Използване на пералня Candy Smart Touch

Използване на пералня Candy Smart TouchМарката Candy използва технологията Smart Touch в производството на много модели SMA, дори и сравнително евтини. За да използвате тази функция напълно, ще трябва да проучите инструкциите за експлоатация на оборудването. Ще ви разкажем какво представлява добавката и какви предимства предоставя опцията Smart Touch.

За Smart Touch?

Използването на пералня Candy Smart Touch е много лесно. Достатъчно е да проучите веднъж инструкциите за устройството, за да разберете всички функции на новия „домашен асистент“. технология Умен Докосване позволява на потребителя да взаимодейства със SMA чрез специално приложение на телефона.

Пералните машини Kandy с технология Smart Touch имат вграден NFC сензор. Благодарение на него става възможно сдвояването на устройството с мобилно устройство. Телефонът трябва да има функция за комуникация на малък обсег (NFC), в противен случай възможността за управление на пералнята ще бъде ограничена.

За да се свържете с машината през NFC интерфейса, трябва да изтеглите специалното приложение Candy simply-Fi на вашия смартфон.

Приложната програма Candy Simple-Fi е достъпна за джаджи, работещи както на платформите Android, така и на iOS. Това може да бъде не само смартфон, но и таблет. Само собствениците на телефони с Android с NFC функция обаче ще могат да взаимодействат с пералнята и да се възползват от всички предимства на технологията Smart Touch.

С помощта на смартфон с NFC технология на платформата Android можете да взаимодействате с автоматичната машина и да я попълвате с информация.В други случаи (ако се използва таблет, iPhone или iPad) ще бъде достъпно само записване на данни в интелигентността на пералнята.Приложение Канди

Когато използват софтуерното приложение Candy Simply-Fi, потребителите ще имат достъп до следните функции:

 • Гласов асистент. Машината ще ви помогне да изберете оптималните настройки на цикъла в зависимост от данните, въведени с глас. Потребителят може да посочи вида на тъканта, цвета на артикулите и степента им на замърсяване. След това интелектът ще предложи подходящия режим на пране.
 • Избор на програми. С помощта на вашия смартфон можете да изберете желания режим и да го стартирате. Също така ще бъде възможно да се заредят нови алгоритми за пране в интелекта.
 • Моята статистика. Ще можете да видите обобщен отчет на екрана на телефона си и да получите съвет как да използвате своя SMA по-ефективно.
 • Интелигентна грижа. От вашия смартфон можете да стартирате цикли за проверка и „Автоматично почистване“ на машината. Ръководство за отстраняване на неизправности също ще бъде достъпно за потребителя.

За да свържете устройството към вашия телефон:

 • изтеглете специалното приложение Candy Simply-Fi на вашия смартфон;
 • отидете в менюто „Настройки“ на телефона си и включете функцията NFC;
 • за да включите сензора на таблото, настройте програмиста на позиция Smart Touch;
 • Влезте в приложението, създайте потребителски профил и предоставете цялата искана информация (тип на устройството, сериен номер на пералня и др.).

След това пералнята ще се „свърже“ със смартфона. Следващият път, когато има нужда да управлявате автоматична машина чрез приложение, ще бъде достатъчно:Свързване на пералня Candy Smart към вашия телефон

 • активирайте режима Smart Touch на контролния панел на SMA;
 • Влезте в приложението Candy simply-Fi.

Ако искате да започнете да миете, тогава:

 • заредете неща в барабана;
 • добавете препарат към кюветата;
 • затворете плътно вратата на люка;
 • изберете желания режим в приложението;
 • следвайте инструкциите на дисплея на телефона, докато го държите върху логото на Smart Touch на таблото на пералнята.

Смартфонът трябва да бъде позициониран по такъв начин, че NFC антената на задната му повърхност да съответства на позицията на логото Smart Touch на SMA устройството.

За успешно прехвърляне на данни е важно да държите смартфона до логото за времето, необходимо за сдвояване на устройствата. Съобщение на екрана на телефона ще ви информира, че процедурата е приключила успешно. След това притурката може да бъде премахната.

Взаимодействието с пералнята Candy Smart Touch чрез приложението е възможно само на кратко разстояние. Няма да можете да управлявате машината дистанционно, дори от друга стая. Смартфонът трябва да е в непосредствена близост до SMA NFC сензора.

Предимства на Smart Touch?

Много потребители намират технологията Smart Touch за безполезна. Домакините не разбират защо трябва да стартират цикъл чрез приложение, ако все още сте до машината и можете да зададете параметрите на пране ръчно. Всъщност тази функция има много предимства.

 • Програмата Smart Touch е интелигентен помощник. Ако се съмнявате кой режим да изберете, просто посочете в телефона си тъканта и вида на артикулите, заредени в барабана, техния цвят и интензивност на замърсяване. Приложението ще препоръча най-подходящия алгоритъм за пране.
 • Приложението може да удължи живота на пералнята. С помощта на програмата можете да проверите техническото състояние на устройството. В случай на неизправност интелигентното управление ще посочи грешката и ще даде препоръки как да я отстраните.
 • Пералнята ще стане по-икономична. В приложението можете да видите кои алгоритми най-често се изпълняват на устройството.Интелигентната програма ще ви каже как да оптимизирате навиците си за пране и как да постигнете максимална ефективност на потреблението.Smart CSS34 1062D1-07
 • Приложението ще ви помогне да свържете допълнителни функции към основния контур. Някои видове тъкани изискват специални грижи - Smart Touch ще уведоми потребителя за това. Програмата ще предложи да изберете допълнителни опции от списъка (и има повече от двадесет от тях).
 • Smart Touch ще ви напомни да започнете прането. Честотата на известията се конфигурира ръчно в приложението.

Както можете да видите, технологията Smart Touch има много предимства. С помощта на приложението можете да изберете най-подходящата опция за пране и да свържете допълнителни функции към основния цикъл. В допълнение, възможността за самодиагностика е много удобна. Програмата ще идентифицира всички проблеми и ще ви каже на кои SMA възли да обърнете внимание.

Програми SM Candy Smart Touch

Софтуерното съдържание на SMA Kandy варира в зависимост от модела. Описание на всички режими на пране, записани в разузнаването, е в инструкциите за експлоатация. Преди да стартирате машината за първи път, трябва внимателно да прочетете ръководството за потребителя. Нека да разберем какви алгоритми се намират в пералните машини Candy от линията Smart Touch.

 • Перфектни 20°. Това е иновативен алгоритъм, който ви позволява да перете памучни, комбинирани и синтетични тъкани при температура от 20°C със същата ефективност, както при 40°C. Консумацията на енергия при тази програма е два пъти по-ниска, отколкото при нормално пране. При стартиране на режима се препоръчва машината да се натоварва не повече от 2/3 от максималната й товароносимост.
 • Интензивен 40°. Програма за грижа за памучни тъкани. Прането се извършва при 40°C. Подходящ за бяло и цветно пране.
 • Хигиенично 60°.Режимът е предназначен за премахване на упорити петна от памучни тъкани. Водата се затопля до 60°C.
 • Perfect Rapid 59 мин. Специален алгоритъм, който осигурява висока ефективност на пране със значително намаляване на времето на цикъла.
 • Бърз. Продължителността на цикъла може да бъде 14, 30 или 44 минути. (избира се чрез бутона). Този алгоритъм е предназначен за малки товари и не много мръсни неща. Препоръчва се да се намали количеството на използвания препарат, така че да има време да се изплакне от влакната на тъканта. Водата се затопля до максимум 40°C.
 • Ръчно/Коприна. Програма за пране на деликатни тъкани. Цикълът се извършва в хладка вода, степен на нагряване – 30, скоростта на центрофугиране е минимална.Програми за канди машини
 • Вълна. Алгоритъм за грижа за вълнени тъкани. Тази програма се изпълнява без центрофуга, температурата на пране е 30°C.
 • Бебешки дрехи. Програмата ви позволява да перете дрехи с отлично качество и дезинфекционен ефект при температури от 60 до 90°C.
 • Синтетика. Алгоритъм за пране на синтетични и смесени тъкани. Благодарение на лекото въртене на барабана, върху нещата не остават гънки. Водата се затопля до 60°C.
 • Памук. Стандартен цикъл за пране на естествени памучни тъкани. По подразбиране водата се загрява до 60°C, а центрофугирането се извършва на максимална скорост.
 • Памук + Предпране. Алгоритъм за много мръсно пране. Програмата помага за премахване на упорити петна от памучни тъкани. Цикълът се извършва при 75°C.

Ако е необходимо, настройките на цикъла могат да се коригират (промяна на температурата на пране, скоростта на центрофугиране).

Повечето перални машини Candy Smart Touch са оборудвани с иновативна технология за предварително смесване на перилен препарат и вода. Струята под високо налягане инжектира активни частици директно върху дрехите. Поради функцията Разбъркайте Мощност Система+ осигурява бързо проникване на почистващите компоненти във влакната на тъканите и отстраняване на петна.

Също така, технологията Mix Power System+ работи по време на фазата на изплакване, което гарантира пълното отстраняване на праховите гранули или остатъците от гел от влакната на тъканта. Тази функция ще бъде особено полезна за пране на детски дрехи и вещи на хора, склонни към алергии.

Програмата за пране се избира с помощта на въртящ се ключ. Селекторът се премества в позиция, съответстваща на желания алгоритъм. След това дисплеят на пералната машина показва температурата на цикъла по подразбиране (може да се регулира чрез съответния бутон). Забранено е превишаването на максимално допустимата от интелекта степен (например в режим „Вълна“ – 30°C).Candy CS4 1061D1 2 Smart Touch

За някои програми можете да регулирате продължителността и интензитета на пране с помощта на бутона „Ниво на замърсяване“. Това ще ви позволи да постигнете максимални резултати и най-големи икономии на ресурси.

Ако искате да управлявате машината през смартфон, трябва да настроите програматора на позиция Smart Touch. По подразбиране тази опция е зададена на цикъла „Автоматично почистване“, предназначен да дезинфекцира CMA барабана. Този режим ще ви помогне да почистите вътрешността на машината и да премахнете неприятните миризми. Ако искате да изберете различен алгоритъм, моля, посочете това в приложението.

Необходимо е да изберете режим на пране въз основа на състава на тъканта и интензивността на замърсяване. Не трябва да перете вълна в гореща вода, а програмата „Деликатна“ няма да помогне за премахване на петна от бяла памучна тениска. Затова не забравяйте да сортирате прането си, преди да го заредите в барабана, и стартирайте алгоритъма, който е подходящ за конкретен тип артикул.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня