Разглобяване на пералня

Разглобяване на пералняДобър ден, скъпи читателю. В тази статия ще намерите инструкции за самостоятелно разглобяване на пералнята. Много модели перални машини от различни производители имат подобен дизайн. И след като прочетете тази статия, ще научите как да разглобявате машини с предно зареждане (Hansa, Indesit, Samsung, LG, Siemens и др.) със собствените си ръце.

Разбира се, някои модели ще имат свои собствени отличителни черти. Някои от тях ще използват различни закрепващи елементи или външния вид на части или други малки неща. Но като цяло структурата им е подобна, така че с помощта на тези съвети можете да разглобите пералнята.

Необходим инструмент

За да разглобим пералнята ни трябва инструмент. Повечето от необходимите инструменти се намират в почти всеки дом. Ако внезапно липсва инструмент, можете да го купите в магазин или да го вземете назаем от съсед.

И така, имаме нужда от:

 • кръстати и шлицови отвертки.
 • Комплект гаечни ключове с различни размери.
 • Чук.
 • Обикновени клещи, огънати клещи, клещи, резачки за тел, евентуално кръгли клещи. Всички тези инструменти трябва да бъдат изолирани.

Преди да започнете разглобяването, препоръчваме да съберете всички необходими инструменти. И също така се уверете, че сме изключили нашата машина от вода и електричество.

Ако планирате да сглобите машината по-късно, можете да снимате особено сложни точки на закрепване, връзки на проводници и други части. Това ще ви помогне по време на сглобяването.

Премахване на предната стена на пералнята

Сваляне на капака на пералнятаТрябва да започнете да разглобявате машината от горната част на тялото. Тоест от капака. Той е закрепен с два болта отзад. За да развиете, използвайте отвертка Phillips. След като болтовете са развити, трябва да бутнем капака от предната страна на машината към задната й стена. След което можем да го премахнем.

Сменете дозатора, премахнетеСлед това премахнете дозатора.При повечето марки перални, за да направим това, трябва да натиснем точката в средата на пластмасовата корита и да я издърпаме към себе си.

Как да премахнете контролния панел на пералняСлед това ще трябва да развием винтовете, които закрепват контролния панел.
И внимателно го отделете и го поставете отгоре на пералнята, за да не ни пречи. Някои модели имат сервизна кука, с която можем да го закачим в горната част на страничната стена.

Отстранете маншета и го сменетеСега нека премахнем долния панел. За да направите това, трябва да премахнете болтовете, които го закрепват. След това преминаваме към премахване на гумения маншет на люка. Отстранете ключалката на люкаЗа да направите това, отворете вратата и отстранете фиксиращата скоба. За да го премахнем, ще ни трябват клещи, отвертка или кръгли клещи (в зависимост от вида на скобата).

След отстраняване на скобата премахваме маншета от предната стена на машината. След това можем да развием двата болта, които закрепват ключалката на люка.
Сега всичко, което трябва да направим, е да премахнем останалите фиксиращи елементи. Разглобена пералняСлед което можем да премахнем предната стена на пералнята.

Продължаваме да разглобяваме машината

След това можете да премахнете входния маркуч, който отива към резервоара. За да направите това, трябва да премахнете фиксиращата скоба с помощта на клещи. След това маркучът вече не държи нищо и може да се свали. След това отстранете маркуча, който отива към превключвателя за налягане. За да направите това, отново трябва първо да премахнете скобата.

След това премахнете вътрешната скоба, която закрепва гумения маншет към резервоара на машината. И нека махнем точно този маншет. След това премахнете задната стена на пералнята. Закрепен е с винтове. Можем лесно да ги завъртим с отвертка и да ги премахнем.

След това ще премахнем противотежестите. Те могат да бъдат разположени както отпред, така и отзад на машината. На външен вид те приличат на бетонни блокове. Те са необходими, за да се гарантира, че пералната машина не вибрира твърде много по време на центрофугиране и други режими на пране. Обикновено се закрепват с дълги болтове. Ние усукваме болтовете. Премахваме противотежестите.

Смяна на нагревател на пералняСлед това ще премахнем нагревателния елемент (нагревателния елемент). При повечето машини той се намира от задната страна на дъното на резервоара. При някои модели се намира отпред, също и в долната част на резервоара. За да го премахнете, трябва да затегнете фиксиращата гайка. Намира се в средата. След това натиснете стърчащия щифт. Този, с който сте затегнали гайката. Трябва да се набута вътре. Ако това не може да се направи на ръка, можете леко да го почукате с чук. След това повдигаме нагревателния елемент с нещо плоско и внимателно го изваждаме.

Свалете задвижващия ремък на пералната машинаСлед това свалете задвижващия ремък. Той преминава от двигателя на машината към макара, която е монтирана на резервоара. Ще премахнем и кабелите, които може да са на резервоара и двигателя. Отстраняваме фиксиращите елементи на двигателя и го отстраняваме.

Как да премахнете резервоара на пералняСега нашият резервоар е окачен на пружини отдолу и фиксиран с амортисьори отдолу. Завъртаме амортисьорите и бавно премахваме пружините. И извадете резервоара. Ако трябва да разглобите резервоара, не е трудно да го направите. Първо развийте болта, който закрепва шайбата. Разглобяване на резервоара на пералнятаОтстраняваме ролката. Натискаме вала вътре в резервоара. След това разделяме резервоара на две половини; за да направите това, трябва да премахнете скобата.

Между другото, някои модели включват несменяеми резервоари за еднократна употреба. Някои занаятчии ги видяха с ръчен трион. И след това се сглобява с помощта на болтове и водоустойчив уплътнител.

Как да сглобим пералня?

Машината се сглобява в обратен ред. Снимките също ще ви помогнат, ако сте ги направили по време на процеса на разглобяване. На тях препоръчваме да заснемете местоположението на определени части, както и методите за тяхното закрепване и подходящите за тях проводници. Гледайки тези снимки, можете лесно да сглобите пералнята.

Също така, за по-голяма яснота ви предлагаме да гледате видеоклипа. В това видео лагерите ще бъдат сменени, при което цялата машина ще бъде разглобена.Записът е на английски, но дори и без превод можете да разглобите машината, като просто повторите стъпките на майстора.

Как да разглобите пералня - видео

Прочетете нашия сайт и успех с разглобяването!

   

6 читателски коментара

 1. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Няма нищо по-лесно за разбиране и дори с такива съвети!
  Руснаците са непобедими!!!

 2. Граватар Ринат Ринат:

  Респект към автора за доброто представяне на материала

 3. Граватар Юрий Юрий:

  Авторе, кажи ми как да развия кръста от барабана на пералня Samsung? Едно от монтажните уши се спука и барабанът се премести напред, разрязвайки външния резервоар. Сега напречната част трябва да бъде заменена. Ако загубя страницата ми пишете на лично съобщение

 4. Граватар Димон Димон:

  Не на руски. Но от видеото всичко става ясно. Благодаря ти.

 5. Граватар Артур Артър:

  Забравих да смажа уплътнението, напразно счупих ключалките на резервоара и можете да избиете лагерите с гумен чук за един ден. Много добре.

 6. Граватар Резеда Миньонет:

  Какви умни хора имаме в Русия!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня