Как да премахнете нагревателния елемент от пералня LG

Как да премахнете нагревателния елемент от пералнятаЕдин от най-често срещаните проблеми в съвременните перални машини е повредата на водния нагревател или просто нагревателния елемент. Много е лесно да се определи повредата - пускате програма с висока температура за пране на дрехи в гореща вода, но машината изобщо не загрява водата и извършва всички манипулации при ниски температури.

В този случай не трябва да пренебрегвате неизправността и да продължите да миете в студена вода, тъй като дефектна част може сериозно да повреди пералнята. По-добре е да премахнете нагревателния елемент от пералнята LG възможно най-бързо и да инсталирате нов. За извършване на диагностика и последваща подмяна следвайте стриктно нашите инструкции.

Какво е необходимо за отстраняване на нагревателния елемент?

Не е трудно да премахнете повреден нагревателен елемент със собствените си ръце, така че всеки собственик на пералня LG може да се справи с тази задача. Също така е важно, че за демонтажа не е необходимо да купувате допълнителни инструменти към основния комплект, който се съхранява във всеки дом за всеки случай. Ще ни трябва:

 • тресчотка с 8 глави;
 • 2 отвертки: Phillips и шлицова;
 • мултиметър;
 • техническа смазка.

Не купувайте нов нагревателен елемент предварително, тъй като може погрешно да изберете неподходящ модел с различна маркировка на производителя.

Разбира се, би било по-удобно да закупите частта предварително, за да я инсталирате веднага след демонтирането на старата, но шансът за грешка е толкова голям, тъй като нагревателният елемент за вода трябва да е идеално подходящ специално за вашето LG оборудване. В пералните машини производителят инсталира различни модели нагревателни елементи, както по мощност, така и по размер. Затова би било много по-добре първо да премахнете повредената част, да я прегледате, да пренапишете маркировките и дори да я вземете със себе си в магазина за хардуер, за да имате проба под ръка.Възможно ли е да се монтира по-мощен нагревателен елемент?

Можете да поръчате артикула и в Интернет, където цената за частта е около 5$. Основното е да се определи правилно мощността на нагревателния елемент, който в машините LG обикновено достига 1850 W. Но не трябва да се фокусирате само върху тази цифра, тъй като всички машини са индивидуални, което означава, че мощността може да бъде дори по-висока.

Къде да търся нагревателния елемент?

Домашният помощник на LG скрива нагревателния елемент на стандартно за автоматичните перални машини място – точно на дъното на резервоара. Намирането на електрически нагревател е лесно: просто трябва да изключите машината от захранването, да спрете захранването с вода, да завъртите тялото на 180 градуса и да махнете задния панел. Обърнете внимание на дъното на барабана - под него има метална част, свързана с много различни проводници. Никога няма да го объркате с двигателя или други компоненти, защото нагревателният елемент винаги се намира в резервоара, заобиколен от кабели.подготовка на нагревателния елемент за демонтаж

Но докато търсенето, демонтирането и инсталирането на нов бойлер не е трудно, диагностицирането и разбирането на причините за повредата може да бъде много по-трудно. Нагревателят може да стане неизползваем поради редица проблеми, поради което е толкова важно точно да се определи причината за проблема, за да се отстрани и да се предотврати повредата на новия нагревателен елемент. Най-често дадена част се проваля по доста светски причини.

 • Внезапни скокове на тока.
 • Неправилна работа на температурния сензор на нагревателя.частици прах и котлен камък върху нагревателния елемент
 • Прегряване на частта поради голям слой котлен камък.

Котленият камък, причинен от твърде твърда или мръсна вода, може да се избегне чрез използване на омекотители за вода като Calgon.

 • Банална небрежност на потребителя по време на работа.
 • Влага върху контактите на частта.
 • Производствени дефекти.

Най-често подмяната на повредена част може да отстрани неизправността и да върне устройството към нормална работа. Но е много по-лошо, ако причината се крие в контролната платка, чиято подмяна струва на потребителите много повече. Ако електронният контролен модул е ​​повреден, например, контактите са се разхлабили и пистите са повредени, тогава той ще трябва да бъде ремонтиран или сменен. И не се препоръчва да извършвате тази процедура сами, тъй като е твърде сложна за хора без професионално техническо образование. В този случай е по-добре да се обадите на техник от сервизен център във вашия дом.

Диагностика и демонтаж на нагревател

Не бързайте да изключвате частта, първо трябва да проверите дали тя наистина не работи. Следвайте инструкциите за диагностика.

 • Потърсете потенциално дефектен нагревател в резервоара за миене.
 • Изключете окабеляването от „чипа“.ако водата попадне върху нагревателния елемент, ще има късо съединение
 • С помощта на мултицет в режим „Съпротивление“ проверете нагревателния елемент. За да направите това, трябва да прикрепите сондите на тестера към контактите на изпитвания елемент.проверете нагревателния елемент с мултицет

Ако мултиметърът показа числа в диапазона 20-30 ома, тогава всичко е наред с частта. Ако показаното число е различно, нагревателният елемент трябва да бъде сменен. Трябва да направите това по следния начин:

 • първо изключете всички проводници и разхлабете централната закрепваща гайка, разположена между контактите на нагревателя;развийте гайката на нагревателния елемент
 • след това с малко сила натиснете шпилката със завинтената гайка вътре в резервоара. Частта ще падне навътре с около 1 сантиметър;натиснете щифта и издърпайте нагревателния елемент
 • Тогава може да възникне често срещан проблем - уплътнението на бойлера да изсъхне и да се деформира, което да затрудни изваждането му от монтажния отвор. В този случай ви съветваме да използвате плоски отвертки, за да повдигнете ластика от двете страни и внимателно да го издърпате;
 • И накрая, остава само да премахнете самия дефектен нагревателен елемент и да почистите монтажния отвор, така че по-късно да бъде по-лесно да инсталирате нова част.

Монтирайте нагревателя според инструкциите в обратен ред и след това не забравяйте да проверите работата на пералната машина. Само пробно измиване ще покаже дали водата отново е започнала да загрява добре.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня