Как се маркира памукът върху пералната машина?

Как се маркира памукът върху пералната машина?Има модели SM, чиито обозначения на панелите или не са преведени на руски, или обикновено са представени не с надписи, а със схематични символи. Някои от тях може никога да не се използват в ежедневието, но трябва да намерите иконата „Памук“ на пералнята, защото всеки гардероб е пълен с неща, изработени от памук или смесен плат. Как изглежда това обозначение?

Изображение до програмата Памук

Струва си да се отбележи, че все повече и повече вносни перални машини придобиват подписи над или под изображенията на контролния панел, което постепенно ще намали всички трудности, свързани с това до нищо. Междувременно, когато търсите програма, трябва да се съсредоточите върху изображението на памучна топка или памучен облак върху пръчка. Такъв знак е интуитивен, тъй като не предизвиква други асоциации освен памук, но това е целта на схематичните изображения.

Тъй като памукът се използва толкова широко в текстилната промишленост, памучните тъкани се различават значително по състав, структура и други характеристики. В резултат на това различните памучни дрехи може да изискват напълно различни настройки за пране. В тази връзка всяка машина има средно около 4 програми за пране на памучно пране. По правило те се различават една от друга по температура и се избират в зависимост от това колко плътен е продуктът, колко сериозно е замърсяването и какъв цвят е предметът.опции за изображение на програма за памук

Как работи програмата за пране на памук? Включва три етапа: пране, изплакване и центрофугиране. Памучните продукти обикновено се перат в голямо количество вода, тъй като памукът абсорбира много повече вода от синтетиката (не е за нищо, че памучната вата е направена от него). Съответно, цикълът на въртене също винаги е интензивен; не трябва да се страхувате от това, защото естествените тъкани са необичайно издръжливи и високите скорости не са пречка за тях.Поради плътността на тъканта се използват няколко цикъла на изплакване. SM със системата Fuzzi Logic сами определят броя на изплакванията и количеството продукт. Водата за изплакване не се нагрява, за да се пести енергия.

внимание! Високите температури са неприемливи за цветни вещи и дрехи, които са склонни да се свиват.

Не забравяйте, че горещата вода причинява бързо износване на тъканите, така че не е подходяща за всеки гардероб. Освен това, ако нещата не са силно замърсени, няма нужда да губите време и електричество за отопление.

Популярна програма “Cotton Eco”

Най-често еко-режимът за памук се намира в немски и корейски перални машини. Той е много популярен сред потребителите и е в голямо търсене. Името еко означава значително спестяване на ресурси при пране с тази програма. Качеството на пране обаче остава високо и нещата се измиват много ефективно.икона за еко памук

  • Температурата на водата автоматично приема стойност от 60 градуса, но потребителят може да я намали колкото е необходимо.
  • Времето на цикъла също се задава автоматично, но може да варира в зависимост от определени фактори. Колкото повече допълнителни функции активира потребителят и колкото по-висока температура на водата е зададена, толкова по-дълго време ще отнеме прането на прането.
  • Режимът може да бъде деактивиран по всяко време, да речем, ако сте го стартирали по погрешка или сте променили решението си.

С програмата можете да комбинирате интензивно пране, таймер, спестяване на време и накисване.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня