Коя пералня Bosch е по-добре да купите?

най-добрите перални машини BoschВ момента компанията Bosch предлага на купувача да закупи повече от сто различни перални машини. Сред тях има наистина достойно оборудване, но има и безполезни машини, което се потвърждава от многобройни отрицателни потребителски отзиви. Как да закупите най-добрата пералня Bosch и да не се натъкнете на оборудване с ниско качество? Нашият преглед ще ви помогне да разберете този проблем. Нашите експерти проучиха няколко линии перални машини Bosch и избраха 10-те най-добри. Сега ще ви запознаем с тези машини.

Bosch WLG 20162

Решихме да отворим този рейтинг с евтината пералня Bosch WLG 20162. Експерти и потребители дадоха на този модел много висока оценка, въпреки сравнително малкия барабан с товар до 5 кг пране. За цената си машината е много добра.

 1. Скорост на центрофуга до 1000 оборота в минута.
 2. Защита на тялото на машината от течове на вода.
 3. 14 специални режима на пране, които са подходящи за голямо разнообразие от пране.
 4. Тридесетсантиметров люк за зареждане, в който можете бързо да хвърлите цяла купчина мръсно пране.

Вратата на този широк люк се отваря почти широко, 1800.

 1. Сравнително ниска консумация на вода и електричество. За един цикъл машината се нуждае от 40 литра вода и 0,18 kW/h електроенергия.
 2. Машината има надеждно цифрово управление и прост, но информативен дисплей.
 3. Bosch WLG 20162 има защита срещу претоварване, дисбаланс, деца и прекомерно разпенване.
 4. Машината е тясна, има дълбочина само 40 см, което ви позволява да я поставите под плота.

 

 

Bosch WLG 20162

Експерти и потребители подчертават специалните предимства на пералнята. На първо място, тази машина е истински експерт по пране на ризи. Има специална функция, която ви позволява да изперете старателно и внимателно ризата си, без да оставяте гънки по нея. Второ, машината е оборудвана с нощен режим на пране.Изглежда нищо изненадващо за машина от среден клас, но имаме работа с бюджетен модел. Средната цена на "домашен асистент" Bosch WLG 20162 е 325 долара.

Основният недостатък на пералнята е, че е доста шумна. Освен това някои потребители отбелязват, че не винаги изцежда добре прането. Експертите посочват, че класът му на центрофугиране е само „C“, което не е много добро за съвременна автоматична пералня.

Bosch WLK 2426 Y

Потребителите на Bosch WLK 2426 Y отдавна са отговорили на въпроса за себе си: коя пералня Bosch да купят и не съжаляват за малко. Оборудването наистина е много достойно, въпреки че струва малко повече от описаната по-горе машина. Капацитетът на барабана му е 6 кг пране. Това е напълно достатъчно за семейство от 4 души. Какви технически характеристики привличат вниманието ви?

 1. Голям дисплей и отлични цифрови контроли. Електронната схема работи стабилно дори в условия на спад на напрежението в електрическата мрежа.
 2. Машината е способна да центрофугира с високи обороти - до 1200 оборота, което отговаря на основните стандарти на съвременната технология за пране.
 3. Паметта на контролния модул предлага на потребителя избор от 14 програми за пране. Дори опитни домакини не успяват веднага да овладеят всички режими, тъй като има много от тях.
 4. Bosch WLK 2426 Y е добре защитен от дисбаланс, прегряване, прекомерно разпенване и пренапрежения на напрежението. Има и защита срещу смущения от малки деца.
 5. Това оборудване консумира малко повече вода (48 литра), но консумира по-малко електроенергия - 0,15 kW/h, което съответства на клас на енергопотребление A++.
 6. Люкът на Bosch WLK 2426 Y е дори по-широк от този на Bosch WLG. Диаметърът му е цели 32 см. Подреждането на прането е много удобно.
 7. Тази машина има и функция за отложен старт до 24 часа.

Bosch WLK 2426 Y

Основното предимство на машината е наличието на специално отделение за течен прах. Благодарение на това отделение, домакинята ще може да разкрие максималните възможности на най-добрите гелове за пране.

Експертите отбелязват и иновативната повърхност на вътрешните стени на барабана, които са много нежни към деликатните тъкани по време на пране, изплакване и центрофугиране.

Относителни недостатъци на колата: люкът не се отваря 1800, а дълбочината на кутията е до 47 см - такава машина няма да се побере под плота. Bosch WLK 2426 Y цена: $490.

Bosch WLN 24241

Тази пералня от известна немска марка може да се похвали с доста просторен барабан за 7 кг сухо пране. Можете да поставите много обемисти и тежки предмети в такъв просторен барабан, като сте сигурни, че машината ще ги изпере без намеса. Bosch WLN 24241 е оборудван с интелигентно сензорно управление и разполага с голям, модерен цифров дисплей.

 1. Машината може да центрофугира дрехи със скорост до 1200 оборота в минута. Не във всички случаи можете да използвате такова високоскоростно въртене, но в някои случаи е много полезно.
 2. Технологията е много, много икономична. Необходими са 38 литра вода за цикъл на пране и само 0,13 kW/h електроенергия, което вече е клас A+++.
 3. Bosch WLN 24241 е 100% защитен от течове и други рискове, свързани с безопасната работа.
 4. Има 14 програми за пране, включително добре познатия режим за пране на вълна и също толкова известен режим за пране на коприна.
 5. Люкът е отличен, широк е 32см.
 6. Има специална програма, която ви позволява да осигурите първокласна грижа за вашите ризи.

Bosch WLN 24241

Основното предимство на Bosch WLN 24241 е наличието на директно задвижване. Директното задвижване прави машината по-издръжлива и надеждна и подобрява експлоатационните й характеристики. Потребителите особено харесват възможността за ограничаване на времето за пране и красивото осветление на барабана. Някои потребители смятат недостатъка на тази машина за твърде дълбока – 45 см. Цената на машината е $476.

Bosch WLL 2416 E

Един от най-достойните представители на своя клас е Bosch WLL 2416 E.Тази машина е истински експерт в почистването на дрехи от различни петна. Барабанът му може да побере до 7 кг пране, а сензорното управление ви позволява точно да инсталирате и конфигурирате желаната програма.

 1. Машината има 17 програми за пране. Тази машина е абсорбирала абсолютно всички съвременни програми, разработени в рамките на компанията Bosch.
 2. Класическият и в същото време ергономичен дизайн показва, че тази машина може да се впише във всяка модерна интериорна композиция на баня или кухня.
 3. Bosch WLL 2416 E, подобно на описаната по-горе пералня, е невероятно енергийно ефективна, но консумира малко повече вода - 41 литра.
 4. Прането се центрофугира при минимум 400 оборота в минута и максимум 1200 оборота в минута.
 5. Оборудването е напълно защитено от дисбаланс, течове на вода, прекомерно разпенване, както и от намесата на малки таралежи. Между другото, не само контролният панел, но и бутонът за включване / изключване е защитен от деца.
 6. Машината е сравнително тиха. Нивото на шум при центрофуга при 1200 оборота в минута е 77 dB, което е дори под нормативната граница.

Загряването на водата може да се регулира при настройка на почти всички специални програми за пране.

Bosch WLL 2416 E

Основното предимство на пералнята е куп специални програми за пране. Жените с разнообразен гардероб ще оценят Bosch WLL 2416 E. Експертите също така отбелязват издръжливостта на фърмуера на контролния модул. Като минус потребителите отбелязват неочаквано неефективното въртене, въпреки че производителят декларира центрофуга клас B. Цената на Bosch WLL 2416 E е $492.

Bosch WIW 28540

Така стигнахме до скъпите „домашни помощници“ в нашия рейтинг. До голяма степен поради високата цена, машините в тази ценова категория не са популярни сред хората, но Bosch WIW 28540 е изключение от правилото. Стотици положителни отзиви от благодарни потребители и дискретни похвали от експерти. Изглежда, че тази машина е спечелила сърцата на потребителите на Runet. Защо така?

 1. На първо място, трябва да се отбележи, че този „домашен асистент“ е напълно вграден.На предната стена на касата отдясно и отляво има панти за закрепване на вратата. Инсталирах машината в кухнята под плота, окачих вратата и сега имате незабележим шкаф, който не разваля дизайна на стаята.
 2. Машината е перфектна за голямо приятелско семейство от 5-6 души, тъй като барабанът й събира 8 кг пране. Теоретично тя ще изпере мръсните дрехи, натрупани за седмица за 6 души на две стъпки.
 3. Bosch WIW 28540 е оборудван със сензорен контролен панел от ново поколение, въпреки че класическият програмен селектор за тази машина е запазен.
 4. Барабанът е в състояние да се върти с чудовищна скорост - 1400 оборота в минута, като ефективно изстисква нещата.
 5. Платката на контролния модул съдържа 14 режима на пране в паметта, които потребителят може да настрои според нуждите си.
 6. Барабанът е с вътрешно осветление.

Bosch WIW 28540

Основното предимство, което единодушно изтъкват както потребители, така и експерти: тиха работа. При въртене на 1400 оборота в минута машината е в състояние да произведе не повече от 67 dB. Само си помислете, това е една от най-тихите машини на Bosch, ако не и най-тихата. В това отношение само много скъпи модели, сглобени в Германия, могат да се конкурират с него. Като част от нашия преглед няма да разберем чий монтаж е по-надежден. Въпреки че е очевидно, че пералните машини, сглобени в Германия, работят по-дълго и по-добре от тези, сглобени в трети страни.

Основен недостатък са големите размери на корпуса. Кутия Bosch WIW 28540 Ш x Д x В – 60 x 57 x 82 cm. Плот със стандартна дълбочина определено не е подходящ за тази машина. Продавачите днес оценяват тази машина на 1047 долара.

Bosch WAT 20441

Купувачите, които целенасочено търсят добра пералня Bosch с много просторен барабан, трябва да разгледат по-отблизо Bosch WAT 20441. Има голям барабан за 9 кг сухо пране. В такава машина понякога можете да перете дори килими, а не само връхни дрехи или спално бельо.Огромен барабан изисква резервоар с голям капацитет, който изисква много вода за пълнене. За да изперете 9 кг пране, ви трябват 62 литра вода.

Барабанът се върти със скорост до 1000 оборота в минута, което е неочаквано ниско за съвременна машина от този клас. Когато стартирате определена програма за пране, можете да отмените цикъла на центрофугиране или да намалите скоростта му. Bosch WAT 20441 е напълно защитен от изтичане, от намеса на малки деца и от дисбаланс. Моделът има и вградена система, която контролира процеса на разпенване. Машината има много специални програми за пране, включително:

 • система за директно впръскване;
 • пране на предмети от деликатни тъкани;
 • нощно измиване;
 • пране на дънкови дрехи;
 • детски дрехи и още 9 подобни програми.

Потребителите наистина харесват програмата за отстраняване на петна, която помага да се справят с най-упоритите петна.

Bosch WAT 20441

Сред предимствата на машината експертите подчертават: двигателят EcoSilence Drive, барабан със системата VarioDrum и специален сензор за потока. Като цяло експертите отбелязват високата надеждност на Bosch WAT 20441. Недостатъци на машината: ниско качество на въртене и висока консумация на вода. Машината струва $666.

Bosch WAW 24440

Отлична машина от среден клас с просторен барабан за 9 кг неща. Машината консумира много малко вода, а консумацията на електроенергия е напълно намалена до минимум - 0,1 kW/h. Bosch WAW 24440 е оборудван с електронно интелигентно управление, както и с цифров дисплей. Центрофугата е регулируема, можете да я настроите от 400 до 1200 оборота в минута. Машината има 14 специални програми за пране. Ако потребителят не е доволен от параметрите на специалните програми, той може да ги промени.

Bosch WAW 24440 е идеално защитен срещу експлоатационни рискове. Има вградена ненадмината програма за контрол на дисбаланса. Има и контрол на нивото на пяната, защита срещу намеса от малки деца и, разбира се, пълна защита срещу изтичане на вода в и извън кутията. Тази машина има много предимства:

 • широк отвор на товарния люк;
 • ниско ниво на шум;
 • специално отделение за гел за пране;
 • барабан с технология Wavedrum;
 • ярък дисплей, надписите върху който се виждат дори при ярко общо осветление.

Bosch WAW 24440

Основният недостатък на Bosch WAW 24440 са размерите на корпуса. Те са Ш x Д x В - 60 x 59 x 85 см. Ако имате достатъчно място в банята си, тогава няма за какво да се притеснявате. Средната цена на този модел е $809.

Bosch WOT 26483

Нека се отдръпнем за известно време от пералните машини с предно зареждане и да насочим вниманието си към „домашните помощници“, в които люкът за зареждане е разположен отгоре. Машината Bosch WOT 26483 представлява интерес за потребителите. Тази „вертикална“ машина е добре сглобена, има дисплей и модерно електронно управление. Барабанът може да зареди до 6 кг пране и това е добър показател за машини с вертикално зареждане.

Машината върти добре и дори не е необходимо често да включвате режима на 1300 оборота в минута, 1000 оборота в минута са достатъчни. Консумацията на енергия отговаря на клас А+. Машината консумира 48 литра вода на цикъл, което е малко за шест килограмов барабан. Корпусът е само частично защитен от течове на вода: корпусът е защитен, но входният маркуч е незащитен.

Bosch WOT 26483

Комплектът програми съдържа 14 заглавия. Нищо необичайно, всички същите специални режими, които се намират в 80% от машините на Bosch. Експертите и обикновените потребители говорят много високо за Bosch WOT 26483. Те подчертават особено: наличието на автоматичен паркинг на барабана, удобни колела за преместване на машината из стаята и тиха работа. При центрофугиране на дрехи при 1300 оборота в минута машината произвежда само 69 ​​dB. Цена: $571.

Като недостатък експертите подчертават нестабилния фърмуер на контролния модул, който често се срива поради скокове на напрежение в електрическата мрежа.

Bosch WOT 24454

Почитателите на пералните машини Bosch с горно зареждане може да харесат Bosch WOT 24454. Тя също така може да пере 6 kg пране наведнъж, като същевременно има прости и интуитивни електронни контроли. Пералнята е невероятно стабилна. Той ще стои вкоренен на място, дори ако включите цикъла на центрофуга на максимална скорост, която е не по-малка от 1200 об./мин. Въпреки добрата си стабилност, машината е малко по-шумна от Bosch WOT 26483 - това се дължи на по-ниското качество на изработка.

Bosch WOT 24454

Експертите дадоха доста високи оценки на машината, без да подчертават очевидни недостатъци, но потребителите отбелязаха тези недостатъци. Първо, бутоните на контролния панел работят само веднъж. Второ, машината понякога нулира програмата за пране и замръзва и това е проблем с много Bosch WOT 24454, така че няма фабричен дефект при сглобяването на конкретна машина. Като цяло технологията не е лоша и заслужава висока оценка. Пазарната му стойност е 520 долара.

Bosch WOL 2050

Последната в нашия рейтинг беше пералня от серията Bosch WOL 2050. Дизайнът на тази машина е доста интересен. Потребителите са свикнали с факта, че пералните с горно зареждане имат контролния панел отгоре, но при този уред той е разположен на предната стена, като „домашен помощник“ с предно зареждане. На пръв поглед това дори е леко дезориентиращо; искате да потърсите люк на предната стена, но разбира се, той не е там, той се намира отгоре.

Техническите характеристики на Bosch WOL 2050 са много скромни. Барабанът може да побере не повече от 4,5 кг сухи дрехи, а скоростта на центрофугиране не надвишава 1000 оборота в минута. Моделът няма защита срещу намесата на малки деца, което е много депресиращо за някои купувачи. Машината има 12 специални програми за пране, което ви позволява да изперете добре дрехите. За да изперете 4,5 кг пране, машината ще изразходва около 42 литра вода и 0,21 kWh електроенергия, което е доста за съвременните стандарти.

Bosch WOL 2050

Скромните технически характеристики не могат да подведат потребителите и те са много щастливи, че са закупили тази машина. Те са особено доволни от високото качество на измиване, липсата на силен шум по време на работа и отличния цикъл на центрофугиране. Те смятат, че за тези пари машината няма недостатъци и като цяло експертите са съгласни с тях. Цената на това необичайно оборудване е 485 долара.

Нашият преглед може да се счита за завършен. Разгледахме по-подробно 10-те най-добри перални машини Bosch с предно и горно зареждане. Ако имате допълнителни въпроси, докато четете тази публикация, пишете коментари, нашите специалисти ще се радват да влязат в конструктивен диалог с вас. Ако в допълнение към пералните машини Bosch се интересувате от перално оборудване от други марки, прочетете статията Рейтинг на пералната машина, а ние се сбогуваме с вас и ви желаем успех!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня