Смяна на маркуча за подаване на вода на пералня

Смяна на маркуча за подаване на вода на пералняНалягането вътре в гърловината за пълнене на шайбата е толкова силно, че веднага щом се повреди леко, цялата вода ще започне бързо да изтича. Най-лошото е, че ако собствениците не са вкъщи по време на пробива, рискуват не само да повредят скъпата подова настилка, но и да наводнят съседите отдолу. Предупреденият е предупреден, така че е по-добре да смените входния маркуч на пералната машина предварително, ако има драскотини или други видими повреди, които могат да причинят наводнение. Нека да разберем как най-добре да направим това сами.

Отстранете стария маркуч и поставете нов

Смяната на входния маркуч обикновено отнема не повече от 20 минути, така че можете да се справите с тази задача не само без помощта на специалисти, но дори и без инструменти. Най-важното е да се спазват основните предпазни мерки. На първо място, трябва да изключите подаването на вода към пералнята, а също и да покриете пода с парцали или ненужни кърпи, за да не повредите пода. След това трябва да изключите оборудването от захранването и да го отдалечите от стената, така че да имате свободен достъп до задния панел.

Внимавайте да не откъснете случайно дренажния маркуч от CM, докато се движите.

Ако вече сте изключили водата, можете безопасно да развиете пластмасовата гайка на пълнителната втулка от тялото, като предварително сте подготвили контейнер за отпадъчната течност, която остава в системата. Леген или кофа са полезни за спускане на края на маркуча в него и източване на цялата останала вода. Когато течността е източена, развийте подобна гайка на маркуча за подаване от другия край, който е завинтен към тройника.развийте входния маркуч

Сега всичко, което трябва да направите, е да инсталирате нов елемент вместо повредения маркуч. Първо монтирайте гумените уплътнения, които обикновено идват с маркуча. След това трябва да почистите резбата на крана за тройник, да навиете малко намотка около нея и да завиете гайката в единия край на маркуча за пълнене. В никакъв случай не трябва да се завинтва пластмасова гайка с инструменти, тъй като рискувате да повредите крехкия елемент, като го деформирате или оголите резбата. Вместо това, просто внимателно завийте крепежния елемент на място на ръка.развийте входния маркуч

След това трябва да монтирате втория край на ръкава към пералнята - това също трябва да се направи внимателно, без да използвате инструменти. Уверете се, че няма да пропуснете нишките и да предизвикате теч по време на първия цикъл на работа.

Това завършва смяната на маркуча за подаване на вода и остава само да свържете устройството към водоснабдителната, канализационната и електрическата мрежа и след това да проверите правилното свързване с помощта на цикъл на празен ход. Не бързайте да преместите устройството обратно към стената, тъй като трябва да наблюдавате работата му поне 15 минути, защото понякога маркучът започва да изтича не веднага, а по време на процеса на измиване.

Избор на подходящ маркуч

За да бъде подмяната успешна, е необходимо да използвате висококачествен входящ маркуч, който е идеален за „домашния помощник“. За да направите това, трябва да знаете какви елементи обикновено могат да бъдат намерени на пазара.

  • Обикновен гумен маркуч. Това е най-евтиният ръкав, който ви позволява да спестите семейния бюджет, но не може да се похвали с добро качество, така че е по-добре да не го избирате.
  • Подсилена дренажна втулка. Този маркуч се отличава с подсилен слой от тел, както и с найлонова обвивка.Това гофриране не осигурява 100% защита срещу течове, но определено е много по-надеждно от обикновения гумен елемент.Аквастоп маркуч
  • Двоен маркуч със защита срещу течове "Аквастоп". За перални машини няма по-добър вариант от подобен маркуч за пълнене със специален блок, който предпазва потребителя от течове. Поради този блок с абсорбент или клапан, маркучът не е евтин, но високата цена се компенсира от висока степен на защита.

Маркуч с такава защита може да работи само веднъж, така че след изтичане трябва да се смени.

Ремонтът на подовата настилка и компенсирането на съседите за щети ще струва много повече от един входящ маркуч, така че експертите съветват да не пестите от тази част, а да изберете най-добрия вариант. Също така си струва да се има предвид, че на пазара могат да се намерят маркучи с регулируема дължина. Например, днес са често срещани следните модели:

  • обикновени маркучи без регулиране, чиято дължина може да бъде от 1 до 5 метра;
  • специални маркучи, които могат да бъдат опънати до желаната дължина;
  • маркучи в бобина, подходящи за ситуации, когато оборудването е разположено далеч от комуникации. Освен това такива елементи могат да достигнат дължина от 10 метра наведнъж.

Както можете да видите, лесно е да намерите резервна част, ако предварително изчислите необходимите параметри на маркуча. Опитайте се да закупите оригинални елементи за перални машини, като избягвате евтини фалшификати, които могат да причинят наводнение.

Какво да търсите при избора на маркуч?

Днес е много лесно да закупите всякакви компоненти за перални машини, защото това може да се направи не само в магазините за домакински уреди и резервни части, но и в интернет. Преди да закупите, не забравяйте да обърнете внимание на редица параметри.

  • Дължина.Поради факта, че е забранено да се увеличава дължината на входния маркуч, трябва незабавно да изберете елемент, чиито размери са достатъчни за свързване на SM към водопровода. Освен това ръкавът трябва да е достатъчен, за да няма силно напрежение и никъде да не се свива в пръстен. Ето защо, преди да закупите маркуч, трябва внимателно да измерите разстоянието от комуникациите до пералната машина.на какво налягане може да издържи входният маркуч на пералната машина?
  • Максимално налягане. Този индикатор обикновено е написан на самия маркуч, така че ще бъде лесно да го разберете. Поради факта, че налягането във водопровода се променя често, маркучът за пълнене трябва да може да го издържи. Затова от съображения за безопасност е по-добре да закупите частта с резерв. За жилищни сгради е препоръчително да купувате продукти с налягане от 10 бара, а за частни къщи - 20 бара.

Тъй като повечето от непропускливите маркучи Aquastop могат да издържат на налягане до 20 бара, те могат безопасно да се монтират не само в апартамент, но и в частна къща.

  • Максимална температура. И накрая, струва си да вземете предвид температурата на водата, която маркучът може да издържи. Ако не е защитен от гореща вода, той ще се повреди много бързо. Уверете се, че маркучът може да пропуска гореща вода, загрята до 90-100 градуса по Целзий, за да не се притеснявате за домакински уреди и ремонти.

Не трябва да пестите от маркуча за подаване на вода, защото това е елементът, от който зависи безопасността на вашия дом. Най-добрите маркучи против течове започват от $15, но това напълно си заслужава, тъй като може да ви спести $1000. Преди да закупите, не бързайте, а внимателно изберете продукти въз основа на дължина, издръжливост на температура и налягане. И накрая, опитайте се да закупите продукти, предназначени специално за марката на вашия домашен помощник.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня