Как да сменим амортисьора на пералня Whirlpool?

Как да сменим амортисьора на пералня WhirlpoolУжасен шум, чукане, дрънчене по време на центрофуга е пряко доказателство, че е време да смените амортисьора в пералнята Whirlpool. Ако не искате да си губите времето, просто се обадете на специалист и той бързо и качествено ще извърши ремонта. Но ако искате да спестите пари и да направите всичко сами, прочетете инструкциите по-долу. Това ще ви помогне да избегнете много грешки и проблеми.

Получаване на достъп до повредени елементи

Всеки ремонт на пералня започва с изключване на оборудването от комуникациите: водоснабдяване, електричество, канализация. Откачените маркучи трябва да се усукат и закрепят към задния панел на пералната машина. Сега можете да преместите устройството на място, удобно за манипулация и да започнете ремонт.

  1. Първа стъпка: премахване на горния капак на Whirlpool. За да направите това, трябва да развиете двата винта на ушите на панела, да плъзнете капака назад, да го повдигнете и да го разкачите. Отделението за препарат за изплакване съдържа пластмасова пластина. Кликнете върху него и издърпайте дозатора за перилен препарат (съд за прах) от нишата.свалете горния капак
  2. Намерете и развийте винта отстрани на контролния панел. Отстранете и крепежните елементи, разположени до контейнера за прах. Отстранете самия панел и го окачете от дясната страна на кутията (внимавайте с пластмасовите ключалки). Внимавайте да не повредите кабелите.премахнете контролния панел
  3. Сега можете да поставите машината на гърба на кутията и да развиете винтовете отпред, близо до краката. Следваща стъпка: при отворена врата на машината Whirlpool повдигнете скобата, държаща гумения маншет. Разхлабете и го отстранете. Пъхнете самия маншет вътре в пералнята, за да не ви пречи при работа.стигаме до амортисьора
  4. Разкачете предната част на корпуса на устройството. Окабеляването от устройството за заключване на люка ще го последва, то ще трябва да бъде внимателно отделено. Така ще имате достъп до амортисьорите и ще можете да ги смените.

важно! За да направите работата си удобна, премахнете съседните части, ако е необходимо - това ще освободи място и ще увеличи точността на вашите манипулации.

Някои майстори твърдят, че за да премахнете амортисьорите, трябва напълно да разглобите машината Whirlpool и дори да премахнете резервоара. Ще бъде по-лесно да замените частта, но също така ще добавите повече работа към себе си. Опитваме се да минем по възможно най-краткия път.

Сменящи се елементи

Първо разклатете амортисьорите, за да се уверите, че са дефектни. Развийте долните крепежни елементи, свързващи частите към тялото на машината. В горната част амортисьорите са прикрепени към резервоара с помощта на пластмасови елементи, за да ги премахнете, ще ви е необходима бормашина 13,2 mm. Поставете свредлото в отвертката и развийте крепежните елементи. Разделете счупените елементи.пробийте стойката на амортисьора

Преди да смените части, уверете се, че не смесвате десния и левия амортисьор. Инсталирайте и завийте новите части към тялото и резервоара. На практика оригиналните болтове, доставени с амортисьорите, са твърде дълги и трябва да се скъсят буквално с няколко милиметра. В противен случай те могат да блокират барабана по време на монтажа. Разклатете резервоара и проверете как работят частите. Сглобете отново Whirlpool в обратен ред. Ако имате въпроси относно ремонта „направи си сам“, ви предлагаме да гледате видеото с инструкции.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня