Пране на яке от камилска вълна в пералня

Пране на яке от камилска вълна в пералняКупуването на зимно пухено яке или яке с камилска коса е свързано с висок риск, тъй като не е лесно да се грижите за такъв продукт. Добре е артикулът да се състои от 50% или по-малко камилски косми, тъй като в този случай е допустимо да перете яке с камилски косми в пералня. Ако процентът на вълната е повече от 50, тогава такова нещо не може да се пере не само в автоматичен „домашен помощник“, но дори и на ръка. Ще ви кажем как правилно да обработвате такива продукти.

Автоматично пране

Не бързайте да започнете да перете вълнени дрехи, защото първо трябва внимателно да проучите информацията на производителя, която можете да намерите на етикета. На първо място, обърнете внимание на допустимия вид пране, както и на препоръчителната температура. Често продуктите от вълна могат да бъдат разделени на два вида.

 • Ако дрехите са направени от вълна на млада камила, тогава е забранено да се пере, тъй като прането може да повреди скъпо пухено яке или пухено яке. В този случай се препоръчва продуктът да се обработва изключително с пара.
 • Когато сравнително евтин артикул е направен предимно от пух на старо животно или съдържа синтетични добавки, той може да се почисти с помощта на автоматична пералня.информация за грижата за яке с камилска коса е на етикета

След като сте определили вида на облеклото, трябва внимателно да го подготвите за пране в машината. Какво трябва да направя за това?

 • Ако е възможно, свалете качулката и кожената гарнитура на ръкавите и яката.
 • Отстранете всички чужди предмети от джобовете си.
 • Отстранете всички петна или поне ги обработете на ръка.
 • Закопчайте артикула с цип или копчета.

Това завършва предварителната подготовка. Какво трябва да се направи след това, за да се избегнат нарушения на правилата за обработка на изделия от камилска вълна в пералня?

 • Не поставяйте повече от едно нещо в барабана на устройството, тъй като чуждите предмети от гардероба не трябва да пречат на якето или якето да са свободно вътре в SM.поставете няколко тенис топки в барабана
 • Не забравяйте да поставите няколко топки за тенис или специални топки в барабана топки за пране, което ще предотврати събирането на мъх в големи бучки.

Ако нямате топки за тенис или подобни предмети, можете да използвате топки от конец, предварително завързани в няколко чифта чорапи.

 • Температурата за пране трябва да бъде настроена на 30 градуса по Целзий или дори по-ниска.
 • Завъртането трябва да бъде избрано със скорост от 600 оборота на барабана в минута, но не повече.
 • И накрая, като перилен препарат трябва да използвате течни домакински химикали, предназначени за третиране на предмети, изработени от деликатни видове тъкани.

След завършване на работния цикъл е по-добре да пуснете отново режима на изплакване, за да се отървете от остатъчния препарат, който може да е проникнал в тъканта и вълната.

Да се ​​справим без машина

Ако се страхувате, че дори деликатните програми за пране ще навредят по някакъв начин на вашите скъпи дрехи от камилски пух, тогава е по-добре да ги изперете сами. В този случай трябва внимателно да прочетете информацията на етикета, за да изберете правилната температура на водата и препарата. След като прочетете етикета, можете да започнете почистването.

 • Първо напълнете ваната или големия леген с топла вода, чиято температура не надвишава 30 градуса по Целзий.
 • Добавете към водата течен препарат за пране, предназначен за почистване на вълна и други деликатни материали.
 • С помощта на четка или гъба внимателно изтъркайте повърхността на дрехите, особено силно замърсените зони като яки, ръкави, джобове и зони близо до закопчалки.ръчно пране на пухено яке
 • След тези процедури изплакнете продукта два или три пъти с чиста вода, за да се отървете от всички останали домакински химикали.
 • След измиване извадете артикула от течността, закопчайте го и го закачете на закачалка.

Не забравяйте, че е забранено да изцеждате прекалено много продукт, изработен от такава вълна. Ето защо, докато якето или пухеното яке съхнат, ще трябва да изтръскате облеклото поне няколко пъти, за да разпределите пуха, който може да образува големи бучки.

Предотвратяване на появата на многоцветни петна

Независимо от вида на прането, трябва да предотвратите образуването на цветни ивици върху продукта. За да направите това, трябва стриктно да спазвате правилата:

 • Не накисвайте дрехи от камилска вълна преди основната стъпка на пране.
 • Не перете този артикул в гореща вода - тя трябва да е загрята до 30 градуса по Целзий или по-малко.
 • Използвайте само течни перилни препарати, тъй като обикновеният прах за пране не се разтваря добре в студена и топла вода, което означава, че ще остави петна по дрехите.
 • Никога не пропускайте стъпката на изплакване или още по-добре използвайте тази програма няколко пъти.Изплакване на пералня Candy
 • Не използвайте балсами за почистване, тъй като те трудно се измиват напълно от вълнени и пухени дрехи.

Ако, дори ако следвате всички препоръки, върху вълненото ви яке все още има цветни петна, тогава не трябва да се разстройвате за това. Ситуацията може да се коригира.

 • Когато се появят жълти петна, това е знак за лошо качество на пълнителя, както и за недостатъчно време за изсъхване.Можете да се справите с този проблем чрез многократно измиване.
 • Ако откриете бели ивици, ще трябва да ги премахнете с влажна кърпа или струя чешмяна вода. Те може да са се появили поради използването на прах за пране или гел в големи количества.
 • И накрая, появата на тъмни петна обикновено се свързва с лошо изпиране на пълнежа на якето. Това може да се отстрани със сапун за пране, който първо трябва да се разпени силно и след това да се третира с гъба с тази пяна.

Ако по някаква причина не можете да премахнете петната сами, тогава трябва да потърсите помощ от химическо чистене.

Както можете да видите, определено не трябва да се отказвате от прането поради риска от многоцветни петна, защото с тях е много лесно да се справите у дома.

Как да премахнете упоритите петна?

Също така може да възникне проблем с петна, които понякога се появяват върху дрехи, изработени от камилски пух. В този случай не се препоръчва незабавно да се опитвате да накиснете артикула, защото първо трябва да опитате да премахнете упоритите петна. Това може да е трудно да се направи, но е възможно.

 • Течност за миене на съдове. Трябва да вземете две супени лъжици течни домакински химикали за миене на съдове, да ги разредите в съд с топла вода и да разбъркате добре. След това полученият разтвор трябва да се нанесе върху петното с помощта на мека четка или гъба и след това оставете предмета в тази форма за около половин час. Когато времето изтече, отстранете сапунения разтвор. Този метод за контрол на петна е най-добрият за премахване на мазнини.течност за миене на съдове и парцал
 • Рафиниран бензин. Трябва да навлажнете салфетка или парцал в бензин и след това внимателно да избършете замърсената област на облеклото.Това е добре за премахване на петна от масло, но преди да използвате бензин, трябва да го тествате върху незабележима част от дрехите - това ще гарантира, че бензинът няма да повреди тъканта.
 • Амоняк. Алкохолът също действа добре, няколко капки от който трябва да се добавят към обикновения течен препарат за съдове. Този разтвор трябва да се нанесе върху гъба и да се използва за третиране на петното. Изчакайте 5 минути след нанасяне на продукта и след това го изплакнете с течаща вода. Този метод на почистване работи най-добре за премахване на стари упорити петна.

При никакви обстоятелства не трябва да се колебаете, след като сте открили мръсотия върху продукт от камилска вълна. Колкото по-рано започнете да почиствате, толкова по-лесно ще се справите с петното.

Какво да правим с ръба на козината?

Що се отнася до ръба на козината, също е възможно да го почистите безопасно, но ще трябва да използвате други методи за това. Нека изброим най-ефективните от тях.

 • Сапунен разтвор. Ако кожената облицовка може да се отдели от продукта, тогава е допустимо да се разпени силно течен перилен препарат или обикновен шампоан и след това да се нанесе върху кожения елемент. След това козината трябва да бъде окачена на въже или закачалка, така че козината да изсъхне естествено. Когато изсъхне напълно, трябва внимателно да се разресва с широк гребен.

Не трябва да сушите декоративната козина близо до източници на топлина, тъй като това може да повреди елемента.

 • Грис. Ако ръбът не може да се разкопчае, защото е пришит към дрехата, трябва да се използва химическо чистене с грис. Грисът трябва да се втрие в козината и след това да се разресва с рядък гребен. Същността на метода е, че това зърно активно събира прах и мръсотия, следователно, като сорбент, почиства облицовката на козината.почистване на козината от яке

Не се препоръчва използването на автоматична пералня за почистване на естествена козина, тъй като тази процедура може напълно да съсипе скъп артикул. Ако нямате друг избор и искате да поемете риск, следвайте следните правила за обработка на козината в „домашен помощник“:

 • продуктите от естествена кожа могат да се перат само при температура от 30 градуса по Целзий или по-ниска;
 • като перилен препарат можете да използвате само течни домакински химикали, предназначени специално за обработка на вълна и други деликатни материали;
 • Естествената козина не трябва да се усуква или изцежда твърде много - вместо това трябва да се суши естествено, далеч от пряка слънчева светлина, както и източници на топлина като печки и радиатори.

Внимателно поставете коженото изделие след измиване, ако не искате да се деформира по време на процеса на сушене.

Как да се отървем от влагата, без да я развалим?

И накрая, ние изброяваме редица съвети за сушене, които ще ви помогнат да поддържате продукта в перфектно състояние. Разпечатайте ги сами или ги запомнете, за да не повредите случайно любимата си вещ от камилска коса.

 • Не сушете такива предмети в автоматична пералня или сушилня. Режимът на агресивно сушене не е предназначен за обработка на такива продукти.
 • Веднага след работния цикъл якето трябва да се разклати, закопчае и окачи на закачалка.
 • Не трябва да поставяте пухеното яке върху постлана кърпа, тъй като поради липсата на циркулация на въздуха пухът отвътре ще придобие неприятна миризма, която след това ще бъде трудно да се отървете.Как правилно да изсушите пухено яке след пране в пералня
 • Никога не използвайте сешоар за сушене. Това важи и за други нагревателни уреди, които могат да повредят пълнителя.
 • Сушете дрехите само в добре проветриви помещения, далеч от пряка слънчева светлина.

За да се ускори сушенето, е допустимо да се използва обикновен вентилатор, който ще подобри вентилацията на помещението.

 • От време на време обръщайте предмета отвътре навън, за да го разклатите леко, след което го връщайте на закачалката.

Следвайки всички препоръки за грижа за дрехите, ще можете да почиствате безупречно предметите от камилска коса. Ако мислите, че може случайно да повредите артикула по време на пране или сушене, тогава е по-добре да играете на сигурно и да занесете любимия си артикул на химическо чистене.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня