Най-добрата автоматична пералня - какво е това?

Най-добрата пералняРешили сте да си купите пералня? И разбира се, не искате да пилеете парите си за неразбираеми боклуци! Искате ли да купите най-добрата машина? Но как да го изберем? Нека да разгледаме всичко в ред.

Съвременните машини се различават по различни параметри и функции. Те също могат да имат различни дизайни. Предлагат се както с вертикално, така и с предно зареждане. Има функционалност, която улеснява решаването на определени проблеми.

Трябва също да търсите най-добрата пералня въз основа на други критерии. А именно според нуждите, които хората искат да задоволят, закупувайки домакински уреди от този тип. Например в редица отзиви, публикувани на нашия уебсайт, можете да разберете, че:

 • За някои е важно машината да работи дълго време и да не се разваля.
 • Други могат да бъдат доволни от спестяванията на електричество и вода.
 • Трети предпочитат да имат просторен барабан, който лесно може да изпере цялото необходимо пране наведнъж.
 • За редица хора е изключително важно пералнята да не е достатъчно скъпа.
 • Някои читатели ще искат да имат машина със сушилня или много силен цикъл на центрофуга, така че след пране дрехите да са сухи или почти сухи.
 • Други не обичат да гладят и функцията “лесно гладене” може да улесни, а в някои случаи дори да премахне необходимостта от допълнително гладене на дрехи и бельо.
 • За някои посетители на нашия сайт дизайнът на машината играе важна роля. Или съчетаването му с интериора на стаята, в която ще се намира.

Както разбирате, хората могат да имат много нужди. Ето защо, за да намерите пералнята, която ще бъде най-добрата за вас, препоръчваме да решите какво лично смятате за най-важно за вашия бъдещ „помощник“. Ако има много критерии за избор на оптималната машина, тогава можете да ги запишете.

Предно зареждане

Перални с предно зарежданеНека започнем да описваме видовете перални машини с предни камери. Доста често такива машини заемат малко повече място от вертикалните. Тук обаче трябва да се отбележи, че този тип машини имат много по-разнообразна моделна гама. И ако „вертикалите“ обикновено имат само няколко общи опции, тогава техните фронтални „братя“ могат да бъдат тесни и свръхтесни и с различни малки и големи размери. Засега нека поговорим за стандартните.

Най-често срещаният размер на такива перални е: ширина - 0,6 метра, дълбочина около 0,3 метра и височина около 0,8 метра. Количеството изпрано пране може да варира. Отново зависи от конкретния модел. Обикновено от 3500g до 8000g.

Най-забележителната характеристика на този тип домакински уреди е люкът с прозрачна стъклена стена. Този детайл позволява да се наблюдават всички процеси, протичащи вътре в барабана.

Ако сте закупили машина, която не вибрира много по време на цикъла на центрофугиране или изобщо не вибрира, можете безопасно да поставите всякакви предмети върху нея. Тоест използвайте машината като допълнителна маса за различни малки неща.

Вертикално натоварване

Перални с вертикално зарежданеИ ще продължим търсенето на идеалната пералня с преглед на машина с горно зареждане. Такъв модел ще помогне в някои специални случаи да спести малко място. Тъй като задвижването на предните колела има люк, който се отваря напред. Това означава, че е необходимо да имат малко свободно място от предната страна. Освен това люкът може да пречи, ако бъде оставен отворен в тясно пространство.

С вертикална машина се лишавате от тези неудобства. Тъй като ролята на товарния люк се играе от шарнирен капак. Отваря се нагоре, така че няма нужда да оставяте свободно място пред предната част на кутията. Също така редица „вертикални“ единици са с по-малък размер от устройствата с предно зареждане. И в същото време поддържат същия капацитет на барабана и същото ограничение на теглото за прането, което се пере.

Също така си струва да се отбележи, че тези машини трябва да имат малко свободно пространство отгоре. Тъй като ви напомняме, че зареждането става през горния капак. И този капак трябва да се отваря свободно. Поради тези причини пералнята не трябва да се използва като рафт или плот за дрехи.

Преди също имаше слухове, че такива машини са по-надеждни. Но както се оказа, те се счупват приблизително със същата редовност като фронталните.

Компактни перални

Такива машини се наричат ​​още тесни. И основното им предимство е малкият им размер. Най-често те се купуват за малки апартаменти. И трябва да се отбележи, че ако много хора живеят във вашето жилищно пространство, тогава използването на такава машина няма да е лесно за вас. В крайна сметка, заедно с намаления размер, вие получавате и по-малък обем пране, което можете да перете наведнъж. Такива устройства могат да перат от 3500g до 6000g. в зависимост от модела. Ако малко хора живеят с вас, тогава такава пералня може да бъде най-добрият избор.

Вертикална машина Предна машина
Редовен Компактен
Стандартен Височина около 80см Височина малко над 80 см Височина малко над 80 см
Широчина около 40 см Широчина 60см Широчина 60см
Дълбочина около 60см Дълбочина 55+-10см Дълбочина 33-44см
Количество сухо пране, изпрано наведнъж 4500-6000гр 5000-8000гр 3500-6000гр
Силни страни на тази машина Доста просторна и обикновено по-малка по размер от стандартна пералня с предно зареждане. Не е необходимо да оставяте свободно пространство пред предната част, тъй като товаренето става през горната част. Има както пълноразмерни, така и тесни или малки модели. Можете да изберете конкретен, който да отговаря на вашите нужди. Прозрачният люк дава възможност да се следи напредъкът на програмите. Ако машината, която изберете, не вибрира много по време на цикъла на центрофугиране, можете да използвате горната част на тялото като плот.
Местоположение Необходимо е отгоре да има достатъчно свободно пространство, за да можете свободно да отваряте и затваряте капака. Люкът се отваря отпред.Следователно трябва да имате свободно място там, за да поставите или извадите прането.
Цветове Най-често срещаният е бял. Има също черни, сини, сребристи и други опции. Най-често срещаният цвят също е бял. Има и други цветове. Например: черно, синьо, сребристо и т.н. Вероятно предните перални имат малко повече разнообразие в цветовете. Защото има повече модели.
Колко са? Обикновено такива машини струват малко повече от техните колеги с лицева страна. Но си струва да се има предвид, че тук и там има както бюджетни модели, така и премиум сегмент. Обикновено тесните машини са малко по-скъпи от обикновените или нестандартни големи машини. Малките перални машини често са малко по-евтини.

Колко ток консумира пералнята?

Консумация на електроенергияОтдавна съществува европейска класификация, която разглежда въпроси, свързани с потреблението на енергия. И според тази класификация всички перални машини са разделени на класове, обозначени с латински букви.

В момента онези представители на домакински уреди, които са изключително икономични, имат обозначение, състоящо се от буквата „А“ и два знака „+“. Тоест „A++“. Те ще бъдат последвани от „A+“, след това от „A“, последвано от „B“, „C“. И така до буквата "G". Смята се за най-разточителния по отношение на консумацията на енергия. Вярно е, че ние лично никога не сме срещали обозначението "G". Възможно е отдавна да не са произвеждани такива неефективни от гледна точка на ефективност машини.

Завъртете

За някои от нашите читатели ще бъде интересно, че качеството на центрофугата често зависи от броя на оборотите, които пералната машина поддържа. Логиката е проста – колкото повече обороти са зададени по време на центрофугата, толкова по-малко влага ще остане в изпраните вещи. Средната скорост на съвременната машина при центрофугиране на дрехи е от 800 до 1000 оборота в минута. Има и такива, които могат да направят 1600rpm.

Преди да напишем тази статия, внимателно проучихме рецензиите, както на нашия сайт, така и на други сайтове. Отделно бихме искали да споменем, че макар и рядко, има случаи, когато при обороти над 1000 об./мин. някои дрехи бяха развалени. В други случаи потребителите, напротив, препоръчват скорост от 1200 оборота в минута, обяснявайки, че след такова въртене дрехите са почти напълно сухи.

Органи за управление, програми и функции

Програми за пералняНе знаем дали си струва да споменаваме, че повечето потребители предпочитат перални с дисплей. Мисля, че сами се досещате, че като знаете точното крайно време на пране, което обикновено се показва там, виждайки кодове за грешки, ако не дай Боже, ще има да бъде произволен и получаването на друга информация на електронния дисплей е удобно. Все по-малко са модерните модели, които не са оборудвани с дисплей. И може би до няколко години всички домакински уреди от този тип ще имат подобно устройство.

Що се отнася до функциите, най-търсени са тези, които обещават подобрено качество на пране или някакво удобство. Няма да изненадате никого с набор от стандартни програми. Въпреки това има хора, които предпочитат да могат да контролират всеки аспект от прането си. Те са подходящи за модели, при които е възможно ръчно да се настрои температурата, продължителността на пране и скоростта на центрофугиране. За тези, които се доверяват на дадените програми, е по-добре да се справят без ненужни вариации и да закупят машина с минимален набор от различни опции.

Освен това много потребители хвалят машини, които имат ултра бързи режими от 15 минути на пране. Те идеално освежават прането и отстраняват дребните замърсявания доста добре. Отново, тези, които не обичат гладенето, могат да потърсят специални опции, които улесняват този процес или дори го премахват. Например „леко гладене“. Сушилните машини са полезни за тези, които искат да получат сухо пране възможно най-бързо.

Безопасност

Също така е необходимо отделно да се обсъдят въпросите за сигурността.Поправянето на люка до края на измиването няма да изненада никого. Вероятно всички съвременни автоматични перални машини са оборудвани с тази опция. Но не всеки има защита срещу течове. Между другото, много добра функция. Това ще предотврати изтичането на машината, ако маркучът за подаване или тръбата се счупи.

Също така много млади родители може да се интересуват от защитата на децата. Тази опция работи като блокер срещу случайни кликвания на мобилен телефон. И ако детето ви натиска бутоните, програмата няма да се обърка.

Това е може би всичко, което искахме да ви кажем днес. Разбираме, че темата е много голяма и е почти невъзможно да се обхване в една статия. Ето защо, за да ви улесним при избора на добра пералня, препоръчваме ви да проучите рецензии за различни видове перални машини, както на нашия ресурс, така и на други сайтове.

Не бъдете мързеливи, отделете около час от времето си, за да прочетете какво мислят самите потребители за различните видове машини. Това ще ви помогне да спестите нервите и парите си при закупуване и използване на вашия бъдещ помощник! Приятен ден!

   

3 читателски коментара

 1. Граватар Юрий Юрий:

  Те са скъпи и всички се чупят, така че какво да изберете?

  • Граватар Алекс Алекс:

   Купете Lzh до 6 кг.

   • Граватар Иля Иля:

    защо до 6 кг?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня