Как да смените дренажния маркуч в пералня Electrolux?

Как да смените дренажния маркуч в пералня ElectroluxВъв всяка автоматична пералня задължителна функция е източването на отпадната вода. Много е важно тази операция да се извърши в съответствие с ръководството за употреба на продукта. Ако се появят дефекти по маркуча, дренажната тръба може да се повреди. В резултат на това апартаментът определено ще бъде наводнен, а съседите, живеещи на долните етажи, ще пострадат. За да предотвратите това, ако се открие сериозен дефект, струва си да смените дренажния маркуч предварително.

Как сами да направите замяната?

Преди да започнете работа, първо трябва внимателно да проучите схемата на свързване. Смяната на дренажния маркуч е лесна, без да се обаждате на специалист. Дизайнът на пералната машина Electrolux ви позволява да инсталирате нов дренажен маркуч доста бързо. Свободният край на дренажния маркуч е свързан към канализационната тръба. Вторият е разположен вътре в тялото, завинтен към спиралната тръба.

За да се гарантира, че фиксирането на дренажния маркуч не причинява усложнения, професионалистите използват специален тройник за свързване на дренажния маркуч към канализационната тръба. Ако сифонът на мивката има хлабав страничен монтаж, професионалистите ще свържат дренажния маркуч към него. Това дава възможност за бърза смяна на дренажния маркуч, ако възникне необходимост.

За да освободите дренажната втулка, трябва да следвате определени правила:

  • развийте или разхлабете скобите;
  • изключете пералнята Electrolux от електрическата мрежа;
  • затворете крана, отговорен за изтеглянето на течността;
  • изпразнете дренажната система от останалата вода.

Струва си да почистите филтъра за боклук Струва си да почистите филтъра за боклукЗа да премахнете останалата течност, трябва да отворите вратичката, разположена на предната стена на устройството. След това внимателно извадете филтъра за боклук (като го развиете обратно на часовниковата стрелка). За да предотвратите попадането на вода на пода, използвайте малък леген, като го поставите предварително под отворения отвор.

За да смените дренажния маркуч, не забравяйте да имате готови сухи парцали (понякога водата се разлива по пода).Дренажният маркуч може лесно да бъде изключен със собствените ви ръце, тъй като точката на свързване е свободно достъпна. За да откачите дренажния маркуч от спиралата, пералната машина Електролукс, трябва да се постави настрани. Това ще ви даде достъп до помпата, както и до цялата кохлея.

Моделите перални Electrolux се предлагат в различни конфигурации. На някои им липсва дъното. Следователно технологията за подмяна на дренажния маркуч може да се различава леко. Ако има палет, трябва да развиете болтовете, които го закрепват, и да премахнете панела. Понякога тиганът е оборудван със специален сензор, който предпазва системата от възможни течове. В този случай трябва да изключите електрическото окабеляване от него, като действате изключително внимателно. След приключване на операциите се освобождава подходът към дренажния маркуч. С помощта на клещи разхлабете скобите, държащи основата на ръкава, и разглобете дренажния маркуч.

Не забравяйте да проверите помпата си. Ако в него се е натрупала мръсотия, не забравяйте да го отстраните.

Монтиране на нов маркуч. Много е важно да затегнете здраво скобата, но не прекалено, за да избегнете повреда на основата на маркуча. Вторият край е свързан към сифон или директно към канализацията. Дренажният маркуч след монтажа не трябва да има гънки или прегъвания. След монтажа машината се включва в контакта и се задава режим „Изплакване“. Това е необходимо, за да се провери работата на маркуча. Не се допускат течове.

Защо правя това?

Смяна на дренажния маркуч в пералня LGПо време на работа пералната машина Electrolux изтегля вода в резервоара. След приключване на измиването течността се оттича в канала. Дренажният маркуч трябва винаги да е в перфектно състояние. Как да определите, че трябва да се промени, за да спасите апартамента си от наводнение?

По време на проверката, ако се установи повреда, е необходим незабавен демонтаж и подмяна. Някои собственици на перални машини се опитват да покрият повредените места с лента или лента. Това спестява за известно време (ден или два).

Дренажната тръба може да се запуши.За да определите това, трябва да наблюдавате работата на пералнята Electrolux. Водата започва да се оттича много по-бавно и се появява неприятна миризма. Понякога маркучът трябва да се смени, защото дължината му не е достатъчна. Не трябва да се опитвате да удължите маркуча със собствените си ръце. Голям брой стави ще доведат до бърз прилив. Много по-безопасно е да закупите нов дълъг ръкав и да свържете машината към канализацията.

За да смените дренажния маркуч, е много важно да изберете правилната дължина, както и диаметъра на седалката. Направете изчисления предварително и не забравяйте да вземете предвид, че маркучът трябва да има „коляно“ в съответствие с инструкциите.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня