Ревюта на перални машини LG

Пералня LG F14A8TDS5

Пералня LG F14A8TDS5Таня:

Тази пералня почти не се замърсява. За да го поддържате чист, е достатъчно да го избършете с кърпа няколко пъти месечно. Харесва ми, че изглежда като скъпа машина и пасва на интериора на кухнята.

Контролите са интуитивни, така че не е нужно да изучавате инструкциите и да започнете миенето веднага. Тази машина е идеална за апартамент, в който живеят 3-4 души. Изпира добре дори много фини тъкани.

Машината не шуми и не вибрира. Има система за защита срещу течове и деца. Това, което не ми хареса е, че няма опция за сушене. Вярно е, че когато правите лицеви опори при 1400 оборота в минута, можете да го направите без него.

В други отношения всичко е приблизително същото като при бюджетните модели. Същата година купихме пералня за майка ми. Е, тя измива нещо подобно. Това също е съвсем нормално. Но цената му е два пъти и половина по-евтина.

Пералня LG F10A8HDS

Пералня LG F10A8HDSДенис:

Поздравления! Станах собственик и тествах машината няколко дни. Няма да го захаросвам. Този модел има не само предимства. Измива се добре. Опитах много различни режими. Много ми харесаха режимите на пара. Екранът показва времето до края на прането.

Тази пералня е доста икономична. Консумира малко електроенергия. Жена ми е доволна от външния вид на пералнята.

Сега към минусите. Машината вибрира и се движи. Инсталирах го на ниво. Както се препоръчва. Все пак тя се движи. Дори си купих специални стойки. С тях започна да вибрира по-малко, но все още „клати“. Поне не вдига много шум и това е добре!

Пералня LG F1089ND

Пералня LG F1089NDАлексей:

Нормална пералня.Върви добре всички програми. И ако смятате, че е и евтин, тогава можем да кажем, че това е просто отличен модел. Вдига шум, но не много. Дизайнът също е доста приятен. Не съжалявам, че го купих.

Икономичен Не хаби много вода или електричество и не вибрира много. Лесен за използване, без ненужни програми. Не са открити значителни недостатъци.

Пералня LG F8020ND1

Пералня LG F8020ND1Борис:

Купих тази машина преди седем години. Много ми хареса...преди него имаше Indesit. Тя миеше по-лошо и никак не беше доволна. За съжаление наскоро лагерите започнаха да правят шум. Дори не знам какво да правя. Не съм сигурен, че все още се произвеждат такива перални, защото ги купих отдавна. Сега искам да намеря същия.

От минусите: Заслужава да се отбележи, че машината е умерено шумна. И след седем години работа нейните лагери се счупиха. Но през тези седем години тя работи перфектно! Измих всичко необходимо, включително маратонки и пухени якета и т.н. Хареса ми режимът „лесно гладене“. След него нещата са леко мокри. Но когато ги изсушите, някои дори не се нуждаят от гладене. Ако намерите такава машина за продажба, купете я непременно. Явно ще трябва да намеря добър майстор или нов модел на същия...

Пералня LG F10A8HDS

Пералня LG F10A8HDSОлег:

Наскоро си купих този. Всички го харесват! Има функция за пара и защита от деца. Машината не издава шум. Но предварително монтирах специални стойки. Измива страхотно!

Плюсове: Стъклото е защитено от деца. Пералня с директно задвижване. Външният вид е просто страхотен! Купих го преди всичко заради качеството. Но не съжалявах за жена ми; Платих допълнително за нейния красив дизайн. Има и гаранция... Като цяло съм 100% доволен от покупката до момента!

Пералня LG F8020ND1

Пералня LG F8020ND1Ирина:

Реших да подходя много отговорно към покупката на домакински уреди. Преди да купя, прочетох ревюта на перални машини от различни марки. И реших да се спра на производителя LG. Направих списък с всички модели. Поставям отметки за добри и лоши отзиви. След това заедно със списъка отидох до железарията.

Преди това имах машина Indesit.Работеше добре и дълго време. Но сега всичко се обърка. И реших да си взема нов асистент.

Пералнята LG беше изненадващо лесна за използване. Вярно е, че имаше съмнения при покупката. Тъй като не бях запознат с някои режими и програми. Направих първото измиване, като изстрелване на совалката в космоса))) Не напуснах машината за минута. Останах доволна от прането. След това реших да опитам различни програми. Използвайки режим Duvet, изпрах огромно одеяло, което преди това бях прал само на ръка. И новият ми асистент свърши отлична работа!

Тази машина се оказа дори по-добра, отколкото си мислех! Благодарим на LG за F8020ND1!!!

Пералня LG F1091LD

Пералня LG F1091LDМаша:

Пак повярвах на рекламата! Но машината се оказа така-така. Не по-добре от нормалното. Рекламираха го все едно работи тихо. Но след 2 минути издава същия шум като другите. Исках да го включа през нощта. Но при такъв шум не мога да си го позволя. Не искам да безпокоя съседите.

Професионалисти: Пералнята изглежда красива, а след края на програмата започва музиката.

От минусите: Не много високо качество на пране и шум.

Пералня LG F1296ND5

Пералня LG F1296ND5Мария:

Ако сега купувах пералня, щях да си купя друга. И мога да обясня защо. Да, вдига доста шум. Водата се излива по-силно. Но е много икономичен. При пране почти не се вижда вода. Когато изплакването приключи, върху стъклото на люка се виждат остатъци от прах за пране. Не винаги искате да правите допълнителни изплаквания. Трябва да измиете всичко с деликатно пране. Там поне се налива повече вода. Има подозрения, че посочените 40 градуса просто нямат време да се затоплят. Тъй като измиването е много кратко и стъклото остава едва топло. Същото е и с другите програми за пране. Това вероятно се дължи на икономията. Исках да изпера синтетично одеяло, но след три опита пак не излезе.И има два пъти повече режими, отколкото ми трябват.

Професионалисти: машината не издава шум.

От минусите: В ластика зад вратата често остава вода. И обикновено е мръсно. Слагам нещата и ги вадя много внимателно, за да не докосна тази вода. Температурата се поддържа лошо.

Пералня LG F14A8TD

Пералня LG F14A8TDВладислав:

Добро устройство. Настроих го на ниво. Струва като ръкавица. Не се движи. Измиването е добро. Високо качество. Кратко тридесетминутно пране също е добро, но може да не се справи със сериозни петна. За тях е по-добре да изберете по-дълго измиване. Спестява вода. Можете да поберете доста пране. Не вдига шум.

Хубава модерна пералня. Има директно задвижване и е направен да издържи. Приятели ми казаха, че системата за защита на детето понякога не работи много добре. Но лично аз смятам, че няма причина да допускате дете до пералнята. Някои хора са недоволни, защото помпата е шумна. Но така трябва да работи при източване на водата. Доволна съм от всичко. А тези, които се нуждаят от общо безшумно оборудване, трябва да си купят ултразвукова пералня.

Пералня LG F8092MD

Пералня LG F8092MDИгор:

Наскоро закупихме тази машина. Не можете да живеете без модерна пералня с дете. Измива много добре. Издържа повече от 5 кг. Това са цял куп неща. Имаме достатъчно. Контролите са удобни. Без проблеми избираме желаната програма и започваме прането. Освен това разполага с интелигентна програма за пране. Тя сама изчислява колко тежи прането, колко вода да налее, каква температура да зададе и колко време трябва да продължи програмата.

Единственото нещо, което не ми харесва е, че не мога да правя промени в програмата. Понякога искам да увелича температурата или скоростта. Пералнята почти не шуми по време на пране. Но след това, когато водата се оттича, има шум. Доста приемлива машина. Той е стабилен. Почти без вибрации. Барабанът е просторен, отново харесвам контролите.

От минусите: Издава шум при източване на вода; не можете да променяте отделни параметри при пране (например добавяне на температура или скорост).

Пералня LG F1443KDS

Пералня LG F1443KDSЕвгения:

Купихме тази машина и я използваме около година. Много не ми харесва, че барабанът му винаги е в контакт с тялото по време на работа. При такива контакти звукът се чува в целия апартамент. И съседите го чуват. Не са съгласни да ни заменят такава пералня. Казват, че в целия сериал има такива шумове. И че това е нормално за нея. Ето безшумна пералня! Изглежда, че тези производители не ценят своите клиенти. Никога повече няма да купя оборудване от тази фирма!

Пералня LG F12A8HDS

LG F12A8HDSНаташа:

Купихме пералня не толкова отдавна, но вече забелязахме разлика в сравнение с предишната (Indesit). Този има обработка с пара. Ако имате домашни любимци, това е точно за вас! Има специална хипоалергенна програма. Машината не издава шум. И когато я мие, тя е покрита с красиви светлини! Наистина харесвам външния вид. Ако не се развали дълго време, значи е просто безполезен!!! Препоръчвам на всички!

От минусите: все още не е открит.

   

21 читателски коментара

 1. Потребител на Gravatar Потребител:

  Купих това устройство преди две години, първоначално водата тече от тавата за зареждане на перилния препарат, година по-късно лагерите на барабана бръмчат, подмяна 5000 рубли, сега водата тече отдолу, така че помислете, преди да купите оборудване на LG

 2. Граватар Инна Ина:

  Много разочарован от покупката!!! След два месеца работа вратата не се затваря плътно и не може да се отвори след измиване.

 3. Граватар Татяна Татяна:

  Имам машина от 2006 г. мод, 80180nu работи страхотно. През това време нагревателният елемент е сменен два пъти; нашият регион има много твърда вода. Всичко друго е наред.

  • Граватар Олга Олга:

   Просто искам да си купя един за себе си, макар и втора употреба. Ползвано от една жена, внимателно. Но се чудя, тя все още е на 13 години.
   Но моя Atlas не се пере много добре.

 4. Граватар Татяна Татяна:

  Започнах да използвам LG през 1998 г., на работа. Когато дойде време да купите къщата, въпросът дори не беше „коя компания“? Естествено LG! Не знам по-добра компания! Пере перфектно и не е шумна. Ползваме го от 6 години. Няма проблем!

 5. Gravatar wiki Вик:

  Е, не знам дали може да се говори за пералнята, която купих през 2003 г. Но 13 години по-късно, когато надписите по нея вече бяха изтрити и жена ми вече знаеше програмите по памет и ние натъпкахме одеяла, описани от две деца и зимни гащеризони там, накратко, днес помпата спря да работи))) И тогава въпросът е какво има там, но тя работи 13 години!!

 6. Граватар мих мих:

  Първото LG го купихме през 2006 г. Корейското с ремъчна предавка имаше функция за запазване на програмата за пране и при спиране на тока подновяваше прането от мястото, където прането беше прекъснато. Също така беше възможно да се коригира процесът на пране, ако е необходимо. Новият LG с директно задвижване, който купих, няма нищо от това. Още 30 минути в режим на бързо пране - без междинни центрофуги. След пране и между изплакванията просто сменете водата и я източете. Но в старата машина беше така. И все още е в изправност. Новата машина просто пере нормално – и това е добре. Просто има с какво да се сравни и затова простотата на „мозъците“ на машината в сглобен от Русия продукт веднага се забелязва.Основното е, че поне не се счупи дълго време.

 7. Граватар Оксана Оксана:

  Ние използваме машината LG повече от 12 години и сме много доволни; за толкова много години никога не ни е разочаровало!

  • Граватар Виталий Виталий:

   Какво сравняваш? Какво купихте преди 12-13 години европейска сглобка и го хвалите? Купете сега LG сглобен от Русия, да видим колко ще издържи.

  • Граватар Генадий Генадий:

   Използваме новата ни LG машина само от месец. Не можете да го наречете безшумен. Ламаринът на кутията е много тънък. Ужасно трака! Люкът отдолу отпред също дрънчи. Проводниците към ключалката на вратата докосват тялото. Стъклото на вратата виси нагоре и надолу във вратата цял сантиметър. Стъклото се притиска към ластика отдолу на ширина 2 см, а отгоре - по тънка лента. Дрънкалка, а не машина.

 8. Граватар Ирина Ирина:

  Вбесяващо е, когато дават хвалебствени отзиви за перални преди 10-15 години, произведени в Европа! Притежавал съм две перални през живота си: Candy и Ardo. Работихме 12-13 години. За това ли те питат?! Разкажете ни за нашите руски перални машини. И четете рецензиите - няма какво да избирате. За съжаление няма пари за вносни.

  • Граватар Настя Настя:

   Ирина, наскоро купихме LG, но не съм доволен от качеството на измиване. Нещата на бебето остават на петна, опитахме всичко! Интензивно, дълго, но без резултат, петната останаха. След това проверих. Измийте ръчно с препарат за отстраняване на петна. За 38 000 трябва сам да переш.

 9. Граватар Людмила Людмила:

  Купих машина LG и от първата минута разбрах, че съм направил голяма грешка! Русия не може да се поправи; всичко, което е направено, са хвърлени пари!

 10. Граватар Светлана Светлана:

  Купете машина LG 8 кг. Става за силиконови и вълнени одеяла, големи детски играчки: слонове и зайци.И дори килими и пътеки за килими 1,5m×0,5m. Това е готино. Обичам я. Работи за семейство от 6 човека. Преди това и 6-килограмовият се справяше чудесно!

 11. Граватар Фотя Фотя:

  С право се казва, че съвременните модели са лошо направени. Купих го преди седмица и от първото пране разбрах, че съм направила голяма грешка. Въпреки че прекарах дълго време в избора на марка, но независимо от всичко, тя е произведена в Русия, здрава е ... Тялото е тънко, мислех, че люкът ще излети заедно с прането. Всичко дрънчи. Предният панел дори не е завинтен правилно, нито пък „покривът“. Пълен ужас.

 12. Граватар Алла Алла:

  Машината е отлична. Работи 10 години! И няма оплаквания! Мой приятел и роднини също имат LG и всички са доволни!

 13. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Машината работи отлично, но се чува жужене на предния панел при центрофугиране. Толкова много, че предизвиква неприятни усещания.

 14. Граватар Нина Нина:

  Машината LG подскача и се тресе. Неудобен филтър. Не развивайте, не затягайте. Измива се така-така. Преди това беше същата марка, но корейско производство. Всичко беше добре. Няма да купя това отново.

 15. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря за предупреждението! От почти седмица се опитвам да си избера пералня. Майсторът ми препоръча LG. След като проучих описанията на линията, гледах YouTube и прочетох ревюта, стигнах до извода, че няма какво да купя. Сигурен съм, че музиката в края на прането ще бъде черешката на тортата на връзката ми с тези машини. Чудя се, възможно ли е да го изключа или това е смъртна присъда?

 16. Граватар Наталия Наталия:

  Това е сигурно!

 17. Граватар Натали Натали:

  Аз също не мога да избера, всички отзиви не са много добри, купихте ли го, ако да, кой, моля, споделете вашето мнение?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня