Ревюта на перални Indesit

Пералня Indesit WISL 82

Пералня Indesit WISL 82Максим:

Купихме тази машина за двустаен апартамент. Работи добре. Лично аз обикновено използвам само бързо пране, тъй като не се замърсявам много. Много удобно - 30 минути и всички неща се измиват. Освен мен в апартамента живеят още четирима души (включително едно малко дете). Машината работи добре от около 8 години. За това време се развали само веднъж. Десет летяха. Ремонтът не беше скъп. Между другото, машината също не е много скъпа. А това, че оре 8 години и продължава да работи е отлично.

Измива всичко добре. Вярно е, че когато перете пухено яке, трябва да включите допълнително изплакване, в противен случай без него остават петна от праха за пране. А за тези, които не обичат шума, машината също може да не е подходяща, тъй като издава шум при въртене. Не съм придирчив в това отношение; Не пера през нощта. Затова за мен машината е най-добрата! И все пак колко перални могат да перат 5 човека за 8 години? Мисля, че само това вече е сериозен аргумент в полза на тази машина! Като цяло, като бюджетен модел - почти идеален!

Пералня Indesit IWSE 6105

Пералня Indesit IWSE 6105Инга:

Не разбирам много от пералните. И преди да купя този модел, измъчих консултантите с цял куп въпроси. Изслушах отговорите и препоръките и реших да купя Indesit IWSE 6105. Машината беше доставена и изнесена на пода. Прегледах всичко, всичко беше чисто и ново.

След монтажа го пуснахме и мие много добре. Не вдига шум, не подскача. Добро управление, почти веднага разбрах какво е какво. Има функция за пестене на вода. Има всички необходими режими и дори повече;) Дисплеят показва времето, колко остава до края на програмата, температура, обороти.Супер машина!))) Стига за мен, съпруга ми и двете ми момичета! Благодаря ви консултанти! Пералнята, от която се нуждаете!!!

Пералня Indesit WIUN 105

Пералня Indesit WIUN 105 мненияНаталия:

Новата машина е монтирана в жилищна площ под наем. Вдигна страшен шум! По време на цикъла на въртене тя обикновено бърбореше. Оказа се, че грешката е наша. Инсталирахме го сами и забравихме да свалим транспортните болтове отзад. Сега го махнаха и всичко е наред. Работи и не е шумен. Може да има шум, когато барабанът е претоварен. Ето защо е по-добре да не го пълните докрай. Като цяло останах доволен. За тези пари машината е съкровище!

Пералня Indesit WITL 86

Пералня Indesit WITL 86 мненияАлексей:

Машината е работила малко по-малко от 7 години. За целия период на работа два пъти аварира и ремонтира. Сега има теч. Изпод пералнята изтича вода. Страничните стени са частично покрити с ръжда. Горната част на корпуса ръждяса и падна. Заслужава да се отбележи, че седем години са много време. Не всяка машина може да издържи толкова. Време е да го смените с нов.

Пералня Indesit WIE 127 XS

Пералня Indesit WIE 127 XSИгор:

Буквално няколко дни преди да изтече гаранционният срок, модулът се повреди. Скъпо е. Добре, че го смениха безплатно, в съответствие с гаранцията. Но след това работи добре около 6 години. Измива се добре. Но понякога вдига шум. Роднините имат точно същата пералня, която работи добре 9 години. Но след това започна да показва проблеми. Понякога спира да мие без причина. И за да работи отново, трябва да смените програмата и да рестартирате прането. Изглежда, че се е развалил два пъти през целия период. Моят като се счупи ще си купя друг.

Пералня Indesit IWSB 5085

Пералня Indesit IWSB 5085Вика:

Пералнята не ми хареса. Когато работи, има някакви странни звуци вътре. Нещо бучи. В режим на центрофугиране издава шум и се клати. Обадих се в сервиза.Там ми казаха, че това е нормално за тази машина. И няма да могат да ми поправят нищо, тъй като нямат части за него. Имало и нарушения в програмите. Те се губят и трябва да се рестартират. Не знам колко дълго ще работи тази машина. Но определено няма да го купя отново. Изглеждаше ми много ненадеждна...

Альона:

Тази пералня я взехме преди около година. Работи добре. Няма оплаквания за това. Но по някаква причина надписите върху него постепенно се изтриват. И няма да има значение, ако някои ненужни букви изчезнат. Но и програмите започват да се изтриват. Дозаторът също се отстранява трудно. Ръководството за употреба посочва, че трябва да се изважда и мие редовно. И това се прави много трудно. Не мога да кажа, че съм доволен от това как похарчих 11 000 рубли. Не го препоръчвам на никого.

Пералня Indesit IWUB 4085

Пералня Indesit IWUB 4085Татяна:

Не за първи път си купувам пералня Indesit. Предишният служи вярно 8 години. Хубава машина. Такъв малък. Пере 4 кг. Точно за двама. Ползвам го от две седмици. Дотук добре. Вярно, пробвах само няколко програми.

Професионалисти: Компактен, сладък, много различни режими.

От минусите:

Не открих недостатъци.

Пералня Indesit SISL 129 S

Пералня Indesit SISL 129 SАлександър:

Купихме тази пералня преди много време. И все още работи добре, въпреки факта, че качеството на нашата чешмяна вода е по-лошо от всякога. Мислех, че никоя машина няма да може да работи дълго време в такива условия. Но както се оказа, грешах. Работи добре без допълнителни филтри. И филтрите му никога не са били почиствани през цялата му работа. Цялото семейство е доволно от тази покупка. Благодаря на създателите му! Мием го два пъти на ден и всичко е наред! Тази пералня ще ви радва дълго време! Освен това е много компактен)

Пералня Indesit WIUN 105

Пералня Indesit WIUN 105Вадим:

Моята пералня е точно същата като тази.Към момента няма проблеми в работата. Всичко е наред. Но тя пие повече вода, отколкото трябва. И няма копче за регулиране на броя на оборотите при лицеви опори. Баните са склонни да имат висока влажност. Следователно някои машини може да не издържат. И интересното е, че тази пералня работи добре дори при ниско налягане на водата в тръбите. Кръвното ми налягане винаги е лошо. И тя се мие нормално. Просто трябва да изчакате повече, докато водата се събере.

Толкова е тесен, че успях да го монтирам там, където друга машина няма да се побере. Дори когато люкът е отворен, тя е почти извън пътя. Изплаква се идеално, няма следи от пудрата дори по дебели дрехи. Дизайнът изглежда доста приличен. И не е скъпо.

Центрофугирането е правилно регулирано. Не може да се каже същото за много други тесни перални машини. Има вибрации, разбира се, но не много. Сложих запалка на капака. Премести се само с няколко mm по време на целия цикъл на пране.

От минусите: при ниско налягане на водата в тръбите, третият цикъл на пране продължава около три часа.

Пералня Indesit IWSC 5085

Пералня Indesit IWSC 5085Виктор:

Това е първата пералня в новия ми апартамент! Реших да го избера, защото не заема много място, а фирмата е популярна. Можете да заредите до 5 кг пране в барабана. Намира се в кухнята. И те избраха тесен модел специално за кухнята. Тя тежи 66 кг. Предоставя много различни режими. За синтетични тъкани, памук по три броя. За различни цветове и замърсявания. За копринени тъкани, вълна, дънки и др. Можете също така да изпълнявате различни части от цикъла отделно. Например, просто включете лицева опора или изплакнете.

Намерих програмата за бързо пране много удобна. Това е подходящо за неща, които не са особено мръсни. Добре освежава прането и премахва леки петна. Повечето си пера с нея.

Машината не издава почти никакъв шум.Единственото нещо, което може да вибрира по време на цикъла на центрофугиране. Измива нещата добре. Съпругата ми и аз бяхме много щастливи, когато купихме тази пералня и направихме първото си пране. И като се има предвид, че има доста скромна цена и компактен размер, тогава единственият недостатък (вибрация) не е особено обезпокоителен.

Пералня Indesit IWSE 5125

Пералня Indesit IWSE 5125Александър:

Пералнята работи добре повече от година. Измих всичко, всичко беше наред. Но след това задвижващият ремък падна. Това се случи, защото лагерите бяха износени. За тази машина няма отделна смяна на лагери. Ако те се повредят, тогава целият пластмасов резервоар трябва да бъде сменен. А нов резервоар, дори без необходимата работа на техник за смяна, ще струва около седем хиляди. Така че е по-добре да си купите нова машина. Никога не знаеш какво ще се счупи в него по-късно. Не съм доволен от толкова скъпи ремонти.

Пералня Indesit IWB 5103

Пералня Indesit IWB 5103Олечка:

Преди много време някой ми каза, че марката Indesit е една от най-добрите марки перални машини. Ето защо първата ни пералня беше Indesit, а втората ни. Вярно е, че първият е сглобен в Италия. И купихме втория от нашия монтаж. Работеше добре около две или три години. Измити добре. Но след това имаше почукващи звуци по време на цикъла на центрофугиране.

Обадих се на сервизния център и взех майстор. Той съобщи, че има проблеми с лагера. И те не могат да бъдат сменени отделно. Само с резервоара. А смяната на резервоар е много скъпа. Тъжно е, че производителите са престанали да се грижат за потребителите на техните перални. Частите не са с добро качество. Лагерите са счупени. Така че сега не можете да го промените отделно. Тъй като резервоарът е изработен от пластмаса и е запечатан. Ще трябва да вземете трета пералня. И този път едва ли ще изберем Indesit.

Пералня Indesit IWDC 6105

Пералня Indesit IWDC 6105Анджела:

Тази пералня беше подарена на моята любима майка за нейния юбилей.Отне много време за избор. Приятели препоръчаха точно тази марка. Цената ми хареса.

Качеството на обслужване в магазина е отлично! Майка ми е просто щастлива. Много харесва новата пералня. Казва, че измива добре. Благодаря на приятелите ми за съветите и на продавач-консултантите за помощта при избора! Отличен магазин!

   

22 читателски коментара

 1. cosmobyt gravatar cosmobyt:

  Като собственик на пералня Indesit мога да кажа, че това е много качествена машина. Ако използвате добър прах, той изпира перфектно. Сред минусите мога да подчертая не много доброто изплакване на прането в сравнение с LG.

 2. Граватар Анонимен Анонимен:

  Пералнята Indesit е гадна. Купихме го, донесохме го, настроихме всичко на същото ниво, пуснахме го и докато плакнехме, той започна да подскача нагоре-надолу, така че съседите от долния етаж тичаха.

  • Граватар Оксана Оксана:

   Напълно съм съгласен с теб. Моята машина Indesit работи 3 месеца. Работеше много шумно от първия ден, поемане на вода и въртене се чуваха дори в най-близката къща. Счупи се поради лошо качество на монтажа. Сега дори няма да купя тази марка пералня за стотинки.

  • Gravatar Guest Гост:

   Нашите също подскачаха докато препрочетем инструкциите. Беше необходимо да се разхлабят болтовете отзад. Просто! И никакви проблеми.

 3. Граватар Игор Георгиевич Игор Георгиевич:

  Купих Indesit WP1040 през 1997 г. Работих интензивно за 5 човека. През целия този период два пъти почистих нагревателя и веднъж смених електронния модул. Гумата от пяна в буталата на амортисьора се разпадна - замени я с филц. Вътре е идеално чист, маркучи, помпи, всичко е в отлично състояние.И това въпреки факта, че пералнята е с много сива конструкция. Все още работи и е 2017 г. И ще продължи също толкова дълго.

  • Граватар Олег Олег:

   Индезит е закупен 2002 г., два пъти е сменян мозъка... още го трие.

 4. Граватарът на Олга Олга:

  Попаднах на добра пералня Indesit XWDA 751680X W EU. Първото му предимство е цената. Второто нещо е, че е произведено в Италия. Търсиха дълго и щателно. В крайна сметка решихме да купим сравнително евтина пералня и сушилня. Струва ми тридесет и нещо. Първо трябваше да проуча инструкциите, за да разбера в какви случаи да използвам един или друг режим на сушене и програма за пране. Накрая цялото семейство е щастливо! Качеството е отлично, пере се много добре.

 5. Граватар Лидия Лидия:

  Купихме Indesit. Поради безпаричие взех най-евтиния и то с голямо съмнение. Но се оказа, че тази пералня е най-добрата. И сега за следващия ще взема само Indesit! Благодаря на производителите.

  • Граватар Карина Карина:

   Моята също не е скъпа, но измива идеално.

 6. Граватар Карина Карина:

  Имам доверие на Indesit по отношение на пералните, последната беше точно такава. Тя служи дълго време, работи у дома 8 години. След това, когато купихме апартамента си, изпратихме го в детска градина, искахме нещо по-модерно и по-добро за нова къща. В крайна сметка взех машината със сушилнята XWDA 751680X и не останах разочарован, това е много удобно и многофункционално устройство.

 7. Граватар Саша Саша:

  Най-големите предимства на Indesit според мен са ниската цена, простотата и надеждността. Каквото имах, всичко се счупи. И Indesit живее най-дълго досега.

 8. Gravatar Всички Всеки:

  Току-що си купих машина Indesit. Монтирали го, свързали го и тогава майсторът пипнал барабана с контрола и той пламнал.Това означава, че ток тече към барабана! Какво да правя, кой може да ми каже?

  • Граватар Вячеслав Вячеслав:

   Може да е свързан неправилно или да има проблем с гнездото. В нашите къщи често има токови удари от вода (ако бойлера работи) и от перални, но проблема е в къщата, заземяването е лошо.

 9. Граватар Анонимен Анонимен:

  WITL 867 е добра машина. Но в програма 9 започва с източване на малко вода. И всичко е на прах...

 10. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Имам европейски сглобен Indesit - работи отлично. Измива страхотно. И вече е на 10 години, но дори не мисля да го сменям.

 11. Граватар Мария Мария:

  Само Indesit вече имах две перални. Майка ми също има такъв вкъщи, пере страхотно! И когато извадите бельото, то не се дъвче и се глади по-лесно. Е, цената разбира се е нормална, няма да ви счупи джоба.

 12. Граватар Валентин Валентин:

  Купих го преди четири месеца, чакаме сервиз за втора седмица! Хората не купуват тези глупости, това е загуба на пари!

 13. Граватар Виктория Виктория:

  Нямахме късмет. Купихме Indesit iwb 51... докато мие, той мисли дълго време, преди да премине към следващия етап. Спира по време на центрофугата и издава някакъв плашещ пукащ звук по време на прането. 15-минутният режим с дълги мисли се проточва цял час. След това при стартиране спря да реагира и бръмчи като трафопост. Мрежовото напрежение е стабилно 220-230. Проблемът е в самата машина, но от сервиза правят всичко възможно да не викат техник и да я ремонтират безплатно.

 14. Елза граватар Елза:

  Машина Indesit, моят помощник е на 15 години. Започва да бъгва малко, мисля да го сменя, но не знам коя фирма да избера.

 15. Граватар Галина Галина:

  Старият ми WDN867WF вече е на 26 години. Купувана 1995 г., сглобявана в Италия, работила е здраво, няма забележки. Ремонтът е точно сега планиран, бутонът за захранване. Преди го правеха съвестно, сега летят за 3 години. Да, и те дадоха гаранция за 12 години.

 16. Граватар Анонимен Анонимен:

  Не купувайте пералня Indesit! Вместо необходимото време за пране от 50 минути, той пере за 1 час и 40 минути. Скача по време на цикъла на въртене като луд. Перете два пъти за 4 минути и изплакнете за 4 минути, а през останалото време центрофугирайте (1 час и 20 минути). Това е бъг в програмата! И това е от втората година работа. Не го препоръчвам!

 17. Граватар Елена Елена:

  Имам Indesit с вертикално зареждане, не помня модела, в момента съм в командировка. Италианска сглобка. Работи от 2003 г. Ремонтирах изгорял нагревател преди две години. Сега започва да действа, през 2022 г.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня