Как да изберем марка пералня?

марки перални машиниЗа да изберете марки перални машини, които напълно биха ви подхождали, трябва да подходите към този въпрос много сериозно. „Коя е най-качествената машина“ или „кои са най-добрите машини“, тези фрази звучат абсурдно, тъй като такива машини не съществуват в природата. За да направите правилния избор, трябва да се съсредоточите върху цял набор от фактори и нюанси, за които ще говорим в тази статия. Освен това ще ви предложим информация за популярни производители и марки автоматични перални машини.

Какви фактори трябва да имате предвид при избора на автоматична машина

Първо, нека да обсъдим какво трябва да обърнете внимание при избора на автоматична пералня? Трудно е да се отговори веднага на този въпрос, тъй като всеки човек оценява собствената си група предимства в пералнята. За някои хора дизайнът и размерите на домакинските уреди са на първо място; за други са важни разнообразните програми за пране; за други безопасността е важна.

Според нас този едностранен подход няма да позволи да се направи правилен избор. Предлагаме да се подходи професионално към избора на пералня и да се вземат предвид повечето фактори и нюанси. И така, нека ги изброим:

 • цена;
 • марка;
 • размери и възможност за вграждане;
 • програми за пране;
 • дизайн;
 • максимално натоварване;
 • ефективност;
 • ниво на шум;
 • наличие на функция за сушене;
 • наличие на директно задвижване;
 • наличие на защита срещу течове.

Цена на пералня. В този случай дори не говорим за сумата, която можете да похарчите за пералня. Трябва да вземете решение за ценовите диапазони и категории на въпросните модели перални машини и за какво плащате в рамките на конкретен модел (за функции, за марка, изключителен дизайн и т.н.).

коя пералня да избераМарка.Много купувачи почти на първо място обръщат внимание на славата и публичността на производителя и дават предпочитание на един или друг модел перална машина въз основа на това. Според експерти този подход е напълно неоправдан. Един артикул трябва да се оценява обективно, въз основа на реалните му свойства, без да се разчита на авторитета на добре популяризирана марка. Въпреки че малко хора все още се вслушват в това мнение.

Брой и състав на програмите за пране. Домакините използват автоматични перални машини от доста време и са свикнали със специфични програми за пране. И ако домашният им помощник се повреди и трябва да изберат нов, ще се обърне внимание на наличието на познати програми за пране. Много популярни са програмите: “нежно пране”, “бързо пране”, “памук”, “обемни вещи”, “синтетика” и други.

Размери и възможност за вграждане. Много хора целенасочено се опитват да изберат модел пералня за вграждане с определен размер, така че да се побере на предварително подготвено място. В този случай такива характеристики като брой програми, размер на барабана и т.н. остават на заден план, стига да пасне!

Дизайн. Външният вид на пералнята става все по-важен. Хората са готови да плащат повече за стилен дизайн на машината и това променя структурата на предлагането на пазара. Стараят се да подберат машината така, че да пасва на цвета на мебелите, стените, подовата настилка и т.н.дизайн на пералня

Забележка! Пералните машини на някои марки се предлагат в стандартни и изключителни дизайни. Ексклузивните перални машини могат да бъдат с 50% по-скъпи от обикновените перални машини.

Максимално натоварване. Практичните домакини не могат да пренебрегнат този фактор. Има модели автоматични перални машини, чиито барабани дори не включват комплект пастелно бельо и трябва да перете дрехите в този комплект отделно. Но има модели машини, чиито барабани побират до 12 кг пране. Вашата задача е да изберете или максималната опция, или златната среда.

Икономичен.Някои модели автоматични перални машини ви позволяват да спестите малко от сметки за комунални услуги. Става дума за машини с клас на енергопотребление А и по-висок и с нисък разход на вода. Не е трудно да се намери модел с подобни характеристики; основното е да обърнете внимание на тази точка и да изберете правилната.консумация на енергия на пералня

Ниво на шум. Много хора обръщат внимание на звуците, които пералнята издава при центрофугиране на дрехи с висока скорост. Купувачите отхвърлят моделите на перални машини, които са твърде „шумни“. За да разберете силата на звука, издаван от пералнята, трябва да погледнете нейния паспорт, който показва нивото на шума от работеща машина в dB. Можете също да направите изводи за това, като прочетете отзивите на потребителите и изберете подходящия модел.

Функция за сушене. Домакините, които ценят времето си, предпочитат да купуват перални машини с функция за сушене. Такива автоматични машини са много по-скъпи от конвенционалните, но ви позволяват да автоматизирате процеса на сушене на нещата, като елиминирате проблема с въжетата за дрехи в апартамента. Изборът на подходящ модел със сушене не е лесен, затова предлагаме да прочетете повече за това в статията за избор на пералня със сушилня.

Налично директно задвижване. Общоприето е, че автоматичните перални с директно задвижване са много по-надеждни от тези с ремъчно задвижване. Директното задвижване дава допълнителни оперативни предимства на пералнята. По-специално, директното задвижване удължава живота на двигателя и пести енергия. Има основания за тези твърдения, поради което някои производители произвеждат цели серии перални машини с технология за директно задвижване.

Защита от течове. Също така би било добра идея новата ви автоматична пералня да бъде защитена от течове. Тоест, той имаше такъв дизайн на маркучи и корпус, че в случай на авария да спре водата и да предотврати наводняването на вашия апартамент и апартамента на вашите съседи.Функцията “защита от теч” е много ефективна и вече е спестила много пари и нерви на голяма част от хората.

интересно! Също така, някои хора обръщат внимание на вида на зареждане на пералнята (вертикално или хоризонтално), въпреки че напоследък този аспект се разглежда все по-малко от потребителите.

Кратък преглед на популярни компании

Сега нека поговорим за компаниите, които произвеждат перални машини, за техните отличителни черти и характеристики. Коя фирма може да се открои? Има доста такива фирми, така че ще се спрем само на основните.марки перални машини

 1. Миеле. Скъпи, но много надеждни перални от Германия. Тази компания не произвежда оборудване в ниската ценова категория, но техните автоматични машини могат лесно да издържат 20-30 години.
 2. LG. Тази компания произвежда перални машини от всички ценови категории, от ниски до високи. Това е първата компания, която започна да произвежда машини с директно задвижване и продължава да въвежда най-модерните технологии в производството на своите продукти.
 3. Samsung. Корейска компания, която произвежда огромен брой различни домакински уреди и електроника. Техните перални машини се отличават с ниска цена, дълъг експлоатационен живот и интуитивна система за управление.
 4. Bosch. Друг производител от Германия, който, за разлика от предишния, работи в различни ценови сегменти на пазара. Струва си да се отбележи, че дори най-евтините модели автоматични машини на Bosch се оказват много надеждни и с високо качество.
 5. Siemens. Също немска компания, която сглобява перални машини по целия свят. Качеството на техните продукти често зависи от страната, в която се извършва сглобяването (дори въпреки контрола на качеството). Автоматичните перални машини, сглобени в Европа, често са много по-добри от „азиатските“, въпреки че напоследък ситуацията се промени към по-добро.Тази компания произвежда само високотехнологични продукти; по-специално, те бяха едни от първите, които внедриха технология за дозиране на перилни препарати в своите машини.
 6. Индезит. Италианска компания, която произвежда и доставя перални машини в повечето страни по света. Оборудването им се отличава с голямо разнообразие от програми за пране, както и размери. Едни от най-добрите вградени и тесни перални машини се произвеждат от тази компания, отговаряйки на въпроса кое оборудване да изберете.
 7. Зануси. Друга италианска компания, известна с ниската цена и качеството на своите продукти. Дизайнът на пералните машини от тази компания е донякъде прост. Но това е много лесна за използване и надеждна техника, която ще продължи с години.
 8. Електролукс. Тази компания от Швеция има голямо разнообразие от предложения. Техните модели перални машини могат да бъдат намерени и в трите ценови класа, а разнообразието от функции е невероятно, да не говорим за високо качество.
 9. Gorenje. Компания от Словения, която произвежда доста скъпи перални машини. В същото време техническите решения, които тази компания използва в производството на перални машини, са много впечатляващи. Това е единствената компания, която масово произвежда перални машини, които работят не от централно водоснабдяване, а от автономен резервоар.

Забележка! Всяка от горните компании произвежда доста висококачествено оборудване, така че трябва да се обърне специално внимание не на производителя, а на конкретния модел на автоматичната пералня, която произвежда.

Преглед на модели перални в три ценови категории

За да разберат въпроса кои модели перални машини могат да се нарекат най-добрите, експертите решиха да сравнят много от моделите си един с друг според критериите, посочени в първия подзаглавие на нашата статия. В резултат на това успяхме да изберем няколко интересни модела автоматични перални машини с характеристики, които ще обсъдим.

 марки перални машини

Bosch WLG20265О.Е.Този модел пералня наистина може да се нарече почти идеално съотношение цена-качество. Със средна цена от 400 USD. (най-добра цена), което я поставя в ниската ценова категория, тази машина съдържа много приличен списък от функции. Добавете тук безупречното немско качество и ще получите най-добрата технология в своя клас.

Този модел може да се нарече икономичен - клас на консумация на енергия А, а консумацията на вода е само 40 литра на измиване. Има системи за контрол на дисбаланса и защита от течове. Машината има 9 основни програми за пране (нищо излишно), но не забравяйте, че можете да програмирате персонализиран режим. За някои това е много удобно.

Тази машина се отличава и с наличието на функции за добавяне на пране по време на пране, отложен старт, ускорено пране и регулиране на скоростта на центрофугиране. Барабанът на машината е доста просторен, зарежда пране до 5 кг. Не е шумно. Каква марка евтини перални машини предлага такъв набор от функции - все още трябва да потърсите.

Samsung WW90H7410Е В/Л.П. Тази перална машина на средна цена от известен производител се отличава, на първо място, с иновативен широк и обемен барабан, от който е много удобно да изваждате нещата. Второ, технология за пране с мехурчета, която почти удвоява ефективността на перилните препарати, което ви позволява да изперете дори много трудни петна. Трето, интелигентна система, която ви позволява да идентифицирате почти всяка неизправност и да получите препоръки за нейното отстраняване. Тази машина разполага още с:

 • възможност за работа при скорости от 1400 об / мин;
 • почти безшумен двигател;
 • страхотен дизайн и красиво осветление;
 • голям барабан, пране до 9 кг.

Забележка! Всяко оборудване на Samsung се отличава с отличен дизайн (трудно е да се намери нещо по-добро) и много висококачествен софтуер - пералните машини не са изключение.

LG F14B3PDS7. Този модел пералня е на известен корейски производител може да се нарече пример за серийно приложение на високи технологии. Това не е евтин модел (висока ценова категория), но неговите възможности са просто невероятни. Нека започнем с основното нещо, този модел прилага технология, която може да бъде описана накратко като „пране с пара“. В резервоара на тази машина има контейнер, в който водата се нагрява до състояние на пара и след това тази пара може да се излее върху мръсни дрехи, подобрявайки качеството на пране.

Освен това машината се отличава с много просторен барабан (зареждане до 8 кг), двигател с ниско ниво на шум и изключително ниска консумация на енергия. Добавете тук висока надеждност, иновативен барабан с балончета, 14 програми за пране, които започват с автоматично претегляне на пране и получавате още един „шедьовър“ от LG, въплътен в тялото на автоматична пералня.

За предимствата на скъпите модели перални машини

скъпи пералниМожем да говорим за предимствата на скъпите модели перални машини много дълго време. Производителят тества най-модерните разработки с помощта на такова оборудване, което значително улеснява живота на тези, които ги използват. Когато купувате скъпа пералня, несъмнено поемате риск, защото не е факт, че такова оборудване, дори и с всички иновации, си струва парите? Статистиката на водещите търговски вериги за битова техника обаче сочи обратното.

За какви разработки и технологии говорим? Да дадем конкретни примери.

 1. Технология на пране с пара. Вече говорихме за това накратко по-горе, така че няма да го повтаряме.
 2. Интелигентно сушене/сушене с ефект на гладене. Според производителите тази функция на практика може да замени гладенето. Всъщност това не е съвсем вярно, но въпреки това тази функция е много интересна. Предлага се в скъпи машини с вградена сушилня за дрехи.
 3. Измийте с много въздух. Както е известно, Колкото повече кислород има във водата, толкова по-добре премахва мръсотията. Съответно, ако нагнетите кислород в барабана на машината, прането ще се изпере много по-добре.
 4. Контрол на качеството на пране. Интересното е, че най-новите перални вече имат система за контрол на замърсяването. Системата сама определя дали артикулът е изпран или не и на базата на това настройва програмата за пране.
 5. Комуникация с външни устройства. Свържете вашата машина към вашия смартфон и той ще ви уведоми, че прането е приключило или има проблеми. Това е много удобно, когато трябва да си тръгнете и да оставите „пералнята“ без надзор.

Забележка! Ако нямате средства да купувате скъпи модели перални в името на новите технологии, няма значение, изчакайте няколко години, когато тези технологии започнат да се въвеждат масово в пералните машини от средния и ниския клас ценова категория.

Обобщавайки, отбелязваме, че е много трудно да разберете коя марка перална машина да дадете предпочитание. Невъзможно е дори да се отговори на въпроса коя марка е по-добра, защото всяка компания има своя собствена група предимства. Въпреки това, ако обективно оцените конкретни модели перални машини, можете да направите доста ясни заключения. Успех с избора!

   

13 читателски коментара

 1. Граватарът на Олга Олга:

  Благодаря ви, че „просветихте“ мозъка ми) Трудно е да оптимизирате избора без помощта на специалист, благодаря!

 2. Граватар Виктория Виктория:

  По отношение на нашите финанси не можете да се сетите за нещо по-добро от Indesit. И за парите си работи страхотно. Но винаги е интересно да се четат такива статии!

 3. Граватар Алексей Алексей:

  Indesit е добър, не споря, въпреки че ползвам Hotpoint последните няколко години, също измива много добре и не оставя прах след себе си.

 4. Граватар Оксана Оксана:

  Но ние с Hotpoint нямахме никакъв късмет... Никога повече няма да го купя в живота си! Компютърът се срина почти веднага! Нагревателният елемент изгоря, смених го! Лагерът се разпадна, смених го! Започна да ръждясва близо до чекмеджето за прах! Лагера пак се разпадна...и на всичкото отгоре се усети воня на гнила вода от мивката при източване на машината! И всичко това за 6 години работа!

 5. Граватар Джени Джени:

  Може би имате дефектен Hotpoint? Това се случва, това е просто лош късмет 🙁 Защото, честно казано, не си спомням много негативизъм за тази компания от моите приятели.

 6. Граватар Алина Алина:

  Имам пералня Hotpoint от 6 години. Никога не съм имал проблеми с пералнята. Никога дори не се нуждаеше от ремонт. Купихме го от онлайн магазин.

 7. Граватар Сима Сима:

  Господи, какви луди дизайни има за перални! Моят Whirlpool изглежда благороден и класически. Тези ми харесват повече :)

 8. Граватар Алексей Алексей:

  След като прочетохме статията, можем да заключим, че всички компании използват само съвременни технологии и пералните машини са толкова надеждни. Можете да вземете всяка пишеща машина и няма да сбъркате. Каква безсмислица? Очевидно или авторът не живее в Русия, или тези надеждни машини не са ни доставени! Сервизите са запълнени до краен предел с техника. Още през първата седмица на работа се поврежда и т.н., а авторитетен специалист ни го втрива за абсолютната надеждност на цялото оборудване.

 9. Граватар Вадим Вадим:

  И аз избрах пералня на тази фирма, но консултантът ме убеди да взема Indesit. Разбира се, имах съмнения, но по време на употреба всички те изчезнаха :)

 10. Gravatar Hope надежда:

  Имам машина Ardo-600. От 1999 г. е изпран безупречно!!!

 11. Граватар Оля Оля:

  Моята Мила е на 12 години.Пф-пф – не мога да бъда по-щастлив. Днес се обадих на сервиз, течът беше моя грешка. Трябва да проверим джобовете си - иглата е пробила нещо там. Говорих с механика за машините - той препоръчва Miele, Bosch и Ardo. Сушилните трябва да се вземат или от Mile, или от скъп Bosch - барабанът се върти в различни посоки. Много е важно прането да не се навива на овнешки рог. Евтини Бош - въртят се в една посока. В магазина няма да ви кажат за това.

 12. Gravatar на Нат Ната:

  Вторият ми LG умря, последният работеше 7 години, вече не искам тази компания. Не знам кой да взема.

 13. Граватар Ела тя:

  Имам Zanussi. Работеше 16 години, сега закъса и започва да гърми. Вади вода и млъква. 5 майстора гледаха. Взеха парите. Но не могат да го поправят. Искам Бош.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня