Къде слагате праха в пералня Electrolux?

Къде да изсипете прах в пералня ElectroluxПералните машини отдавна са се установили здраво в домакинствата. Грижата за нещата без такова оборудване е трудна и замяната му е почти невъзможна. Но когато купуват нова единица, собствениците не винаги могат веднага да изяснят всички нюанси на работа. Това важи за модели от различни производители, включително Electrolux. Например, понякога собствениците се чудят: къде да поставят праха в пералнята Electrolux? Нека да разберем как правилно да добавим препарат за пране.

Структурата на праховия приемник на Electrolux

Оборудването на марката Electrolux е оборудвано с класически прахови приемници. Имат 3 отделения. Всички отделения на тавата са предназначени за различни видове препарати. И местоположението им може да е различно. За някои модели трябва да добавите прах за пране или гел в централното отделение и препарат за изплакване или балсам в дясното отделение. Други имат резервоари за прах, проектирани така, че отделението за предпране е от дясната страна, основното отделение за перилен препарат е от лявата страна, а отделението за балсам е в средата.

Как да определите кое отделение за какво е предназначено и да не се объркате? Собствениците на перални машини се подсказват със специални символи върху контейнерите за прах. Може да има няколко признака.

 1. Римската цифра I в отделението на тавата означава, че трябва да добавите препарат за предпране, когато трябва да се отървете от упоритите петна по прането. За да използвате тази функция на пералната машина, прахът или гелът се изпращат в това отделение.
 2. Римска цифра II - обозначение на основното отделение на тавата. Ако собственикът планира да изпълни стандартен цикъл на пране, трябва да добавите препарат към тази част на контейнера за прах.
 3. Звездичка (*) или цвете е знак, който показва, че отделението е предназначено за препарат за изплакване или балсам.Външно това отделение не е подобно на предишните две, лесно е да го объркате. Има различна форма и обем, а понякога е боядисана в различен цвят.

устройство със стандартна тава

важно! Не можете да добавяте или наливате препарат в барабана, тъй като машината източва водата няколко пъти. Това означава, че след първото промиване няма остатъци от прах или гел върху прането или във водата. Продуктите, които преминават през дозатора, се добавят в барабана на части.

Поръсете праха „където имате нужда“

ако поръсите праха където трябваАко не обръщате внимание на предназначението на отделенията за тави или постоянно ги обърквате, това няма да повреди пералната машина, но качеството на измиване ще се влоши. При стартиране на модели Electrolux и избор на една или друга програма, машините автоматично задават работни параметри, включително последователността на добавяне на препарати от дозаторните клетки.

Така че, ако изсипете прах в отделението със звездичка, той ще влезе в барабана само след приключване на основния цикъл на пране. Прането няма да бъде почистено от мръсотия и препаратът ще се изразходва напразно. Освен това нещата ще бъдат покрити със зрънца прах.

Ако объркате отделенията на дозатора, можете да изперете артикулите отново, като вземете предвид направената грешка. Носенето на остаряло, замърсено бельо е не само неестетично, но и вредно за здравето. Това може да предизвика алергична реакция. По-добре е да избягвате подобни пропуски, за да не хабите вода и електричество.

   

2 читателски коментара

 1. Gravatar на Яна Яна:

  Информативно и ясно, благодаря

 2. Justas gravatar Точно като:

  Много съвременни перални машини имат „защита от грешки“.
  Преди да започне нормално пране, той измива праха от двете отделения, започвайки с отделението за предпране. измиване. Вярно, не толкова внимателно, колкото от основния.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня