Преглед на мини перални с центрофуга за градината

пералня за вилатаМини пералня за вилата с центрофуга. Звучи някак неправдоподобно. Що за миниатюрна пералня е тази, която има и вградена функция центрофуга? Със сигурност това е много полезна техника, която е много ценена от летните жители. Нека обаче не изпреварваме, нека го подредим по ред.

За какви перални ще говорим?

В случая е важно да се дефинира терминологията. С други думи, трябва да разберем за какви перални машини говорим. Първо, тъй като пералнята се нарича мини, това означава, че тя трябва да бъде относително малка, за да може да се носи. На второ място, пералната машина, която ни интересува, трябва да работи независимо от водоснабдителната и канализационната система. Трето, такива перални машини за летни вили трябва да извършват пълен цикъл на грижа за прането. Това означава, че трябва да е налично следното:

 • мия;
 • изплакване;
 • завъртане

Пералните машини с активатор могат да центрофугират пране, ако има отделен резервоар, където се намира центрофугата.

Основният проблем е в цикъла на центрофугиране, тъй като има доста компактни перални машини за дачи, които могат да работят без течаща вода и все още да перат и изплакват дрехите. Ние не се интересуваме от такива перални. Нуждаем се само от тези, които могат да изстискват прането и ще посветим нашия преглед на тях.

Преглед на модела

Те забравиха да кажат, че една селска пералня все още трябва да бъде сравнително евтина. В края на краищата малко хора купуват скъпо компактно перално оборудване за своята дача, въпреки че, разбира се, има всякакви случаи. Държавната версия на пералнята е евтина опция и ние се опитахме да се придържаме към тази концепция, когато съставихме този преглед. Да, ето го всъщност.

Assol HRV50-880S. Евтина активаторна перална машина, произведена в Китай с резервоар за миене и центрофуга. Въпреки факта, че тази пералня може да пере 5 кг пране наведнъж и да центрофугира 4 кг, нейните размери са много скромни Ш x Д x В - 69 x 40 x 84 cm. Тази пералня може лесно да се транспортира в кола, а при необходимост може да се носи, защото тежи около 14 кг. Цената на тази машина варира от 110 до 120 долара.

Assol XPB50-880S

Фея SMP40. Ако се нуждаете от още по-компактна и евтина активираща машина с въртене за вашата градина, способна да работи независимо от наличието на течаща вода, тогава трябва да обърнете внимание на този модел. Размерите му Ш х Д х В са 69 х 36 х 69 см, като същевременно може да пере 4 кг пране и да центрофугира 3,5 кг. Пералнята е с тегло 13,9 кг.

FairySMP 40

 

Мини пералните на марката Fairy се отличават като цяло с добър дизайн, компактност, капацитет и най-важното ниска цена. По-специално, този модел струва само $75. Можете да разберете мненията на потребителите за пералните машини от тази марка, като прочетете статията Ревюта на перални Fairy.

Leran XPB42-4288S. Това е китайска активаторна пералня с два резервоара един за пране и един за центрофуга. Зареждането на прането по време на пране е 4,2 кг, при центрофугиране 3,5 кг, скоростта на центрофугиране достига 1400 оборота в минута, което ви позволява да центрофугирате прането много ефективно. Машината е с механично управление, разходът на вода за едно пране е 35 литра. Водата може да се загрее предварително в кофи и да се излее в резервоара за пране. Отличен вариант за дача. Размерите на машината също са малки: Ш x Д x В – 66 x 65 x 85 см, тегло 16 кг. Средната цена е $108.

Leran XPB42-4288S

Фея SMP60N. За тези, които искат да получат по-просторна пералня, можете да разгледате модела Fairy SMP60N.Резервоарът му за пране може да побере 6 кг пране наведнъж, а центрофугата му може да побере 4,5 кг. В същото време размерите му Ш х Д х В са 69 х 36 х 69 см, същите като тези на модела SMP40, който сам по себе си е изненадващ, а теглото му е 15 кг. Но изненадите не свършват дотук. В допълнение към обичайната програма за пране, тази машина има режим за пране на деликатни тъкани, което означава, че дори връхните дрехи могат да се перат в тази пералня без никакви проблеми. Средната цена на модела е 120 долара.

Този модел е може би единственият сред моделите активатор, който има режим на пране за деликатни тъкани.

Slavda WS-80PET. Друга активаторна машина с голямо натоварване. Разбира се, малко е да го наречем компактен, все пак Ш x Д x В – 82 x 47 x 90 см, но теглото му е сравнително малко, около 16 кг, което означава, че е доста подходящ за транспортиране в пералня към страната. Основното предимство на модела е зареждането на пране, тъй като машината може да пере 8 кг дрехи наведнъж и да центрофугира 6 кг. Пералнята центрофугира доста добре, защото скоростта на въртене на центрофужния барабан е 1350 оборота в минута. Машината струва средно $140.

Slavda WS-80PET

Redber WMT 40P БЯЛ. Китайска активаторна мини пералня с функция центрофуга. Може да пере не повече от 4 кг пране наведнъж, а да центрофугира още по-малко – около 3,2 кг. Размери на касата Ш х Д х В – 68 х 38 х 68 см, тегло 13 кг, подходяща за носене и транспортиране в пътническа пералня. Прането се центрофугира със скорост до 1300 об./мин. Резервоарът е изработен от доста висококачествена пластмаса, която издържа на ниски температури до -50 градуса, което е важен фактор за лятна резиденция. Това оборудване струва около $92.

Redber WMT 40 P бяло

Плюсове и минуси на мини перални

Миниатюрните перални машини за дачи имат значителен брой предимства, поради което са обичани не само от летни жители, но и от жители на частни къщи, възрастни хора, ергени и много други. Само помислете:

 • такава пералня е абсолютно независима от наличието или отсъствието на водоснабдяване и канализация, налейте вода в кофа и продължете, измийте до насита;
 • размерите на селските перални машини са повече или по-малко скромни, във всеки случай такава машина ще се побере в багажника на пътническа пералня без проблеми и все още ще остане доста място;
 • Въпреки скромния си размер, тези перални машини са доста просторни, някои измиват до 8 кг пране наведнъж;
 • машините, представени в нашия преглед, също имат центрофуга, която ви позволява не само да перете и изплакнете прането, но и да го центрофугирате ефективно;
 • мини пералните са не само с малки размери, но и с малко тегло, което също ги прави лесни за транспортиране от и до страната;
 • мини пералните имат много лесно и достъпно управление; дори по-възрастните хора, които обикновено са много консервативни и не харесват модерните технологии, могат да го разберат.

Тези перални имат и недостатъци. Въпреки че тук, от коя страна погледнете. Ако сравним тези машини с автоматичните перални, те със сигурност ще загубят, но ако се опитаме да бъдем по-обективни, можем да подчертаем следните недостатъци.

 1. Тези перални имат много малко функции, което им пречи да перат деликатни дрехи, но има и изключения.
 2. За да перете дрехи в такава машина, трябва да сте наблизо. Трябва да налеете вода, да започнете измиването, да източите използваната вода, да налеете чиста вода и да започнете да изплаквате. След това трябва да прехвърлите прането в центрофуга и да го центрофугирате. Всичко това е доста неудобно.
 3. Невъзможно е да се затопли вода в такива машини, така че ще трябва да получите титан във вашата дача, обикновен котел или да загреете водата на печка. Загряването на вода изисква допълнително време.

В заключение отбелязваме, че миниатюрните перални машини с активатор и центрофуга за градината са отлично решение, ако искате да перете дрехи с високо качество почти в лагерни условия. Разбира се, тези перални са значително по-ниски по функционалност от автоматичните машини, но това е начинът, по който го гледате. Успех с избора!

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Алекс Алекс:

  Пералните са несполучливи. Има вносни варианти като Панда, без 2 отделения.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня