия, ужас! Накратко, Зануси, живей! 🙂

 129. Граватар Лада Лада:

  Имам пералня Hotpoint Ariston. Напълно съм доволен от него, служи ми вярно вече много години. Никога досега не съм се свързвал със сервиза.

 130. Граватар Михалич Михалич:

  Имаме Indesit с вертикално зареждане, работи вярно 13,5 години. Сега започна да работи неизправно (включва се, след това замръзва), не виждам смисъл да го ремонтирам, решихме да купим нов.

 131. Граватар Аня Аня:

  Никога не бих помислил, че Indesit ще се повреди толкова често (съдейки по рейтинга). Може да съм имал късмет, но за 4 години никога не е имало повреди и не изглежда да се очаква.

 132. Граватар Игор Игор:

  Е, между другото, имам Hotpoint Ariston, най-вероятно произведен в Русия. Не мога да го нарека ненадежден; нищо не му се е случило поне три години. Да, и измива добре.

 133. Граватар Станислав Станислав:

  Купихме Ariston Hotpoint (рядко срещана глупост), работи три години, мозъците ни се разбиваха, а сега лагерите са лоши! Резервоарът е несменяем, ремонтът струва 6-8 хиляди, мислим за закупуване на нов. Първата машина Ariston Margarita Cashmere работи вече 15 години, водната помпа и лагерите са сменени!

  • Граватар Иван Иван:

   Аз самият изрязах 4 от тези резервоари и ги сглобих със skf лагери. Селяните са доволни.

 134. Граватар Людмила Людмила:

  Искам да си сменя пералнята. Моят тесен Samsung работи 18 години. Всичко щеше да е наред, но всички операции се забавиха. Събирането на вода отнема много време. Мислех, че отзивите ще ми помогнат в избора. Хвалят се със стари перални. Аз самият имам същия стар. Не разбирам какво казват за съвременните хора.

 135. Граватар Олга Олга:

  Имам пералня Electrolux EWT11420W, закупена през декември 2011 г. През 2015 г. смених и двата лагера, а сега е за смяна на електронното табло. Трябва да купим още един.

 136. Граватар Олга Олга:

  Имам пералня Electrolux EWT11420W с горно зареждане. Закупен през декември 2011 г. - през 2015 г. и двата лагера отказаха - смяната струва 100 евро. Но днес нито една програма не работи и електронният блок трябва да бъде сменен. Търся си нова пералня.

 137. Граватар Алексей Алексей:

  Zanussi FLV 504NN. Работила е в редиците 18 години, 2 години за 2 семейства. Помпата е сменена преди 4 години и това е.

 138. Граватар Луда Луда:

  Вече 6 години перем в пералня Hotpoint! Издържа на много големи обеми пране. Много добре :)

 139. Граватар Никита Никита:

  Машина Candy CY 124 TXT, закупена през май 2007 г. за 13 хиляди рубли, сглобена в Италия. Избрах го заради дълбочината му от 33 см (реално 37 см като се вземе предвид люка), капацитет 4 кг. Въпреки факта, че тесните машини имат склонност да се „разхождат“ из банята по време на цикъла на центрофугиране, не съм имал такъв проблем с тях, защото... беше настроен според нивото.
  Наскоро се появи звукът от триене на метал при въртене. Мислех да го сменя на нов Candy, но повечето отзиви за тази марка са отрицателни и монтажът вече е руски. Като цяло проблемът е на какво да сменя? Изборът при дадена дълбочина е много ограничен.

 140. Граватар Роман Роман:

  Хм, да, накратко, това наистина са просто глупости в момента. Качеството е гадно, Indesit работи в нашата къща под наем 7 години. Въпреки че нейните съседи безмилостно я претоварваха постоянно. Тя вече повръщаше, въпреки че накрая резервоарът вече трепереше по време на цикъла на въртене. И аз също не я харесвах. Цялото пране винаги ще бъде в плика за завивка :) Но целият смисъл е, че ние не правим нашите неща. Трябва да стартираме собствено производство, а не да храним Китай. Защото там сега се прави всичко. И всичко е с гадно качество.

 141. Граватар Владимир Владимир:

  Купихме машина Samsung с възможност за презареждане по време на пране. Най-ниският модел в линията. Най-удивителното е, че не можете да чуете мотора, само водата бълбука. Но чорапите се забиват между стъклото и ластика - там има ниша и дребните неща попадат там.

 142. Граватар Юрий Юрий:

  Имам точно същия модел Indesit, както споменах в тази статия. Мога да потвърдя, че е добра единица. Той никога не ни е разстройвал.

 143. Граватар Олга Олга:

  Имам пералня Indesit 1998г. Италианска сглобка. Работи безупречно. Ремонти нямаше.

 144. Gravatar на Zhek Жека:

  Имам LG с директно задвижване. Купен през 2009 г. След 7 години стоп/старт копчето започна да залепва. Разглобих го и извадих копчето. Сега има малка дупка, но работи. Просто го включвам леко с натискане на сензора. Много съм доволен от пералнята. Препоръчвам.

 145. Граватар Евгений Юджийн:

  LG е в бизнеса от 7 години. Доволен съм от машината.

 146. Граватар Майк Майк:

  Перални машини. По отношение на качеството и технологията:

  • V-Цуг;
  • Шултес;
  • Miele;
  • Аско;
  • Всички останали.
 147. Граватар Владимир Владимир:

  През декември 2002 г. си купих Indesit W105TX. През февруари 2018 г. лагерът започна да се смила и копчето за управление постоянно се върти. Първото е ясно – трябва да се смени.Какво може да се случи с устройството?

 148. Граватар Марина Марина:

  Имаме хакер. Чист китайски. Купен през '11. Повреди: помпа, филтър, лагерен блок, нагревателен елемент, маслено уплътнение. Всеки ден го мия по 2-3 пъти. При последния ремонт майсторът каза, че просто няма какво да се счупи. Ще продължи да служи вярно. Забелязах добро качество на изработка, но казах, че водата в нашия регион е много твърда и оттам идват всички проблеми.

 149. Граватар Кийт кит:

  Whirlpool пере вкъщи от много години, няма проблеми с това. Мога да препоръчам тази марка на всеки, който търси добра домашна пералня.

  • Граватар Наталия Наталия:

   Явно си го купил отдавна. Почти всички стари перални са добри. Купихме го преди 4 години. Живее собствен живот, иска, мие, иска, може. Ремонтиран е три пъти. Няма гаранция, така че го платете за своя сметка. Днес пак се счупи, какво ново да купя? Повече няма да го ремонтирам. Най-отвратителната пералня, която някога сме притежавали.

 150. Граватар Олег Олег:

  Притежавам пералня Hitachi, внос от Япония. От вътрешния пазар. Също така се сглобява в Япония. Устройството е просто космическо! Качеството на изработката е филигранно! Работи едва чуто. Преди това, като всички свестни руснаци, притежавах Bosch и Siemens и Electrolux. В различни места за живеене, от наети до собствени. И ще ви кажа какво. Всички тези марки са като тази моя машина, услугите на която ползвам с удоволствие вече 8 години. Но трябва да вземем предвид, че по това време (през 2010 г.) взех доста просто устройство в сравнение с това, което ми беше предложено. В Япония още тогава имаше перални машини, които не можете да купите в Русия дори сега. Може би, с изключение на луксозния сегмент, където има добри оферти. Но това е от 100 хиляди и повече.

 151. Граватар Игор Игор:

  Няма нищо по-добро от Vyatka автоматик. Служи от 1985 г. Вече на 33 години. Разбира се, ремонтиран е няколко пъти. Все още имаме резервни части.

 152. Граватар Анонимен Анонимен:

  Страхотно е, когато хората са толкова пестеливи :) и имат перални от времето на краля на граха и резервни части за тях. Но качествата на дизайна и шума, сигурен съм, оставят много да се желае. Моят Indesit също се мие с нас от много години, но изглежда доста приличен, въпреки факта, че по едно време не го купих много .

 153. Граватар Таня Таня:

  Моята пералня Bosh немско производство работи така вече 18 години. От авариите само нагревателят е сменен три пъти, защото... В нашия район имаме много твърда вода. Има и съдомиялна Bosh, която работи вече 13 години без да се разваля.

 154. Граватар Катя Кейт:

  И ние имаме AEG. Възрастната дама е работила повече от 20 години. Дори не знам на колко години е всъщност. Не ни дадоха нов. Машината е космос. През цялото време го измих перфектно, нито едно счупване. Но и тя се пенсионира. Аз също искам само AEG.

 155. Граватар Ира Ира:

  Моят ZANUSSI работи от 1998 г. Все още пере и центрофугира всичко. Капакът вече е ръждясал (машината ми е с горно зареждане), но всичко работи. Не мога да бъда по-щастлива!

 156. Граватар Наталия Наталия:

  Беше Bosh, купихме го преди около 20 години. Монтаж Германия. Страдахме с него около 6 години. Нямаше повреди, работеше тихо. Но качеството на измиване е ужасно! Трябваше да включа изплакването 2-3 пъти. Изпраните дрехи са хлъзгави и полепнали с прах след пране. Продаден.

 157. Граватар Александър Александър:

  Ariston Margherita 2000 се развали. Служи 15 години. Не поема вода. Дори не знам какво да купя. Четох рецензии, не мога да намеря надежден модел под 30 хиляди рубли. Можете ли да препоръчате надежден модел с предно зареждане?

 158. ПолинВарданцева gravatar ПолинВарданцева:

  Имам късмет, моят Indesit за двайсет работи като часовник (не като показва часа, а като няма повреди или проблеми).

 159. Граватар Тори Тори:

  Използваме модела „VMSG 622 ST B“ от Hotpoint вече малко повече от година и като цяло ни струва малко по-малко от 20 хиляди.

 160. Граватар Михаил Майкъл:

  Не знам нищо по-лошо от модерен, домашно сглобен Bosch. И пералните и хладилниците работят точно до края на гаранционния срок. Това казват сервизните техници. Обслужването им в Boschami е претоварено. Ремонтите са супер скъпи. Първо ключалката ми на люка се развали, след това електрониката умря. На празното място! Модел – Classixx5.

 161. Граватар Александър Б Александър Б:

  Най-надеждният е Тула. Алуминиево тяло на резервоара. За 50 години работа само мрежовият кабел е сменен. Гумената изолация се е разложила. Той го даде на селото.

 162. Граватар Стас Стас:

  Зануси работи за майка ми от 1997 г. (21 години). През цялото това време само дръжката на вратата се счупи след 15 години експлоатация. Няма нищо ръждясало, купето е непокътнато. Все още работи.
  Още един работи в апартамент под наем от 2001 г. Собствениците казват, че също е италианско производство - неразрушимият Zanussi FA822-1 AquaCycle 800.

 163. Граватар Татяна Татяна:

  Купихме Samsung (Корея) през 2003 г. за 3,5 кг. Работи безупречно. Ако купя, тогава само Samsung, но къде продават корейски? Намирането му е голям проблем.

  • Граватар Вова Вова:

   В Корея)))

 164. Граватар Александър Александър:

  Купихме машина ARDO A800X през април 2001 г., работи от ноември 2001 г. Септември 2018 г. смених ремъка, защото... старият започна да се отлепва. След това започна да прелива от вода и не искаше да се изцеди.Смених пресостата, но се оказа, че маркуча към пресостата е запушен. Тогава нагревателният елемент изгоря и беше сменен. И днес 20.11.2018 изгоря електронният модул; цената му беше 7400. Машината служи вярно 17 години. Търся заместник.

 165. Граватар игор игор:

  Купих го от Сименс (минахме на бартер) и работи от 1990 г. Корпусът е ръждясал на места, но работи, само помпата смених.

 166. Граватар Боря Боря:

  И аз нямам проблеми с Hotpoint. Веднъж се случи задръстванията внезапно да изчезнат вечерта по време на гръмотевична буря, телевизорът спря да се включва (оказа се, че платката е изгоряла), а пералнята беше в беда. Но в бъдеще ще се опитаме да не заспиваме с включени устройства :)

 167. Граватар Гена Гена:

  В днешно време машините пестят много вода. И това е голям минус. Ние имаме Electrolux EWF1287EMW от една година, всичко ни харесва, но трябва да добавим вода.

 168. Граватар Алина Алина:

  Наскоро купихме пералня Hotpoint. И ще кажа, че тази покупка значително опрости живота ми. Можете дори безопасно да перете пухеното си яке на деликатен цикъл, така че пухът да не се слепва.

 169. Граватар Анна Анна:

  През февруари 2015 г. купих немска машина BOSH WAY28790EU, работи три години, преди месец дисплеят изгасна. Казват 80% от цената. Цената на машината е 1150-1200$, чукам си главата дали да купя нова машина или дисплей от BOSH.

 170. Граватар вфедоров вфедоров:

  Но BEKO ми работи от 20 години!!!
  И работи, но има теч...
  Разглобих го и тънкото уплътнение в самия барабан, между "стъклото" на барабана и капака му беше изсъхнало. Нищо не е вечно.

 171. Граватар Андрей Андрей:

  Когато стана дума за закупуване на пералня, купихме Indesit.Просто надежден производител, който никога не ни е разочаровал.

 172. Граватар Нели Нели:

  Аз съм ограничен в средствата и след задълбочен анализ избрах Atlant 50U88 (резервоар за разглобяване, контрол на баланса на барабана, защита от течове), но колекторният двигател ме обърква. Моля за съвет.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня