Знак „Вълна“ върху пералня

Вълнен знак върху пералняТаблото на пералната машина не винаги има обяснителни надписи и обяснения; по-често производителят се ограничава само до прилагане на икони. За да разберете какво се крие зад определено изображение, трябва да се консултирате с инструкциите или в Интернет. Друг вариант е да натиснете произволно и да изчакате резултата. Не е нужно да рискувате с вълнени дрехи - по-добре е да разберете как изглежда иконата Wool на пералнята на повечето марки.

Икона на контролния панел

Различните производители определят различно програмата за пране на вълнени дрехи. Декодирането не винаги е разпознаваемо и разбираемо, особено ако шайбата е произведена отдавна, а не в Русия, и фабричните инструкции са изгубени с течение на времето. В този случай е по-добре да разберете как може да изглежда режимът „Вълна“ на таблото.

 1. „Топка с конец, която е излязла.“ Най-често срещаната и разпознаваема опция, чрез която е лесно да се познае целта на програмата.
 2. "Две топки една до друга." Тук е по-сложно, защото едно голямо изображение се заменя с две малки. За потребители с лошо зрение е трудно да идентифицират козината, но с помощта на лупа е възможно.
 3. "Три топки, подредени в пирамида." Това криптиране се счита за най-неразбираемото, тъй като няколко малки елемента се сливат и изглеждат непознати.
 4. „Едно чиле прежда, завързано с панделка в центъра.“ Ето как са обозначени повечето магазини, продаващи вълнени конци, така че производителите са прехвърлили това изображение на таблото.Вариант на икона за вълна
 5. "Пирамида от три топки със слънце." Така е изобразена програмата “Вълна” само при пералните машини Indesit, което предполага по-нежно почистване.

Програмата за вълна е по-често наричана топки или чилета.

Понякога изброените обозначения се допълват с цифри, указващи температурния режим.Но такива „комбинации“ са рядкост; обикновено производителите се ограничават до топки или чилета. Но не е достатъчно да знаете програмата; трябва да разберете посочените параметри и продължителността на цикъла.

Перални Bosch 5 поколение

Повечето съвременни перални машини Bosch осигуряват специална програма за пране на вълнени дрехи. По правило режимът „Вълна“ се активира чрез завъртане на копчето на 6 позиции към изображението на чилето и предлага подобрен алгоритъм. Цикълът е конфигуриран със следните параметри:

 • времетраене – 40 минути;
 • интензитет на въртене – до 800 оборота в минута;
 • загряване на водата - до 40 градуса (потребителят може да намали температурата до "30" или "студено").

Програмата „Вълна“ на пералните машини Bosch включва леко въртене на барабана, въртене до 800 оборота в минута и загряване на водата до 40 градуса.

"Номерът" на програмата е, че върти барабана възможно най-бавно и внимателно. Така че, след като напълните резервоара, дрехите се превъртат периодично и след това спират. През по-голямата част от цикъла артикулите остават неподвижни, позволявайки на перилния препарат нежно да почисти влакната. Водата навлиза в барабана до минимум, за да се осигури нежно изпиране.обозначение на машини Bosch

Приблизително по средата на цикъла се включва първото изплакване, след което се източва и бавно се превключва на центрофуга. Изцедените съдове се изплакват отново, докато препаратът за изплакване се изтегля от тавата. След това машината ускорява и разпределя изпраното мокро пране.

Машини с директно задвижване LG

Подобна програма за перални машини от LG също представлява най-нежното почистване с помощта на модерна технология. За да включите режима, селекторът се завърта на три позиции до изображението на топка вълна. Автоматично зададените настройки са подобни на тези на Bosch: температура - 40, 30 или 20 градуса, центрофуга - 0, 400 или 800 и продължителност на цикъла - около час.

Съвременните перални машини предлагат програми за вълна с нов алгоритъм за въртене на барабана.

Вълната се пере на LG чрез деликатно пране.Стандартната схема за „пълнене на барабана, пране, изплакване и центрофугиране“ е модифицирана:

 • резервоарът се пълни по време на цикъла и на малки порции;
 • през повечето време барабанът е неподвижен, но се върти бавно и на прекъсвания;
 • нещата се почистват не чрез въртене, а чрез накисване в сапунен разтвор;
 • Изплакването се извършва няколко пъти, последното изплакване се извършва с балсам, взет от аптеката.Вълнена икона на LG машина

Красотата на новия алгоритъм е, че предлага пране, което не се различава от прането на ръце. Въртенето на барабана е възможно най-нежно, така че влакната не се повреждат. Но има и „минус“ - поради порционното пълнене на резервоара и бавното превъртане нещата могат да останат сухи дори след едночасов цикъл. В този случай трябва да изберете различен режим или да поставите по-малко пране.

уреди Samsung

Пералното оборудване на Samsung има режим „Hand Wash Wool“ за плетени изделия. Специално за вълнени продукти е разработена програма, като производителят веднага ограничава теглото до максимум 2 кг. За да активирате цикъла, просто завъртете селектора на трето деление.

Този режим предполага:

 • времетраене – от 39 до 50 минути;
 • температура - 30 или 40 градуса;
 • въртене – 0, 400 или 800 об./мин.

Прането на вълна на Samsung се извършва в малко количество вода, а барабанът се върти рядко и най-много на половин оборот. През по-голямата част от цикъла предметите лежат неподвижно в сапунения разтвор, което осигурява висококачествено и нежно изпиране. Изплакването се извършва два пъти, след което пералнята преминава към центрофугиране. Съвременните машини предлагат подобрен режим на пране на вълна, който практически не се различава от прането на ръце. Всичко това ви позволява да перете плетените изделия без свиване или повреда.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня